Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 2
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (1 018)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Spider-man? More like Iron Boy Jr. ________ Dobrej soused Spider-man je po několika letech úsilí a právních tahanic konečně doma v Marvelu. Nová doba však vyžaduje nového Spider-mana, a s ním i nového aktéra, jímž se stal britský sympaťák Tom Holland. Co se týká civilní roviny, nelze mít k introvertnímu charakteru pubertálního středoškoláka Petera Parkera takřka žádný výtky, byť věrnost k předloze je poloviční – co se ale týká jeho superhrdinského alter-ega, je tu víc výhrad, než by se dalo čekat. Spider-man je zde totiž hodně idealizovaný a jeho oblek disponuje udělátkama která za něj odstraní všechny překážky. Nalijme si tak čistého vínka - fanoušci chtěli hrdinu, k němuž mohou vzhlížet a ztotožnit se s ním - tedy Pavoučího muže. Ne, rádoby hrdinu kterej dostává pečený holuby do huby. Ne, Iron Boy Juniora doopravdy nechceme. May navíc není ta moudrá a motivující tetička, ale hláškující milfka. Jakožto Spidey-fan mám samozřejmě výhrady, ale z odlišnýho úhlu pohledu je 'Homecoming' relativně zábavná teenage komedie. Scénka s 'Batman voice' je mimochodem geniální. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je to už třetí restart, takže jsem až tak moc zvědavý nebyl, raději mám novější postavy, ale přesto jsem se nenudil a pár věcí mě i překvapilo, tedy s lepším hodnocením nemám problém. Tom Holland mi nakonec po předsudcích sedl,Laura Harrier je neskutečná roštěnka, Michael Keaton po dlouhé době obstojný a slušně zahraný záporák a Downey si krade scény pro sebe. Co se týká akce, tak jí až tak moc není a je spíše průměrná, což je jedna z těch větších výtek, jinak humor celkem ušel, prostředí školy bylo fajn( pořád jsem však čekal více), došlo i na jeden zajímavý nečekaný zvrat, který dost možná rozhodl o výsledném hodnocení. Líbilo se mi to více než Doctor Strange a Strážci Galaxie, přesto bych Spideyho řadil spíš k lehce nadprůměrným Marvelovkám. 7/10. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dlouhá léta mě dost štvalo, že se točí nové a nové adaptace Spider-Mana, ale na tohohle jsem slyšel jen skoro samou chválu, tak jsem sám sebe překecal. Vtipné je to dost, akce byla záživná, ale nemůžu si pomoct, i já, který jsem viděl jen Raimiho snímky, se pořád nemůžu zbavit pocitu, že co se týče pavoučího muže, je to stále variace téhož. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Spider-Mana s Tobeym miluju. Byl to vůbec můj první oblíbený superhrdina. Doba se nám však bleskovým tempem posunula do digitální doby a tak tu máme nového Spideyho se všema super vychytávkama. Tom Holland dokázal, že na roli Petera Parkera pasuje skvěle. Nemá smysl srovnávat, protože tento Spidey je úplně jiný. Více věrný komiksu. Naspeedovaný, ukecaný teenager, kterému tak trochu narostl hřebínek. Jeho věrným kámošem je zde Jacob Batalon. Myslela jsem, že ztvární přesně ten typ "otravného, nesympatického, tlustého, rádobyvtipného kluka." Nakonec mi vlastně vůbec nevadil. Laura Harrier v roli Peterova "Love Interest" mi nepřišla nijak extra, zato mě zaujala Zendaya. Ten její charakter se mi moc líbil. Taková ta odměřená, flegmatická dívka s cynickým smyslem pro humor. Co řekla, to perla:) Micahel Keaton má pořád formu a coby Vulture je perfektní. Nakonec se ukáže, že to vlastně není žádný šílený záporák, který bezcílně páchá anarchii a násilí, ale normální chlap, jehož motivy jsou vlastně docela opodstatněné. Máme tu také překvapivou pointu, kde si člověk řekne WTF? Oh Shit! On to prostě musel vědět od samého začátku. Scéna, v níž veze v tom parádním bouráku Petera a Liz na maturitní večírek, mě dostala. V kině jsem měla úplnou husinu. Ta hudba. Ta konverzace mezi nimi... Oh God!:) A díky Tony Starkovi má Peter ten vymakaný oblek. Chemie mezi nimi fungovala dokonale již v Civil War. Zde tomu není jinak. Vztah otec-syn pokračuje i nadále:) Nový Spidey je úplně jiný, moderní, opatřený nutným CGI nátěrem a digitálními vychytávkami. Je vidět, že Spider-Man: Homecoming se snaží trefovat do cílové skupiny pro dětské až dospívající publikum, zároveň však chce zaujmout i skalní, oddané Marvelovské fandy, kteří dávají přednost dospělejším a zásadnějším kouskům z MCU. Stylem mi film přišel podobný Deadpoolovi. Stejně se musí někdy potkat:) "I'm nothing without the suit!" - "If you're nothing without the suit, then you shouldn't have it." ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Nejsem vůbec velký fanoušek komiksových filmů, o to více jsem byla překvapená, jak moc se mi nový Spider-Man líbil. Získal si mě především přístup, hlavní hrdina je patnáctiletý kluk a film na to nezapomněl ani na minutu. Jedná se hlavně o teenagerovskou komedii, ta superhrdinská část je až druhořadá. Nechybí tady klasická teenagerovská klišé a zvraty, to mi ale vůbec nevadilo, akce není vůbec velkolepá a třeba takové finále by v běžných marvelovkách tvořilo desetiminutový úvod, ale díky skvěle pasujícímu humoru a hercům (Tom Holland je sympaťák roku) jsem si to jednoduše užívala. Jo, nový Spider-Man mi hodně sedl. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (73)

  • Tom Holland (Peter Parker) nastartoval hereckou kariéru tak brzy, že neměl moc šancí chodit do normální školy. Ty britské se navíc od amerických značně liší. Studio ho tedy poslalo na několik dní pod falešnou identitou na The Bronx High School of Science, aby se lépe připravil na svou roli. (Farley)
  • Hlavním záporákem filmu je Vulture (Michael Keaton), který se poprvé objevil v roce 1963 v komiksovém sešitu "Amazing Spider-Man #2". (Bube1)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama