Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 2
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Recenze (1 020)

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo svižná, vtipná a hlavne výborne fungujúca komiksovka. Začleniť Spider-mana do parádne rozbehnutého univerza bolo pre mňa síce z počiatku dosť nelogické, no hneď po treťom Kapitánovi, som zmenil názor. A tu, kde celý film stojí pochopiteľne len a len na ňom, sú moje obavy vyvrátené hneď dvojnásobne. Jeden z najlepších Spider-manov s naozaj vydareným humorom a skvelým Tomom Hollandom, ktorý tejto ikonickej postave dodáva akýsi teenagerský šmrnc, presne taký, aký mali mať už predchádzajúce filmy. Záporák bol taktiež v celku solídny a ani vedľajšie postavy sa nestratili. Zamrzela však absencia nejakej dobrej hudby, Giacchino má u mňa v poslednej dobe totálny nezáujem, a taktiež som čakal väčšie množstvo interakcií medzi dvoma úhlavnými nepriateľmi. No aj tak sa jedná o veľmi vydarenú sólovku, určite vydarenejšiu než tohtoroční Strážci Galaxie. 85% ()

BR23 

všechny recenze uživatele

Not bad. Jediné čo mi tam vadilo bolo, že náhodne strieľajúca superpuška zázračne nikoho nezasiahla hoc strieľala fakt na všetky strany a ono zrazu sa lod rozpolila geometricky presne na polovice (aby bol pekný symbolický záber na Spidermana pribitého na kríži- scéna s vlakom v Raimiho Sp. 2) Plus má u mna za stvárnenie Michael Keaton, fakt dobrý záporák, a ten prekvapivý plot twist. Nevýhoda- že sa skoro šetko robilo v noci, čo je síce logické, padouši potrebujú nočnú tmu ako krytie ale aj tak som si tie bojové scény nejako extra neužil. ()

Salinho92 

všechny recenze uživatele

Marvelovky jsou lepší a lepší, je to sranda, kupa akce, dobrý obsazení. Vůbec mi nevadí, že to je další restart spidermana, tohle je dost dobrej film, těšim se až ho shlídnu znova. V kině sem si to užil a dost sem se nasmál. Líbilo 85/100 ()

r3musko 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že sa vyhnem porovnaniu s pôvodnými filmami, ale nedá sa. Pôvodný spiderman bol môj obľúbený, ale tento nový je dokonalý. Je to výborne namiešaný mix vtipu a akcie - presne ako to mám rád. ()

Scoobys 

všechny recenze uživatele

Určitě splnilo očekávání a drobet i překročilo. Spider-man se nám ukázal v modernější podobě, kterou ještě neznáme. Je pravda, že jsem si myslel, že bude do filmu zapojen Tony Stark jako klíčová postava, ale nakonec jsem rád, že to byl takový bohatý strejda dodávající obleky a finance. Je sice pravda, že si film trochu přisvojil klasickou cestu teenagerovské drama/komedie, otec mé holky je padouch. To i tak při tomto filmu nebylo tak lehké očekávat. 5/5 - Tento film si nenechte ujít! ()

Fiffty 

všechny recenze uživatele

Tak je to už tretí Spider-man a po tretí krát je to niečo iné a nové a odlišuje sa od svojich predchodcov najmä humorom a teenegerským pojatím. Komiks som nikdy nečítal, čiže neviem to s nim porovnať, ale tento Spider-man mi prišiel dosť detský (teenegerský). Čo nebolo úplne na škodu, keďže sa tým odlišoval od jeho predchodcov. Zapadol do prostredia strednej školy a predstavil sa nám Spider-man, ktorý nemá veľké skúsenosti s tým byť hrdinom a nikdy nestál pred takým nebezpečným záporákom akým bol Vulture. Ten patrí určite medzi najlepších v MCU a v niektorých scénach z neho šiel strach a taktiež v akčných scénach bol skvelý. Sklamaný som bol však z malého množstva akčných scén, ktorých som čakal viac, ale dá sa to odpustiť, keďže Spider-man bol neskúsený a zatiaľ len zbieral skúsenosti proti svojmu prvému protivníkovi. Som rád, že Iron-man tam nebol príliš často, i keď to bolo príjemné osvieženie, čo filmu prospelo. Páčilo sa mi, že to bolo zábavné za čo mohol z veľkej časti aj Petrov kamarát Ned, ktorý bol výborný. Celkový dojem bol skvelý a len ťažko sa mi hľadá niečo negatívne, možno po druhom zhliadnutí si niečo všimnem, ale teraz nemôžem hodnotiť inak ako 5*. ()

Korra 

všechny recenze uživatele

Tom Holland je roztomilý. To je bohužel to jediné, co se dá o postavě, které na plátně vdechl život, říct. Přítomnost Ironmana prokazuje Spidermanovi medvědí službu; charisma Roberta Downeyho je tak silné, že na sebe strhává pozornost, ačkoliv má jen několik scén. Příběh Spidermana a jeho zapojenost do světa Avangers působí dosti chabě. Patnáctiletý kluk mezi skandidávskými bohy a veteránem druhé světové? Jasně... Sny puberťáků se ale plnit musejí, aby mládež byla ochotna utrácet penízky za pokoukání se na "jejich" hrdinu. ()

Majkowski 

všechny recenze uživatele

Za mě velmi příjemné překvapení. Konečně mám pocit, že Spider-Man je patřičně věrný svojí komiksové předloze. Tom Holland je pro svou roli perfektní, o tom není pochyb. Ale přeci jen, jako zpravidla každý superhrdinský film, trpí pár nedostatky především v podobě klišé, ale tomu se tak nějak ani nedá zabránit. Udělat zcela originální film tohoto typu je takřka nemožné. (80%) ()

JancakV 

všechny recenze uživatele

Spiderman mi připomenul původní sérii, která byla slušná a přitom byl vidět dohled Marvelu, který tomu prospěl. Myslím, že oproti kreslenému málo hláškoval a vlastně ani moc neskákal s vláknem, ale myslím že se povedl a určitě má prostor k rozvoji s dospíváním. Pobavil mě Michael Keaton, návrat Birdmana? :-) Docela zajímavý záporák. A když jsem při titulcích komentoval morální videa Kapitána Ameriky, tak jsem dostal nakonec návdavek. :D ()

marzzy 

všechny recenze uživatele

"Spider-man není párty trik!" Vyděsila mě hned úvodní scéna a animace s Vulturem, kdy to působilo až moc "počítačově", triky nejsou párkrát úplně nejlepší, no nic, dál se to ubíralo docela slušným začátkem, Michael Keaton správně nesympatickej, nicméně... Začala škola! Chápu, že se kromě soubojů musí odehrávat ještě i něco jinýho, ale tohle ztvárnění je zase příliš kýčovitě americký = outsider, kterej je samozřejmě nejchytřejší z celé třídy, i když... Viděl ho někdo z Vás, že by se učil?! Je přece Spider-man, ne? Nemá čas! Okey, pravděpodobně má i superschopnosti ve vědomostech. Otravná holka, jednoduchá definice. Otravnej kamarád, další jednoduchá definice. Spider-man? Takovej dietnější Deadpool, ale Tomu Hollandovi role sedí, občas se mu povede vážně dobrej fór, například: "Počkejte chvíli... Vy nejste skuteční Avengeři! Hulk vás prozradil." Co funguje? Nápady, překvapivý schopnosti a triky, narážky na ostatní filmy, scéna s výtahem, hudba. Vedlejší postavy jsou vesměs zábavný - udivená teta May, ta jeho zvláštní kamarádka! Vulture podle mě mluví tak, aby se to dobře hodilo do trailerů, ale to je v pohodě. Další nedostatky? Dlouhý. Moc. Slabá akce, moc mě nebavily rvačky s hlavním padouchem, Tony Stark působí lehce nepatřičně. Celkově si myslím, že další díl může být jenom lepší, tohle je takovej nutnej začátek, kterej měl rozjet sérii, takovej snímek pro "sledovače youtuberů". Snad. ()

Max.Majer 

všechny recenze uživatele

Jít na nový upgrade Spideyho pro mě byla jasná volba, upoutal mě už v Civil War. Co na to říct...úplná změna! Marvel přidává do své stáje (staro)nového superhrdinu a taky (nejspíš) nového člena Avengers. Úplná změna ve stylu nového Petera jakožto nezkušeného puberťáka mi sedla, taky to jeho spojení s Iron Manem, který pořád jede po jeho tetičce. Možná je dobře že příběh nezačíná klasickým "spider originem", jede se dál a stylově. Říká se, že je to spíš pohádka než marvel akčňák, a mohu to potvrdit, ale ničemu to nevadí, film jde hladce, najdete zde příjemné hlášky a vtípky. Co mě ale na marvelu nikdy nebavilo byl poměr síly hrdina:záporák, tohle v homecoming opravili a Spiderman dostal přinejmenším pořádného záporáka. Za to palec nahoru, jen tak dál. Věta na závěr: Příjemné potěšení pro každého. Za mě slušných 80% ()

antalyan 

všechny recenze uživatele

Hlavně, že jsme se znovu nemuseli dívat, jak strýček Ben umírá... Spider-Man: Homecoming ničím významně nevybočuje z řady lepších Marvelovek, snad jen ještě výraznějším zaměřením na Young Adult, což nemusí být někomu po chuti, ale za mě to po všemožných tajných chrámech, sídlech a laboratořích tajných organizací rozhodně nebylo na škodu. Děj je sice většinu času poněkud předvídatelný (i když k minimálně jednomu nečekanému zvratu dojde), film však stojí převážně na humoru, a tam se mu vede víc než dobře. V letošních kinech mu vtipem z hraných snímků konkurují snad jen Strážci Galaxie, kteří jsou sice poněkud rozvláčnější (u Spideyho děj utíká překvapivě svižně), ale vtipných a zajímavých postav je v nich daleko víc. Spider-man představoval jednu z mála světlých stránek Občanské války, a svým očekáváním zkrátka dostál. Navíc přinesl jedno významné plus, je to první (!) film, kde Stark/Iron Man neleze na nervy a celý film se chová tak, jak bych od něj očekával, čili nejedná přesně opačně, než by říkal zdravý rozum. Jediné, co bych vytknul, je jedna scéna, která prostě ve filmu být MĚLA, protože jedna nejmenovaná dívka si to (zvlášť v dnešní době, kdy Oregon vážně neznamená Aljašku, kde není žádný signál na WiFi, aby jí aspoň napsal) prostě vědět zasloužila. K čekání na scénu, kterou všichni čekali, a nepřišla, se tak aspoň vtipně vyjádřila potitulková scéna, která chuť hořkosti aspoň částečně přebila. I ta nakonec přispěla k udělení 4,5 hvězdiček, které si film zaslouží, samozřejmě pokud víte, co očekávat. ()

upy 

všechny recenze uživatele

Naprosto stejné jako u Star wars: Síla se probouzí - tedy to znamená, že jsem na to šel z principu. Nenechám si ujít žádnou Marvelovku, a to jsem byl na dovolené. Prostě jsem si to vyřval (naštěstí to bylo v Praze a ne v Itálii...). Měl jsem obrovské pochybnosti o Hollandovi. Věděl jsem, že v Civil war mu to dvakrát nešlo - byl ukecanej a strašně mě sral. Takže ano, měl jsem radost z toho, že konečně zařadili Spider-mana do Avengers, ale Tom Holland mě velice znepokojoval. A i teď mě znepokojuje natolik, až se mi to zdá jako sne. Nenechte se však svézt temnou stranou! Naprosto mě ohromil! Bylo to neskutečně zábavné a mu ta role Petera Parkera prostě šla sama. A když jsem se dozvěděl, že je herec brit! Ha! Teda... Ani na minutu jsme nepochyboval, že je to rozenej amík a ono hovno! Skvělý obsazení, tetu May naprosto žeru (je faaaaaaaaaaakt kočka), Tom Holland mě velmi mile překvapil a naprostý skvost byl Robert Downey Jr. (on neumí být nic jinýho než skvost...). Měly to být 4*, ale za to milé a naprosto neočekávané překvapení jim MUSÍM dát 5*. Stálo to za to, lidi. ()

PsenickaR 

všechny recenze uživatele

Tak letos to Marvelu opravdu nejde a valí na nás slabší kousky. Já věřím, že v listopadu bude platit, že do třetice všeho dobrého. Ne, že by byl nový Spiderman tak špatný, ale na ostatní filmy z universa se jedná o ten méně povedený. Ano, na první pohled je Tom Holland více sympatický než Tobey a Andy před ním, takže plusové body ( navíc mě pořád straší ta hitlerovská patka Tobeyho, která měla být cool ) , ale pak mu tady scénář napíše roli, kde se pro nás chvílema stává nesnesitelným a rozmazleným spratkem a přejeme mu, aby dostal přes držku a trochu se uklidnil. Film hodně zachraňuje Iron man a docela fajn záporák a pak taky fakt, že tetě May tady není 70 let jako v jiných Spidermanech a jelikož nejsem gerontofil, tak to schvaluju. Poměrně slabší byla ve filmu i akce, jednak jí tam bylo málo a nebyla ani tak dobrá, humor je místy opravdu pubertální, takže jsem se tolik ani nesmál. A dvě potitulkové scény byly, ale ta druhá mě opravdu nakrkla :-) Celkově průměrný film a díky tomu, že se jedná o Marvelovku, tak je to vlastně zklamání a doufám, že Thor to napraví. 60% a kdo má rád středoškolský humor, ať si připíše dalších 10%. ()

Papiryk 

všechny recenze uživatele

Trocha iný Spider-man ako v predšlých filmoch. Nelieta po Manhattane ale po Queense a D.C. Spočiatku som si myslel, že do filmu bude veľmi zasahovať Tony Stark, avšak v traileri sú použité asi všetky scény s ním. Preto tu ostáva veľa priestoru pre Spidermana. Tom Holland je skvelý akrobat. Humor tu nechýbal a záporák bol celkom drsný. Len škoda, že postava Zendayi tu nedostala viacej priestoru. 80% ()

failik 

všechny recenze uživatele

Novy spiderman, nový herec a nový vedení. Ze začátku jsem měl trochu obavy, že se vydali směrem k mladší verzi a přizpůsobení k teen komediim z 90s. Po shlédnutí jsem byl překvapený, protože jsem dostal přesně co to jsem chtěl a překvapivě to na mě působilo dospěleji než amazing verze s Garfieldem. Stále považuji Maguire za toho pravého Spidermana, ale to se časem může změnit, protože Holland byl moc fajn. Jasně chybi tomu možná nějaká ta zapamatovatelná akční scéna ve stylu souboje na vlaku od Raimiho, ale té se určitě dočkáme časem (možná scéna s výtahem by mohla byt tou onou scénou pro homecoming). To se týče zaporáku v komiksových filmech, tam dostáváme většinou nějak nevýrazné (Loki je samozřejmě fajn), ale tady byl poprvé někdo uvěřitelný, s motivací a rozhodně charismatický. Michael Keaton si to hrozně vychutnal (potvrdil mi akorát, že zraje jako víno a stal se z něj skvělý herec) a scéna v autě patří mezi to nejlepší v celém MCU. I am shocker, I shock people ()

krasava 

všechny recenze uživatele

Hlavní představitel, u kterého necítím takový ten divný pocit trapna. Velmi slušný výkon, scénář se nepouštěl do zbytečných výmyků a salt, vzhledem k tomu, že bylo třeba Petra Parkra divákům představit a uvést a že skoro většina jeho budoucích "mates" je pod zámkem. No a nakonci je dobré se dozvědět, jak je trpělivost dobrá věc, i když ne vždy se vyplácí. Hmmmmmm....... ()

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama