Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 4
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Recenze (1 020)

slavokvasic 

všechny recenze uživatele

V Homecoming nám spajdy príblížil svoje shopnosti a ukázal aký velký potenciál ma tento mladý hrdina. Ďalšie velké plus je, že sme si konečne nemuseli prechádzať znovu a znovu smrťou strýčka Bena. Vtipkovanie mladého Parkera týnedžera bolo také ake by malo byť, a užival som si to počas celého filmu. Teším sa na ďalšie pozretie. ()

Michal.Jezek 

všechny recenze uživatele

Spiderman je prostě klasika. Žádný jiný film se superhrdiny není tak skvělě provázaný zároveň pro děti a dospělé, jako tento kousek. Každý si v něm najde svého oblíbence a ne vždy to skončí šťastně. Tony Stark jako výpomoc super, škoda, že si zde nezahrál ještě o trošku víc. Mladý Spidey si odbyl svoje, prokázal chuť a energii do hraní i soubojů, Michael Keaton kvalitní záporák, který se nebojí jít proti nastoleným standardům. Do toho vtípky, zábava a skvělý kamarád Spideyho. Luxusní oddychovka. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Nový spider-man který,je oproti dvou Amazing spider-man lepší a zábavnější.Michael Keaton jako vulture záporák dost dobrý,jenom škoda že neměl více prostoru ale byl dobrej.Popravdě sem čekal že, film bude nuda myslel sem si že ,herec Tom Hollad nebude nic moc ale,opak je pravdou .Marvel ví jak udělat dobrej film se všemi vtípky .A ve filmu nechyběl ani Stan Lee, ta jeho krátká scénka stojí za to vidět zase paráda.Spider-Man: Homecoming je o dost lepší než Strážci galaxie vol.2 .80% ()

fruity 

všechny recenze uživatele

Pozitivní hodnocení nechápu. Za mě jednoznačně nejslabší Spiderman historie a možná i "marvelovka" vůbec. Nemotorný Spiderman mi občas náznakem připomněl první Kick-Ass, ale bylo to mnohem méně vtipné, méně akční a hlavně naprosto chyběla chemie mezi postavami. Akční scény úplně zoufalé, bez špetky napětí a překvapení. Již velmi dlouho jsem nezažil tak špatné a nevyužité 3D. Vždyť Spiderman je pro tento formát naprosto stvořený... Jediným pozitivem byl Michael Keaton, ale jeho postava měla o řád větší potenciál, než jí byl povolen. PS: Koukám teď v TV na tolik kritizovaný Amazing Spiderman 2 a již první půlhodina mi přinesla po všech směrech násobně větší zážitek, než celý Homecoming... ()

speedy7929 

všechny recenze uživatele

Konečne trochu realný pavúčí muž, ktorý nie je len malý chlapec ale skrýva sa v ňom aj velký potenciál do budúcna. Spojenie Marvel sveta so spidermanom bolo velmi dobrým ťahom. Asi všetkých vo filme poteší Ironman, jeho ironecké gestá a hlavne úvod filmu nás presne zavedie do doby kedy sa to odohráva. Ďalším velkým plusom bolo, že Peter Parker neovládal hneď všetky schopnosti, hocikedy sa mu minuly pavučiny, nie vždy dokázal ladne preletieť ulicou a dostal sem-tam cez hubu. Vrátim sa ešte k pavučinkám, potešujúce bolo vidieť zostatky pavučin a pavučinových lán na stenách, čo pridávalo na reálnosti filmu. Jednou vetou: "Marvel opäť nesklamal". ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

První sólovku Spider-Mana v rámci MCU bych v porovnání s předchozími filmy s pavoučím lezcem kvalitativně zařadil těsně za druhý Raimiho film, jemuž zub času nevzal prakticky nic. Jedná se tak o jeden z vůbec nejlepších Spideyho filmů, který ale všechny ostatní předčí v jednom, a tím je charakter Petera Parkera. Pryč je ubulený mladík Tobeyho Maquirea nebo Garfieldův oprsklý frajírek. Tom Holland se pro roli skutečně snad narodil. Jeho pojetí legendárního kamaráda ze sousedství je naprosto věrné předloze. Je nadprůměrně inteligentní, skromný a při soubojích nezavře pusu. Což jsou přesně ty ingredience, které dělají Spideyho tím, kým je. Přičtěte tomu ještě mladistvost postavy a kostým prakticky okopírovaný z klasických komiksů a vyjde vám jediné… Spider-Man je zpět v té nejlepší možné formě! Více zde: http://nafilmu.cz/2017/07/recenze-spider-man-homecoming-2017/ ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší adaptace hranýho Spider-mana vůbec. Přesto, že Sony stále vlastní jeho práva, si ho studio Marvel zapůjčilo, a dobře s ním naložilo. Sere mě, že se jedná o jeden komiksovej Universe, ale na plátně to budou vlastně vesmíry dva. Nejspíš.. Zrovna, když se jedná o jednu z nejsilnějších a nejoblíbenějších postav komiksu (i mou). No budiž.. Puberťáci byli fajn, Tom Holland mi taky seděl na pavoučího teenagera, mega mě ale překvapil Michael Keaton. Šel z něj chvílema strach, takže na záporáka mi sedl jak prdel na hrnec. Scéna v autě před plesem či v troskách budovy byla kritická nejen pro film, ale i pro samotnýho Spideyho v komiksu. Filmová hudba mě dostala roky zpět, což je myšleno jako kompliment. Vtipnejch dialogů a scén tu bylo opravdu hodně. Asi mi nic nechybělo. Některý scény byly moc počítačový, ale to se promine. Návaznost na ostatní Marvel filmy nechyběla! ()

Mr.Baboon 

všechny recenze uživatele

Konečně dobrý zaporák po Lokim, tady se Marvel trefil konečně do černého. Ale prostě SONY je tam hodně znát, zvlášť co se školských scén týče. Nikdy asi nepochopím převážně latinskoamerické obsazení do rolí čistě bílých postav, navíc v takovém množství - to prostě nepřekousnu. Nicméně to šlape a film má spoustu scén a chvil, kdy jsem tajil dech... každý fanda mě pochopí. A poslední potitulková scéna? Jděte do hajzlu! :D ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší Spider-Man než ty dva předchozí. Je to takové hodně cool, ale celkově je to stavěné pro děti a teenagery, takže jsem se už u toho tak moc nebavil, jako kdybych byl děcko. Už jsem se prostě nedokázal s hlavním hrdinou ztotožnit a představovat si, jaké by to bylo být jako on. Alespoň že pohled na hlavní černošskou představitelku dokázal nějak zaměstnat mou dospělou fantazii. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

Michael Keaton - TOP... jediný člověk ze kterého ten herecký elán doslova srší z toho zbytku máte pocit jako byste sledovali bandu pitomejch loutek ...nicméně... tyhle new generation bullshity fakt asi nebude nic pro mě protože aby spidermanova holka byla černá a v celým filmu nebyla ani jedna libaci scena která ke spidermanovi prostě patří tak to je moc... v pozadí muslimové a za celým spidermanem stojí Iron-man se svejma hi-tech pičovinama a z flashe tompsona kapitána fotbaloveho tymu se stal zakrslej černej zbohatlik a MJ je nějaka emo-goth-alternative .. proboha jen doufám že tenhle new generation typ marvelovek se moc neuchytí... za 2* pro keatona ()

existimi 

všechny recenze uživatele

Poprvé poruším své předsevzetí nedávat marvelovkám víc jak tři hvězdičky. Ale Homecoming si to zaslouží. Není to žádný skvělý biják, ale v porovnání s ostatními prvky frančízy vykukuje z rutiny. Je až překvapivě zábavný jak v komediální rovině, tak v té akční. Výběr hlavního protagonisty se tentokrát už povedl, Holland se opravdu skvěle přetransformoval z roztomilého Billy Elliota v nařachanýho superhrdinu. Camea skvělý, reference super a Marisa Tomei .... ach, ta by si zasloužila jeden celý film pro sebe,.. ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Hollanda ako Spideyho mozem, zaziaril uz v CW, ale jeho solovka sa zas tak velmi nepodarila. Ano, viem ze film bol prijaty vacsinou pozitivne, avsak to mi nebrani v pozorovani nedostatkov. Ako najvacsiu slabinu filmu vidim postavy, kladasov aj zaporakov. Zacnime najprv Peterom a jeho kumpanmi aka "Come On, It's 2017" (John Oliver/Tumblr). Miesto tradicneho Flasha mame ako sikanatora maleho smiesneho Inda, objekt lasky su dve cernosky, kde jedna predstavuje nieco ako Gwen Stacy, zatial co druha zosobnuje asi najtradicnejsi stereotyp tinedzera. Potom je tu Filipinsky partak, ktory sluzi ako comic relief v uz tak komickom filme. Ani jedna z postav nie je naozaj zaujimava, rozvedena to hlbky, alebo unikatna svojim charakterom, co vsak tvorcom nevadi, kedze vsetky mensiny su zastupene a tym si to odbili. Druha velka chyba - Sinister Six. Sony, ktore sa snazilo pretlacit Sinister Six uz v druhej casti TASM, zas tlaci na pilu a podobne ako DC sa celou silou snazi napchat vsetky postavy do jedneho filmu. Predstaveny je vsak len Vulture, ktoremu Keaton prepozical charizmu, ale akcne sceny s nim nestoja za vela. Zaroven sa objavia dalsi dvaja clenovia Shocker a Scorpion, pricom obidvaja si presli metamororfozou na cernocha a hispanca. Obidve postavy vsak boli zas len nezaujimave karikatury kriminalnikov, cize len tazko dokazu navodit hype na pripadny film so Sinister Six. Celkovo scenar je velmi slaby, akcne sceny ok, ale nic osnive a Spideyho film si (ne)prekvapivo ukradol pre seba RDJ, ktory je najviac charizmatickou postavou na plaztne a prinasa tiez intenzivne scenky, aj ked nie akcneho razu. Pre mna osobne slabsie ako bezne Marvelovky, kedze nielenze je pouzita ta ista sablona, ale este film obohatili aj o chyby, ktore so sebou prinasa Sony a preto len 2*. ()

TornadoETA 

všechny recenze uživatele

Asi první Marvelovka na kterou jsem se koukal z donucení .. puberťácký jakoby Spiderman měl pár dobrých chvil - viz seznamování s oblekem, ale jinak pokračování po Avengers spíš ublížilo, byť to tu ještě nebylo. Jediné co mě potěšilo, tak byla účast M.Keatona, který stejně jako s McDonaldem příjemně překvapil. Jinak nuda .. ()

wOOzIe 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec špatné, nicméně mě mrzí, že i spidermana vtáhli do světa avangers... Nevím jestli není dostatečně kvalitní scénarista, ale nutně spojovat všechny superhrdiny do obřích super part mě celkem už nudí (hlavně když to postrádá příběhovou kvalitu). interakce s Tony Starkem je sice zábavná, ale měl jsem asi raději spidermana, když měl filmy solo - působilo to tak trochu víc uvěřitelnjiě a opravdověji, než splácat všechno zase dohromady. A asi protoé raději ctím Nolanův realistický až obsesivně naturilistický přístup ke všemu včetně komiksů. Jasně občas je fajn trochu upustit uzdu fantazii, ale podobných spidermanů už bylo dost, já bych chtěl něco víc charakterově hlubšího a opravdovějšího - takový Nolan styl, ale Nolan je jen jeden bohužel :(.Přesto přes všechno mě to bavilo - lepší průměr si 4 zaslouží. ()

incognito 

všechny recenze uživatele

Po naprosto příšerném restartu Amazing Spiderman došlo konečně hlavounům v Sony, že to nezvládají a dohodli se o zapojení do MCU. Líbí se mi, jak je Spiderman ukecaný dříve mi to ve filmech chybělo. Film má spád, nebudete se nudít a hlavní záporák je parádní. Scéna odvozu na ples mi přípomněla nějaký mafiánský film. Efekty jsou na vysoké úrovní. Těším se na Avengers 3 a 4. Otázka je, co bude se Spidym potom... ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem ten film vidět, ale po Loganovi a druhých Strážcích ve mě svitla naděje, že ty komiksy maj jěště co říct. No zas tak vážný to nebude, ale příjemný zábavný film se slušným záporákem a pár překvapeními to rozhodně je. Timing srandy je vynikající a vážné scény vážně. Takhle by to šlo. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Tretí reštart Spidermana v podstate ničím neprekvapí. Klasická marvelovská šablóna s viditeľne kolosálnym rozpočtom, s väčšou porciou humoru a hlášok, ktorej príbehu, žiaľ, chýba drajv. Veľmi zdĺhavý úvod dodáva celku dojem, že je film dlhší ako by mal byť (aj citeľne), no Starkove mentorstvo a jeho odmeraný-neodmeraný vzťah k Parkerovi funguje výborne. Keaton ako moderne poňatý Vulture ušiel, no najviac ma dopálilo, že tvorcovia tu spravili z kultového komiksového hrdinu pubertálneho, otravného kreténa, a boli chvíle kedy som si prial, aby skončil v supovej turbíne. Uznávam však, že posledná tretina nemala chybu, predovšetkým finálny súboj a veľmi sympatický záver. Ako nový začiatok Spidermana tomu dám šancu, uvidíme, ako si tvorcovia poradia s pokračovaním. ()

El.Negros 

všechny recenze uživatele

Spidey, Spidey…kolikrát tě ještě vyrabují.... kolikrát znesvětí legendární a vtipnou předlohu, až z tebe nezbyde nic než jen seschlá pavoučí, genderově a rasově vyvážená kostřička kdesi vzadu filmové garáže ? Asi tak dlouho, co budeš svou zlatou pavučinou omotávat pubertální mozečky….. Tenhle snímek je především extrapruda, kvůli všem hyperkorektním úpravám všitých velmi násilně do scénáře. Ani Michael Keaton to nezachránil. Každý ví, jak to skonči, a že Spidey dá každému do držky, ale jde to dělat i zábavným způsobem. Bohužel žijeme v době, kdy je vše podřízeno zcela nudnému, ale všemocnému zisku. Poslední koukatený Spidey byl od Sama Raimiho, (říkejte si co chcete chlapci a děvčata). ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Dočistá jiný Spider-man, než na kterého jsme byli v předchozích zpracováních zvyklí - teenagerovský, propojený s Marvel universe, zábavný, ale také až přehnaně "multi-kulti" (zřejmě ve snaze naplnit nějaké tupé kvóty...). Vidět "Gravity Gun z HL2" na velkém plátně byl opravdu zážitek. :) Hollandův Parker je snad ještě větší trouba než Maguireův, ale odhodlání a odvaha mu rozhodně nechybí. Tony Stark se ve filmu párkrát mihne, ale navzdory marketingové kampani je jeho role ve filmu rozsahem relativně malá (zato poměrně zásadní). Happy Hogan má na plátně možná víc prostoru než samotný Stark. Michael Keaton vlastně ani není záporák v pravém slova smyslu, spíš chlapík, který se snaží uživit svou rodinu jak se dá. Přestože se jedná o vydařený film, tak toto pojetí Spider-mana mi sedí o něco méně než dnes už klasická Raimiho verze. Ovšem Homecoming zase vyniká v jiných oblastech. 75% ()

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama