Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 5
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Recenze (1 018)

jh666 

všechny recenze uživatele

Hrozně mě to mrzí, ale ačkoliv mám Spider-Mana hodně rád, s čistým svědomím mu nemůžu dát pět hvězd. Na filmu je spousta skvělých věcí, Tom Holland je skvělý jako Peter i jako Spidey, Keatonův Vulture se jako záporák může směle stavět po bok Lokiho, Warda, Fiska, Garreta, Kilgravea nebo Aidy. Ale je tu pár ale, jako je nic moc hudba, nebo nic moc finále. Pak nechápu, proč se Ned jmenuje Ned, protože je to Ganke. A štve mě absence pavoučího instinktu. 80 % ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení v tom ohledu, že se nejedná o klasický origin, ale k filmu tvůrci přistupují jinak. Jednak je naplno zapojen do MCU a jednak se počítá s tím, že Peter Parker své schopnosti už nějakou dobu má. Po všech těch akčních CGI komiksárnách je tenhle Spider Man příjemnou změnu, komediální teen linka má hlavní slovo. Originální to sice není ani trošku, ale je to pořád odlehčená svižně natočená komiksová zábava a nakonec i dost povedený restart. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Krcovite a obecne take nake... prudko zbytocne. Asi naozaj len potrebovali Spideyho film s hercom, ktory sa objavil vedla Avengerov. Btw preco zase Keaton? Uz po Batmanovi novinarom hovoril, ako komiksove filmy su obecne pod jeho uroven a pritom... ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Vlastně jen další tradiční marvelovka - vtipná, dynamická a duchaprázdná. Se dvěma odklony od standardu - nový Spider-Man není kdovíjak kreativní v akčních scénách (což je nemalé mínus), ale na druhou stranu má vzase jednou více než slušného záporáka (což je hodně plus). Dokonce bych si to uměl představit naopak - jako film sledující spíše Vulturea. ()

kleopetra 

všechny recenze uživatele

Supeeeeer! Vtipné, akční a předčilo to moje očekávání! Spiderman je konečně středoškolák a nechová se jako pritapnutej blbeček. Jen tak dál! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že ( ako takmer každá filmová komiksovka ) búra zavedené, podkopáva mytológiu a pri dnešnom modernom používaní mení rasy ( a v iných filmoch sú to dokonca aj pohlavia ), aj keď je viac orientovaný na dnešných sociálnosieťových zombies, aj keď akcia nehraje vo filme prim, aj napriek tomu všetkému vo mne snímok vykúzlil príjemný pocit so sledovania vtipného, razantného a technicky dokonalého, letného filmového dobrodružstva. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Jako marvelácký film je to sice pěkné, ale nesedí mi zde postavy, které jsou typově jiné než v předloze a už vůbec ne trapný tlustý kamarád Petera Parkera. Celý příběh je dost dětinsky pojatý a vše je rádoby cool. Nejzajímavější je zde záporák, kterého zahrál Keaton opravdu parádně. Efekty jsou opravdu skvělé a skce je také hodně. Naštěstí nás minula pasáž o vzniku Spider-mana. Mluvící oblek od Starka je také celkem o ničem. No a odhalení MJ na konci je snad jen omyl. Celkově se to dá a nenudí to, ale na druhou stranu je to oproti předloze odlišné, což mi dost vadí. Nevím, jak to na mě bude působit na další shlédnutí, ale zatím tak 76% :) ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak nový Spider-Man je mladší ,jak je oblíbené -víc cool,víc barevný a k tomu ještě je přizvaný Iron Man.No dámy a pánové kdo by to nebral.....no já.... no prostě,pro fanoušky marvelu bych to doporučil,nějak to moc nevybočuje z koncepce celého tohoto spektra filmu,ale pro mě jakožto ne zrovna fandu komiksu,(i když uznám i tak dobře natočený film s dobrým příběhem) to není nějak pohlcující.Na druhou stranu mi to sedlo víc než amazing Spider Man.Sice je vtipné,že Tom Holland hraje nějakého patnáctiletého klučinu,no,ale co už :-).Co mě opravdu nezaujalo byl takový jalový příběh,který na mě působil,že je jen doplňující,že prostě to hlavní je uvést a předvést s nejmodernějšími triky nového pavoučího muže a nějaký příběh je vedlejší.Takže když to shrnu,tak pro fandy tohoto universa to myslím bude chutnat a pro mě jako nezaujatého diváka bych vyzdvihl triky a hudbu.Tento koktej bych celkově ohodnotil na 65% a tři hvězdy. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Spider-Man byl vždycky náš neoblíbenější superhrdina, protože byl jako my. Školák, bydlel s tetičkou, nikdy neměl moc peněž a chodil na různý brigády (narozdíl třeba od Batmana, kterýmu je f*ckin' fourty a bydlí v tý haciendě), takže jsem rád, že ho napotřetí konečně ztvárnil někdo, kdo jako středoškolák vypadá. Tahle verze Spider-Mana se mi líbí, je tu hodně ukecanej, má motivaci stát se Avengerem, má tu i sympatickýho kámoše a "dispečera" Neda a mentora mu tu ztvárnil sám Tony Stark, kterej se do tý pozice hodil parádně (a taky dostal tak akorát prostoru, aby celej film neukradnul pro sebe). A záporák? Nejlepší doposavadní! Jo a vynikající Zendaya, co slovo, to perla! :) ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Marvelovka je to bohužel vcelku průměrná, ale samotný Spidy se fakt povedl. Klučina je to sympatický a taktéž, což je teda fakt mega úspěch, překvapivě vtipný. Jsem rád, že tvůrci přeskočili jeho dokola omývanou origins story a vrhli se rovnou na jeho život jako ostražitého a sangvinického ochránce zákona, který zároveň řeší klasické teen drama lapálie. Podívaná je to určitě zábavná, ovšem nejedná se o nic mimořádně výjimečného, takový Doc. Strange je rozhodně lepším filmem, přičemž je dost pravděpodobné, že během pár dnů se vám film zcela ztratí z podvědomí, ovšem je pravda, že když si na něj náhodou vzpomenete, budou převládat spíše ty pozitivní pocity. Je to lepší než Garfieldův Spider-man, ale horší než ten Maguirův... což vlastně není špatný. Lepší 3* ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No-komiksového Spider-Mana načteného sice nemám, ale stejně (nebo proto) jsem měl pocit, že koukám na Iron-Mana pro ještě mladší cílovku než jsou už tak infantilní filmy o Iron-Manovi. Protivnej Parker si povídá s užvaněným outfitem z jehož záhybů (i když tam žádné nemá) by vytáhnul i hi-tech kryplkáru kdyby jí náhodou nějakej nebožák potřeboval. Spíš je to teda formálně jakási variace na DCčkovského Blue Beetla než klasickej Spajdý... Film samotný je slabej jak dvakrát prolouhovaná Jemča a nebýt Keatona, který do toho jako jediný vnáší trošku charismatu, byla by to břečka totální. Stark je evidentně latentní pedofil když se mu v ulicích prochází frajeři jako Luke Cage a on si z ulice vytáhne kluka který nadělá více rozruchu než užitku. (to jen takový postřeh jak si Marvel křečovitým propojováním Tv a Kina vlastně sere do vlastního hnízda, protože ze svých stříbrnoplátňáckých dojných krav dělá totální idioty..) ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Jen tak dál, takový Spider-Man si mi hodně líbí. Pokud takováhle bude i jeho další sólovka, určitě budu u toho. 7/10 ()

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Rád by som videl tú dohodu medzi Sony a Marvelom. Fakt vážne, pretože rád by som vedel, koľko prvkov tam bolo z hláv Sony. Toto je v podstate mini Avengers film so Spideym na čele. Tony + Happy + Capt. America + malé Cameo stratenej postavy. Všetko od Marvelu. Hudba od Marvelu, humor jednoznačne od Marvelu. Skôr mi to príde, že Sony sa po prúseroch, ktoré malo vo vlastných radoch len priživuje na kvalitách, ktoré Marvel má. Ako som rád za túto dohodu, pretože nám vznikol asi najlepší a najvtipnejší Spider-Man. A je vidieť, že mu trafili i herca v podaní Toma Hollanda. Hrať 14 ročného chlapca mu ide. A som veľmi rád, že sme sa po 3x nemuseli pozerať na origin a to isté, ako sa snaží zbaliť dievčinu na škole. Na záver to Teta May zaklincovala. Sumár veľmi dobrý film na pomery Sony, kedže im Marvel oddrel väčšinu práce, vtipná akčná jazda, kde trošku trpelo finále. Skončilo sa príliš rýchlo a divne. Lepšie dotiahnuté finále a troški miestami vylepšiť triky, a bude to za 5*. Takto iba o jednu menej. 88% - 4*. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Třetí zpracování Spider-Mana a potřetí trochu jiné. Spider-Man: Homecoming má bezesporu své neduhy a ne vždy působí úplně přesvědčivě, během těch dvou hodin a něco se ovšem najde hned několik momentů, kdy tahle komiksová podívaná šlape na jedničku. Skvělá hudební složka, výborné obsazení a špetka MCU dává dohromady poměrně zajímavou verzi pavoučího muže, která se vedle zbylých dvou zpracování téhle látky rozhodně neztratí [75%] ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nenáročná fajn komiksová jednohubka podle zajetého mustru s několika dějovými camey známějších postav. A Keatonův zloun byl správný zloun - žádný bestiální pekelný macho-ultra bídák, ale prostě jen zloduch se svými důvody. Velmi solidní "nový" origin, kterého by se mělo Sony držet a nemrvit ho v pokračováním do budoucna svými nápady, ale raději se jen nadále úspěšně přiživovat. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo překvapení! Sliboval jsem si vážně hodně, ale dostal jsem ještě víc. Originální, vtipný a svižný děj, ozdobený skvělým záporákem a talentovaným Tomem Hollandem. Jak tu padlo, Marisa Tomei je přesnou definicí zkratky MILF, Downey je klasa, i když bez většího prostoru a zbytek hereckého obsazení také není k zahození. Vypadá to, že Peter Parker této dimenze je tak trošku na tmavší holky :D ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

No konečně! Konečně jsem se na to podívala a konečně jsem se dočkala opravdu dobrého Spidermana. Né že by klasika s Tobym nebyla dobrá, vždy asi bude má nejoblíbenější (trojku samozřejmě nemyslím), ale tenhle Spiderman má taky něco do sebe. Na zapojení Spidermana do MCU jsem čekala jak na smilování a vyšlo to. Nemusela jsem potřetí koukat na Origin film, ale rovnou se mi dostalo Petera Parkera, který už jakš-takž ví co dělá... Neztráceli moc času tou holkou, ani představování záporáků. Bylo to nabité akcí a zároveň napravili chyby předešlých filmů o Spidermanovi. Žádné laciné záběry na Spidermana jak si letí kolem Empire State Building, vidíme, jak se převléká, takže nemusíme přemýšlet kam odhodil/kde se vzalo jeho oblečení. Pár moc příjemných šoků/odhalení. Na trailery od Sony zásadně nekoukám, jelikož vždy toho hrozně moc vyzradí. Já byla spokojená. Ovšem kdybych bývala viděla trailer, asi bych byla hodně naštvaná. 5* ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Asi jsem očekával i o něco horší výsledek, ale přecejen si film udržel nadstandardní kvalitu, ačkoliv měl na víc. A to je nezpochybnitelný fakt. Filmy od Marvel si většinou užívám, ale daleko více se mi zamlouvá ty snímky, které hrají na vážnější notu, superhrdinové by podle mě neměli hýřit vtipem, samozřejmě můžou čas od času prohodit nějakou tu vtipnou hlášku, ale stavět na tom celý film? Já vám nevím, no. Nový Spiderman přišel s odlehčeným dějem, který je navrhnutý jako pro tříletá děcka, ale to se stává u Marvelu často. Jen mě nepotěšila akce, jenž působila dost jednoduše. Což o to, že Keaton přišel s úžasným záporákem (jen budil faktický respekt), ale když mu poskytnete omezený počet minut ve filmu, tak ve výsledku strašně nevyužitá postava. Potěšil mě Iron Man, ten film fakticky v minimu své přítomnosti doslova zachraňoval. Hlavní herec v roli pavoučího muže mi nevadí, ale svým projevem teenagera podle mě nevystihuje samotného Petera Parkera. Není to špatné, má to své chvilky, ale spíše mi to chvilkami přišlo, že to je čistokrevná komedie. A to nepovažuji za správný žánr u Marvelu. Za mě dávám 65 % ()

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama