Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 2
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Recenze (1 020)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Už od počátku jsem nečekal moc od tohoto filmu, takže jsem nemohl být ani nějak extra zklamán, protože jsem právě něco takového čekal už po jeho objevení v Kapitánovi Americe. Horší sepsanou postavu snad vymyslet nemohli - když to vezmu ještě ve srovnání s ostatními Spidermany, tak zatím nejotravnější možné zpracování. Ano, je to zpracováno trochu jinak - je tu vidět ten sci-fi prvek, který tomu dává trochu víc, než v ostatních zpracováních a drží si pěkné efekty na Marvelovském standardu, ale po příběhové stránce, volbě herců, sepsání nových postav (krom M. Keatona) celkem slabota. Dalo by se to ještě ospravedlnit tím, že jsou to Spidermanovi počátky o jeho naprosté nevyzrálosti a že si z toho všeho vzal ponaučení, ale budou se muset hodně autoři snažit, aby ho vyšvihli v dalším díle na lepší umístění. ()

donnovann 

všechny recenze uživatele

Pokud vezmu samostatné filmy Spider-mana, Homecoming řádím nejvýše, pokud budu brát Marvel, jedná se stále o nastavenou kaši v podobě dalšího samostatného snímku o jednom hrdinovi. Velká výhra je určitě hlavní role, kdy Tom Holland (nevím jak v dabingu) chrlí jednu hlášku za druhou, a právě kvůli té komedii takto hodnotím, záchranou světů už jsem přesycen, kvalitní odpočinkový snímek. ()

Emjecko 

všechny recenze uživatele

Marvel popatnácté, poprvé natočili vlastního Spidermana a rovněž poprvé zapojili větší množství náctiletých. Z dospělých do dění aktivně zasahuje jenom Vulture se svými nohsledy, ostatní (včetně Iron Mana) se objevují sporadicky. Není tedy žádným překvapením, že výsledkem je teen komedie, kde se řeší první lásky, randění, LEGO (i když Hvězdu smrti bych si chtěl postavit:)), škola a v rámci brigády pak jdeme nahánět zločince. Samozřejmostí je hláškování na všechny strany, vtipné/trapné scény + povinný happy end. Uvnitř soukolí tak máme "starý dobrý Marvel", přebal však výrazně omladili (Peter má 15), a protože zatím není moc okoukaný, funguje a baví. Nic víc, nic míň. ()

Barghest 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem vůbec nechápala, proč se točí novej Spider-man a vůbec jsem ho nechtěla vidět. Jenomže pak se prohnal ve třetím Capovi, kde byl jednou z mála věcí, co mě na tom filmu fakt bavila. Parkerovo středoškolské blbnutí baví, seznamování s novými hračkami od Starka taky, jeho motivaci člověk uvěří a vztah s Tonym tomu dává aspoň trochu hloubku. Dokonce ani ten záporák není tak tragickej, jak bývá v MCU neblahým zvykem. A když dojde na jisté setkání, atmosféra povážlivě zhoustne, až z toho jednomu přeběhne mráz po zádech. Největším plusem tohohle filmu je jednoznačně Tom Holland, protože je jednoduše boží a pro mě nejlepší Spider-man. P.S.: palec nahoru za Ramones. Normálně je nemusím, ale Blitzkrieg Bop sem padne skvěle. ()

Demonn 

všechny recenze uživatele

Přes začátek, který sliboval mimořádně trapné dílo, ze kterého bude nejednomu stydno, se film ubral kamsi ke komiksovému průměru, který úplně neurazí ale rozhodně nenadchne. Napodruhé už jsem to zvládl dokoukat a hrubě pokažený začátek mě tentokrát neodradil. Celkové dojmy jsou ale i tak trochu rozpačité. 55% ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

A máme tu Spider-Mana verziu tri! V priebehu 15 rokov prišiel ďalší filmový reštart tejto postavy, a ak mám pravdu povedať, je to už trochu unavujúce. Chápem, že u Marvelu si chceli túto postavu prispôsobiť podmienkam svojho univerza, ale nevidiím dôvod prečo nemohli v obsadení ponechať Garfielda. Ale aby som bol spravodlivý, musím povedať, že aj Holland do tejto role celkom zapadol. Pozitívom je aspoň to, že sa na vec nejde úplne od začiatku a vyhneme sa tak znova tej istej premene a spoznávaniu schopností. Celkom vhod mi príde aj účasť Tonyho Starka, ktorý dokáže viacero scén podržať. Najlepšou postavou je však Keatonov "skoro zloduch", ktorý je pôsobivý aj v scénach s kostýmom a rovnako tak v civile. Homecoming je príbehovo tiež skôr odľahčenou marvelovkou, kde dostávajú často dostávajú priestor humorné scénky. Hodnotiť budem len priemerne, pretože odhliadnuc od filmu ako celku, mi tento teenage element prítomný v Spideyho filmoch vždy trocha vadil, a preto mi je ako komixový super hrdina menej sympatický. 60%. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Tomu, čo teraz poviem (napíšem) som ani sám neveril. Zo začiatku som veľmi tomuto filmu na chuť prísť nevedel, zdalo sa mi, že film pravidelne prebieha z trápne-smiešneho, do smiešne-trápneho - čo sú dva rozdielne pojmy kvality. Ale postupne ma dostal. Zaujímavá poznámka bokom, mne sa v tomto filme zdalo, že Spider-man je vedľajšia postava vo vlastnom filme, vždy iba Stark, Stark, Avengers, Stark..... Je to možno prekvapivé, ale pre mňa je toto asi najlepší filmový Spider-man, i keď na druhej strane je nutné dodať, že nemá veľkú konkurenciu - oproti prestarnutému Maguireovi, alebo slabému Gargfieldovi to nepotrebovalo veľa úsilia. Tom Holland vyzerá a a aj sa správa ako 15 ročný puberťácky fagan, ktorý vás dokáže rozčúliť i kvôli úplnej prkotine. Také špinavé štyri. PS: Potitulkový trolling v úplnom závere bol taký drzý, že by sa hodil skôr do Deadpoola :D ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Spiderman se na chvíli vrátil k Marvelu a je to vidět každým coulem. Jenže to má pár výtek. První, že se tvůrci snaží přiblížit Spidermana mladšímu publiku, z čehož se snaží těžit vtípky, ale ony nefungují. Některé sice ano (hlas Spidermana nemá chybu, ale to asi jediný případ). Další věcí je i pojmutí, sice je jasné, že se musí Spidey něčím lišit od předchozího díla Sony, ale jeho nerozvážnost je až směšná. Spiderman v komiksu není pitomé děcko, ale rozumný polodospělý a tady z něho dělají spíše srandovního panáka pro předpubertální děti. Film sice rychle ubývá, ale přeci jen jsem se na ty hodinky koukl (dvakrát). Finále opět završené bombasticky a není to ani moc digitální bordel, který nedává smysl. Celkově je ale film jen dobrým dalším dílem, který ale v podstatě vznikl zbytečně. 60%, protože mám Spidermana rád. ()

Blenny 

všechny recenze uživatele

Asi jsem už starej, plesnivej, protivnej dědek, ale ten Marvel Avengers vesmír mi vlastně strašně sere. Pokud se to jmenuje Spiderman, tak tam nemá co dělat Tony Stark a pokud je to Iron Man, tak tam zase nemají bejt ostatní vometáci. Šlo to, ale sám bych si to asi nepustil a kdyby už jo, tak to asi  v půlce vypnu. Vzhledem k tomu, že jsem s klukem na OČR, tak utrpím asi i další dva díly. Pro malý děti to asi bylo dobrý :-D ()

0verseer 

všechny recenze uživatele

Dokonalý príklad žánrovej rutiny, pri ktorej vám síce sánka nepadne, ale v rámci marvelovského štandardu Watts rozhodne nesklamal. Toľko hejtovaný Tom Holland mi ako najmladší predstaviteľ Spider-Mana na rozdiel od väčšiny tu komentujúceho osadenstva vôbec nevadil, a vekovo sa paradoxne najviac približuje k svojej komiksovej predlohe. Prím však jednoznačne hrá Michael Keaton, ktorého Vulture je tak sympatický “záporák”, že mu snáď ani nejde nefandiť. S prehľadom strčil do kapsy aj Downeyho Iron Mana, ktorý tu hrá len veľmi podpornú mentorskú úlohu. Z akčných scén je highlightom jednoznačne tá na pamätníku v D.C., generický finálový súboj potešil len tým (spoiler), že Vulture-a nečakal tradičný fatálny koniec záporákov. Na rozdiel od Amazing Spider-Mana kvalitnejšie spracované CGI, ktoré je tentokrát o poznanie únosnejšie. Homecoming tak nenadchne, ale na jedenkrát určite dokáže zabaviť bez toho, aby ste museli pri sledovaní zaháňať náznaky nudy. Hodnotenie 3,5 by bolo najobjektívnejšie, pre tentokrát ale zaokrúhlim nahor, aj keď to na sto percent nebude marvelovka, ktorú by som si ako prvú pustil aj druhýkrát… ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Holland sa v roli pavúčieho hrdinu našiel, Keaton zasa povstal zo zašlej hereckej slávy a Robert Downey tu má pár cameočiek. Regulérna marvelovka, po druhý krát nudnejšia ale komickými vsuvkami a občasnou akciou dobre poteší a filmový Vulture je solídny záporák. Na svoje perfektné dve pokračovania Homecoming nemá a v podstate existuje len preto, aby Spidey mal vlastný film v MCU-čku pred tretími Avengermi a aby následne mohli potom vzniknúť lepšie pokračovania. Za mňa 65%. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Spiderman se chtěl udělat trochu zábavnější a trochu víc pro náctileté. Ostatně, i Peter Parker je středoškolák a podle toho se i chová. Ano, dá se říct, že asi takhle by nějaký puberťák přistupoval k nově získaným schopnostem. Tím spíše, kdyby měl dostatečné sebevědomí a nechuť k učení. Jenže nelze nenabít dojmu, že Vulture to zatím není tak silným protivníkem a i zápletka se zamilováním do jeho dcery působí trochu jako ze seriálu pro náctileté, třeba Dawsonův svět. Spiderman tak je teprve v začátcích svého vývoje a je to poznat i na ději, jinak se totiž nedá vyloženě říct, že by selhal hlavní herec či efekty. Nakonec jako epizoda či startovací série seriálu by to nejspíš prošlo víc. ()

Eywa11 

všechny recenze uživatele

Celé zléééé...už väčšieho kokosa sa zo Spideyho urobiť asi ani nedá. Proste strašne neopísateľne debilná a nudná píí**vina to bola............. Môj najobľúbenejší komixový hrdina skončil ako totálne nesympatická prijebošená retardovaná detinská postava....Spíďo má byť síce funny a miestami mierne reckless...ale toto bolo tak premrštené, že mám chuť scenáristom strčiť kudlu do riti! Veľký pavúčí GRC to bol! ()

Joya.ma.hlad 

všechny recenze uživatele

Splnilo očekávání, které jsem měla z trailerů. Vtipný hlavní hrdina, dobrý zaporak s realistickým motivem, žádná velká do očí bijící milostná zápletka že střední atd... Jako Spidermanova fanynka jsem velmi spokojená :) ()

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama