Reklama

Reklama

Napřed střílej, pak se ptej

  • Itálie Il Bianco, Il Giallo, Il Nero (více)

Obsahy(1)

Indiáni přepadnou vlak, ve kterém je převážen posvátný japonský poník jako dar císaře americkému prezidentovi. Na cestě za záchranou poníka se spojí šerif Gideon, zlodějíček Švýcar a potrhlý japonec Sakura. Tahle trojice zažívá po cestě útrapy, jaké nabízí jen Divoký Západ... (pebe73)

Recenze (12)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Taký skvelý režisér, takí slávni hlavní predstavitelia... a taká sračka. Jediný dobrý vtip je monológ šerifovej ženy hneď na začiatku. Neznesiteľnú záležitosť, ktorú som ja osobne dopozeral len s najväčším sebazaprením, robí z filmu najmä idiotsky bľabotajúci Milian v úlohe dementného samuraja. Toto snáď nemohlo niekomu pridať zábavné ani v tej dobe. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tři nuzáci na obzvláštní výpravě: bezvýznamný lotřík Stetson (Giuliano Gemma), šerif Gideon (Eli Wallach) a samuraj Sakura (Tomas Milian) se shánějí po posvátném japonském poníku... Je-li to vůbec možné, pak je tento film parodií na spaghetti westerny, paradoxně v režii jednoho ze zakladetelů žánru. Komika na úrovni Buda s Terencem; potěší maximálně hudba Guida a Maurizia De Angelis. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Biely, žltý a čierny. Bezvýznamný zlodej "Švajčiar" ( Gemma ), japonský sluha túžiaci sa stať samurajom Sakura ( Milian ) a šerif Gideon zvaný "Čierny" ( Wallach ) naháňajú po Divokom Západe posvätného japonského poníka. Ich cesta je okorenená truhlicou peňazí, o ktorú má záujem kde-kto. Sergio Corbucci je známy svojimi komediálnymi až parodickými filmami, ktoré majú kolísavú úroveň. V tomto prípade ide o veľmi jednoduchý situačný humor, ktorý však vďaka komike Miliana a jeho úžasného prízvuku ponúka slušnú zábavu. Potešila hudba De Angelis a úvodná scéna, kde má šerifova žena monológ, v ktorom sú vtipne zakomponované názvy mnohých filmov ( Sedem statočných, Winchester 73, Moje meno je Nikto, Pre hrsť dolárov, Hombre, Divoká banda, Vtedy na Západe...... ). ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola silno parodická vecička, ktorá sa moc neberie vážne, ale s určitosťou to neviem, či tvorcovia tohoto filmu sú taký srandisti, alebo tento film je len omylom. Či tak alebo tak mal v sebe dvojakú zábavu, tá ktorá bola prijemne zábavná, ale bolo jej poskromne a druhá, ktorá nemala nič so zábavnosťou, ale s trápnosťou určite. Logikou sa tu tiež šetrilo a celkové spracovanie bolo mizerné. A Gemma s Wallachom má tu tiež nebavili, tie ich role boli strašne naivne tupé. Je veľa parádnych westernov a ja dám šancu takémuto braku, ktorý nesiaha svojim slávnejším kolegom ani po členky. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vysloveny priemer, hlavne ma serie ta zasrana talianska amerikanofilia - to iste bolo v Corbucciho filmom Il Grande Silenzio - Trintignant and company mali plnu hubu kecov o state Utah, pricom slo o realnu Cortinnu D´Ampezzo. No, nasrat. To iste mali chybu aj Spencer a Hill - realne sa tocilo v Italii, maximalne tak Spanielsku a mali plnu hubu kecov o USa- v USA sa aj ich filmove pribehy odohravali. Ja si ale neprajem a nechcem vidiet len US filmy, chcem italske realie, mentalitu, exteriery......vsetko mohlo v klude ostat, aj to prepadnutie vlaku, aj dar nejakemu prezidentovi, len odohravat sa to mohlo kludne pri meste Bari - siel bych hned vyssie . 50 % ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bolelo. Musím ale ocenit, že v té demenci je Corbucci maximálně důsledný: v zásadě jde říct, že se v jeho filmu stalo pokaždé to nejtrapnější, co šlo v té či oné scéně předvídat. Samozřejmě, že třeba režisérův pozdější "Kdo najde přítele, najde poklad" také není nic moc inteligentního, ale odehrává se v příjemném prostředí, má zábavný děj, spád a táhne ho skvělá dvojice komiků. Zrovna to poslední bych ale proti trojici Gemma-Milian-Wallach vytahovat neměl, protože ti si natáčení evidentně užívali. Wallachova postava by si sice zasloužila číst repliky z lepšího scénáře, ale Gemma je ve filmu jako doma. Paradoxně nejvíc ze všech tří filmu prospívá Tomas Milian, jehož výkon patří k těm, které je třeba vidět na vlastní oči. Ten člověk hraje, jako by právě někomu utekl ze řetězu. Když k tomu z jeho úst občas zaznělo pár přeřeknutí a postřehů o Západě, kterým jsem se zasmál, tak nakonec celá ta bída měla přece jen díky hercům alespoň nějakou přidanou hodnotu. Ale... nikdy víc. ()

jilda 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní produkt italského westernu. Film asi jen pro fandy žánru, titulní píseň je povedená a nakažlivá. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Lze dát dohromady zmateného samuraje, prdícího poníka, vychcaného mistra světa a normálního rozumného šerifa, aniž by to působilo trapně? Ne? Ani tady to tak úplně nevyšlo, ale povětšinou to byla solidní zábava. Není to moc western. Tři nechtění parťáci na cestě za posvátným poníkem, zkrátka pan Corbucci měl zase divoké sny a udělal z toho ještě šílenější film. Eli v docela jiné, než běžně Tucovské spaghetti roli, což velice potěšilo - postarší, rozumný a odhodlaný spravedlivý šerif. Na své pouti za zákonem se mu ovšem do cesty připlétá Gemma, jenž mě tu pro změnu neskutečně sral - neskutečně vychcaný, přemoudřelý, machrující Švýcar s italskými kořeny (další ze Sergiových cizinců na Divokém západě) vystupující v oděvech od indiána, přes smyslnou blondýnku, až po džíny a křiklavě červené tílko, vyvolával zcela oprávněné pocity touhy po tom, aby to nepřežil. Poslední z trojice, poslední samuraj Milian, byl poslední kapkou do pohárku hrůzy, ale kupodivu šel vydržet a byl i poměrně sympatický a vtipný ("sicuro, Sakuro...!"), coby ušatý samuraj pak nezapomenutelný. Tedy, vážně ne všechno vyšlo, taneček v ženském převleku už byl moc, komedie je to ale přesto fajn, přítomnost např. stále excelujícího vůdce kaskadérů Zamperly potěšila, major hrdiny nahánějící velmi podivný. A opět tu máme tajemnou rakev (tentokrát ji možná i otevřou). Takže jak? Nejsem suchar a toho, čeho jsem se nejvíc bála, tedy vulgárního fyzického humoru (Malý unavený Joe) se mi nedostalo, objevil se dostatek mrtvol, což potěšilo. Hudba G & M De Angelisových zcela parádní (jak taky jinak). Co mi tedy kazí chuť? spoil Kdyby jen ten úžasný model opět neodjel do západu slunce coby vítěz.konec spoilu Ale jo, jinak jsem se pobavila. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Je s podivem, že zdaleka nejhorší Corbucciho western tu má tak vysoké hodnocení. V roce 1975, kdy už byl žánr v podstatě mrtvý, bylo obtížné natočit něco solidního a i za dobrou komedii s takovým obsazení bych byl rád, jenže tohle překonalo všechny meze trapnosti. Nevtipné, tupé a idiotické. Tohle Corbucci neměl vůbec točit. ()

pebe73 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších spaghetti komedií. Měl jsem možnost překládat italskou a anglickou jazykovou verzi. Anglická je víc komedie a italská si zahrává v dialozích i s parodií. Gemma je v tomhle filmu docela uvěřitelný herec, Millian odvedl roli praštěného japonce na jedničku a Wallach i s hvězdičkou. Skvělá zábava ()

Reklama

Reklama