Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 4
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Recenze (1 020)

bararich8 

všechny recenze uživatele

Vcelku podařený kousek, jeden z těch lepších od Marvelu. Konceptem hodně podobné Ant-Manovi, humoru a hlášek je tam nacpáno tolik, až je to občas příliš, ale ve většině případů tam sedí dobře. Souboje jsou fajn, vizuálně na úrovni, jak jsme zvyklí. Záporák není špatný, Michael Keaton je prostě dobrá volba a finální souboj (ač trochu nepřehledný) a rozuzlení taky není k zahození. 4* ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Už úvodné Parkerove "home video" naznačilo, že toto nebude klasický komiksový biják. Tón filmu sa väčšinu času drží na úrovni riešenia teenegerských problémov, na čo som si musel zvykať. Tým nechcem povedať, že by tu chýbal klasický komiksový záporák. Vulture sa ukázal ako jeden z najzaujímavejších zlosynov Marvelovského univerza a to ani nechystal zničenie/ovládnutie sveta. Stačilo mu dať realistické motivácie a tvár Michaela Keatona (btw, pekná parafráza na Birdmana). V akcii ale nový Spiderman neohúri a triky sú často veľmi okaté (prekážal mi hlavne digitálny hlavný hrdina poskakujúci ako gumkáč po strechách domov). Taktiež jeho hi-tech oblek od Tonyho Starka bol na mňa už trochu priveľa. Akoby v centre už ani neboli Spidermanove schopnosti, ale všemocný oblek, ktorý v sebe ukrýva dokonca aj padák. Apropo Tony Stark - jeho účasť vo filme je len symbolická a okrem pár rozhovorov si ho veľa neužijeme. Celkovo je to fajn, hrdina je sympaťák, ale dúfal som vo viac. 7-/10 ()

rukay 

všechny recenze uživatele

Marvel znovu předvádí, že komiksovky vážně umí. Spider-Man Homecoming je neotřelý, zase s jiným stylem vyprávění, a evidentně zaměřený na mladé publikum. Humor ale pobaví, a u vtipů Vám dokonce není za jejich autory trapně. Tom Holland má, světe div se, i charisma. Akce bohužel zůstala trochu rozkolísaná, někdy špičková, jindy slabší - zejména poslední scéně chybí ikoničtější prostředí, kulisy a vystupování. Vše samozřejmě přísně sterilní. Hodně nahoru to ale táhne záporák, Michael Keaton, který je tak dobrý, že mu tvůrci museli přidat i pár vyloženě badass scének, aby jste mu nezačali fandit. Avšak téměř všechny postavy jsou tu něčím zábavné a mají co nabídnout - takže i poslední prodejce sandwichů nezůstal jen prázdnou skořápkou na zaplnění děje. A to potěší. Celkově rozhodně nadprůměrná podívaná a zasloužené 4****. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Nejslabší Marvelovka to rozhodně není ale, že by se dalo mluvit o nějaké pecce se také říct nedá. Na čtyři hvězdy to dosáhne tak proč se stresovat. Líbilo se mi trochu jiné pojetí než bylo v „předchozích“ Spider-manech. Trochu jsem se bál aby na sebe nestrhnul většinu pozornosti Ironman ale hrál tu jen ve správné chvíli a na správných místech a celkový děj filmu směroval dopředu. Trošičku nevyvážená stopáž výsledný dojem z filmu nepokazila a Michael Keaton byl cool záporák tak doufám, že dostane ještě možnost se předvést… ()

skeptic 

všechny recenze uživatele

Spoilery. S veľkou mocou prichádza veľká sranda! Asi tak by mohla znieť východisková téza filmu (samozrejme trochu preháňam). Už úvodný záber (na detské kresby) nám naznačuje, že film sa bude niesť v "detskom duchu". Spiderman ako tínedžer. Čo od toho očakávať? Určite snahu zapáčiť sa detskému, respektíve tínedžerskému publiku. Film sa snaží pojať výrok "s veľkou mocou prichádza veľká zodpovednosť" naozaj z trochu iného uhlu. Už to nie je len o tom, že sa Peter Parker stáva hrdinom, ale stáva sa predovšetkým (pseudo-zodpovedným) "dospelým". Peter Parker si chce dokázať, že už nie je len chlapec, a že už "všetko" dokáže sám. Už veľmi nepotrebuje dohľad a "barličku" v podobe dospelej osoby (Tonyho Starka), a dokáže byť rovnocenným partnerom. Učí sa, objavuje nové schopnosti obleku, pavučiny, ale keďže až tak neposlúcha, novú hračku (oblek) mu zoberú. ___ Občas mi vadila, tá takmer komediálna odľahčenosť. Vadilo mi, že Peter berie niektoré konkrétne veci ako srandu, hlavne situácie, kedy jemu (alebo aj iným ľuďom) išlo v podstate o život. Chápem, že sa to snažili tvorcovia prispôsobiť čo najviac istej vekovej skupine, ale keď potenciálne vážna, dramatická, akčná scéna, vyzerá ako zbierka vtipných skečov, tak mi to už jednoducho naozaj veľmi nesedí. ___ Je to dejovo naozaj výživný film, ale neprináša nič, až také - povedzme - odvážne. Hoci sa mi nejak veľmi nepáčil "Amazing spiderman 2", páčilo sa mi aspoň, že priniesol určitý "zvrat", odvážny krok, čo sa týka postáv - na konci zomrela Peterova priateľka. Túto scénu "Spider-Man: Homecoming" v podstate reflektuje a to v midpointe ("stred filmu", ktorý zvykne naznačovať či film skončí šťastne, alebo tragicky), lenže tu svoju milovanú zachráni. ___ Humor je podľa mňa niekedy nevhodne použitý (napr. spomínané akčné scény) a niekedy mi príde, až hraničiaci s trápnosťou. Soundtrack nevýrazný. Herci dobrý. Moment, kedy sa "antagonista" stane ešte "väčším antagonistom" (opäť) trápny. Páčil sa mi aspoň ten tvorcovský ťah, dosadiť hlavného záporaka do otcovskej role. 75% ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Taková spidermanovská střeštěnost, bez hlubšího motivu, ale kdo by něco takového dnes u komiksu čekal, že :). Tady aspoň chápu, proč tahle nová verze vznikla. No a musím uznat, že jako teenagerovská komedie nakonec docela pobaví. Slušných 60 % ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Spider-Man a elektronický oblek? MJ není zrzka ale hispínská spolužačka? Teta May není babičkou, ale sexy ženou? pfff jako proč? komu tím prospějete? ale jinak supr snímek ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Film tak urputně se snažící být cool a vtipný aby jeden pohledal. Cílení Marvelu na věkovou kategorii typu hlavního hrdiny není možno mít za zlé, ale zároveň by to mělo být natočeno tak, aby si u toho starší člověk nepřipadal trapně. Tyto eskapády nedorostlého puberťáka a jeho divného kámoše není možno brát vážně a člověk je schopen pochopit spíše pohnutky hlavního záporáka než toho spidercvoka, který si chce akorát pohonit ego. ()

Rikky007 

všechny recenze uživatele

Takový návrat do 90. let teenagerovských komedií. Podle mě nejzbytečnější Marvelovka i vzhledem k množství již zpracovaných Spidermanových filmů.... Ale chápu, že nový herec musí mít taky svůj film a studio potřebuje víc peněz :D Musí se ale nechat, že je to asi nejpřirozeněji působící Spiderman zatím. Když tedy vezmeme v úvahu svět nastolený filmem Avengers a to, že se značně odchyluje od předlohy narozdíl od svých předchůdců. žádný zázrak to ale není. Možná bych to ocenil víc jako náctiletý, ale nejsem si ani tím jistý ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

Can't you just be a friendly neighborhood Spider-Man? ... To asi těžko. Malý Spiderman není nijak plachý a tak si troufne na úplně cokoliv. Není to tedy žádná nuda. Nadruhou stranu, byl někdy Spiderman takhle odvážný? Těžko. Původní Spiderman pořád vede, ale do nového světa Marvelu s Avengers to skvěle sedí. 4 hvězdy za zábavnost. Ikdyž stále opakuji, toho humoru tu bylo až moc. Koneckonců i to dělá Marvel Marvelem. ()

Whitebeard 

všechny recenze uživatele

Tak a já tu mam asi svýho Marvelovskýho favorita. Tohle mi strašně moc sedlo. Propojení s Avengers je tu krásně nakopnutý, je to celý hodně moc vtipný, má to spád, takže dvě hodiny utečou jako voda a u poslední scény filmu jsem se jenom blbě usmíval :) Jo, tohle se fakt hodně povedlo a já dávám plnej počet s nějakým tim mínusem. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv mi byl Tom Holland na první pohled nesympatický, tak musím přiznat, že se z naspeedovaného puberťáka z posledního Captain Amerika nakonec vyklubal docela fajn klučina. Líbí se mi, že vynechali provařenou část kousnutí pavoukem, kterou už zná úplně každý, fajn je i "civilnější" image spidyho, to že je malinko nemotorný, není neomylný a se spoustou věcí mu pomáhá jeho high-tech kostým. Těším se na jeho sequel. ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Ale jo, vtipná součást Marvel universa, některé věci pěkně zapadají, ale na mě už příliš teen humoru. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Přestože byl velmi vychvalován, já jej sledoval se skepsí, už jen proto, že většina mnou viděných superhrdinských snímků se mi nelíbila a z MCU si nepamatuju na jediný skutečně dobrý film (čest budiž alespoň průměrným výjimkám jako IM III nebo BP). Tento Spider-man si ale mé srdce získal. Možná je to tím že se mi často hne srdíčko když vidím komedii o trampotách svojí sociální bubliny a přestože život amerických teenagerů (minimálně ten prezentovaný filmem) je odlišný od toho našeho ("Dáš si bourbon, neno skotskou?" "Nn, ne..." "Správná odpověď") stále tam jsou dva weirdos z nichž jeden kurva staví z lega hvězdu smrti, hot chick as crush, Zendaya jako naprostý asociální pošuk, naprostý idiot z Bollywoodu, etc. inu prostě středoškolní charaktery převedené do spider-manovského hávu. Prostě skvělý. Dost tomu přidává i to že záporák tentokrát není nějaký náhodný magor kterého Feige vyhrabal z odpadiště komiksů, ale postava s osobností, dost zajímavá, zvlášť když zvážím jak si Vultura pamatuju z komiksů (uchylný dědek s křídlama. Film má sice jednoduchý příběh, stále ale zajímavější než klidně celá Infinity war a nejaké to ústřední téma kdy se Pete snaží dokázat Tonymu (který je konečně zajimavou postavou) že na to má, je k nezaplacení. Má sice cool oblek, který udělá vše za něj, ten mu ale tvůrci prozíravě na finální fight odeberou, což skvěle rozvíjí původní téma (pokud jsi bez obleku nic, neměl bys ho nosit). Takže prominu i častou neprokreslenost, či nevyužití postav, vynechaní J.J.Jamesona!!?! nebo až přílišného používání stereotypů a mnoha zbytečných odkazů na MCU (třebaže vloupačka Avengers se povedla). Ale čert vem to všechno, tento film byl dobrej na to o čem je a co se tam děje. A v jedný z těch učeben byl vystaven Kafka, už jen toto je skvělý 😅 ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Jediný co je na tom dobrý je školní linka a výborný Keaton. Jakmile ale přišla odporná akce a tvůrčí recyklace tak mi došlo že je to vlastně průser. Jako člověk který na tomto hrdinovi vyrůstal jenom tiše pláču v koutě. Tohle totiž není ten Spidey kterého všichni milují - Tohle je jenom blbej a připosranej poskok pana Starka který skáče tak jak se to borcům z MCU hodí. 4/10 ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Čakal som trochu viac, akcia nič moc, efekty priemerné, celé mi to pripadalo akési nesúrodé. Myslím, že celá sága okolo Avengers by sa zaobišla bez tohto filmu. Pre divákov, ktorí nepoznajú súvislosti to bude zaujímavé ešte menej. ()

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama