Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 1
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Recenze (1 020)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Od sympatického hlavního hrdiny přes jednoho z nejlepších marvelovských záporáků po Giacchinovu hudbu, takřka všudypřítomný, ale nevtíravý humor a jeden velmi mile nečekaný zvrat... Všechno je tu správně. Nebudu přece Spider-Manovi vyčítat, že cílí na mladší publikum, když je Peter Parker tentokrát puberťák. Naopak to je výhoda, protože z jeho věku pramení ta velká klukovská touha být velký, někam se zařadit a být užitečný, která to vše žene kupředu. Nejnovější přírůstek do téhle komiksové rodiny je zkrátka svěží podívaná, která navíc nezdržuje ničím, co jsme už viděli (Spider-Manův zrod a tak dále), ale pěkně, přehledně a s nadhledem vypráví něco nového. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Nejsem vůbec velký fanoušek komiksových filmů, o to více jsem byla překvapená, jak moc se mi nový Spider-Man líbil. Získal si mě především přístup, hlavní hrdina je patnáctiletý kluk a film na to nezapomněl ani na minutu. Jedná se hlavně o teenagerovskou komedii, ta superhrdinská část je až druhořadá. Nechybí tady klasická teenagerovská klišé a zvraty, to mi ale vůbec nevadilo, akce není vůbec velkolepá a třeba takové finále by v běžných marvelovkách tvořilo desetiminutový úvod, ale díky skvěle pasujícímu humoru a hercům (Tom Holland je sympaťák roku) jsem si to jednoduše užívala. Jo, nový Spider-Man mi hodně sedl. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

To, jak Feige v roli producenta pracuje s jednotlivými comicsovými trivii, známými z originálních sešitů, a dělá z nich ve filmu pokaždé něco svěžího, co ani fanda nečekal, že přijde (kudrnatá holka, Vultureova bunda, novátorství v přistupování k zodpovědnosti)... to mě prostě nikdy nepřestane udivovat. Zase skvělá práce. Holland bezvadnej a hlavně parádně nahláškovanej, akce dostatek a je celkem přehledná (i když na bedně něco oproti IMAXu určitě vynikne líp), a taky konečně seriózní záporák. Trpělivost se holt vyplatila, sranda až po finální titulky (mrk, mrk)! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Výtečná, odlehčená středoškolská komedie s Petrem Parkerem, která je vtipná a svižná a konečně středoškoláky nehraje banda třicátníků, ale o poznání méně funkční jsou tu scény, kdy má o něco jít, dokud Spaidy jen nezávazně blbne (v obleku, nebo bez něj), je všechno super, ale drama brutálně nefunguje a ať si kdo chce říká cokoliv, emocionální finále druhého Spidermana s Garfieldem jen tak někdo nepřekoná a absence Osbornů sice dává možnost filmu jít jiným směrem, než předchozí inkarnace, ale i tak zamrzí. Je to dobrej film, zábavnej, ovšem finální půlhodina je prostě slabá. I Přes Stark-humor. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Opět je to zbytečně dlouhé a to i přesto že nemusíme útrpně poněkolikáté sledovat, kterak došlo ke zrození Spider-Mana. Klidně bych film dokázal zařadit k ostatním Marvelovkám, protože Sony zde v podstatě jen kasíruje penízky. Hlavní slovo evidentně měl Marvelovský producent Kevin Feig. Co ve filmu fungovalo? Jednoznačně středoškolské prostředí a hlavně Keaton. Ten člověk je neskutečnej tahoun. Co nefungovalo? Akce je taková vlastně nijaká. Marisa Tomei určitě není žádná Milf. Nebo pro někoho možná ano, ale tomu člověku evidentně stačí hodně málo. Hlavní Peterova láska u mě také mnoho bodíků s přibývajícími minutami neposbírala. Nebýt účasti Keatona a jeho parádnímu minutovému proslovu v autě směrem k Hollandovi, mé hodnocení by zcela určitě pokleslo. Takto 70% PS: Podruhé to bylo o dost lepší a co jsem napsal minule prakticky neplatí :) takže 80% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Moc jsem si od Spider-Manovy puberty nesliboval, o to více jsem byl překvapen! Zmatkář Parker má vskutku divoké začátky dospívání a okolí mu je příliš neulehčuje. Keaton předvedl obrat o 180 stupňů - tedy od Batmana k Vultureovi. A jako padouch je výborný. Jízlivý a ironický Stark píchá jako klubko ježků, ale směrem k závěru je jasné, jaké má jeho chování cíl. Výborná akce (asi nejlepší je trajekt v ohrožení), solidní triky, vcelku dobré i 3D. Snad jen občas byl Spider-Man příliš počítačově gumový, ale dalo se to snést. Ostatně Spidey je takový pavoučí gumák i v comicsech. A pak je neuvěřitelně vtipný! Tedy kino se nesmálo tak často, jak by podle mě mělo, jenže pro děti, kterých byla většina, dospělácké hlášky zkrátka vtipné být nemohly.... Objektivně 4 hvězdy, pátou ale zkrátka musím za Ramones - Blitzkrieg Bop! ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Náhodou se jedná o jednu z mála svěžích marvelovek a současně atraktivní zpracování. Proč ne, takovou podobu vítám, ne jako nový strnulý a prekombinovany Batman pana B.A. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je akčné dobrodružstvo vytvorené predovšetkým pre fanúšikov Marvelu, ktorí sa v jeho svete vyznajú a fanúšikov poteší. Vďaka mladistvému ​​nádychu je však cieľovou skupinou aj mladšie publikum. Film ako taký predstavuje skvelé prepojenie humoru, ktorý je pre postavu Spider-mana charakteristický a dramatickosti a akčných scén, kde stále neprestávajú udivovať špeciálne efekty. Veľkým plusom je aj samotný predstaviteľ hlavného hrdinu. Tom Holland skvele stvárňuje svojou postavou a je vidieť, že mu na nej záleží a že si tú rolu náramne užíva. Spider-man je najobľúbenejším komiksovým superhrdinom vôbec, o tom niet žiadneho sporu a tak bolo dôležité, aby bol náležité stvárnený. Spider-man s T. Maguire a Amazing Spider-Man s A. Garfieldom na to išiel každý inak, ale stále im niečo chýbalo. Homecoming má konečne tú celistvosť a všetko je tak, ako má byť. Je to film, ktorý pobaví, dojme, ale zároveň má hĺbku a poriadnu dávku akcie. Ako sa hovorí - do tretice všetko dobré. A Spider-manovi to naozaj prospelo. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vlastne ma to celkom prekvapilo. Spider-Man nikdy nepatril medzi mojich obľúbených zošitových hrdinov, ale toto ma fakt bavilo, pretože to ani taký čistokrvný Spider-Man nebol. Našťastie sme sa nemuseli pozerať na zas ten istý príbeh, ale dostali sme Spidyho zakomponovaného do sveta Avengerov a to je to čo ma vlastne bavilo. Už od začiatku ma to chytilo, kde sa predstavil Keaton ako zaporák a kde sa vysvetlil Spideyho príchod do občianskej vojny. Bavil ma Tony Stark, Happy a narážky na Avengers, ale predovšetkým Spider-Man a jeho oblek, ktorý ponúkol niečo nové a zároveň zábavné. Dosť dobre zapadol aj Tom Holland, ktorý mi úplne v občianskej vojne nesedel, no teraz ukázal svoje pavučie kvality. Bolo fajn, že Peter Parker moc nesedel v škole a nemusel baliť lásku svojho srdca, navyše to vždy trvalo iba par minút a zároveň to bolo celkom vtipne, potešilo, že namiesto toho Spidey lietal po vonku a naháňal Keatových zločincov. Navyše Michael Keaton mi prišiel ako jeden s tých lepších záporakov od Marvelu. Stručne a jasne je to vtipne a úderne, miestami mi prišli efekty slabšie a akcie tiež neboli najlepšie s MCU, ale ako celkom to výborne šľape a hlavne baví. Obľúbený soundtrack: Spider-Man: Homecoming Suite. P.S.: po-titulkové scény sú dve. 80% - 4* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Spider-man? More like Iron Boy Jr. ________ Dobrej soused Spider-man je po několika letech úsilí a právních tahanic konečně doma v Marvelu. Nová doba však vyžaduje nového Spider-mana, a s ním i nového aktéra, jímž se stal britský sympaťák Tom Holland. Co se týká civilní roviny, nelze mít k introvertnímu charakteru pubertálního středoškoláka Petera Parkera takřka žádný výtky, byť věrnost k předloze je poloviční – co se ale týká jeho superhrdinského alter-ega, je tu víc výhrad, než by se dalo čekat. Spider-man je zde totiž hodně idealizovaný a jeho oblek disponuje udělátkama která za něj odstraní všechny překážky. Nalijme si tak čistého vínka - fanoušci chtěli hrdinu, k němuž mohou vzhlížet a ztotožnit se s ním - tedy Pavoučího muže. Ne, rádoby hrdinu kterej dostává pečený holuby do huby. Ne, Iron Boy Juniora doopravdy nechceme. May navíc není ta moudrá a motivující tetička, ale hláškující milfka. Jakožto Spidey-fan mám samozřejmě výhrady, ale z odlišnýho úhlu pohledu je 'Homecoming' relativně zábavná teenage komedie. Scénka s 'Batman voice' je mimochodem geniální. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

jako dalo se to, ale místy hodně trapný a .... rádoby vtipné. Plusy představitel hlavní role a "záporák". celkově 50%. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

K tomu jaké mám ze Spider-Man: Homecoming pocity se musím vrátit na začátek celého dne- Probudil jsem se. Došlo mi, že jdu dneska na nového (již třetího) Spider-Mana. Vzpomněl jsem si na dnes stále úžasnou Raimiho trilogii, trošku méně snesitelnější Amazing Spider-Many a 9 trvající stáji Marvel Cinematic Universe a napadla mně jedna věc- Není už to celé unavené? Má ten pavoučí sympaťák vůbec ještě potenciál? Nemají lidi pravdu a ty komiksoví panďuláci jsou čím dál tím méně snesitelnější? O pár hodin později jsem se šel projít ven a stále jsem se nezbavil pocitu, že ze Spider-Man: Homecoming bude nejzbytečnější film z celé stáje Marvelu. Následně si pouštím trailery a napadá mně- To těm bastardům z Marvelu nemůže procházet věčně a jednou to prostě pohnojit musejí. A měl jsem pravdu. Ne vlastně neměl. Spider-Man: Homecoming je totiž opravdové překvápko a nyní konečně vysvětlím proč. Film okamžitě začal a hned mě vzal. Objeví se Michael Keaton jehož Adrian Toomes je od začátku sympaťák a hnedka se dozvíme, že už jenom kvůli narážkám na Avengers je Spider-Man oficiálně ve stájí svých souputníků. Film se celkem zabývá tím co je známé- Spider-Man v jeho mladém věku jiní hrdinové neberou vážně a tak se Spider-Man musí projevit aby si zasloužil svojí šanci. U Spider-Mana nemůžu začít ničím než jeho představitelem- Můžu říct, že jeho představitel Tom Holland si roli neuvěřitelně užívá a oficiálně to můžu potvrdit- tutově zadupává Andrewa Garfielda a celkem solidně se rovná Tobeymu Maguiremu. Neuvěřitelně sympatická postavička se kterou bude radost se nadále vídat. A právě to, že je v podstatě ještě děcko dává charakteru neuvěřitelný rozměr. Film se díky Peterově věku hodně věnuje Peterovu studijnímu životu a tady jsem byl překvapený- Už dlouho (naposledy si pamatuji Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník) jsem neviděl film který by tak dobře rozuměl mladé generaci. Není tam jediný otravný blbeček (i Peterův šikanátor Flash Thompson je celkem sympatický) a přál bych se aby se to povedlo i dalším filmům. Iron Man je v podání Roberta Downeyho Jr. skvělý a funguje úžasně jako mentor. Happy Hogan Jona Fevreaua je pořád humorná postavička, tetička May je milá na pohled, Peterův kamarád Ned Leeds Jacoba Balatona je správně zahraným kamarádem a Liz Allen Laury Harrier je fajn Love Interest. Opravdu úžasný výkon ale podává Michael Keaton v roli Vultura. Marvel asi našel recept na solidní záporáky a nebál bych se Vultura označit za jednoho z nejlepších (rozumějte lepších) Marveláckých záporáků společně s Lokim, Ultronem, Baronem Zemem, Kaeciliusem či Egem. Vulture však není totální záporák a v podstatě se ukáže že je to temný Tony Stark- vše dělá pouze pro svojí rodinu poté co kvůli Starkovi přišel o práci. Keaton si roli neuvěřitelně užívá a jeho grimasy jsou záporácký pěkně nepříjemné. Hudba Michaela Giacchina je mimochodem úžasná. Jeho předělávka hlavní Spider-Manovské znělky je neuvěřitelná a doteď (i při psaní recenze) mi hraje v uších. To co Giacchino zvládnul ve Strážcích Galaxie 2, tady dodává třikrát tolik. To co byl Logan pro zakončení éry, je Spider-Man: Homecoming pro začátek nové éry. Jinak si nemůžu vysvětlit, že v závitu letošní komiksové konkurence Logana, Strážců Galaxie 2 či Wonder Woman pro mně Spider-Man: Homecoming vychází jako vítěz. Buďto jsem už starej nebo bláznivej. Až budu psát za půl roku Rok 2017 v kostce uvidíme víc. Marvel opět neminul vedle a natočil neuvěřitelně solidní suprovou teenage-komedii která má navíc nejlepší potitulkovou scénu v rámci MCU. Těším se na dvojku! Viděno v kině: 2x () (méně) (více)

lamps 

všechny recenze uživatele

Překvápko. Před projekcí bych řekl, že tematická truhlice kolem pavoučího hrdiny byla vyprázdněna zkompletováním Raimiho trilogie, ale Kevin Feige v Marvelu zas a znovu dokazuje, že dobře ví, co a jak chce a má udělat. Homecoming má sice slabiny právěv tom, že do obecných Spideyho motivů kolem vysněné dívky nebo jeho looserství nepřináší nic moc originálního a trochu kostrbatě se snaží o propojení přesahující avengerovské roviny s vlastním příběhem, ale je to bezesporu vysoce zábavný a lehce odvyprávěný střípek, který Marvelu v jeho mozaice chyběl - ten o klukovi uvnitř superhrdiny, o klukovi, který se kromě zloduchů musí vyrovnávat především sám se sebou a se svými pubertálními problémy. Jedna z těch sice ne tak vizuálně nápaditých, ale rozhodně nejvíce přemýšlivých komiksáren, které hodně prospívá i charakterní a netradičně lidský záporák Michael Keaton. Ani zdaleka tak uspěchané a nucené směrem k blížící se monstrózní týmovce, jak jsem se obával... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když mě na nekonečně dlouhé komiksárně nejvíc pobaví půlminutový štěk Gwyneth, udělal nejspíš Spajdý někde chybku. Nepočítal jsem to, ale moc bych za to nedal, že víc času strávil převlékáním, než samotnou akcí. Asi to má pořád nejblíž k označení blockbuster letošního léta, nicméně povedenější homecoming předvedl podle mě i křižák, kterého jsem včera vyhazoval z okna, protože si v koupelně udělal domeček mezi šamponem a pěnou na holení. Ráno tam byl totiž zas. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Bohužel mě to nebavilo. Holland je protivný a užvaněný. Chápu, že je to kvůli vývoji postav a taky že je to teenager, ale stejně mě lezl krkem. Ještě horší ale byla zápletka. Hlavní záporák v zásadě záporný není. Že někdo prodává zbraně? A co dobrák Tony Stark? Pohodička Petere, nenech se rušit. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Už si ani nepamatuji, kdy naposledy comicsový film 1) byl tak zábavný, 2) měl tak dobrého záporáka. ad 1) Comicsové filmy mohou být napínavé, dramatické, ale čistou zábavu, ve smyslu nadhledu a humoru, jsem v takové koncentraci již delší dobu postrádal. Píšou to tu asi všichni, nový Spider-man funguje nejlépe v humorných scénkách ze střední školy, akční scény jsou až na druhé koleji. (A za mě, ta poslední s neviditelným letadlem, byla ta nejvíc nepřehledná a zmatečná akční scéna, co pamatuji.) Ad 2) Četl jsem to už kdysi jako komentář k Bayově Skále - kvality akčního filmu se odvíjí od záporáka. Proto byla tak super Skála nebo Nebezpečná rychlost. A na druhou stranu, kdo si dnes vzpomene, jaký byl záporák v Ant-Manovi nebo Thorovi 2? Michael Keaton je perfektní a jeho postava je sice záporák, ale stejně jako pro generála Hummela pro ni mám jisté pochopení. Netuším, jestli jak hodlá Marvel se Spider-manem pokračovat, ale takto za mě ano. Určitě Spider-maní TOP3. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na Homecoming je najosviežujúcejšie, že to vôbec nie je komiksový film s riadnou dávkou humoru ale presne naopak, je to komédia s komiksovým hrdinom v hlavnej role. Postavy sú tak skvelo napísané, až mi bolo ľúto, že je to film s rozpočtom 200 mega a nie radšej seriál. A Vulture je konečne prvý záporák v pavúčej ságe, ktorý sa vyhýba klasickej schéme dobráka, ktorý sa po nebezpečnom experimente stáva proti svojej vôli hajzlom. Trvalo to síce 5 filmov, ale dočkali sme sa. ()

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama