Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 2
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Recenze (1 020)

zelda82 

všechny recenze uživatele

Byla to zábava, akorát tak nějak nevím, jestli to byla komedie ze střední nebo superhrdinskej biják. Tipuju, že tak trochu obojí. A palec nahoru Michaelu Keatonovi za parádního záporáka. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Marvel zatím prostě neumí sáhnout vedle a všechno se mu daří minimálně na lepší průměr. Spidey je fajnová teenagerovská komiksárna, která má vtip, lehkost, skvělé herce a správnou geekovskou auru, která mě nutila zasnít se, jak by bylo krásné se vrátit zpět do školy a prožívat mládežnická dobrodružství přechytralých nerdů. Za mě asi nejlepší Spidey vůbec, ačkoliv Tom Holland bez masky mě baví o poznání méně než Adrew Garfield. Plné hodnocení nedávám jen proto, že mě nebavilo digitální finále, což je taková obecná bolest marvelovek. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Nový Spidey mě velmi potěšil, bál jsem se toho, že to bude dětinské, ale bylo to fajn. Vulture v podání Keatona byl ok, žádnej démonickej supervládce světa, ale obyčejnej chlap, co potřebuje peníze pro rodinu. Navíc má film plusové body za to, že zde není představován už potřetí Spideyho zrod. 4* ()

TETŘEF 

všechny recenze uživatele

V současné době (léto 2017) se komiks vlastně asi lépe natočit nedá (?) - po všech těch vlách ctrl+c a ctrl+v velmi cool. ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Jsem pro, aby se komiksovky ubíraly podobným směrem jako nový Spiderman. Žádná megalomanie není třeba, stačí prostá civilní záležitost se solidním záporákem a je vyhráno. Tady nutno říct, že Michael Keaton udělal skvělý kus práce a zařadil se mezi nejlepší filmové Marvel záporáky (btw už bylo na čase). Stejně se vyplatilo i obsazení Toma Hollanda, který si Spidermana střihl s naprostým přehledem a skvělým smyslem pro humor. Za mě tedy o třídu lepší než Civil War a společně s Doctorem Strangem nejlepší film v tomto univerzu. ()

HH 

všechny recenze uživatele

Jízda od začátku do konce, dobré hlášky, Michael Keaton jako padouch skvostně roztomilý, Tom Holland velice slušný, jeho otylý přítel jakbysmet. Film uteče jako voda, a tak se těch pár prázdnějších scén vcelku snese. Jediné, co mi nesedělo, byl casting na dívčí a ženské postavy. Teta May mládne film od filmu :-) A tradiční potitulková scéna rozhodně stojí za vidění :-) Určitě neutíkejte! ()

Zajdo 

všechny recenze uživatele

Môj najobľúbenejší hrdina z Marvelu je späť a mňa znovu nesklamal. Tom Holland bol skvelá voľba, videl som pár videí ako sa pripravoval na svoju úlohu a chalan sa do toho celkom zažral a na plátne to bolo vidno. ()

dannyyy odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, opravdu nechápu zdejší vysoké hodnocení tohoto paskvilu. Kdyby to měl být film, který je nový a nikdo o něm nic dříve nevěděl, tak bych dal i 2*. Bohužel musím přiznat, že bývalý Spider-Mani byli mnohem lepší po všech stránkách (příběh - začátek-střed a konec filmu), dobré obsazení a HLAVNĚ děj!!! Toto zvěrstvo bych autorům omlátil o hlavu! Tento film je stvořený pro "debilní" mládež USA a opravdu nechápu vysoké hodnocení našich. Po půlhodině jsem to chtěl vypnout, ale vydržel jsem další půlhodinu, ....ale po hodině už to fakt nedám. Je mi jedno, jestli zrovna po té hodině film nabere jiný rozměr, jak by určitě pár jedinců zde psalo, ale to, co během té první hodiny jsem viděl za zmatky, pokusy o trapný humor, atd. nejde omluvit! Čekal jsem opravdu víc než totální odpad! ()

burton 

všechny recenze uživatele

To je táááák vtipný, od titulků do titulků, vážně, super zpracování příběhu o pavoučím chlapovi!. Myslím, že právě nadchází čas filmů, které vysvětlují, ukazují, spekulují a vůbec - jak to asi bylo předtím.... nebo jak by to mohlo být ještě jinak. Pokud se to podaří, jako tady, je to vážně pecka.A nemrmlejte! A jděte na to do kina. ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Po úporné snaze dodržet předpisy politické korektnosti a úspěšné inkluzi každé menšiny pod sluncem se pan Watts a spol. natolik vyčerpali, že je nenapadlo věnovat pozornost mírně důležitejším věcem, například natočení dobrého filmu. Holland tento kolos svým charismatem sám utáhnout nedokáže. Nepomáhá mu v tom ani naprosto nevyužitý Keaton, který v roli smysl nedávajícího blbečka ani neví, co chce. Koho překvapil twist, je rasista 100%. Zklamání větší, než Dr. Strange, ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Někdy až moc hypercool, ale to se dá jistě snést. Líbí se mi, že Marvel najel na filozofii typu "děláme si ze sebe prdel". Evidentně to funguje. ()

DEADMANincCZ 

všechny recenze uživatele

Absolutní zneuctění postavy Spider-Mana jako takovýho, debilní humor (a kord ten Spideyho) se tady absolutně nedal vystát, přišel jsem si jak v animáku pro 5-ti letý postižený děti. Spider-Mana mám hrozně rád, ale tohle znásilnění postavy jako takový je absolutní dno, který snad Marvel nemohl myslet vážně. 1* za to, že jsem raději fandil záporákovi, kterej se alespoň narozdíl od hlavní postavy nechoval jako debil a 1* za to, že se na ten film asi 15 minut dalo koukat, aniž by člověk nebyl sám proti sobě kvůli tomu, že se mu ta postava líbí od dětství. Zlatej Garfield. A ještě zlatější Maguire. Infinity War u mě padá o kousek těšivosti zase níž. MCU je naprosto dětská záležitost. Už aby reputaci napravoval Punisher na Netflixu. ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Po smiešnom a nevydarenom Garfieldovi a.k.a. spidermanovskom trtkovi som rád, že Hollywood tentoraz obsadil ozajstného Petera Parkera, mladého, životom neskúseného a ľudského teenagera, ktorý ma neskutočne bavil hlavne pri objavovaní funkcií obleku. Jon Watts pristúpil k Spider-manovi krehko, akoby sme ho doteraz nepoznali, a mne to ozaj prišlo, ako by som sa so Spideym a Petrom stretol prvý raz. Asi najlepšie zasadený Avanger do celého toho obrovského universu. Vyvážená akcia, rozumná dĺžka (film odsýpa pomerne rýchlo), krehký ale trefný humor, dobrý záporák s kvalitne vykresleným príbehom a ku koncu aj (pre mňa) nečakaný zvrat. Favreau zabil. PS: Odporúčam vyhľadať na youtube celý "selfie vlog" Petra, stojí za to. 4**** a 78,829% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ jeden z najslabších filmov v univerzu menom Marvel. Samotný film paradoxne obsahuje takmer všetky ingrediencie (napr. vytuningované scény, „marvelovský“ príbeh, sympatické scény), ale samotný výsledok predsa len nie je jednotný. Som z toho nemilo prekvapený, pretože veľký potenciál zostal nevyužitým. Herecké výkony sú teraz len „veľmi“ priemerný. A áno, M. Tomei ako May Parker máme všetci rád! Stan Lee is everywhere! Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

skeptic 

všechny recenze uživatele

Spoilery. S veľkou mocou prichádza veľká sranda! Asi tak by mohla znieť východisková téza filmu (samozrejme trochu preháňam). Už úvodný záber (na detské kresby) nám naznačuje, že film sa bude niesť v "detskom duchu". Spiderman ako tínedžer. Čo od toho očakávať? Určite snahu zapáčiť sa detskému, respektíve tínedžerskému publiku. Film sa snaží pojať výrok "s veľkou mocou prichádza veľká zodpovednosť" naozaj z trochu iného uhlu. Už to nie je len o tom, že sa Peter Parker stáva hrdinom, ale stáva sa predovšetkým (pseudo-zodpovedným) "dospelým". Peter Parker si chce dokázať, že už nie je len chlapec, a že už "všetko" dokáže sám. Už veľmi nepotrebuje dohľad a "barličku" v podobe dospelej osoby (Tonyho Starka), a dokáže byť rovnocenným partnerom. Učí sa, objavuje nové schopnosti obleku, pavučiny, ale keďže až tak neposlúcha, novú hračku (oblek) mu zoberú. ___ Občas mi vadila, tá takmer komediálna odľahčenosť. Vadilo mi, že Peter berie niektoré konkrétne veci ako srandu, hlavne situácie, kedy jemu (alebo aj iným ľuďom) išlo v podstate o život. Chápem, že sa to snažili tvorcovia prispôsobiť čo najviac istej vekovej skupine, ale keď potenciálne vážna, dramatická, akčná scéna, vyzerá ako zbierka vtipných skečov, tak mi to už jednoducho naozaj veľmi nesedí. ___ Je to dejovo naozaj výživný film, ale neprináša nič, až také - povedzme - odvážne. Hoci sa mi nejak veľmi nepáčil "Amazing spiderman 2", páčilo sa mi aspoň, že priniesol určitý "zvrat", odvážny krok, čo sa týka postáv - na konci zomrela Peterova priateľka. Túto scénu "Spider-Man: Homecoming" v podstate reflektuje a to v midpointe ("stred filmu", ktorý zvykne naznačovať či film skončí šťastne, alebo tragicky), lenže tu svoju milovanú zachráni. ___ Humor je podľa mňa niekedy nevhodne použitý (napr. spomínané akčné scény) a niekedy mi príde, až hraničiaci s trápnosťou. Soundtrack nevýrazný. Herci dobrý. Moment, kedy sa "antagonista" stane ešte "väčším antagonistom" (opäť) trápny. Páčil sa mi aspoň ten tvorcovský ťah, dosadiť hlavného záporaka do otcovskej role. 75% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Stary dobry Spiderman s Tobeym Maguirem,klasika,ktora sa mi velmi pacila,kde su tie casy,toto je nejaka nevydarena komedia v hlavnej ulohe s detskym hercom,ktory casto vyznie trapne,kravina,ktora sa nepodarila...:-) ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Po všech pokusech a nekonečných filmech, kde se hledal ten pravý Spider-man se konečně našel. Ze všech trapných pavouků, rozhodně ten nejlepší. I když výběr hlavního záporáka nebyl úplně šťastný, i tak Peter to dokázal utáhnout sám. Všeobecně oceňuji posun Marvelu k více vtipu a ne-úplně složitých dějích. Přece jenom se má člověk primárně bavit a moc u toho nepřemýšlet. ()

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama