Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři elitní severokorejští špioni jsou vysláni do malého městečka v Jižní Koreji, aby zde vedli nenápadný život mezi místními obyvateli a zároveň čekali na rozkaz, který odstartuje jejich velkou misi. Ryu-hwan pracuje v obchůdku s potravinami a v obci úspěšně předstírá místního hlupáka. Hae-rang se maskuje za rockera, který se marně snaží uspět v talentových soutěžích. Třetí špion Hae-jin vystupuje vůči svému okolí jako středoškolák. Když špioni konečně obdrží rozkaz, jsou zaskočeni - dostanou totiž nařízeno spáchat sebevraždu. Trojice je na pochybách, zda má úkol splnit. Mezitím jim začíná být v patách jejich instruktor, aby špiony zabil, pokud neuposlechnou rozkaz. Dají hrdinové přednost věrnosti vlasti, nebo svým životům? (tompaulman)

(více)

Recenze (20)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, ale film samo o sobě je celkem nudný. Hodinu a půl se neděje nic zajímavého až pak se to rozjede ve slušnou akční jízdu,která je stylově a dobře natočená,ale na mě to bylo už trošku pozdě. Lepší průměr. 60% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá komediálne ladená akčná dráma. Má veľmi dobrý príbeh o mladom severokórejskom špiónovi, ktorý patrí medzi najlepších a je vyslaný na juh, aby tu v jednom malom mestečku predstieral mentálne zaostalého mladíka a čakal na ďalšie rozkazy. Tie ani po dvoch rokoch stále neprichádzajú a tak si tu už stihol mnohých obľúbiť, ale práve prichádzajú dvaja ďalší špióni a uvedomí si, že sa niečo chystá. Lenže kvôli novej politickej situácii všetci dostanú neočakávaný rozkaz a po jeho nesplnení musia bojovať o svoje životy. Spracovanie mohlo byť aj o niečo lepšie, ale aj tak som spokojný. Tento základ o špiónovi na juhu, ktorý čaká na svoju šancu sa mi dosť páči a tak ten prvý dojem bol výborný, ale predsa len tá prvá tretina mi príde len taká slabšia. Dá sa na to pozerať, má to takú príjemnú atmosféru, ale osobne mám trochu problém s tým, keď niekto výnimočný je nútený zo seba neustále robiť hlupáka a tak sa aj kľudne nechá ponižovať. No postupne sa to už začne vylepšovať, pribudne niekoľko zásadných prvkov a v poslednej tretine je to už plnohodnotný akčný thriller, kde už ide o život a to už je prakticky úplne iný film. To skutočne len juhokórejská produkcia vie takto kombinovať žánre, z nevinnej komédie to plynulo prejde na vážny akčný thriller. Akcie je tu priemerné množstvo a som s ňou nadmieru spokojný. Väčšina sa očakávane nachádza až v druhej polovici, pričom ju tvoria hlavne súboje a nejaké tie nevýrazné naháňačky. Ešte prvý dojem z akcie si ma moc nezískal, choreografia sa mi zdala len priemerná a aj strihu je viac, no to sa našťastie zmení a keď už v akcii skutočne začne o niečo ísť, nie len o priateľskú výmenu chvatov, tak sú súboje dostatočne kvalitné, choreografia a vizuál sú už v poriadku a navyše sú aj správne surové. Ani neviem vybrať ten najlepší, jednoducho všetky súboje z poslednej tretiny sú výborné. Omnoho horšie je už na tom humor, ten je zase len v prvej polovici, ale prišiel mi až príliš jednotvárny, možno raz som sa pousmial a to je všetko. Herecké obsadenie nie je zlé, jedine mi tu chýba niekto skutočne charizmatický na kladnej strane, kto by to dokázal utiahnuť, ale aj tak je trojica mladíkov sympatická, hlavný záporák zase správne nepríjemný a získali si ma aj výrazné vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka sú v najlepšom poriadku, určite to nie je špička, ale pre potreby filmu úplne ideálne. Takže aj keď som spočiatku bol ešte trochu sklamaný, aj keď stále sa na to dalo bez problémov pozerať a ani chvíľu som sa nenudil, potom to už je presne môj štýl a môžem kľudne dať dobré hodnotenie. 73% ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Začátek filmu mě dokonce i navnadil. Jedná se o průměrný film, kde mi připadalo, že se vtipy vrací pořád dokola a film je statický a nikam se celou první půlku neposouvá. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Eh, komedie? Asi jsem koukala na něco jiného. Pro mě celkem slušná nuda, kterou nezachránil ani Kim Soo-hyun, ani efektní rvačka (kolikátá už?) v dešti. A i když jsem na korejský patos už vcelku zvyklá, tak tady mi vůbec nesedl a konec mi přišel otravný. Že já raději místo toho nedala dva díly Healera. Cipísek. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Blby a blbsi kombinovany s Bourneom. Fakt divny mix. Keby humorna stranka fungovala, tak by som proti tomu nenamietal. Ale nefunguje. Hlavny hrdina - tajny agent z juznej Korey predstiera, ze je idiot, neustale pada, tecie mu sopel z nosa a serie na ulici. Toto mi ani na chvilu nepripada vtipne. Ale pubertiakom a mladsim mozno ano. No a k tomu tu mame spickovo prevedene bitky a nahanacky po strechach domov jak z tych najlepsich dielov Bournea. Ale vytrpiet 1,5 hodiny imbecilnych vtipov kvôli pol hodine spickovej akcie nepovazujem za dobry vysledok. 4/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Další Korejská kvalita. Několikrát jsem se zasmál, občas to bylo zajímavé a odehrávalo se to v pestrém prostředí. Postav je sice mnoho, ale každá stojí za to a nejvíc mne bavila hlavní trojce špionů a ty dvě děcka. Film má hezkou atmosféru, první hodina je taková příjemná, kde ani o moc nejde - druhá nabízí akční survival. Akce sice málo, naštěstí je perfektní. Dvě slušný exploze, několik naháněček po střechách, jedna kratší autem a plno menších soubojů. Souboje jsou skvěle sestříhané a maj výbornou choreografii. Kontaktní, realistické a dynamické odzbrojování. Finále na střeše bez střihu proti pěti protivníkům neuvěřitelné! Vizuál klasicky korejsky dobrej, hlavně právě na konci byl každý záběr radost vidět, zejména na té střeše v dešti. Hudba fajn, konec sice pesimistický, ale už jsem si u asiatů zvykl. Bavil jsem se dobře. 70% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mělo do komedie hodně daleko a ty rádoby vtipné a humorné pasáže do filmu absolutně neseděly a byly navíc. ()

coffee... 

všechny recenze uživatele

Mám ráda tohle kombinování žánrů. Komediální část je vtipná a akční měla skvělou bojovou choreografii (škoda, že jí tam nebylo víc). Jenom ke konci bych trochu ubrala to drama a klidně se vrátila k té komedii. Ale to jim odpustím, protože ústřední trojice byla naprosto výborná. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

No toto sa nevydarilo. Hlavný hrdina zo seba robí debila. Nič moc. Akokeď na seba hodil prevlek a šiel zachrániť malého chlapca, skoro zomrel od smiechu. Ale na komédiu som raz dobre zasmial. Raz tak trochu a dosť. Fakt málo. Na akčný film je tam zas málo akcie. Aj keď súboje sú dobre spravené. Na druhú stranu pozerám, že sa začínajú opakovať. Ako by ich rbil ten istý choreograf. A dramatická rovina ma vôbec nenadchla. Tie severokórejské kecy sa mi začínajú zajedať. Už by som uvítal hrdinu, ktorý nieje emocionálne rozpoložený a nerobí patetické úvahy. Koniec úplne zbytočné. Nasilu zrušený happyend. Dávam 2* za akciu a 1/2* za tú úsmevnú situáciu. viac ako na 2 a pol sa ale film nezmôže. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Typický jihokorejský mix žánrů. Vůbec by nebylo na škodu, kdyby se tady vsadilo na vážnější notu. Konec je strašně kýčovitý, natahovaný a dojemný. Zvláštní počin...64%. ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Film sice má jisté rezervy, ale já si to užila a ani mi kupodivu nevadila lehce komediální první půlka filmu (scéna s vejci je nejlepší) a poslední půlhodina je prostě luxus. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Podobný námet by som asi skôr čakal v dramatickejšom prevedení, no aj takáto humorná akcia mala svoje čaro, tempo, osobnosť. A aj keď na veľa veciach vidím chybičky krásy, vo všeobecnosti to bolo veľmi dobre pozerateľné a stráviteľné. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

´Narozen jako divoký pes, vychovaný jako monstrum, infiltrovaný jako idiot.´ To jsou slogany, které výstižně shrnují postavu Kim Soo-Hyuna, coby hlavní postavu tohoto snímku, natočeného na základě stejnojmenného webcomicsu z roku 2010. Tímto je zcela jasné, že se jedná o komerční snímek především cílený na mladé diváky a hlavně fanoušky onoho comicsu. Příběh je zcela jednoduchý. Poukazuje na mladého severokorejského agenta vyslaného do Jižní Koreje prozatím čekat na rozkazy. Aby se neprozradil bydlí v chudinské čtvrti a dělá ze sebe neškodného blázna. Tady se objevují různé úsměvné situace, ale komediálně k popukání to rozhodně není. Jeho nudný život je plný snění a myšlenkové filozofie, což děj dává výrazně najevo, takže v těchto částech se koncept příběhu spíše přibližuje k artovému filozofování o daných skutcích. Později se k němu přidají další dva, jenomže netrvá dlouho a vzniklá politická situace v Severní Koreji dává všem vzniknout rozkazu spáchat sebevraždu. A začnou se dít věci. Tímto se snímek okamžitě mění v klasický špionážní thriller plný soubojů, silných emocí a snad i neočekávatelných zvratů. Do děje vstupuje jihokorejská ruka zákona a skupina severokorejské, v podstatě, popravčí čety. Zpočátku se tedy snímek jeví jako takové obyčejné vesnické dějství se svými přirozenými životními trablemy, při kterém se velmi pomaloučku postupně atmosféra mění do temné vážnosti. Svým způsobem je to takový dějový myšmaš, který se k lepšímu uchopení vyvíjí dosti pomalu a skromně. Naprosto v ničem se netlačí na pilu a naopak se dává všemu svůj čas. Závěrečné minuty finálového souboje s emočním zakončením tak vypadá, jakoby se to předchozí spíše dějovou prázdnotu snažilo vynahradit. Akční scény jsou však po vizuálně stránce očekávaně efektové a patřičně emočně dramatické. S těmi emocemi je to vůbec krapet podivné. Asijská kinematografie s nimi umí pracovat dobře, ale tady se toho zdá až zbytečně moc. A co už vůbec zamrzí, že ve scénách honiček po střechách jsou v době dlouhých skoků stále znát používaná lana. Celkově snímek potenciál má, ale po žánrové stránce je chtě nechtě prostě zmatečný. Takřka to vypadá, jakoby se jednalo o sestřih seriálu. Taková těžkopádnost sice nenadchne, ale jako zábavný komiksový snímek se dá taktéž s určitou skromností užít. https://lh3.googleusercontent.com/proxy/uWkVD79m-aN3XJ1rQweS8SkKR6H-CUnbrPVMfHId2bmttm9nSdQhIAzJaYVilsCHicBC46cJNQFQGGEnDc38ie8PpM4nwnTvBFTeXzUJAY47wooAFuKUmq0YWc60Gg ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Na první pohled skvělá pohodová komedie, ale komediální scény jsou rychle vystřídány akčními. Mě popravdě víc sedla ta kratší a vtipnější část, u které jsem se smál co minutu. Ten přechod na akční drama mi zkazil náladu, do které mě dostal začátek filmu. Možná z toho měli udělat pouze akční film, působilo by to vyrovnaněji. Ale pak bych tomu dal o hvězdu míň. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Nikdo snad nemá střídání a mixování žánrů tak v oblibě, jako Korejci. Ne vždy se mi to líbí, ale tady jsem slyšela na všechny vložené žánry. Když jsem se měla smát, tak jsem se smála, akční scény mě bavily a dokonce jsem se nechala i dojmout (což se u mě nestává tak často). Všechny tři špiony jsem si absolutně zamilovala už napoprvé a vůbec nevadilo, že jsem to sledovala s tak mizernými titulky, že to bylo, jako by nebyly. A napodruhé to neztratilo nic ze své zábavnosti. Takže pro mě jasných pět a budu napjatě očekávat další podobně povedený kousek. ()

Sakikura 

všechny recenze uživatele

Film by mohl mít slušný potenciál, kdyby byl o třetinu kratší a kdyby měl vůbec nějaký smysl. Za celou dobu v tam nevysvětlili, proč jsou tam všichni tak strašně v "utajení". Mám pocit, že ani samy postavy nevěděly, co tam mají vlastně dělat. Dějová linie mi pak připadala jako labyrint slepých uliček. Dějová linie mi pak připadala jako labyrint slepých uliček. Přeměna prvotřídně retardovaného hlavního hrdiny na namakanýho frajera se už po všech jeho naprosto debilních nápadech v první půlce nedala uskutečnit .Herci jsou mladí, pěkní a hezky se na ně kouká, sem tam nějaký ten toaletní humor a srdceryvná chvilka. Ale na to, jaké z toho dělali haló to teda žádná sláva nebyla. ()

Alisha666 

všechny recenze uživatele

Na začátku aby člověk brečel smíchy a na konci se válí v pravých slzách nefalšovaného zoufalství. A to ne proto, že by ten film byl špatný. Ba naopak. Jak si vycvičená bestie uvědomí, že na světě jsou i důležitější věci než loajalita k republice, než zabíjení "nepřátel" a než vštěpovaná pravda. Co je pravý život, opravdoví lidé, opravdová přátelství. Když vyšleš zabijácké komando s průměrným věkem pětadvacet, aby se nepozorovaně infiltrovalo do obyčejného vesnického života, co čekáš severokorejče?! I severní korejci mají mozek, ne všechno je vymyté. Ve skutečnosti je to pěknej doják. Ale (jak jsem od korejců čekal), je tak dobře zpracovaný, že titanikové podúrovně zdaleka nedosahuje. Jediné, za co srážím jednu hvězdičku, je přehršel "létajících" scén, na které zrovna nejsem. Jinak kamera, efetky, krv, všechno super. A ještě bych mohl začít básnit o tom hereckém obsazení, že... ()

Dharmma 

všechny recenze uživatele

I přes to, jak se tento film věnuje základním lidským vztahům a lidskostím. Mě tento film nijak extra neuchvátil, ale bavil mě. Ukázku smutné utopie severokorejců s pár prvky vtipných scének bych hodnotil průměrně. Podle mě je dílo zpracováno skvěle po stránce duševní, nicméně co se týče těch bojovích scén atp. , docela mě to občas bilo do očí. ()

danny79 

všechny recenze uživatele

Prvni polovina filmu od te druhe se velmi lisi. Prvni hodina je pojata komediallne - asi proto, ze nemam rad blaznivy komedie, tak mi to vtipny neprislo ani trochu, Hloupy a obcas nechutny to ano. Druha polovina filmu se od te druhe naprosto lisi a prichazi akcnak s oblibenym tematem severokorejskych spionu opustenych svou zemi, odsouzenych k smrti. Bohuzel i kvalita je podobna, jak to u techto filmu z asijske produkce byva zvykem - akcni sceny povedene, choreografie i strih velmi dobre, ale scenar za tim pokulhava. Pobavil jsem se u akcnich scen, ale z filmu jsem si nic neodnesl a bude brzy zapomenut. ()

Reklama

Reklama