Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 1
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Recenze (1 018)

Stinger78 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších kousků od Marvelu, ale asi jsem na pubertální hrdiny, a jejich eskapády protkané problémy prvního ročníku rádoby střední školy už moc starej... Takže jestli mám z tohoto snímku hodnotit něco kladně, tak to je Vulture Michaela Keatona, no a samozřejmě Železný muž, ten by udělal trhák i z pořadů Jaromíra Soukupa... Celkově shrnuto - neurazí, nenadchne. ()

juppeek 

všechny recenze uživatele

První polovina mne bavila velmi, potom už to začínalo trochu pokulhávat, ale přesto je Spider-Man: Homecoming svěžím, koukatelným a hlavě odpočinkovým filmem. Marvel se konečně zcela ponořil do žánru, který mám s komiksy spojený především - totiž zábavu. Režisér se přitom vyhnul většině prvoplánových a předvídatelných rádoby vtípkům a tak se na film dá v klidu koukat. Tento Spider-Man je mi rozhodně příjemnější než uplakaný Andrew Garfield. Přestože chápu, že kvůli provázání Spider-Mana s Avengers a posunu děje bylo třeba umístit do filmu Roberta Downey Jr., přijde mi, že to tentokrát trochu odflákl a za mne tam nakonec ani snad být nemusel, a příběh by obstál i tak. Za to, že film nerestartuje Spider-Mana zase na začátku, je zábavný, vtipný, koukatelný (ze všech verzí mne zatím bavil nejvíc, ale možná jsem byl jen ve správném rozpoložení na odpočinkový film) plus za to co jsem napsal výše, dávám za sebe 85%. ()

Phillippus 

všechny recenze uživatele

Vizuálne skvelé, teta May ultimátna MILF. Nezasmial som sa a bavilo ma to oveľa menej ako napr Thor. Ale chyba je vo mne. Nemám rád spidermana. Tie jeho debilne kecy, keď niekomu uskakuje. Za Ironmana dávam hviezdičku navyše. ()

TrueArthur 

všechny recenze uživatele

"Spajdi" sa vracia po tretí krát. Po priemernej Raimovej trilógii, po otrasných dieloch Amazing Spider-Man konečne prichádza slušne natočený film o tejto už legende komiksov. Tom Holland (Peter Parker) vie dobre stvárniť aj asociálneho tínedža ale aj dobrého susedského hrdinu. Robert Downey Jr. (Tony Stark) si vedie výborne aj ako mentor. Ostatné postavy vás nebudú otravovať. Príbeh ako sme už zvyklí je stále ľahko predvídateľný (tu asi nikto nečakal nič iné). Avšak musím pochváliť rozhodnutie tvorcov nedávať do filmu origin ktorý sme videli už dvakrát, to filmu zrýchlilo tempo a jednoznačne skvelý krok. Humoru tu je dosť a raz začas aj funguje. Čo sa efektov a vizuálnej stránky filmu týka, väčšina efektov ako sa dá od Marvelu čakať sú na výbornej úrovni. Kamera je v poriadku, žiadne krásne zábery proste klasická v celku schopne zvládnutá kamera. Toto všetko z filmu robí nadpriemerný a slušný snímok, jednoznačne najlepší "Spajdi" zatiaľ. Čiže filmu dávam 75% a jednoznačne za pozretie stojí. ()

baron156 

všechny recenze uživatele

Ikdyž bylo natočeno mnoho spidermanů, tak tohohle jsem si zamiloval. Ten co mlátí Avengers, přiváže je sítí a ještě do toho napíše policajtům vtipný vzkaz. Proč ne. ()

Martin.Proko 

všechny recenze uživatele

Zatím možná nejserioznější zpracování Spydermana... ...ano on opravdu v komixové podobě byl i takové náctileté pako... ... a ikdyž je zobrazován jako teenager, kterého nikdo nemůže brát vážně je vlastně víc vážný a reálný než předchozí pokusy o jeho ztvárnění... ...vtipné zábery i komentáře, CGI se drží docela na uzdě, rozsiřuje dále lore Marvel univerza do kterého prakticky předchozí Spidermani, nebo "příšerná" čtyřka nezapadali... ...zapadající hudební podkres.... ...podle mě zábavné víc než dost a stavěl bych to i nad Venoma. ()

DeJiF 

všechny recenze uživatele

Třetí adaptace Spider-mana, PavoučÍ Muž: Hnůjcoming dokončila to, co začal Amazing Spider-man: Zničila Spider-mana. Snad úplně všechno, co jsem měl na Spider-manovi rád, dokázal tento film pohřbít. Jako třeba, že jsou tu úplně jiné postavy, viz. Peterova "vysněná holka", Peterův kamarád a nebo teta May, která má úplně jiný charakter, než v komiksech a tvůrci tuhle postavu totálně podělali. Navíc Peterův příběh tu jaksi taky chybí a to je věc která mě štve snad úplně nejvíc, jelikož já Spider-manovy komiksy nečtu kvůli nějakým akčním pasážím (samozřejmě je mám taky rád), ale kvůli tomu příběhu, kdy se vyvíjí vztahy mezi postavami a opravdu jim fandíte, navíc Spider-manovy činy vždy měly následky a tady je samozřejmě Železný muž takže si Peter může s následky vytřít pribiňáček. A nebo třeba dějová linka se smrtí jeho strýčka, ta je úplně pryč a Peter se chová, jako by strýček Ben ani neexistoval. A samozřejmě, že když je to "zMrvil StudíNos", tak museli Spider-mana taky propojit s tím svým "eM Sí Jú", takže jsou tu odkazy na Avenžry a nebo je tu kdosi jménem Hepy. Jediný klad na tomto filmu je docela slušná akce, ale jinak byl tento film vytvořen jen, aby si "zMrvil StudíNos" vydělal co nejvíc chechtáků. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Iný Spider-Man, ktorý však do bodky napĺňa marvelovské inštrukcie a je odzrkadlením trendu, ktorý nastolilo celé avengerské univerzum. Teenegerovský pohľad na vec, ktorý netreba brať príliš vážne. Holland sa predstavil už v Civil War, takže zvyknutie si bolo okamžité a očakávania v podstate žiadne. Išlo len o to, či to uspeje a bude záujem o postavu. Zrejme áno. Akcia štandardne dobrá, nové technické vymoženosti potešia, nahliadnutie do života bez masky fajn, pubertálne trapošiny sa dajú prežiť, napojenie na sériu funguje. Teatrálny a ničím extra zaujímavý záporák, to je pri týchto filmoch už na dennom poriadku. Hlavne, že to baví (aj keď by to nemuselo vnucovať tie ironické poznámky a vtípky do každej druhej vety). Dobrý Spidey, no rozhodne nie najlepší. ()

darius1706 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem o Doktor Strange napsal, že to byl infantilní film, tak proti tomuhle to bylo tvrdě dospělácké dílo, které je povoleno sledovat po 22. hodině a hlavní hrdina byl proti Spidermanovi fakt propracovaná myslitelská postava. Což je dost pech, protože v Občanské válce se úplně nezdálo, že by tento Spiderman měl být takový provar. Jenže ten film byl celý nezvládnutý. Jednak hlavní hrdina se choval jako naprostý, leč svým způsobem přehnaně uvědomělý, debil, kdy zoufalou situaci ještě podtrhovaly motivační TV spoty Kapitána Ameriky - zde podotýkám, že jsem dost na vážkách, jestli nevezmu Kapitána Ameriku na milost a nestoupne na druhé místo o mého nejneoblíbenějšího marvelovského hrdinu. Situaci mohl zachránit Ironman, jenže tvůrci z něj udělali moralizujícího imbecila formátu Kapitána Ameriky šmejknutého otravným starým fotrem. V rozpočtu nezbylo už na další Avengery, ani v podobě, že by herci na sebe hodili hadry a jen se tam někde mihli. Před úplným průserem to zachrání Michael Keaton, díky kterému jsem uvažoval i o dvou hvězdách, nicméně ten dojem z filmu byl natolik špatný, že zůstáváme na jedné. ()

Marselus517 

všechny recenze uživatele

Tom Holland sa skvele hodí na Spider-Mana v teenegerovskom veku a celkovo film nenudí a príjemne odsýpa. Filmu ale  vytýkam nedostatok ambícii a televízni look, vďaka čomu film pôsobí ako drahý televízny film a nie ako veľkofilm do kín. Vyhrotené scény su neni až tak vyhrotené a nepôsobia dojmom epickosti čo je škoda. Najsilnejšie momenty sú keď je na scéne Iron - Man. Soundtrak je fajn, ale žiadnu pulzujúcu skladbu ktorá by pozdvihla scénu o úroveň vyššie v nej nenájdete. Záporak je priemerný, čo bol pravdepodobne zámer aby mal Spider- Man proti nemu primeranú šancu. Ak pristúpite k filmu ako k rodinnej pohodovej oddychovke bez ambíci sklamaný nebudete. 7,5/10 ()

Charliesed 

všechny recenze uživatele

Hodně mělký záporák, žádná chemie mezi Spider-manem a tou spolužačkou, Spidey ukázal humor level „Krást se nemá“ a obecně scénář za moc nestál. Zarazilo mě nebrání moc vážně smrt a situace vedoucí k ní; hned se na ně zapomnělo a v jedné scéně byla ukázána v humorném duchu a taky mě zarazila scéna, kdy byl Spider-man po škole, a ukázala se tam i Mary Jane, která tam byla, jen aby následně byla součástí gagu, což kvůli jejímu násilnému přidání vyznělo trapně. Jako celek film působí hrozně obyčejně a průměrně, avšak koukalo se na to hezky, neboť to má dobrý efekty. ()

Jaroslaw 

všechny recenze uživatele

7,5/10 Skvělý spider-man,který však funguje v rámci středoškolské komedie více než v rovině akční s třšničkou na dortě v podání excelentního Micheala Keatona. ()

W0ltericek 

všechny recenze uživatele

Doslova jste ze spidermana udělali blbost. Mám rád Toma Hollanda jako Petera Parkra, ale jako spidermana ne tedy aspon v tomhle filmu. Příde mi jako takovej vylekanej kluk a nechápu že to někdo může považovat jako jeden z nejlepších spiderman filmu. Ale nebral bych tenhle film jako uplně špatnej. 7/10 ()

Simex_ 

všechny recenze uživatele

Peter Parker (Tom Holland) jako Spider-man opět zasahuje. Oproti předchozími dvěma sériemi Spider-mana, je tento částečně originální. Jeden z mých oblíbených hollywoodských herců Tom Holland, který tu hraje Petera Parkera / Spider-mana se na tuto roli celkem hodí. Další věc co se mi líbila, byla, že sem do tohoto snímku přidali Tonyho Starka / Iron-mana (Robert Downey Jr.) ()

Thalin 

všechny recenze uživatele

Pro mě byl vždy největší klasikou ze všech Spidermanů ten kreslený. Už pro svůj humor a vystupování. Ale Hollandovi se povedlo mě v téhle roli chytit víc než předešlý představitelé. Asi je to tím, že je prostě věrnější. Má být puberťák, trošku nerd a to tady zkrátka je. I sám herec je tak trošku trdlo, ale sympatický a to promítá i do své postavy. Lehce mě tam teda vytáčelo to neustálé lezení do zadku Iron manovi, ale jinak je to fajn. ()

Narg79 

všechny recenze uživatele

Až na nějaké menší technické nedostatky se mě film líbil. Nejlepší je ta poslední věta před závěrečnými titulky jeho tety :) Vlastně je tam dost situací co pobaví. Dávám 85% Můj sedmiletý kluk už je na Marcelu závislý :)) ()

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama