Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 1
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Recenze (1 020)

stration 

všechny recenze uživatele

Několik vylepšení, vtípků a blbovinek nezachrání chabý scénář, který fakt nemá kde brát. Nedovedu si představit, že by pavoučí muž přišel s něčím originálním a pro mě zajímavým. Plus jsou rozhodně herecké výkony, jak Toma Hollanda, tak hlavně Michaela Keatona, kterému záporák neskutečně pasuje. Ale jinak fakt bída, včetně Starka. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Nové, nebo spíše nejnovější pojetí Spideyho se hodně povedlo. Líbí se mi, že po padajících městech dokáže Marvel natočit přízemnější film. Odlehčené pojetí filmu vyloženě sedne a pobaví takovým tím příjemným způsobem, kde se příliš netlačí na pilu a vtip či gag vyjde ze situace, tak nějak přirozeně. Spideyho středoškolské problémy, se kterými jsem se dobře ztotožňoval, a "obyčejný" záporák dohromady skvěle klapou. Věci jako skvělý casting rozebírat nebudu, to je u Marvelu samozřejmost. Jako upřímně, šup jsem s pokračováním. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Tahle parta už nějaký čas nudí a ani tady to není výjimkou. Vždy si říkám proč na to ještě koukám. Tady lákal alespoň Michael Keaton což byl konečně fajn zaporák. Jen dostal zatraceně málo prostoru. :( ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Víte, jaký filmy mám ráda? Takový ty, kdy si můžu říct, že kdyby tam nebyl hlavní hrdina, tak by všem bylo líp. Spiderman je mladej rozjívenej wannabee uprostřed přísně multikulturní a progresivní školy, kterej všem akorát přidělává problémy, ohrožuje životy a majetek lidí a všichni ho pak oslavujou, když napraví aspoň část toho, co vyjebal. Realita je ale taková, že většinu času ho spíš zachraňuje Tony Stark a Starkova supertechnologie. Jinak je Spidy nejapnej puboš bez znalostí, kterej v jednu chvíli do mimozemský technologie mlátí kladívkem, protože je zjevně technik, ale když je to dějově příhodný, tak najednou dokážou s kamarádem operovat a hackovat Starkův oblek. Má svýho Jarvise, ale protože bílí hetero muži už nejsou v kurzu, tak jeho Jarvis je ženská, která se chová jako správná kráva. Nakonec Spidy zabrání okradení samotnýho Starka, k čemuž by ovšem nikdy v první řadě nedošlo, kdyby neryl do věcí, na který nemá. A je zase za hrdinu. Yay. Super superhrdina. Hlavně že marvelovské filmy neopouští ten jejich supertrapnej humor, kterej se objeví v jakýkoliv vážný scéně, protože se marvel za svoje superhrdiny a jejich pokusy o epičnost hrozně stydí, tak je potřebuje zesměšňovat. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv nepravděpodobně to může znít, tohle je nejlepší Marvelovka od Winter Soldiera. Teda alespoň pro mě. Za poslední tři roky už ve mě pomalu pohasínala naděje, že mě ještě něco z produkce MCU příjemně překvapí. Donedávna ztracený pavoučí syn však splnil vše, co jsem od něj čekal a hlavně (!) přidal i něco navíc. Byť je to klasicky uvolněná a jednoduchá zábava, není to tentokrát tak očividný kalkul. A navíc je tu Michael Keaton. Že Marvelu vytahuje trn z prdele Burtonův Batman, to je snad jen hříčka ironie. Vulture má ale každopádně smysluplnou motivaci, jeho konání po celou dobu nepostrádá základní logiku a Keaton mu dodává dostatek charizmatu. Ve všech ohledech kvalitní záporák. Za mě (po dlouhý době) spokojenost. 80%. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Ten film mi bodl a velké plátno mu sluší. Jeho pojetí se mi líbilo, Spider-Man coby teenager je myslím dobrou volbou, snímek tím získal šťávu (a zaujal mě tak mnohem více než spidermanovské filmy s Tobey Maguirem). Dostalo se mi přesně toho, co jsem čekala - vtipné, svižné a nenudící jízdy tak trochu podobné třeba Kick-Ass, která plyne, jak má, je plná efektů a nehraje si na spektákl o smyslu života a konci světa. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Znovu Spidey, a znovu trochu jinak. Opět omládl, ale radosti a strasti jeho středoškolského života jsou zábavné a působí věrohodně. Tom je sympaťák, o Downeym ani nemluvě, nedočkáme se sice žádných epických avengerovských bitev, ale to vnímám spíše jako pozitivum. Film bych každopádně trošičku zkrátila, ale devadesátiminutové marvelovky se asi jen tak nedočkám. Čtvrtou hvězdičku přihazuju hlavně za fantastického záporáka Keatona a jeho "trochu jiného Birdmana". ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Vďaka Spiderman maratón víkendu sa mi podaril doplniť niektoré chýbajúce epizódy a dá sa povedať že Tom Holland je asi najsympatickejším predstaviteľom Spidermana a aj jeho príbehy majú množstvo solídnych efektov, niekoľko vtipných dialógov a pomerne zaujímavý dej ktorých hodnota je priamo úmerná klesajúcemu veku divákov. Celkovo však Homecoming či ďaleko od domova sú pomerne sympatickými filmami, avšak rozhodne už dávno nepatrím k cieľovej skupine ktorej sú príbehy o Spidermanovi určené. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že Marveláci konečně pochopili, že Spiderman je postavička hlavně pro děti. Na tohle fakt už můžou jít ve třech letech. Jinak - čekala jsem to mnohem horší, hlavně že už poněkolikáté uvidím, jak Petříka kousne ten pavouk. Moudře to vynechali a zbylý prostor přenechali špičkování s Tonym Starkem, které je kouzelné naprosto vždy. Co mě pobavilo - byl ten multikulti casting. Takto důsledně snad nebyl proveden ještě u žádného snímku nikdy v dějinách. Ale rozhodně neriskovali - Spiderman je globální hrdina par excellence. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Jelikoz jsem nevidel reboot prvniho spidermana, chtel jsem s timhle filmem pockat az po jeho shlednuti... zel marne jsem pritelkyni rikal "nechci se divat" - musel jsem. Tradicne originalni Marvel plne rozvedl myslenku sotva zletileho Petrika Parkeru a dal mu za oponenta Vulture - tradicniho villaina ze Spidermanova universe. Vysledek me mile prekvapil, coz rikam jako nekdo, komu zrovna Holland moc nesedi... Nezletily Spiderboy, ucici se ruzny triky "za pochodu," pusobi sveze a Michael Keaton v roli Toomese rovnez. Nevim, zda se jedna o nahodu nebo o trend z predchoziho Cap. Ameriky, ale Marvel opet dokazal postavy vykreslit v tzv. sede barve - cili Vulture neni typicky zly nicitel svetu nebo dobyvatel nebo hrabivy miliardar - je to clovek, kteryho pojebal system a ktery zacal pasovat zbrane proto, aby se jeho rodina mela dobre. Mala ryba, bez vyslovene zlych umyslu, ktera dela totez co delal Tony Stark... ja byt Petrik Parkeru, tak po pohovoru v aute necham Keatona Keatonem a potrestam ho tim, ze mu zmrdam jeho sexy sotva zletilou dceru. Co mi naopak nesedlo byla takova pretunenost.. jako jo, kousnul ho pavouk a je lepsi, ale kdyz mu Stark zabavil oblek, tak by mel bejt trochu mocka a pritom byl lepsi jak s oblekem... dostaval facky mega rukavici, spad na nej barak, trhali s nim autobus vejpul, mlatili s nim o letadlo a Petrik Parker porad pohodicka v suchym triku. Bylo to takovy divny. A taky mu dosla pavucina, kdyz se snazil Vultura zastavit a po strihu byl Vulture spolu se zbozim zpavucinovanej na jednu hromadu. Zkratka melo to takovej nadech prehnanosti, ale stejne film po skonceni zanechal predevsim pocit dobry nalady, takze ok. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem si celou dobu říkal, že tomu dám snad dvě, protože jsem nedoufal, že to dokoukám v kuse. Nakonec musím ale ocenit těch pár vtipů a především skvělého Keatona. (Ty pindy o rodině si mohl nechat, beztak to dělal pro prachy.) Snad je to tím, že mě vytáčel ten tlustý blbeček, snad tím, že mě některé ty frky přišly vyloženě nevtipné (!) nebo prostě přestávám být cílová skupina, ale neužil jsem si to přesně tak, jak jsem čekal. ()

Radda 

všechny recenze uživatele

Spider-Man je konečně tam, kam celou svoji existenci patřil a to do MCU. Tvůrci však udělali velice dobré rozhodnutí, že opět nepředstavovali „co a jak se s Parkrem stalo”, ale naopak svůj příběh představili zcela v novém příběhu. Spider-man je výborná letní oddechovka, která pobaví a splní vše co od ní čekáte. Snímek hodnotím 75%. ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Vtipné!!! Povedenej film, kde je Spidey fakt funny sympoš :) Neuvěřitelně mě do sedačky zařezala paradoxně neakční scéna kdy se Parker baví s Keatonem v autě před plesem !!!! To byl top jako prase ! Jsem docela nadšen 85% ()

j.bena 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už s Spider-manem nemá vůbec nic. No a to hodnocení? Já se na ten film musela dívat celé odpoledne pač jsem se nedokázala vžít do filmu. No jako opravdu veliké zklamání... ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Tenhle Spider-Man byl pojatý zcela jinak, než v režii Tobeyho. Zde už se jedná spíše o Avenger Spider-Mana. Nicméně, vtipný a mladý sympaťák, který se nebojí padouchů, jako správný popletavý superhrdina. Je to zvláštní, vidět Spajdýho v trochu jiné roli, než býval. Sexy tetička, pubertální Spajdý ze střední školy a jeho obéznější kámoš, který je z toho snad více vycákaný, než kdokoliv jiný. Takový kladný/nekladný záporák/nezáporák Keaton odvedl své. ()

Jigy 

všechny recenze uživatele

Iron Spider v hlavní roli Downey Jr. Tohle bylo proboha co? Smrt pavouka v přímém přenosu? Už x-tá verze horší než všechny před tím dohromady (a to jsem myslel, že to nejde) Bylo to tak děsné cool a funny a in, až se mi z toho chtělo zvracet. Holland je totálně nesympatický. Scénář s dialogy psal pouliční pisálek, kterého našli před studiem? Marvelovky jsou všeobecně děsný brak, ale Spidermana jsem měl rád. Teď je mrtvý. ()

mikinhoo 

všechny recenze uživatele

Prima marvelovka, která se snaží držet při zemi, ale moc jí to nejde. Stark a jeho vychytávky to kazí. Nejlepší byl zkrátka ten původní. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak do třetice a snad naposledy všeho dobrýho. Co se týče remaků Spideyho během posledních pár let. Ale tohle už bylo konečně pod taktovkou Marvelu a tudíž velký očekávání. Začátek byl relativně vlažnej, možná i proto, že neukázali ten zrod, kterej jsme viděli x-krát. Místo toho jsme dostali víc ze školního života, víc situací, který si vzal Spidey sám do parády a větší prostor pro záporáky. Každopádně z toho byl cítit ten teen nádech a konfrontace s dospělejma záporákama tudíž trochu bila do očí. Humor klasicky marvelovskej, s tím problém nebyl. Iron-man, kterej mu kryl záda byl na místě a dává to rozum, vzhledem k věku novýho superhrdiny. Akční pasáže díky tomu digi-bordelu občas přepálený. To že je díky Tonymu oblek Spider-mana skoro jak Iron-man s milionama funkcema, dejme tomu. Ale že je ve výsledku Peter bez obleku nikdo, bez vlastních pavučin, to mi byla novinka. Každopádně za toho Capitána a mojí trpělivost po titulcích, ho nesnášim zas o kus víc. Nebylo to zlý, ale na Raimiho Spider-mana to opravdu nemá. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Já si vlastně už ani nepamatuji, co film nabízí. Po 4 letech mohu s čistým svědomím říci, že ve mě Homecoming nezanechal nic, jen průměrný dojem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

filmový Spider-man se zase o veliký kus přiblížil svojí komiksové předloze.Raimiho filmy se komiskem inspirovali hodně volně,AMazing Spider-man se začal blížit a Homecoming je zase o další kus blíž.NEní to klasický reboot,protože jsme naštěstí tentokrát ušetřeni smrti strýčka atd a nový Spider-man nás rovnu vrhá do světa Avengers a Civil War.Osobně se mi hodně líbilo,že Hollandův Spider-man je mnohem víc dítě,než skutečný super hrdina,z čehož vyplývá spousta hlášek a hlavně akce pramenící z mladické nerozvážnosti.Navíc nový Spidey je mnohem víc komedie,než pravý superhero movie.Co trochu zamrzí,je malé využítí místího padoucha.Keaton je okouzlující jako vždy a jeho Vulture by si zasloužil mnohem víc prostoru...80% ()

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama