Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 4
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Recenze (1 020)

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

Některé části působí jak výstřižky z průměrné komedie pro náctileté ..ale stejně to Spiderman celkově nakonec dotáhl na tři hvězdičky. Thorové i Wonderwoman byli horší z avengerovského světa... a pokud srovnávám se spidermany, tak tato adaptace mě bavila určitě nejvíc. Je zde poměrně málo trapáren a žádná patetičnost ...sice nechápu, jak je možné, že Peter zcela ignoruje geek-sexy-ironickou-outsiderku Zendayu, v jejíž každém pohledu je náboj, a točí se kolem tuctové a o hlavu vyšší {nevím, jak se ta herečka jmenuje (a ani to nechci vědět)}, ALE ..jakmile dojde na souboje, jeho nevkus se stává nepodstatný. Pohyblivost tohoto Spidermana je úžasná a nesrovnatelná s dřívějšími spidermany. Což ovšem neznamená, že Spidey zde nedostane na prdel ..dostane, protože je poněkud naivní a neopatrný, což je jednak zdrojem povedené komičnosti a jednak výhodou pro jeho oponenty, kteří ho několikrát přechytračí. Když jsme u záporáků - dost se mi líbilo, že hlavní záporák je vcelku normální zloděj tajných technologií, z kterých vyrábí zbraně za účelem dalšího prodeje. Ne nějaký totální maniak-psychopat. Na akčnosti a napínavosti to nic neubírá. Celkově jde až na pár hluchých míst z prostředí školy o příjemnou oddychovku. 60% ()

Stranger77 

všechny recenze uživatele

Pohodová záležitost pro náctileté, která sympaticky zasahuje do marvelovského vesmíru, ale nic převratného nepřináší. Minimálně první dva Raimiho filmy a dle mého soudu i ten první od Marca Webba jsou jednoduše lepší. Nicméně i tak solidní počin. 7/10 Více zde. ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

Asi trocha poľavujem na kvalite, ale vzhľadom na to, že som čakal absolútny prepadák, tak je to celkom pozerateľné, nebyť Keatona aka sovy(alebo také niečo), tak je to ešte pozerateľnejšie. ()

MikeMyers 

všechny recenze uživatele

U mě pořád vede Amazing. :) Homecoming je friendly filmek, který je trochu jiný než ostatní marveláky a proto je docela příjemný. Ovšem stopáž je zbytečně přehnaná a tak tomu chybí tempo. Spidey není tak vtipný, ale je tam spoustu originálních věcí. Cenim, že se drží komiksu v tom, že Spidey je tu poprvé opravdu kid. Volture úplně na pohodu, povedený. Akce je méně na tak dlouhý film. ()

murkl 

všechny recenze uživatele

Bylo by to lepší, kdyby Michael Keaton dostál více času a kdyby pavoučí muž nebyl tak naspeedovanej jak feťák. Zasranej youtuber. ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Obecně mám s Marvelovkami ten problém, že se stále opakují a nepřináší v podstatě nic nového, čemuž se nevyhnul ani nový Spider-Man. Plytký děj však nahrazuje velice kvalitní humor zejména v podání Roberta Downeyho Jr. a velice kvalitní výkon Michaela Keatona. Tom Holland ukazuje, že v něm dřímá herecký talent a do budoucna o něm určitě uslyšíme. Pokud chcete film, který Vás nějak duševně obohatí, rozhodně se na nového Spider-mana nedívejte, pokud však hledáte odpočinkový film a navíc vás filmy od Marvelu baví, tak určitě neprohloupíte, když si nového Spider-mana pustíte. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Najhorší spider-man ever. Po skvelom začiatku v treťom kapitánovi, sa to takto dokašlalo. celú dobu pokiaľ je na kamere Holland je to nuda. Keaton a Stark majú fajn scény ale čo z toho, keď priestior nemajú bohvieaký. Akcia fajn, síce taká komornejšia, nie ako iné marvelovky ale nemám čo vytknúť. proste sklamanie jak hrom, a keby to nebolo súčasť MCU vypnem. Inak záver a druhá potitulková scéna tie ma rozsekali, ale inak je to aj s humorom na riť. Chcel som dať 4* ale keďže fandím Kapitánovi a Spider-man je na Starkovej strane dám 3*. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Slušnej film. Krásně navazuje na Občanskou válku. Nová verze Spidermana je silně říznutí Ironmanem. To znamená nejen jeho přítomnost na plátně, ale i značné využívání techniky spidermanem. Je to takovej Batmano-Ironman. Nevím jak je to komiksech, ale i sítě střílí z udělátek místo ze svého těla jak bylo dříve zvykem. Film je hodně odlehčený. Zajímavé vsuvky s Antihrdinou Kapitánem Amerikou. Film nepopisuje zrod Spidermana a rovnou nás vrhá do akce proti zvyklostem posledních filmů, lidským protivníkům. Samozřejmě je zde láska a povstání hrdiny na dně. Ale Spiderman je zde zobrazen prostě jako člověk, s jeho limity (golfové hřiště) a všudypřítomnou nechtěnou destrukcí okolí. Což už je kvůli akčním efektů zvyk napříč všemi komixovkami. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Na poprvé se Homecoming dost podcenili - a ač si doposud stojíme za tvrzením, že spider-manovská (zatím) trilogie má vzestupnou tendenci a její počátek je tudíž nejslabší, pořád se jedná o velmi zdařilý příspěvek do univerza. A co víc, paradoxně jej oživuje jindy často otravné prostředí americké high school a fantastický Tom Holland, jenž se pro tuto roli narodil! 75% ()

savatage 

všechny recenze uživatele

Od kvalit druhého Iron mana můj zájem o filmy od Marvel uvadá, jako ochablé přirození. Spider-man: Homecoming mne ale mile překvapil. Je to spíš točeno pro mladší generaci, ale že bych jej chtěl vidět podruhé, to NE! ()

Schmetti 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem šla s nadšením a těšila se jak na Spidermana Petera, tak na našeho oblíbeného Tonyho Starka aka Iron Mana. Líbila se mi ta novota. Novotou myslím modernost, tvůrci filmu hodili Petera do dnešního moderního světa. Natáčet každou kravinu a sdílet ji na internet, Peter se choval jako puberťák. Už v Kapitánovi mě zaujala jeho mluva, nezněl strojeně. Asi to zná každý, filmy, kde jsou děti, ale nechovají se jako děti. Tady byl Peter pubertální dítě, které je superhrdina, zachraňuje lidi a k tomu řeší věci jako zamilovanost do holky ze školy. Zdejší záporáci byli taky dobře vymýšlení. Šla v nich najít dobrá stránka. Přesně o tom jsem už přemýšlela během sledování. Filmu nechyběl vtip, ať už z Peterovi nebo Tonyho strany. Peterovi kámoši se o zábavu postarali také, obzvlášť jeho nejlepší kamarád. U filmu jsem se divák zasměje. Hodně mě pobavili scény, kdy se objevil Steve (Kapitán Andílka). Akci jsme tu taky viděli. Co víc říct? Film mě bavil, šla bych do kina klidně znova. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Proč to pořád dělají? Vezmou něco skvělýho, něco co funguje a snaží se to natočit líp. Proč Amazing a proč teď Homecoming? Mě filmy o puberťákách nevadí, spíš naopak, ale nacpat tyhle beďaroviny takhle nestydatě do Spidermana, to ne. Co bude příště, Spiderkid ze školky? Tohle už nemá s legendou nic společnýho. Batoh na záda, mobil do kapsy a ať to frčí. Do toho se přimázne přísavnej mluvíci ironmanskej oblek s průzkumnýma dronama a hurá na padouchy. Celkem trapný, ale hlavně že zas vymysleli něco novýho a rádoby originálního. Snaží se to tvářit zábavně, ale na mě to bohužel nezafungovalo. Není to sice taková hrůza jako Amazing, na konci už to i spidermansky vypadá, ale těch deset minut je opravdu hodně málo. V kině slabý čtyři, teď doma už jen lepší tři. 62%. ()

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Pro 3D krásná podívaná jako ostatně všechny Marvelovky, potěšilo mě, že se lehce vyhnuli zdlouhavému vyprávění o kousnutí pavoukem, které jsme již viděli dvakrát a potěšila přímá návaznost na Avengers filmy. ()

adakraj 

všechny recenze uživatele

Co jsem to sakra viděl za film? Moje první dojmy, kdy jsem slyšel, že se začíná točit nový film o Spider-Manovi s novou postavou v hlavní roli (T. Holland) byl skeptický, protože jsem čuměl, jak chleba z tašky, když jsem ho viděl poprvé v Captain America: Občanská válka. V tu dobu jsem si říkal: "Co to má být? Patnáctiletý Spider-Man, to si dělají srandu (slovo sranda to nebyla, ale použil jsem hanlivý výraz). Co bude příště? Spider-Man batole?" Pak jsem viděl, jak se T. Holland připravoval na roli a musím se mu omluvit, že jsem o něm pochyboval. Velmi se mi ve filmu líbil. Není to můj nejoblíbenější Spider-Man, ale velmi mě překvapil. Teď se dostávám k jádru věci, proč jsem dal tak nízké hodnocení. Dějová linka ničím nepřekvapila a jela podle nezpochybněných akcí, které se daly i předvídat. A co ten oblek? To si dělají se Spider-Mana nového Iron Mana? Hrůza a děs. Světlá chvilka byla, když mu ten oblek vzal, protože aspoň na chvíli se vrátil ten dobrý pavoučí muž. Vtipy u kterých bych se zasmál, kdybych byl náctiletý. Konec filmu úplně zabil. Nesmyslný... Nechci hanit film, mně prostě nesedl. Moje poslední slova budou znít takto: CHCI ZPÁTKY SPIDER-MANA! ()

janovrom 

všechny recenze uživatele

Já bych řekl, že je to výborná komedie, tak to jako komedii budu hodnotit. Přeci jen to na celém filmu bylo nejlepší. Jako komedie to mělo skvělou zápletku i akci. Pokud se na to však budu dívat jako na klasický akční film, tak je to spíše trapné než cokoli jiného, proto: skvělá komedie. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

"Já... tu koukám... na porno..." Musím říct, že jde vlastně o mírné zklamání, které přesto na slabé 4* stačí. Na jednu stranu jde o jeden z nejvíce cool Marvel filmů - má spoustu zábavných a hravých momentů, avšak je místy až příliš nedospělý a dětinský - jako jeho hrdina - což by se sice mohlo zdát jako logická věc, avšak nejde z mého pohledu o nic extra pozitivního. Hlavně v otázce té pěkné snědé dívky by se každý normální teenager choval o dost lépe a jinak. Spiderman Homecoming tak není o tolik lepší než všechny předchozí filmy se Spidermanem od Sony, a to jsem prosím Tobeyho jako pavoučího hrdinu neměl rád. V rámci celého spektra Marvel filmů bych ho zařadil kamsi do spodní třetiny, avšak ku hornímu kraji. Zatímco takový Ant-Man mohl být v podstatě jenom příjemným překvapením, Spiderman je jeden z dost možná tří nejznámějších superhrdinů, a tak jsou vždy na jeho adaptace zvýšené nároky. Ty mám dojem Tom Holland velmi dobře splnil. Problém bude opět, jako už je u Marvelu zvykem, dost i v záporákovi, protože z Michaela Keatona se dala vytřískat daleko lepší postava, než jen otec Peterovy dívky bez jasné a uvěřitelné motivace, který navíc nemá nijak extra dobré superschopnosti - jde v podstatě jen o zvlčelého a vytuněného Falcona. Tetička May mi chyběla ve více scénách, navíc mě trochu mrzí, že zatímco v Civil War došlo k jisté interakci s Tony Starkem, zde nikoliv. Od něj jsem mimochodem také čekal více. Teasery a trailery mírně lhaly. Co už. --- Na druhé shlédnutí lepší 3* ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

50% Fajn nápad sesadit zase jednou hrdinu k zemi mezi střední školu a “zpracovatele” odpadu po Avengerech. Povedlo se k němu přidat i několik hodně vtipných scének. To je ale všechno. Nový Pavouk je otravný hyperaktivní puberťák, který zničí co může a mnohokrát jen o vlásek nezemře nebo nezabije stovky nevinných lidí. Na konci se samozřejmě poučí, ale v té době jsem už pomalu víc fandil sympatickému záporákovi. Otravný film. ()

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama