Reklama

Reklama

Omlouvám se!

(festivalový název)
  • Nizozemsko Spijt! (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejnovější film úspěšného nizozemského režiséra Davida Schrama ze středoškolského prostředí. Davidův spolužák Jochem je neustále šikanován spolužáky kvůli své tloušťce. Stává se terčem posměchů, někdy až otrokem a co je nejhorší, někteří učitelé dělají, že nic nevidí. David se nakonec proti této šikaně sice postaví, ale vypadá to, že je už příliš pozdě. (JuniorFest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Homerking 

všechny recenze uživatele

Příběh ze středoškolského prostředí je vyprávěn z pohledu studenta Davida a  zaměřuje se na jeho spolužáka Jochema který je díky svojí obezitě a introvertní povaze terčem ponižování a šikany, Jochem nemá žádné kamarády, postupně se však dokáže spřátelit s Davidem a jeho krásnou kamarádkou Verou do které se Jochem beznadějně zamiluje, bolestný fakt je ten že Vera je zamilovaná do Jochemova nového kamaráda Davida, Jochem je tak kromě neustále šikany zkoušen i první láskou. Perfektní film s velmi smutným závěrem který skvěle poukazuje na to jak dalekosáhlé důsledky může mít dlouhodobá šikana. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Didaktický rozmer filmov Daveho Schrama pokročil na ďalšiu úroveň. Téma šikany sa už síce stala námetom množstva filmov posledných rokov, ale to je len dobre, že sa o tom čoraz viac hovorí. Pred takým niečim netreba alibisticky zatvárať oči a tváriť sa, že sa to nedeje. Lebo najhoršie je čo? Ľahostajnosť! Presne taká ako tá, ktorá vírila celým filmom. Aj keď začiatok bol dosť vlažný, v neskoršej fáze nabral film vynikajúce tempo, ktoré dospelo až k tomu výraznému zlomu v deji. Nuž, tak to býva, že si každý uvedomí "čo by bolo keby" až vtedy, keď je príliš neskoro. Ako sa vraví "Ľahostajnosť je komplicom zla" - v tomto filme sa to pekne všetko ukázalo. Čo dodať? Kiežby sa tento film dostal do školských plánov, aby si všetci pekne uvedomili, že ľahostajnosť nie je riešenie. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Výchovný film na stredné školy. A kľudne aj na základné. Aj pre rodičov. Plné poučiek ako to robiť, ale aj ako to nerobiť. 2,5* ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Taký slabší odvar estónskej mládeže, ktorý je vďaka svojmu modernému-komerčnému zobrazeniu o niečo príjemnejší na pozeranie, skrátka taká odľahčená forma šikany určená skôr tým "hlúpejším". Komerčná forma rozprávania príbehu má svoje plusy, ako napríklad parádnu muziku, ktorú si nedá neobľúbiť, alebo pekné herecké tváre (Robin Boissevain mi príde ako európsky Cole Sprouse), takže bežný konzument si za film sadne a začne pomaly vychutnávať, ale aj mínusy, ktorých je však v tomto prípade o niečo viac. Vďaka určitým filmovým vsuvkám film často stráca autenticitu, naviac romantická stránka filmu a davové chovanie postáv ma často urážalo a občas aj budilo pocit, že to tvorcovia nespravili zámerne, no kvôli zisku. Chcelo si to zobrať čo najviac z Mládeže, Bena alebo Slona, ale nakoniec to divákovi nedá vôbec nič - žiadnu hlbokú myšlienku, chytré ponaučenie ani silný dojem. Pár svetlých chvíľ sa by tu síce možno aj našlo, no nie je to filmová terapia, ale obyčajný rodinný film s televíznou produkciou. Škoda toho soundtracku, veľmi sa mi páčil. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pěkný film s příjemnými herci a bohužel s příběhem který po pár minut přečtete ale konec vás zase přesvědčí že nevíte vše, hudba se náramně povedla jen škoda že se okolo příběhu točily malé příběhy a nedořešily se přesto je spokojenost velká. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama