Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 5
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Recenze (1 020)

sheen 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi může být v klidu, tento Spiderman ho jen stěží přeponá. Komixovka pro hodně teenage publikum, nic víc od toho nečekat, pobavil jsem se, zasmál jsem se :) [Cinestar Anděl] ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Spiderman aneb jak brečet a fňukat. I takhle by mohl znít název nového Spidermana. Prakticky celý snímek se nic neděje a nesympatické herecké výkony tomu moc nepomáhají. Jediný klad je záporák, který má narozdíl od spidermana aspoň nějaké charisma .. 2/10 = 25% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Konečně Spider-Man hodný 21. století. Jsem rád, že se režisér Jon Watts a producent Kevin Feige vydali vlastní cestou a neopakují klasický origin story o smrti strýčka Bena a kousnutí pavoukem. Superhrdinský snímek o dospívání a hledání vlastní zodpovědnosti nemohl skončit lépe. Filmu vévodí hlavně výtečný Michael Keaton a samozřejmě Tom Holland, pro jehož obličej a tělo mám jednoduše slabost. Když se objevil pouze v trenýrkách, bylo na co se koukat. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Slušná úvodná snímka, ktorá neraz úprimne pobavila. Hollandov Spider-Man je prirodzenejší, ľudskejší a na jeho dobrodružstvá sa pozerá naozaj fajn. Na prekvapenie ma ale Keaton ako záporák vôbec neočaril. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Už nějaký ten pátek dělím komiksovky na "Paráda!", "Hmm..." a "Co to mělo ku*va bejt?!". Nejnovější "Spider-Man" je hmm-komiksovka. Hlavní hrdina je v pohodě, na padouchy ale naráží úplnou náhodou, doslova ničí vše, co mu stojí v cestě (odpadkové koše, cedule, střechy, komíny, kůlny, zídky, ploty, keře, záhony...) a není mi úplně jasný jeho finální akt ohledně hlavního "záporáka", kterému jsem mimochodem fandila, ale budiž... P.S.: Ať žije multikulti - tady je to fakt extrém.xD ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z tých najmenej záživných Spidermanov. V prvom rade záporák bol všedný a málo výrazný. A kladné postavy zase síce dokázali miestami pobaviť, pričom aj humoru by sa tu trocha našlo (hlavne keď išlo o toho obézneho Spidermanovho spolužiaka), avšak na nejakú super zábavu to aj tak nestačilo. Navyše aj akcia bola iba taká priemerná. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší MCU origin hned z několika důvodů - MISTRNÉ zakomponování postavy, která má za sebou už 5 celovečerních filmů do fungujícího univerza, skvělý casting (Hollandem počínaje, středoškoláky konče), geniální záporák (jak na papíře, tak zahraný Keatonem) a výborně zvládnuté tempo, kde není nouze o překvapení (twist s Keatonem), humor (zkoušky funkcí obleku) ani thrillerové momenty (auto). To vše zabalené do krásného audiovizuálu a pohodové šmrncovní atmosféry toho Spider-Mana ze sousedství, který se zoufale snaží o svůj hrdinský podíl. Nakonec do sebe vše krásně zapadne a i přes občasné klišé (romantická linka, závěrečný souboj) si staronový Spider-Man zaslouží absolutorium. [Přesná stopáž: 133 min] ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Přestože mě film opravdu bavil.Tom je asi nejlepší Spider-man . Zejména v lidských situacích. Spider-man jako takový mi prostě né úplně sedí. Asi by mi mnohem lépe seděl spider-man ve stylu: "po třiceti letech" a tak trochu v kůži Hancooka, nebo Watchmenů. To by bylo super:) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|56%| Viděno v kině (3D - CZ DABING). Co se týče trojrozměrné verze, v podstatě jsem jinou možnost neměl. 3D se poslední dobou vyhýbám, ale v jiný čas promítání bych se na Spider-mana asi před dovolenou už nedostal. Opět zastávám názor, že je 3D absolutně zbytečné – chvílemi se mi docela motala hlava a začali mě bolet oči. No nic, přesto mi 3D-éčko akční scény a efekty nepokazilo. Ve filmu Captain America: Civil War mě postava tohoto nového Spider-mana bavila. Byl vtipný, ujetý, puberť ácký– rozhodně mi nevadil. V této jeho sólovce dostal prostor hlavního hrdiny a ani nevím, jestli to bylo vyloženě dobře. Jako herec je to samozřejmě amatér, ale to mi nevadilo, párkrát jsem se zasmál a párkrát mi bylo trochu trapně. Ale vyloženě to nebyla jeho chyba. Vadilo mi, že zde Tony Stark (mimochodem má nejoblíbenější marvelácká postava) měl tak málo prostoru. Zde se opravdu objevil tak 4x po dvou minutkách. Kdyby to bylo jako v CA3, kdy měl vedle Captaina druhou hlavní roli a pomáhal zde v akci Spider-manovi, tak bych byl mnohem spokojenější. Ale samozřejmě, nejsem naivka, podle ukázek mi bylo jasné, že tu moc nebude, ale přesto to bylo chybou. Hlavní záporák Michael Keaton byl děsně nevýrazný a až zbytečný. Vlastně to snad ani nebyl záporák. Zaprvé: Nepůsobil tak, nevzbuzoval žádný respekt. Zadruhé, až tolik těžkých zločinů nenapáchal. Dále, postava tetičky May mi docela vadila. Ostatní bez problému. Ani ten Happy mě zde tolik nebavil jako kdysi. Sakra, takto to vypadá, že film skutečně kritizuju a zavrhuju do pekel, ale tak to zas není. Včera jsem si říkal, že je to takový slušný nadprůměr, dnes se mi myšlenky srovnali a vidím pouhopouhý průměr, ale koukatelný a neškodný. Jen oproti Avengers, Iron manech, Thorech, Captainech jsem měl o dost vyšší očekávání. Akce je relativně dost – rozložena po celém snímku, moc megalomanská není, finále s letadlem je slušné, ale také nic extra. Jednotlivé akční Spider-manovi kousky jsou ale dobré, nápadité, dobře natočené, Spider-man tu má pěkně moderně zkonstruovaný oblek, ale to je asi tak všechno. Celkově humor, vtipné scény a hlášky jsou moc teenegerské a až tak mě nebavili. Podruhé bych to asi nedal. Ale v dalších chystaných Avengers Hollanda uvítám, objeví se tam v pár scénách spolu s ostatními superhrdiny, takže tak to bude v pohodě, ale jednotlivou sólovku prostě Holland utáhnout nedokáže, ale jak už jsem psal – není chyba jen v něm. Celý děj byl moc jednoduchý. Michael Giacchino složil soundtrack obstojně. Takže koukatelný průměr, nic víc z toho nevykouzlím. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tri a pol. Silné v detailoch. Asi jak keby ste mali natočiť niečo úplne že nasilu, zverili to nejakým ľuďom a tí potom odviedli dobrú prácu. Za ten rozpočet, samozrejme. Také seriálové, klasicky stredoškolské, Spiderman a la Buffy. Zábavné, tuctové. Cameo Stana Lee geniálne. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Po třech failech (Spider-Man 3, Amazing Spider-Man 1 a 2) konečně zase pořádný pavoučí nátěr, který je zábavný, vtipný, nápaditý a v tom nejlepším smyslu slova "odpočinkový". Napojení na Avengers universum funguje bezchybně a záporák Michaela Keatona je přímo vynikající (skvěle napsaný a ještě lépe zahraný). 80 % ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že je to fakt příběh Petera Parkera. Nezastiňuje ho Tony Stark, ani Marisa Tomei, která zkrátka umí i malou roli zahrát skvěle a přesto tak, aby „nevyčnívala“. Líbí se mi, že tenhle restart je KONEČNĚ v marveláckým stylu a je to vtipný!!! Sice se tvůrci rozhodli, že budou cílit na mladší, ale i tak zatím asi nejlepší Spiderman. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Oblek Spider-Mana si na sebe vzal už v pořadí třetí herec a je snadné být vůči dalšímu remaku skeptický, ale kupodivu to dopadlo skvěle, hlavně proto, že tenhle Spider-Man nejde vůbec ve stopách původního příběhu, o tom, jak studenta Petera Parkera kousne pavouk, jak se z něho stane superhrdina a jak objevuje, o co jde, bla bla bla. Ne ne, je to sice příběh o klukovi, který je v tomhle nováček, ale s identitou Spider-Mana je už sžitý a spíše se snaží dokázat, že na to opravdu má. Navíc se to celé odehrává na pozadí světa, kterému "vládnou" Avengeři, což jsem sice myslela, že bude kámen úrazu (nejsem fanda "mixování" superhrdinů), ale ve skutečnosti díky bohu zbytečně nenarušují příběh Petera Parkera, přestože tam hrají poměrně důležitou úlohu (především Iron-Man). Je fajn, že to Sony a Marvel vzali z úplně jiného konce a že z toho vznikl v podstatě vtipný film o strastech mladého středoškoláka, který se snaží stát skutečným nefalšovaným hrdinou. Záporák v podání Michaela Keatona taky působil hodně reálně a uvěřitelně. Celkově to bylo velmi lidské, zábavné (s krásným nadhledem), a především to nehrálo pouze na efekt, což bylo moc fajn. ~(4,2)~ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

"If you´re nothing without the suit, then you shlouldn´t have it!" Tak tohle se povedlo. A Marvel Studios by měly být trochu nervozní, protože ano, na tomhle filmu spolupracovaly, ale jedná se o produkt Sony Studios, které si tímhle nakročily na slušné pavoučkovské filmové universum. Oproti marveláckým produktům, které už nějaký ten rok opakují tu samou formulku, šel Spidey zpátky ke kořenům. Opravdu je na něm totiž vidět, že je to komiksový film jak v pojetí postav, tak ve struktuře příběhu. Tom Holland nabízí proti starším verzím Petera Parkera (Maguire a Garfield) autenticitu mládí - jeho Peter je opravdu mladinké puberťácké štěně, které chce něco dokázat dospělákům, kteří v něj nevěří. Je sympatický, chytrý, vtipný (opravdu!), šprt... je naivní a chce udělat správnou věc, ale ještě nechápe, jak svět chodí. Tomu naopak dobře rozumí náš padouch Vulture/Adrian Toomes, jehož motivace je lehké pochopit. Michael Keaton tu hraje vlastně zlejší a středostavovskou verzi svého slavného Batmana, kterému nejde o pomstu nebo páchání dobra. Toomes se chce uživit a chápe, že ti nahoře (Tony Stark, Avengers, vláda) na něj zvysoka kašlou. Tenhle padouch ze střední třídy je ideálním protikladem Petera Parkera, který taky nemá peněz nazbyt a snaží se pomáhat obyčejným lidem (narozdíl od Avengers, kteří při bitce poničí celá města). A Michael Keaton tohohle padoucha hraje náramně, je to první filmový marvelácký padouch, který je opravdu děsivý (uf, ta scéna v autě jde těžko zapomenout). Zápory? Moc velký důraz na Spideyho oblek navržený Tony Starkem, nevýrazné ženské postavy (Zendayina MJ se tak moooc snaží být cool, až je trapná), až moc narážek na ostatní filmy z Marvel Cinematic Universe. Jinak skvělý hrdina, skvělý záporák, drama, poctivé emoce, dobrý příběh, nějaký ten sociální komentář a spousta zábavy. Nezapomeňte si koupit ten popkorn, k tomuhle filmu se sakra hodí! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nemám nič špeciálne proti reštartu s Garfieldom, ale až vo svetle Homecoming sa ukazuje, že išlo v podstate len o tak trochu zbytočnú kópiu Raimiho trilógie. Watts a séria scenáristov na to išli tentokrát úplne odlišne a mňa bavilo sledovať, ako sa dá inovatívne obohatiť stokrát obohratá story. Je to ale stále Spiderman všetkými desiatimi, čo je najlepšia vizitka všetkých tvorcov a zásluha kukuču Toma Hollanda. Ten musí na konci riešiť vážnu dilemu, kedy je jasné, že sa môže rozhodnúť iba zle a potom ešte horšie a v oboch prípadoch bude musieť niesť následky vo svojom vnútri. Jeho psychický stav v samom závere mohol byť predmetom väčšieho záujmu scenáristov, ale tu už išlo asi fakt viac o prípravu na ďalšie dobrodružstvá. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Komixákům už došly zajímavé postavy a tak tento rok sledujeme píčoviny o feminstkách a buzerantech. Původní Spider-man přitom byla koukatelná věc. Nevím, co se těm idiotům honilo hlavou a rukama, když se rozhodli vytvořit snímek o přihřátém pubertálním análním průzkumníkovi, který vzhledem k tomu, že je podřadná bytost, tak řeší podřadné úkoly. A světe div se! Podřadné úkoly nejsou tak divácky atraktivní, jako ty nepodřadné. Brutálně jsem během sledování ztrácel pozornost. Děj mě nezajímal. K dokonalosti snímku chybělo snad jen to, aby Holland stejně jako pavouk, dělal pavučiny svojí teplou prdelí. To by mu ovšem nesměli uříznout koule a prdel mu jimi ucpat, soudě dle jeho ženského hlasu. Snímek se neustále pokoušel vytvářet nějaký humor. Nezasmál jsem se jedinkrát, protože ti kokoti filmem míří na dětské publikum. Otřesná věc! Prozatím jednoznačně nejhorší film od Marvelu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Že by konečně Spider-Man, který odpovídá předloze? Podle mě ano. Ani to z něj ale nedělá tom SM film. Má zas jiné neduhy. Přece jen to na mě působí až příliš hezky. Každopádně postava samotného Petera je mi tu nejsympatičtější. Snímek zapadá do MCU, kde se Spidey představil už loni v Civil War. Pomáhá mu i přítomnost Tonyho Starka a Happy Hogana. Samotný zaporák v podání Michaela Keatona je velmi originální. Přesto jeho chování místy moc nedává smysl. Nečekejte MJ, Peter tentokrát jede po Liz. Zvláštní prostor si zaslouží jeho oblek, který je neskutečně vychytaný. Celý děj dost navazuje na události prvních Avengers a Civil War. Akce tu moc není, zato humor funguje skvěle. Samotná závěrečná bitka je trochu slabší. Nemůže samozřejmě chybět ani Stan Lee. Dokonce i Pepper Pots se objeví v jedné scéně. Celkově si teda myslím, že bylo obsazení Toma Hollanda do titulní role dobrý nápad. "Já nejsem holka, jsem chlap!" :D Recenze ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Byl to nezvyk vidět už třetího hereckého Spidermana. Tak mladého, tolik "ztřeštěného." I samotná teta May nám zmutovala do sexy tetičky. Tyhle porovnávací fakty mě bily do očí. Samotný, již zmíněný ztřeštěný charakter pubertálního Spideyho, společně s přepálenou stopáží filmu srážel film hodně k zemi. K lepšímu hodnocení rozhodně přispívá kvalitní a iniciativní akce. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama