Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 1
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Recenze (1 018)

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Očekávání byla celkem velká, ale po loňském Civil War bylo jasné, že Tom Holland jako Spider-Man má nášlápnuto více než dobře. Musím objektivně říci, že ze všech marvelovek Spider-Man: Homecoming jednoznačně vyčnívá. Už jenom fakt, že se nejedná o bitvu hrdinů vs CGI armády po které zůstane půlka Ameriky v troskách, ale o relativně obyčejný příběh s jedném záporákem, musí každého příjemně překvapit. Michael Keaton navíc jako Volture naprosto září a ploché záporáky z většiny ostatních komiksovek strčí hravě do kapsy. Příjemným překvapením byl také "návrat" Happyho s tváří Jona Favreaua a jeho vtipných scén. Humoru bylo ostatně hromada a rozhodně nebyl na škodu. Už úvodní pětiminutovka točená mobilem či Captain America edukační videa byly naprosto skvělé a rád jsem se od srdce zasmál. Mínusem pro mě osobně byly naopak dvě zásadní akční scény, které se obě odehrávaly ve tmě a kombinace CGI s překotnými střihy nedávala moc šancí na dostatečné sledování. Ani to však neubírá na faktu, že tento snímek je mezi ostatními marvelovkami něčím vyjímečný a rozhodně stojí za to ho zkouknout. ()

LordMack 

všechny recenze uživatele

Dost fajn film, kde je všeho tak akorát. Mám rád, když věci dávají smysl, postavy mají nějaký svůj účel a záměry a celé to poměrně dobře vyeskaluje a dočkáme se i hezkého twistu, který by v jiném podání spadl do kategorie scénaristická berlička, ale tady se to povedlo na výbornou. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Konečně je zpátky doma u Marvelu a přesně se vším všudy. Humorem, vystřelovači atd. Jen z té tety May udělali MILFku. No ok. Keaton tu je skvělý. Moc se mi jeho výkon líbil a byl dost přesvědčivý. A jedna hvězda navíc za vsuvky s Kapitánem Amerikou...i tou poslední. :) ()

14krejca14 

všechny recenze uživatele

Téměř neuvěřitelné se stává skutečností. Během posledních 15 let již šestý film o Spidermanovi a šestý zdaleka nejlepší. Klobouk dolů, jak originální dokázal Homecoming být. Již ani nevím kolikátý snímek z MCU a přesto má svůj styl. Tohle se Fiegeovi a scénáristům musí nechat. Po druhých Guardians navíc další parádní záporák. Keaton válí. Akce není nijak přepálená, ale vlastně není ani hlavním tahákem filmu. Tím je spousta konverzačních scén, vtípků, gagů a (za to opět velké díky) pochopitelná motivace a jednání všech postav. Překvapil navíc velmi povedený twist. Z filmu však nejsem úplně unesen (a ani nevím proč). Možná další projekce mi to prozradí. Každopádně velká spokojenost... ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Mega! Naozaj poctivo odvedená práca. Dokonalý dej, skvelá hra s kamerou, herecké obdadenie je zvládnuté na jednotku s scénar je meg super. Hlášky padajú jedna radosť a každá je super. Vrelo odporučam, Návrat Spider-Mana k Marvelu vyšiel na výbornú. ()

gefr 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mám Spidermana rád, tohle se prostě moc nepovedlo. Je to celý uřvaný, chaotický, přehláškovaný a celkově to spíš působí jako pohádka než pořádná marvelovka jak nás rozmazlil třeba třetí Kapitán. Dokonce si i fyzika dala pořádnou pauzu a každý kdo ví jak fungujou lodě nebo tuší kolik procent kyslíku a jakej fičák je v 10km nad zemí, mi musí dát za pravdu. Co se týče hercůl: May po představení v Civil war je najednou totální blbka co se snaží nosit ty nejhorší outfity, Tony je tu úplně mimo a naprosto jiný než jak ho známe a banda spolužáků je naprostá banda nesympatických dementů. Myslel jsem si, že Hollanda jako pavouka uvítám, ale teď si spíš říkám že ho tam nějak přetrpím. Zkrátka Spiderman 2 s Maguirem u mě zůstává číslo jedna. ;) ()

JamesVsalix 

všechny recenze uživatele

Když jsem šel do kina, říkal jsem si, že se na film musím dívat opravdu kritickým okem a pokusit se potlačit toho malého kluka, který vyrůstal na původní trilogii. To mě přešlo ve chvíli kdy se v kině zhaslo....dámy a pánové, já jsem neviděl zábavnější komiksový film...neviděl! Spider-man: Homecoming má vše, co by film o Spider-manovi měl mít. Přehlednou a vyváženou akci, sympatického Petera Parkera (kterého Tom Holland zahrál dokonale), propracovaného záporáka (Michael Keaton zaválel a vnesl do filmu trochu thrillerově temné atmošky), vtipného parťáka, nějaké to poselství a ponaučení. Film je radost sledovat a z kina jsem vycházel s přiblblým úsměvem na rtech. A když přivřu oči u faktu, že tetička May je zde sexuální objekt a že tradiční tyran Flash Thompson je.....něco, jen ne tyran, tak vše fungovalo na výbornou. Chvála Marvelu, chvála Sony (překvapivě), chvála Jonu Wattsovi (pozlatit ruce, prosím), chvála všem šesti (?) scénáristům a také chvála Michaelu Giacchinovi za dokonalý sountrack, který si bere to nejlepší z původních animovaných seriálů. Smekám a jdu znovu. ()

Fanda.Boukal 

všechny recenze uživatele

Bossfight na konci mohl být víc emotivná (Spider-man s Tobym) ale jina spokojenost. Keatonův záporák by byl vlastně v hrdina a kladná postava kdyby nebyl ve světě marvelu. Tvrdě pracující muž, který dělá co může aby uživil rodinu, ale je podveden vládou a bezohledným miliardářem a tak začne nelegálně podnikat aby nepřišel o dům a mohl zabezpečit rodinu. Z toho by bylo dojemné sociální drama. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Wtf.. co to melo jako bejt? Zanrove bych zaradil nekam agitce na rasove vyvazeni ve filmech..., nic proti, jenom ze je toho posledni dobou ze vsech stran uz trochu moc. Prehnana dylka filmu zatloukla posledni hrebicek do rakve, tech 81% je prestrelenych, kdo to tady hodnoti? 6 ti lety deti? Tak to pardon. ()

Mograine 

všechny recenze uživatele

Já jsem byl vždy velký ''filmový všežrút'' a na spoustu věcí se dívám dost, jakože DOST, skepticky, a proto musím říct, že tento Spider-man velmi oblažil mé chuťové buňky filmového všežrúta. Scénář napsal pravděpodobně syna Boha a režiSÉRa sice neznám, ale je to párek, že natočil takovou pecku. O hereckém obsazení není třeba nijak diskutovat, snad jen to, že pan Holland je jako elasťák fakt dobrej a doufám, že v této roli setrvá velmi dlouho a velmi mě překvapila na konci přítomnost překrásné Gwyneth. Podtrženo sečteno, jedná se o fakt výživnou nálož akce, vtipu a tolik tak úžasného napětí takže za mě 4 kule. ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

Spiderman je multikulti? Kde by se tam vzalo multikulti. Asi máte vidiny. Musíme si pomáhat, přece! A to není otázka barvy pleti. Dobrý skutek nezustane po zásluze nepotrestátn! Tak jo, ještě jednou. Znova: Ani jedna hláška z filmu? Děláš si srandu? Tak to musel o bejt hodně zlý! Možná jen ten krátkej rozhovor na konci, kdy mu Keaton vysvětloval, že jako malej zmrd ještě nemá ponětí o světě a místo toho, aby se ho snažil přesvědčit argumenty, tak ho rovnou zasypal. Za to dávám jednu hvězdu. Vy to nechápete. To není my, hodní vs teroristi. Tady nejsou žádné dvě strany. Teroristi jsou jen komparz, aby ti zlí vypadali dobře. Nic proti, protože obětí jste vy všichni. Stejně jsem vás neměl rád. Akorát to nebude tak drsný, jak jsem si představoval. Je to perfektní lest. Svět se transformuje tak pomalu, že téměř nejde poznat, kdo je kdo. V každém případě na konci této cesty není žádná rozkvetlá louka. Jen poušt. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Další marvelovský díl, tentokrát o mém oblíbeném superhrdinovi. Celkově mě nemile překvapilo, do jaké věkové skupiny obsahově míří. Tomu odpovídá i začátek s točením deníčku. Hlavní děj byl dosti nevýrazný a nerevoluční, což mě též nepotěšilo. Na druhou stranu chválím některé efekty i spojitost zeleného plátna s tím reálným. Za zhlédnutí stojí, ale mě nijak více nenadchlo - 60%, tři hvězdy. ()

wanry02 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný Spiderman, který je v akčních scénách až moc digitální, ale jinak nemá skoro žádnou vadu. Skvělí Tomm Holland, který nemá problém ani s Peterem Parkrem tak ani se samotným Spidermanem. Dále je skvělý záporák, který nechce ovládnout planetu, protože se mu zrovna zachce, ale má tu důvod být záporák a to se v dnešních komiksovkách vidí málokdy. Skvělé je i to, že tvůrci nedošlo do filmu tolik Tonniho Starka jak ukazovali trailery, ale je tam spíše okrajově čehož si já obzvlášť cením. 90% ()

RobinPM100 

všechny recenze uživatele

Opravdu parádní záležitost, Tom Holland se mi nejvíce hodí ze všech dosavadních herců na roli Spider-Mana. Keaton jako padouch Vulture exceluje. Jediné co bych vylepšil do budoucna je akce, jelikož je jí poskrovnu a všechnu defakto ukážou trailery. Nejvíce otravná byla multikulti propagace, kdy Spider-man tentokrát místo bílé Mary Jane a Gwen Staceyové miluje černošskou spolužačku, která nebyla ani příliš pohledná a ve filmu byla navíc mezi nimi nulová chemie. Čili na politické korektnosti by bylo lepší se vysrat a držet se komiksových předloh. Bojím se, aby se Spajdy příště nezamiloval do nějakého transgendera. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Snímok fungujúci najlepšie ako stredoškolská komédia, ktorým Marvel nešliapol vedľa. Spidey je v MCU v podstate svieži príspevok, ktoréhe jedinou nevýhodou je tempo, ktoré pri tej stopáži trošku drhne. Na druhýkrát tak človek skoro až chce mať v ruke ovládač, aby niektoré pasáže vynechal. Postavy sú sympatické, Keatonov záporák sa v komiksovom univerze nemusí hanbiť, sountrack je už tradične podarený, humor baví a vlastne neviem, prečo by som film nemohla komukoľvek odporučiť. ()

BobArmstong 

všechny recenze uživatele

Ďalšia Marvelovka si to valí v rovnakom duchu ako tá predošlá. Scenár nie je zrovna najsilnejšou stránkou filmu (Spider-Boy niečo pokazí a samozrejme v tom momente príde zachrániť situáciu pán Stark. Ďalšie perličky scenáristov - máme super-ultra-turbo modernú technológiu a jediné čo nás napadne je vykradnúť bankomat, vážne tlieskam. A moja obľúbená scéna kde mladý 15-ročný chalan za pár sekúnd obíde obranný mechanizmus Tonyho Starka). Ak si ale odmyslím klasicky jednoduchý scenár na úrovni stredoškoláka tak som bol pomerne spokojný. Akčné scénky sú príjemne natočené, tie milióny v nich sú cítiť prostredníctvom výborných špeciálnych efektov a aj celkovej choreografickej kvality bojových scén. Spidey sype jednu hlášku za druhou aj keď niekedy mu to nevydá a vyhodí so seba poriadny cringe (Ak by ste výraz nepoznali tak to znamená, že vám bude za toho hrdinu trápne). Marvel taktiež konečne vystihol pravú podstatu Spider-Mana. Je to proste nerd a tomu aj vypovedajú jeho záujmy a správanie sa (Stavba Death Star ma ako fanúšika Star Wars naozaj potešila). Antagonista opäť archetypálny, bez poriadnej šťavy a náboja ale na to sme si u Marvelu už zvykli. Vo filme má asi len 6 scénok a z toho sú 3 bojové takže vlastne ani nemáte možnosť sa mu poriadne dostať pod kožu a pochopiť jeho myšlienky a všetky motivácie (Možno nabudúce alebo dokonca v samostatnom Origine?). Celkovo je ale pre mňa Spider-Boy príjemným prekvapením a budem mu do budúcna fandiť, len aby Marvel konečne získal nejakých kvalitných scenáristov lebo koncept neoriginálneho, scenára a dobrého vizuálu zrezaného solídnym humorom nemôže vydržať večne. Alebo snáď môže? PS: Pán Stan Lee nechýba. PS2: Po titulkoch nasleduje ešte pár scénok, tak si poseďte. PS3: Ten pocit keď zistíte, že Spider-Man je mladší než vy :( (No čo nemôžme byť večne mladý) ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Daľšia odľahčene poňatá marvelovka, pri ktorej mi ten tínedžerský a stredoškolský tón absolútne nevadil. Osobne si myslím, že keď marvel nechce divákovi hrať moc na emócie a servírovať mu spletitejší príbeh s lepším vykreslením charakterov, tak toto je tá najlepšia podoba, ktorá môže zo všetkých rôznych verzí vzniknúť. Srandovné dialógy, hormonálna puberta, Tonyho zaúčanie, veľmi uspokojivá akcia, ako tak kvalitný záporák. Škoda, že film posledných 20 minút ťahá napätie z toho veľkolepého zvratu, namiesto toho to mohlo byť kratšie a nemuselo to tam v podstate ani byť na konci. Napriek tomu spokojnosť. ()

Cerebrum 

všechny recenze uživatele

Zábavná a rychle ubíhající jednohubka, která je vlastně hodně malý filmem, který stojí na charakterech. Zajímavý záporák a z toho vycházející situace. Jen Pete, zase se koukáš špatným směrem, když tě celkem okatě balí výrazně chytřejší a hezčí holka, než ta na kterou pořád házíš kukadla ;) ()

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama