Reklama

Reklama

Útěk na svobodu

  • Kanada Breakout (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Damson, otec sedmnáctileté Jen a o pár let mladšího Mikeyho, bojuje v Kanadě s přáteli proti kácení lesů v chráněné oblasti. Při potyčce během rvačky v lese nešťastnou náhodou zraní jednoho muže a skončí ve vězení. Nechce však nečinně sedět a koukat, co se děje. Když začne těžařská firma jednat s vládou o získání další půdy, potřebuje k tomu Jacka jako poradce, aby si vylepšila svůj obraz mezi lidmi, a tak se ho rozhodnou z vězení dostat. Jack souhlasí, protože v tom vidí příležitost, jak něco dokázat. Mezitím se podaří zločinci Tommymu Baxterovi dostat z ústavu svého duševně nemocného bratra Kennyho a jedou začít nový život do Kanady. Když se cestou zastaví v obchodě a prodavač urazí Kennyho, Tommy prodavače brutálně ubije. Tajně přejedou hranice a dorazí do odlehlé chatky, kde se usadí. Dojde však k nedorozumění s majitelem chatky a Tommy majitele zastřelí. Vraždu viděli Jen a Mikey, kteří poblíž táboří s rodinným přítelem. Tommy se přes nesouhlas Kennyho rozhodne, že to musí vyřešit a nepohodlných svědků se zbavit. Rodinného přítele Chucka Tommy mučí a děti ve strachu utíkají lesem... (TV Prima)

(více)

Recenze (37)

Terva 

všechny recenze uživatele

Produkci filmu dělal Brendan Fraser. Trochu mi tu unikala logika Jack je ekologický aktivista, je obviněn za napadení lesního dělníka , který kácel stromy a teď si odpykává trest ve vězení a přesto ho pošlou do lesa pracovat se dřevem a ještě mu daj do ruky motorovou pilu - to nechápu. CITÁT - Ty se nemlouváš, ty máš jen strach..................... No vlastně celkově mi děj připadá podivný a postavený na hlavu. Nějak jsem se u toho lesního hledání nudil. Jediné co se dá jsou nádherné přírodní záběry. CITÁT - Mám pocit, že je zase mrtvej.................. Je to určitě stupidně natočený a velký podíl na tom má scénář. Ke konci příběhu jsem se už jen smál. To nešlo vydržet. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Brrrrrr! To bylo hrozné! Až se skoro sám sobě divím, že jsem na to vydržel koukat až do dvou ráno. Scénář samozřejmě fraška, hovadin jak hub po dešti, Brendan Fraser tradičně komicky špatný (mnohdy vypadá jako maska), Purcell opětovně šíleně nevýrazný a celkově není o co stát. Ostatně film, ve kterém je největším kladem psychicky narušený "telefonista" Ethan Suplee, asi nemůže být dobrý. Stokrát provařený motiv boje o přežití v nehostinných, tentokrát kanadských lesích je podán sterilně, bez špetky invence či dramatických chvilek. Chyběli jen ti agresivní, zkažení a perverzní Jižané - ale konfederační vlajka se tam i tak mihne. Hluboce podprůměrné "céčko". 2/10! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nevím, kdy naposledy jsem viděl film, který by měl tak jednoduchou zápletku a přitom tak neskutečně přeplácaný děj. Tolik postav, jejichž příchod na scénu je většinou nelogický nebo náhodný. A přitom je to jenom o tom, jak se skupina lidí snaží utéct před dvěma magory. Nic nového, jen se to snaží být neskutečně zamotané. Fraser a Purcell selhávají hlavně v akčních scénách. Ne, že by to jinak byla nějaká velká sláva. Ach jo. Poslední dobou vídám až moc podobných filmů, které stojí za... však víte. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Unik z dzungle je suverenne najlepsi film neznameho rezisera Damiana Lee-ho. Tuna uz postarsi Brendan Fraser /Mummy 1999/ ako otec deti sa snazi zachranit svoje potomstvo pred zlocincami. Mam rad filmy na temu "nevinny vylet do prirody sa zmeni na boj o prezitie" - najlepsie o rodinke. 55 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nevim vůbec,co mě přimělo si půjčit tenhle film.Blbost,a velká.Fraser má spíš nějaký vlohy pro komediální role,ale tady potvrdil,že hrát neumí.Ale vlastně v tomhle kousku je to fuk.Byla by to blbost za každejch okolností.20%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Príbeh? Dobrý! Obsadenie? Dobré! Ubiehalo to? Ano! Obsahovalo to nepochopitelné situácie, na ktoré sme u kanadských filmoch zvyknutý? Ano! Tak potom kde je problem? Že je to len ďalšie akčné B-čko, orientačný beh lesom, neobmedzené množstvo nábojov a dobro porážajúce zlo. Ale čakal snáď niekto niečo iné? 2 z 5 ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Přátelé tak v tomto filmu je tolik nemožných a nelogických pitomostí, že by na to měli udělat novou kategorii pro oscary. Pak by totiž tahle parodie na akční film získala jednoznačně první místo. Šíleně jsem se u toho nasmál, bohužel to ale nebylo úmyslem tvůrců, i tak ale za to tu jednu hvězdu udělím. Jinak je to ale samozřejmě na odpad, nehledě na obsazení, či záběry přírody. Tady totiž nefunguje naprosto nic. 20% ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Ja len dúfam, že sa Brendan nevydá touto cestou, pretože by ho bola škoda. Produkovať vlastný film a náležite si v ňom zahrať je síce pekné ,ale pekné nie je to keď ide o taký amatérsky brak. V prvej tretine je to nehorázne zle zostrihané, doslova chaotické a nesúrodé. Nad pointou celého filmu som krútil hlavou a nechápal som či to scenárista myslel vážne. Postavu Kennyho a jeho vyvolávanie "matke" pochopím, ale nepochopím TO, keď na týchto scénach stojí celý film. To hodnotenie som trochu prehnal, ale je to len kvôli Fraserovi, ktorého mám docela rád a držím mu palce, aby nešiel dole vodou ako napr. Sizemore alebo Madsen.... ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Kanadský thriller na stokrát omílané téma dopadl hůře než jsem čekal, a to jsem ani přílišná očekávání neměl. Popravdě mě k tomuto filmu přivedlo poměrně zvučné herecké obsazení, včele s Brendanem Fraserem. Nicméně je to právě on, kdo tento film sráží ještě více směrem k filmovému dnu, jelikož jeho výkon je opravdu otřesný. Druhým stimulem je otřesný scénář a dokonale nezvládnutá režie. Nejde ani tak o to, že tento rádoby thriller postrádá jakoukoliv špetku originality, bohužel on má ještě tak hloupý a nedomyšlený příběh, že nechápu, jak na to po přečtení scénáře mohli herci kývnout. Děj přeskakuje od jedné nelogické scény k druhé, a když už si myslíte, že horší to být nemůže, dokoná to nejhloupější konec, co jsem v poslední době viděl. Film tak bohužel selhává téměř po všech stránkách a jediné, co ho drží v mezích snesitelnosti jsou poměrně zdařilé výkony Dominica Purcella a Ethana Supleeho. Toto se Kanaďanům opravdu nepovedlo. Moje hodnocení 25%. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Na to, ze to bylo klasicky kanadsky becko, co paradne pasuje ve vsedni den na Novu kolem pulnoci, to bylo prekvapive koukatelne. Objektivne by to bylo za dve hvezdy, ale za Holly Deveaux prihazuji jednu navrch. ()

ZdenoLo 

všechny recenze uživatele

Je jedno ako rýchlo utekáš, akým smerom utekáš a ako dlho utekáš. Aj tak ste vždy všetci v okruhu 30 metrov od seba. Matematika, fyzika a celkovo zdravý rozum tu dostáva pekne na prdel. Jediné plus si zaslúži Ethan Suplee..hrať dementa je asi jeho herecké poslanie ktoré mu ide najlepšie.. ()

newmant 

všechny recenze uživatele

Ježkovo voko, banda přiblblů a bezmozků se hodinu honí po lese a pak konečně přijde vytoužený konec. Ach jak laciný to snímek - již nikdy více... ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Tak je to slabodušší,ale dva ústřední slaboduši jsou tak slaboduše slaboduší...Ale zase chvílema připomenou,svým způsobem,jinou padoušskou bratrskou dvojku Clooney/Tarantino."To si ty,mami?" ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dva zločinci se snaží chytit dvě děti, kteří se náhodně stali svědky vraždy. A vše se odehrává někde v přírodní rezervaci. Spíše televizní akční thriller, ale dá se říci, že ne vcelku zase až tak hrozný. Děj se veze v jednoduchosti a byť zpočátku vypadá spíše jako ekothriller, vše se nakonec rázem změní. Chvílemi to dokonce připomene snímek z roku 1994 ¨Divoká řeka´. A máme tu dvě hvězdy. Brendana Frasera v roli ochránce přírody a otce rodiny, který se dostane do vězení a jako trest dostane dřevorubeckou práci v lese. Pro ekologického aktivistu vskutku tvrdý trest. A na druhé straně barikády Dominica Purcella, pro kterého je záporná role doslova hereckým koncertem. Viditelně si to vychutnal. Příběh má i přes tu svou jednoduchost a v mnohém hlavně nelogičnost své napětí a ať se to někomu líbí nebo ne, zaujmout umí. ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Miluji survivaly po lesích ... Toto je jen takový slabý článek oproti jiným filmům, ale i tak mě celkem bavil. 55% ()

Reklama

Reklama