Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 5
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Recenze (1 018)

Faila 

všechny recenze uživatele

Spiderman v podání Toma Hollanda je poměrně vtipný a sympatický. První Spider-Man s Maguirem pro mě ale stále zůstává nepřekonaný – nejen obsazením, ale celkovým zpracováním. O čem byl tenhle už si skoro ani nepamatuju. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Gratuluji Marvele! Právě jsi se touhle kolosální kokotinou propadl na nebetyčně debilní úroveň filmu Sebevražedné prudy. Přes dvě hodiny kvákání o hovně, hopsání o hovně, divných zjevů, multikulti národností. Zajímala by mě věková kategorie hodnotících, co tomu dali dvě a výš hvězd. U tohohle ani nejde relaxovat, ani vypnout, aby jste nekouleli očima a nelitovali toho ztraceného času! Asi se nikdy nedočkáme solidního filmu o pavoučím muži. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Ntvl, co k tomu říct, abych si nenaběhl po výpadku paměti i podruhé, až se na to zase budu chtít podívat...? Verbal už toho řekl výstižně dost. Kromě ramonesovských Blitzkrieg Bop a Laury Harrier (částečně i Zendayai) tragédie neuvěřitelných rozměrů. Navíc završení nejhorším dabingem, co lze na trhu sehnat, je to doslova martyrium hodné zoufalství. Ano, i toto jsem dnes podstoupil. (Tedy mě to vyprovokovalo napsat více než jednu větu pro shrnutí filmu.) ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Přidat komentář.. nevím, co po mně chcete. Miluju Marvel, miluju Tonyho Starka a jelikož si vzal pod svá křídla Spider-mana, tak logicky miluju i jeho. No ne, mně se to líbilo, hodně se mi to líbilo, víc je zbytečný říkat. Kdo miluje Marvel, tak to viděl a líbilo se mu to, kdo to nemiluje, tak to viděl možná a určitě se mu to líbilo :D a nebo to neviděl a ani se nepodívá :D Houk, skončila jsem. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Je to skutečně pubertální a je jasné, na jakou věkovou skupinu to cílí, nicméně nemohu říct, že jsem se nebavil. Většina fórků mi nevadila, ani mi nepřišla nějak extra trapná a musím konstatovat, že rozhodně se jednalo o nejlepší film o Spider-manovi, co jsem zatím viděl. Jednooký mezi slepými králem ... Těch zdejších 73%, myslím, tak akorát odpovídá realitě. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Morálně nezávadný Deadpool. A dobře zamaskovaný origin k tomu. V Marvelu udělali správné rozhodnutí, když se rozhodli nám znovu neukázat kousnutí pavoukem (zdravíme Batmana) a místo toho nás hodit rovnou do děje. Sice do schematického děje, ale dobře odsýpajícího a s tím schématem dobře pracujícího (pasáž "Spidey & Vulture jedou na školní ples" je napínavější než leckterý thriller). Navíc ho podporuje všehovšudy skvělé obsazení (vedlejší role Hollanda moc pěkně postrkují vpřed), výborně napsaný záporák (na typ "dělám dobrou věc špatným způsobem" vždycky zaberu, ale Vulture je ještě mnohem komplexnější) a scénář, který přesně trefuje všechny nutné body (zde doslovné i metaforické) hero's journey a ve stejný čas je stíhá podkopávat sebekritickým humorem. O standardně dobré akci (tady je všechno CG, takže přehledné), odkazech na předchozí spidermanovské filmy, milfózní tetě May a fanouškovsky vděčné práci se soundtrackem nemluvě. Velmi milé překvapení. A to Spidey ani není můj nijak oblíbený hrdina. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Kdo (jestli se vůbec někdo najde) čte moje komentáře, zajisté zaregistroval, že na masivní vlnu superhrdinů, která se přes nás valí již několikátým rokem, mám od lékaře potvrzenou alergii. Ovšem, co se týče Spidermanova návratu domů, tak se vyrážka nekonala. Důvod je prostý. Červenomodrý středoškolák neskáče z galaxie do galaxie a nehoní nějaký blikavý kamínek. Kromě boje se zločinem funguje jako každý jiný teenager a právě tahle kombinace akčního komiksu a středoškolské komedie, je tím co mne udrželo celé dvě hodiny být pozorným divákem. Poslední pavoučí muž je hravý, zábavný, někdy až naivní…..takový dětský, ale zároveň ne dětinský….a za to díky. Neznamená to, že jsem se právě mávnutím kouzelné pavučiny stal skalním Marvel fanouškem. Jenom jsme si se Stanem Lee prozatímně podali ruce na znamení míru. ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodinka se opravdu táhla nudou a naprostým nezájmem. Každopádně jak se film postupně vyvíjí, nuda ustupuje a střídá jí fajn akce, letmý humor a skvělá myšlenka, jak pozdvyhnout opravdu nudnou postavu, která z nějakého důvodu měla kolik, šest filmů? Tou skvělou myšlenkou je samozřejmě Starkův oblek. Já vím, zase oblek. Je to takový Iron Man v pubertě, ale tentokrát z jiného pohledu, z pohledu člověka, který objevuje své schopnosti. Něco takového ve světě MCU nabídl pouze Doctor Strange. Spider-Man s high tech vybavením naprosto zapadá do světa MCU a dodává Spider-Manovi konečně nějakou grácii a mystičnost. On vlastně stejný prvek fungoval právě v původní Iron Man trilogii. Toď asi vše ke scénáristické genialitě, protože zbytek je takový lehoučký nadprůměr. Celkově se podle mého z první sólovky dalo vytřískat o něco více. ()

Cermbo 

všechny recenze uživatele

Byť jsem z nového provedení Spidermana a jeho představitele Hollanda původně vůbec nebyl nadšený, tak mohu říct, že až takové zklamání se nekoná. Herec je to důstojný, vtipný a dodává postavě Spideyho opět něco nového, co původní představitelé nenabídli. Zapojení do Marvelu, zpracování, spojení s Iron Manem, to vše se v rámci možností povedlo. Nicméně Homecoming jako takový určitě není nic extra. Snímek, který se spíš zaměřuje na dětské publikum (aspoň tak mi to připadá) ničím nijak nepřekvapuje, akční scény a efekty jsou průměrné, stejně tak příběh. O kvalitě emocí, humoru a celkového "grády pocitu" se případě Spiderman Homecoming oproti trilogii s Tobeym rozhodně nedá mluvit. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Propojení fantasy světů mi přijde trapné a je to špatný nápad už jen proto, že tím v podstatě degradujete protagonistu jen do role jednoho z mnoha. Taky mi to přijde už jako akční parodie na Spidermana a vůbec to ztrácí kouzlo. Vtipné to sice místy celkem je, ale příběh není ničím zajímavý. Takže jde zase o další krok vedle. Je to sice lepší než předchozí verze The Amazing Spiderman, ale Spidermana dokázal zatím natočit dobře (komixově) jenom Raimi. ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele

Od Spider-Mana jsem neměla žádná velká očekávání, pouze jsem doufala, že bude lepší než Amazing Spider-Man a věru nebyla jsem zklamána! Film je svižný, hlavní hrdina sympatický s dobrými hláškami a nezkušený, jak se na mladého puberťáka patří. Hlavní záporňák oproti své prapůvodní komiksové verzi značně polepšil a Michael Keaton předvede, že je dobře zvládne nejen roli hrdiny, ale i padoucha (nutno podotknout, že mi po těch letech připomínal spíše Jokera než Batmana :) Film svižně utíká, nejsou tam vysloveně hluchá místa, kde by se člověk nudil a koukal n hodinky. Jakmile se na plátně objeví Tony Stark, tak to začne dýchat pravou marvelovskou atmosférou. Člověk, co sledoval filmy předtím, najednou přesně ví, že Iron Man je ten pravý mazák, co může udílet rady. Je perfektním průvodcem Spideyho v novém Marvelovském světě. Pochválit musím i moment překvapení, kdy jsem si konečně mohla říct ,,že jsem to opravdu nečekala“, když Peter jde se svoji dívkou na ples. Vadou na kráse je tradiční prokletí Spider-Mana, který je brán jako hrdina pro puberťáky a děti, a tak v tomhle stylu je veden i film. Přestože vzduchem létají trosky letadel i lodí, nikomu se zázrakem nic nestane, nebo se o tom alespoň nemluví. Také Peterovi se na obličeji neobjeví ani šrám a jeho mikinu bych vážně chtěla mít, když na mě spadne půlka budovy, protože vyjde bez jediného škrábnutí. Také se na filmu podepisuje silná nutkavost udělat ho, co nejvíc multikulty. Takže tradiční postavy musí samozřejmě hrát Asiati, mulati a Indové. Skoro se mi nechce věřit, že se film odehrává v USA, protože podle osazenstva ve škole, to vypadá na nějakou čínskou čtvrť. Jestli je tenhle Spider-Man lepší než Amazing SM? Určitě ano – je svižný, zábavný a více komiksový. Je lepší než původní Spider-Man s Tobeym? Možná, pokud člověk preferuje přímočařejší průběh a zaměření na osobní život Parkera, pokud někdo preferuje propracovanějšího SM a košatější příběh, pak je lepší tento film. ()

joker30 

všechny recenze uživatele

Predsa len mierne sklamanie, lebo som mal veľké očakávania. Spidey konečne dostal predstaviteľa, ktorého si zaslúži a čakal som, že konečne napálim 5*. Možno v pokračovaní.. 80% ()

Eduardo 

všechny recenze uživatele

Presne podľa očakávani to na Raimiho Spider-Manov ani zďaleka nemalo. Tie sú scenáristicky podstatne lepšie, majú lepších záporákov, dokonca aj lepšie CGI, a Tobey Maguire ako Parker/Spidey je jednoducho neprekonateľný. Zopár podarených scénok tam bolo... ale proste to nebolo to pravé orechové. PS: Zatiaľ najlepšia potitulková scéna zo všetkých marveloviek. Ocenia hlavne návštevníci kina :) ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu zúfalo nudná. Následne od scény s monumentom sa našťastie film rozbehne a má dobré grády až dokonca. Chápem o čo Wattsovi šlo, chcel najprv vytvoriť vzťah s Petrom Parkerom, aby bola zvyšná polka silnejšia. No dalo sa to spraviť chytrejšie, respektíve rýchlejšie - nemuselo to trvať viac ako hodinu. Nebyť toho, tak by bol najnovší Spiderman vydarený hodne (napriek cieľovke). Takto je to priemer a šťastné povzdychnutie, že aspoň záver sa dal. Inak marvelovský priemer, čo vytŕčalo bol Michael Keaton - ten si to na staré kolená značne užíva. Homecoming je každopádne lepší, ako predošlé filmy s Andrew Garfieldom. 6/10 ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Že vás už druhej (!) restart série nenudí, je úspěch sám o sobě. Tentokrát se o kousnutí pavoukem jenom mluví a Parkerův otec nebo strýček se neobjevuje ani v dialozích, takže se jde na věc opět trochu jinak. Fakt mě bavilo, jak se dařilo každou chvíli úspěšně prodat nějakej vtípek nebo hlášku, přičemž i přesto zůstaly vážnějc míněný scény dostatečně vážný a skoky mezi akční komedií a dramatičtějšíma scénama nepůsobily nijak násilně. Peterova parťáka (Neda) se podařilo příkladně zužitkovat a Michael Keaton válel v každý svojí scéně. Akce bylo dostatek a filmařina nebo vizuál byly jako vždy u Marvelu na vysoký úrovni. Takhle nějak si představuju nenáročnou letní blockbusterovou zábavu. Kdyby dostal Keatonův záporák ještě víc prostoru a casting neobsahoval za každou cenu co nejpestřejší multikulti obsazení (MJ jako mulatka), šel bych na pět hvězd. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Ako začať ?? Chcete porovnávať Tobyho a Toma ?? Nedá sa. Je to ako keby ste chceli porovnať dva úplne totožné produkty, dokonca od toho istého výrobcu ( v tomto prípade nie tak úplne ), no jeden je v klasickom obale, plný kvality a druhý je obalený v niečom šialenom, novom, pekne lesklom. Neviem či ste úplne pochopili pointu tohto porovnania, no ten prvý Spider man je niečo ukážkové, klasické, stále dobré, kde tento nový je úplne niečo iné. Tvorcovia v podstate spájajú túto značku so značkou, ktorá je v tejto dobe ešte úspešnejšia. Stavajú na tom, že Tom Holland je asi prototyp Spider mana. Hoci nám Toby navždy ostane tým prvým a pre niektorých pravým, Tom je jednoducho muž ( respektíve chlapec ) na pravom mieste. Prináša istú odľahčenosť, nové nápady ( aj s pomocou Starka ), istý druh humoru, ktorý sme nemali ani u Tobyho a ani u Andyho. Je to stále nepopísaný list, na ktorom sa dá ďalej stavať. Minulosť Petera tu nie je podstatná, ako žil do teraz, kde má rodičov, ako sa stal Spider manom ( aj keď to tam je trochu vysvetlené ). Všetko predsa divák už dávno pozná, dávno vieme čo sa stalo s jeho rodičmi, strýkom Benom e.c. Nie je tu badať nejaký významný posun v rámci Avengers. Vieme len, že je na tom Capitan America po občianskej vojne stále rovnako, že Stark tak povediac mení adresu a že Vision nepotrebuje dvere ( to sme predpokladám vedeli ). Oboznámujeme sa s niektorými novými „ hračičkami ” Tonyho Starka, no hlavne som bol unesený z vymožeností obleku Spider mana. Michael Keaton je po dlhej dobe záporná postava, ktorá nenudí, prekvapuje, má výrazne zmysluplné pohnútky ( aj keď nie správne ) a jednoducho sa na neho vždy dobre pozerá, asi v každej role. Robertovi Downeymu Jr. sa nedá pomaly čo vytknúť, no na druhú stranu tu hraje asi 15 minút ( a aj to som prehnal ). Posledná vec, ku ktorej by som sa chcel vyjadriť je „ teta ” May. Tie úvodzovky sú to použité nanajvýš zmysluplne. Marisa Tomei, nech sa na mňa nikto nenahnevá, je pre mňa najlepšia teta May. Do tej role úplne pasuje a čo je pre mňa najviac relevantné, je veľmi, ale veľmi sexy. Vau. Celý film šľape ako dobre namazaný stroj, baví, je záživný a čo je najpodstatnejšie, vôbec nechcete odtrhnúť oči od obrazovky. Ak by ste sa ma teraz spýtali, kde by som tento film v hierarchii Marvelu zaradil, bol by vysoko, naozaj vysoko. V podstate nemám veľmi čo vytknúť, no na sto percent to nie je. 90 %. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Vcelku podařený kousek, jeden z těch lepších od Marvelu. Konceptem hodně podobné Ant-Manovi, humoru a hlášek je tam nacpáno tolik, až je to občas příliš, ale ve většině případů tam sedí dobře. Souboje jsou fajn, vizuálně na úrovni, jak jsme zvyklí. Záporák není špatný, Michael Keaton je prostě dobrá volba a finální souboj (ač trochu nepřehledný) a rozuzlení taky není k zahození. 4* ()

burton 

všechny recenze uživatele

To je táááák vtipný, od titulků do titulků, vážně, super zpracování příběhu o pavoučím chlapovi!. Myslím, že právě nadchází čas filmů, které vysvětlují, ukazují, spekulují a vůbec - jak to asi bylo předtím.... nebo jak by to mohlo být ještě jinak. Pokud se to podaří, jako tady, je to vážně pecka.A nemrmlejte! A jděte na to do kina. ()

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama