Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 1
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Recenze (1 018)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pubertální hrdina ve filmu, který není jen pro puberťáky. Pavoučí chlapec si řeší zodpovědnost a také vztah k jedné krásce, přičemž oba jeho hlavní problémy se nakonec protnou. A má to logiku: otec dívky se nesmělému nápadníkovi může jevit jako velmi nebezpečný, protože každý mladý muž ví, že otec dívky ví, co chce mladík dělat s jeho dcerou. ____ Nepovedly se některé akční scény, protože byly chaotické. Naopak se vydařilo vykreslení charakteru Spidermana i jeho poněkud otravného přítele, stejně jako Tonyho Starka, který neví,, jestli má k novému pubertálnímu přírůstku do party přistupovat jako otec nebo jako kamarád. MÓDNÍ OKÉNKO. Marisa Tomei je pořád kočka a kostyméři jí oblékli neskutečné, přesto na ní půvabné, sukně a kalhoty s tak proklatě vysokým pasem, že by vyčníval i v sedmdesátkách. /7. 8. 17./ ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem šel do novýho filmu se Spider-Manem s velkýma předsudkama, přeci jen současná komiksová nadprodukce je něco, co mě sere už z principu. Ale pro Spíďu jsem měl vždycky slabost, Raimiho trilogii mám rád dodnes (a spolu s Nolanovou trilogií o Temném rytíři jsou to jediné filmy podle komiksu, který beru na milost, s ohledem ke všem těm Kingsmanům, Kick-Assům nebo Watchmenům, který možná nejsou tak dementní jako hlavní proud Marvel či DC, ale přeci jen...), Garfieldova Spider-Mana naopak nesnáším, tak mě zajímalo, co na to Jon Watts a Tom Holland. Na začátek musím říct, že Holland je nejlepší Peter Parker, resp. se svému předobrazu nejvíc podobá. Jenže to je rovnou asi tak všechno. Ten film totiž absolutně nefunguje! Nefunguje v komediální rovině (fakt někomu tyhle ultrasračkoidní vtípky připadají legrační?), ale co hůř, nefunguje ani v té akční. Záporák přišel o kšeft, bůbů, pojďme za to odjebat celej New York. Tetička May, ta charakterní postava, je total dirty MILFka. Kde je Harry Osborne? Kde je MJ? Oukej, slibuju, že tohle byl poslední film-komiks, kterej Ramirez viděl. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Špatný film to nebyl, ale že bych si ho pamatoval za týden, to teda ne. Jediná opravdu zapamatováníhodná postava je Michelle, která je vždy nad věcí. Hlavní romantická linie nefunguje :(. Chemie mezi Peterem a Liz nulová. Hudební podkres naprosto zapomenutelný. Dvojka pro mě stále zůstává nepřekonatelná. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Příliš pubertální Spiderman...Příliš málo Zendayi...Příliš nudných scén...Příliš slabý protivník...Příliš mnoho Iron Mana, což u mě vždy vyvolává rozpaky...Téměř a nejspíš nejslabší Spiderman dosud... Jediná scéna, která se mi vybaví, že byla povedená, ta v autě cestou na ples... ()

SLOTH 

všechny recenze uživatele

Spajdý je jeden z těch komiksovek, který se nedrží zažitého scénáristického schématu a jde si svojí cestou. Velkou zásluho v tom má jistě Tom Holland a hlavně ďábelský Michael Keaton. Jenomže není už těch komiksáren nějak moc? proč se teď každý snaží spojit všechno do jednoho uceleného univerza? Tohle byl poslední komiksový film na který jdu do kina. zbytek si rád pustím na DVD jako odlehčení dlouhého dne. Nic jiného totiž tyhle filmy nenabízí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Spider- Man: Homecoming jen potvrdil to, co jsem na sobě před časem začal pozorovat, filmy o superhrdinech mě přestávají bavit a jejich místo postupně obsazují seriály se stejnou tématikou. Snímek na mě spíše působil jako teenagerovská komedie, superhrdinská rovina na mě nefungovala vůbec. Všudypřítomný Tony Stark mě už fakt otravuje, vylepšený oblek titulního hrdiny z něho dělá téměř dalšího Iron Mana a poslední filmy od Marvelu mi začínají zvolna splývat v jeden šedivý kompaktní blok. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Strašně mi chybí že pořád zkoušíme od znova i když z jedné stránky dobře z druhé ne bojím se kolik toho ještě bude, ale film se mi i přesto hodně líbil Spider-Man byl super jeho nová zkušenost bomba a příběh dost dobrý a tak nezbývá než být spokojen i když jsem se fakt děsil. Tom jak mimino se povedlo a taky to ukazuje dál. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Spider-Man. Holobrádek Peter Parker se snaží být tím opravdovým komiksovým hrdinou. Iron Man mu tu dělá hodného taťku a M. Keaton v roli padoucha, který není ani takový padouch jako šmelinář, co se snaží si vydělat na živobytí. Dá se na to koukat, ale nenabízí to nic nového, originálního, není to napínavý, akční, ani extra komický. Za mě teda NE. ()

Earl_23 odpad!

všechny recenze uživatele

Říká se, že tenhle svět je v prdeli. Minimálně podle filmového vkusu současných diváků určitě jo. Vydržel jsem 30 minut, víc by ve mně asi vyvolalo epilepticky záchvat. Poslední dobrý (vyjma Deadpool) Marvel hrdina je zničený. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Spider-Man: Homecoming mi po celou stopáž přišel jako ta nejlepší adaptace za uplynulých patnáct let, což říkám i přesto, že první "Spider-Man" od Sama Raimiho z roku 2002 je mou srdcovou záležitostí. Avšak i přes tento očividný úspěch jsem se nemohl zbavit dojmu, že celý film moc dobře nezapadá do celkové koncepce jiných filmů ze stáje MCU. Tento diametrálně odlišný styl vyprávění a celkového podávání příběhu sice působí velice svěže, nicméně místy jsem měl dojem, že sleduji dva filmy násilně slepené dohromady, kdy první půlku představuje "looser" Peter Parker s jeho dospíváním a tu druhou hrdina Spider-Man. Místy je tento "předěl" značně citelný, což se spolu s nataženou stopáží negativně odráží na celkovém diváckém zážitku. Ale abych snímek Spider-Man: Homecoming jenom nehanil, musím uznat, že několik akčních scén bylo skutečně velkolepých, což jde také v ruku v ruce se skvělým hereckým obsazením, ze kterého již tradičně vyčnívá Robert Downey Jr. společně s Tomem Hollandem a Michaelem Keatonem. Spider-Man: Homecoming je tedy skvělým restartem zavedené značky a jako samostatný projekt funguje na výbornou, avšak pokud začnete snímek srovnávat s jinými filmy ze stáje MCU, pravděpodobně začne rychle ztrácet na atraktivitě. (Viděno v kině CineStar Jihlava) „What if somebody had died? That's on you. What if you had died? That's on me. I don't need that guilt on my conscience. I'm gonna need the suit back.“ ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Konečně se vrátil ten náš sousedský kamarád Spidey. Sice už to nikdy nebude ten nesmělý a geniální Tobey, ale aspoň má Tom Holland vtip a dostatek sympatií na rozdíl od Garfielda. Homecoming bylo velké očekávání. Sony konečně připustilo mého oblíbeného hrdinu k týmu Avengers. Díky bohu, už to není Amazing (A to vlastně nikdy nebylo). Homecoming je prakticky návrat přesně tam kam chceme. Nemusíme znovu povídat příběh pavouka (protože ho každý zná), nemusíme popisovat charaktery (kdo nezná tetu May) a tak se rovnou můžeme zhoupnout na pavučině. Tom je skvělý Peter. Jako Parker musí řešit mladistvou lásku (je mu patnáct proboha!), naštěstí to nijak neruší. A jako Spidey musí dokázat, že je pravý Avenger. Downey jako Stark v roli mentora bohatě stačí, nemusí se cpát do každé scény. Akční scény jsou kvalitní a humorná stránka dostačující. Naopak mě nová marvelovka překvapila. Homecoming mě bavil. Největší podíl na tom má kvalitní záporák Vulture. Michael Keaton v roli komiksového antihrdiny exceluje. Marvel potřeboval takhle dobrého padoucha a Keaton to v sobě prostě má. Takže jo, i přes svojí délku mě nový Spider-man bavil. Takže: "Go, Spidey go!" (84 %) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tenhle Spidey mi ze všech těch pokusů seděl asi nejvíc. Ku prospěchu věci byl i fakt, že Watts a spol. ignorovali tu klasickou spidermanovskou mytologii s pavoučím kousnutím a tak podobně a naservírovali Osminohu jako střeleného puberťáka, který své schopnosti používá adekvátně ke svému věku. A to se mi líbilo a to včetně té hromady infantilních hlášek. Co se akce týče, tak ta nijak neoslní, ale ani neurazí. Prostě takový slušný standard. Bavil mě i Holland v hlavní roli a obsadit Keatona do role pořádného Birdmana byl nápad k nezaplacení. 80% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Skvěle skloubený teenage humor a středoškolské prostředí s marvelovskou franšízou, do kterého Holland maximálně zapadá a lepší volba snad nemohla přijít. Velkým pozitivem je skutečnost, že Homecoming se vydal úplně odlišnou cestou, než jeho předchůdci a rozhodně tou nejdůmyslnější. Určitě záporáci nepatří mezi ty nejlepší se spidermanovského univerza, nicméně Keaton jak záporák více než schopný. Ani mi nevadilo, že zde nejsou epické přepálené akce a přesto každou scénu dokázal Watts pumpovat na maximum, co to šlo a nečekal jsem, že jako celek bude vše fungovat tak dokonale. Sony si může mnout ruce, jak scénář jejich želízko zapracovává do Avangers přes Tonyho Starka a za mě se jedná o nejlepšího Spidermana.......8/10 ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

Spidey se vrací domů do náruče Marvelu a je z toho moc příjemná odlehčená komiksárna, která je říznutá teenagerskou komedií a bez zásadních zádrhelů funguje na všech frontách.. nejde samozřejmě o žádnou must-see záležitost (na to už tu těch Spider-Manů bylo příliš), ale jako oddychový letní blockbuster, který byl očividně záměrem, funguje nový film Petera Parkera na jedničku.. za mě spokojené 4* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Konecne zas jeden komixovy film, ktory mi perfektne sadol. Je to rovnako hrave a zabavne ako Ant-man. Len to tentokrat ma prichut teenagerskych filmov zo strednej skoly. Napriek tomu sa ale nastastie neopakuje zapletka, ktoru sme nedavno videli v dvoch Spidermanovych originoch. Zrod hrdinu tu je odbity v par dialogoch. Skvele funguje aj napojenie na Avengersku mytologiu a velmi vtipny vyskyt niektorych Avengerov. Nielenze to nepôsobi nadbytocne, ale dodava to filmu šmrnc. Velkym prekvapenim je pre mna samotny Spiderman. Jeho kratky vystup v Kapitanovi Amerika mi pripadal strasne trapny. Ale v tomto filme si ma ziskal behom par minut. Prvykrat mi nepripadal schizofrenny ako v predoslych stvarneniach v ktorych pôsobil bez masky ako nudny suchar a s maskou nepristojne vtipkoval. Tu pôsobi cely cas strasne pohodovo a citit z neho jak si to neskutocne uziva, co sa prenasa aj na divaka. Vdaka nonstop pohodovej atmosfere film nepôsobi prilis napinavo v tych par vaznych scenach v ktorych sa o to reziser pokusa. Nastastie ich tu vela nie je, takze to prilis nevadi. Druhou menšou slabinou su akcne sceny. Nie su zle, len tu nie je ziadna, ktora by poriadne nadchla alebo utkvela v pamäti. Ale aspon su prehladne natocene a CGI su kvalitne. Co sa tyka zapletky, tak sa mi pacilo, ze tu nejde o ziadnu globalnu zachranu sveta, ale o komorny pribeh. Zaporak tiez nema ziadny sialeny plan, ale len chce uzivit rodinu trochu necestnym spôsobom vdaka comu ho hra Michael Keaton umiernene a az tak svojim prejavom nestrhne. Takze celkovo je novy restart velmi vydareny a tesim sa na pokracovanie. Snad si zachova urcitu komornost a bude sa nadalej sustredit na postavy. P.S: Teta May je riadne sexy. 7/10. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Homecoming skvěle trefil atmosféru a naladění postavy. Hlavní postava mě i díky jejímu představiteli baví a je osvěžující, že padouch není nějaký megaloman, nýbrž prostě kšeftař, který se pohybuje v rámci šedé ekonomiky. Potěší samozřejmě i všudypřítomné vtipné propojení na MCU. Tenhle dílek skládačky se prostě povedl. To ale nicméně neznamená, že si na něj po půl roce nějak výrazně vzpomenete, pořád je to prostě jen "popcorňák". ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vydarený úvod do novej (ďalšej) série. Jednu * musím odrátať za skutočnosť, že Vulture je padouch len tak z polovice a záverečný súboj so Spider-Manom mal priveľmi mäkký dozvuk. Druhú * musím odrátať za minutáž. Napriek tomu, že sa Homecoming nemusel zdržiavať s predstavovaním hrdinu (po 5 filmoch naozaj netreba), tak tie pričasté školské odbočky to zbytočne natiahli. Inak som bol až prekvapivo spokojný (za mňa zatiaľ najlepší Spider-Man film). Holland výborná voľba, potešila sexy tetička May (Marisa Tomei), dobre fungujúca odľahčená atmosféra, ešte lepšie fungujúca a hlavne prehľadne urobená akcia. Odnášam si z jednotky ten najdôležitejší dojem. Teším sa na dvojku! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Chýba mi Spider-man v podaní Tobey Maguireho. Mal emočné scény, mal v sebe pátos a akcia posúvala hranice ďalej. Homecoming je v akcií veľmi zlý. Nie je tu nič, čo by na vaše zmysli pôsobilo dojmom - wow aj ja by som chcel byť Spider-manom. Film funguje ako teen komédia z postavičkami, ktoré sú prispôsobené novej dobe ( čo považujem za veľké plus, kupodivu). Vtipy väčšinou vychádzajú - ten na záchode je epický. Ale inak je to taká nemastná neslaná variácia, ktorá funguje zase len ako nábeh na Avengerov, na ktorých je tu odkazov neúrekom. (Poteší postava Kapitána Ameriku). Najväčším problémom filmu je ale vec , ktorou poslednou dobou trpí väčšina komiksových filmov. A to antagonista. Vulture pôvodne vysával energiu zo svojich obetí , aby bol mladý. Tu je to len otec, ktorý sa snaží uživiť rodinu kvôli nespravodlivosti systému a byrokracie. Takže sa dá na zlé chodníčky, aby mala rodina čo do úst. A ak má proti tomuto človeku bojovať hlavný protagonista, pričom motivácie "zloducha" dávajú väčší zmysel ako motivácie dieťaťa, film stráca pre mňa veľmi veľa. Ale aj napriek tomu, že ako stand alone film je to znova skôr priemer, ako súčasť väčších udalostí nazvaných Infinity war dávam o hviezdu viac. Ďalší diel môže byť v pohode. Watts pre to pripravil zaujímavé podklady. Ale to že to vždy nefunguje vieme z iných Spider-manovských adaptácií. Tak uvidíme. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Hrozně mě to mrzí, ale ačkoliv mám Spider-Mana hodně rád, s čistým svědomím mu nemůžu dát pět hvězd. Na filmu je spousta skvělých věcí, Tom Holland je skvělý jako Peter i jako Spidey, Keatonův Vulture se jako záporák může směle stavět po bok Lokiho, Warda, Fiska, Garreta, Kilgravea nebo Aidy. Ale je tu pár ale, jako je nic moc hudba, nebo nic moc finále. Pak nechápu, proč se Ned jmenuje Ned, protože je to Ganke. A štve mě absence pavoučího instinktu. 80 % ()

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama