Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 1
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Recenze (1 020)

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Děsně dlouho jsme shlédnutí oddaloval. Spider-mana s Garfieldem jsem ještě neviděl. Proč? Protože Spider-man s Tobey Maguirem mně tuhle postavu doslova znechutil. Je to vlastně dost podobné. Mladý, otravný hrdina, který ze sebe sype jednu trapnou hlášku za druhou, bojuje proti zloduchům bez charizmatu. Je to zcela bez emocí. Takové sterilní. Nikomu moc nefandíte, jelikož je to pro děcka, tak se o nikoho ani nebojíte. Nemá to žádnou epickou scénu. Nemá to žádnou epickou hudbu. Michael Keaton má málo prostoru pro to, aby předvedl, že je vážně padouch, byť se snaží. Pořád se tam něco děje, takže to není vyloženě nuda, ale není to ani nic extra a defakto to za mě je jen dražší kopie již výše zmíněné verze od Sama Raimiho. Přitom se vyloženě nabízí, tohle natočit dospělácky a pořádně. Škoda. Dalším dílům dám šanci jen proto, jaký je humbuk kolem "trojky" a že se dokonce mluví o Oscarech pro ni. Chci mát vlastní názor. Jinak bych do toho po tomhle filmu nešel. Za mě další zbytečná komiksovka a původní verze bohatě stačila. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Vzali to za úplně jiný konec a to se vyplatilo. Tak si představuji Spidermana v pubertě. Napojení na Avengers je super, Keaton dobrý záporák. Jsem fanoušek Iron mana, takže za Downeyho automaticky hvězda nahoru. Pobavil jsem se. Každá postava - myslím hlavně Parkerovi spolužáky - má hlavu a patu. Vysmál jsem se Flashovi,ten je boží. Zatím nejlepší pavouk, kterého jsem viděl. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Dohánění restu, Marvel: Jako vážně ne, strašně slabé. Ani po kotníky to nesahá žádnému z Raimiho filmů, je to někde na pomezí jedničky a dvojky od Webba. Nevím proč je to až tak zbytečně rozverné, ten humor je někdy fakt na škodu, úplně to díky tomu ztrácí jakékoliv kouzlo. Nemá to žádnou hloubku, je tam strašně neukotvené zrání a morální vývoj hlavního hrdiny, všechno jako jen na efekt, bez jakékoliv hloubky, jak to bylo v tom třídílném, v menší míře v tom dvoudílném předchůdci. Zároveň mě bytostně mě sral Tony Stark, proč se musí chovat jinak, než v minulých filmech? Jako by se těch x filmů, ve kterých se objevil, spláchlo do hajzlu, protože tam chybí jakákoliv kontinuita v jeho chování. Btw. trikově a akcí úplně na nic taky. ()

Gardis 

všechny recenze uživatele

Skvělá Marvelovka z Marvelovského Universa, Spider Man je prostě cool, ale tehle je nejlepší a pod vedením Tonyho Starka. Dalo by se říct, že toto je jaký si miny díl Avengers, neboť zde je většina jejich členů a řeší ony poblémy ()

KillHurt 

všechny recenze uživatele

Filmu se povedlo to co zatím žádné z předešlých verzí. Není to origin a není to film o zkušeném Spider-manovi. Je to vyobrazení Petera Parkera, který se Spider-manem teprve stává a během tohoto procesu dělá spousty chyb a hloupostí. Taky to je 15-tiletý kluk. Nevím nakolik jsem si oblíbil Marisu Tomei jako nejmladší verzi tetičky May. Spíš mi z ní bylo trapně jako Peterovi, když zjišťuje, že na ní má zálusk půlka Queensu. Ale to se poddá. Tony Stark si film naštěstí neukradl pro sebe a rozumně se objevoval jako deus ex machina, aby posunul děj dál. Tom Holland je skvělý Spider-man a jde poznat, že pro tu roli opravdu dřel. Tentokrát nedošlo na nezapamatovatelného marveláckého záporáka. Michael Keaton se zhostil role Valtura se ctí a vyzdvihl tuto postavu na úroveň Lokiho a Kingpina. Doufám, že jsme ho neviděli naposled. ()

Hitmo 

všechny recenze uživatele

This is how we do it... Po toľkých zufalých pokusoch sa Sony rozhodlo vrátiť Spajdiho do rúk Marvelu a zrazu stoho máme kinohit tohto leta. Veľkú mieru úspechu je potrebné pripísať známym postavám z MCU (Tony, Happy....) ale aj záporák v podaní Keatona je to čo robí tento snímok lepším. Tony a Peter sú ako otec a syn a táto chémia tu dokonale funguje počas celej doby. Asi budem opäť zaujatý Marvel fanúšik a poviem že to bolo výborné. 9/10 Film má dve potitulkové scény ktoré patria k najhorším zo všetkých. ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Naprostá pohodka, oddechovka, velice hezky a vtipně natočeno, co na tom, že to je pro mladé publikum, každý si tam najde svoje, ani chvilku jsem se nenudil. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Konečně je zpátky doma u Marvelu a přesně se vším všudy. Humorem, vystřelovači atd. Jen z té tety May udělali MILFku. No ok. Keaton tu je skvělý. Moc se mi jeho výkon líbil a byl dost přesvědčivý. A jedna hvězda navíc za vsuvky s Kapitánem Amerikou...i tou poslední. :) ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Jako super. Opravdu stylovej Spidey jako vytrhlej z komiksu, hlavně těch novějších Ultimate. Jenže něco mi tam prostě chybělo. Možná to bylo tím, že Spidey je sám o sobě velikán a hrdina, a tady to byl jen jeden malý článek zapadlej do velkého světa větších hrdinů. Chyběla mi tam i ta větší lovestory, (finále Amazing 2 s Gwen prostě už asi nebude mít konkurenci) ale konec značí pletky s Michelle, tak třeba překvapí. Jinak May pobaví, Tony s Pepper potěší a Vulture je fakt na poměry Marvelu top záporák. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Oddechovka typu Strážců Galaxie 2. Člověk u toho nemusí přemýšlet, jen si lebedí akcí a situacema kolem středoškolského života Petera Parkera. Michael Keaton ukázal, že může zahrát naprosto jakoukoliv roli, co mu nabídnou, on celý táhne tento film. Tom Holland bude dobrý Spider-Man, o to se nebojím. Mezi menší slabinu filmu dávám přítomnost Iron Mana, mám jeho postavu z celého MCU nejraději, ale do tohohle filmu se prostě nehodil. Slabší 4 hvězdy. ()

Hedy 

všechny recenze uživatele

Chudák Pavoučí Klučina. Být náctiletý klučina, superhrdina a při tom si ani nemůžete na fejsbůčku vyleštit své ego nad tím jak jste prokopli prdel nacistickému islámistovy chystajícímu se odpálit polovinu vaší rodné dědiny. Do toho je vaše teta tak sexy že musí nosit brýle a vytáhlé kalhoty až pod kozy, aby jste jí svojí pavučinou nezalepili celý gezich přímo na place. Rovnou už znám název porno parodie Spider-Man: Homecumming. To jsou slasti a strasti Petera Parketa. Celý film nám bude ukazovat tohoto otloukánka do kterého si kopne prostě každý. Od miliardáře který to nemá za potřebí. Až po vychrtlého prodavače kebabů, co našemu metači pavučin nadává do čuráka a k tomu ho povzbuzuje dalších dvacet děcek. Dále se musí stále vymlouvat na to kde všude stříká bílou tekutinu. Jo a ještě je tam gang údržbářů se super zbraněmi. Tímto vším se Peter musí protlouct až k závěrečnému hepyendu kde padouch zázrakem neumře. Místo toho aby byl Peter stejně nezodpovědný jako jeho kolegové, tak jemu skutečně záleží na lidských životech. Upřímně nejlepší na filmu bylo jak ho v podstatě využili jako velký boxovací pytel. Takhle přes držku totiž nedostal ani Kapitán Amerika za celou dobu co házel svým frisbíčkem v MCU. Film to byl hodně povedený napumpovaný akcí a vtipy které nebyli nucené jako u některých marvel filmů. Za mě tedy 5 pavouků. Mimochodem je mi divné že na jeho střední škole není ani jedno dítě s obličejem připomínajícím encyklopedii akné. Já sám se bojím že mi občas jebák nějakého adolescenta prolétne skrz hlavu jako projektil z protitankovky. ()

Mistr_Moon 

všechny recenze uživatele

Je to taková letní jednohubka, srandy kopec, něco akce, pro jednou skvělý záporák (ač těch náhod bylo příliš). Raimiho první dva díly zůstaly nepřekonány. Počkejte si na potitulkovku ;) ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Další film s brutálně přestřeleným hodnocením. Ze začátku je film příšerně nudný (řekněme do nějaké 40-50 minuty), pak se to trošku rozjede, ale stejně je to kýč až to bolí. Za obsazení filmu by se nemusela stydět ani baba Merkel či každá nezisková organizace zabývající se "rasovou nenávistí", k naprosté politické korektnosti mě tam ještě chyběl vozíčkář, homosexuál, který se ke své orientaci hrdě hlásí, vegan/ka a nějaký "příslušník třetího pohlaví". Film je skutečně hodně rasově vyvážený až to úplně mlátí do očí. Ale tak dejme tomu (působí to spíše směšně). Tom Holland je příšerně nesympatický a celou dobu mě sral, záporák je naopak hrozný sympaťák. Připadá mě, že divák dostane za cenu jednoho filmu filmy dva, béčkový akčňák a "romantický doják" o tom jak se největší loser snaží sbalit "největší kost" na škole, cílová skupina je jasná, puberťáci, kteří by se chtěli živit jako youtubeři. Ale tak abych filmu nekřivdil, některé hlášky jsou vtipné, pokud překousnete tu multikulti masírku a neusnete během prvních pár minut tak se v druhé půlce filmu budete i bavit. 50% ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nečekal, že nový spiderman s Tomem Hollandem mě tak uchvátí. Skvěle zde zafungovala kombinace klasické akce a superhrdinství s normálním středoškolským životem. Fascinoval mě právě Tom Holland, který se do té role opravdu vžil a opravdu mi do této role seděl. Navíc shlédnutí v kině také přidá něco navrh a tak musím hodnotit jedině vysoko. 80% ()

vieriX 

všechny recenze uživatele

Peter Parker je prostě kluk se vším co k tomu patří, vlastně je tu i něco navíc a to dost podstatného je spiderman. Sem rád, že aspoň tady není už po x té smrt strýčka Bena a nechci moc aby zase za pár let byl reboot. Co se tu hodně povedlo byl záporák s tváří Keatona i Tom Holland je tu hodně zábavný. Akce tu je ale není to nic z čeho by si člověk sedl na zadek. Iron Man je tu málo spíš jen tak na oživení. Ale jo nemám problem se těšit na další díly. ()

Kortexo 

všechny recenze uživatele

Další komerční Spider-man pro děcka, který se ovšem liší geniálním záporákem s tváří Michaela Keatona. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Batman v Spiderman. Sympatické, vtipné a s dobrými herci. Podobně jako nové TFA pracuej Homecoming s konceptem, jak by reagovali fanoušci, kdyby se ocitvli v situaci našich hrdinů, narozdíl od TFA to ovšem podává mnohem vtipnější a zábavnější formou, nový Spiderman mi velmi dobře sedl, odkaz na SW lepší skoro jak nové SW, vynikající scénky a v neposlední řadě bylo výborné vidět Pepper po tak dlouhé době. A potitulková scéna nám dala tušit, že se můžeme těšit na Batmana i v dalších dílech. A MJ se povedla tím jak je dost jiná. Nemám slov, dávám čtyřku. ()

XXXXXXXX 

všechny recenze uživatele

No to zas bylo jednou něco. Zase se konkurzem proko.... chci říct přebrodilo laktózou kudrnaté dítko, a pro jeho dobro doufám, že ty zaschlé skvrny na obličeji, jsou vskutku jen od mléka! No a jinak je to po trilionté ta sama kopírka. Jen MJ nám zhnědla, úhlavní padouch od AS naopak vybledl, ale co zůstalo, je poměrně průjmózní dějová spatlanina. Ubohý pan Konzerva konečně dostal otravu železem, Pítrův stalking objekt má kokejžn papá a do toho všeho, někdo ve městě rozváží zakňaktely a tyčové zbraně z Hvězdné Brány. Goauldi a Apofis, asi cestou zapomněli zapnout GPS a jejich pyramida očividně zabloudila do jiné galaxie, jenže když je scénárista kokot, průjem prostě hutnou stolící nezachrání, ani kdyby v kadibudce vysedával sebevíc. Zase jeden důkaz toho, jak jde i bez známého kašpárka, dějovým mlžením zkurvit nejedno retardované divadlo! ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Nejlepsi je porad Raimi. Prvni z "puvodni" pavouci trilogie je porad tou daleko ikonictejsi - jak z hlediska vypraveni, tak z hlediska vyberu lokaci v NY. Art deco a predmesti for the atmosphere. Jinak se mi to ale libilo vic, nezli nedavna serie s Garfieldem. Jednak mi sedlo nastaveni ala stredoskolka romance, druhak je Holland vetsi sympatak, a Keaton je sakra charismaticky zaporak, ktery navic nema ambice znicit cely svet, coz je - stejne jako obraceni dalsich zanrovych stereotypu - osvezujici. Vyjma prepalena stopaze, nemam k tehle popcornove zabave mnoho namitek. ()

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama