Reklama

Reklama

Reasonable Doubt

  • Německo Auf falscher Fährte (více)
Trailer

Úspešný chicagský advokát Mitch Brockden šoféruje pod vplyvom alkoholu a okolo polnoci zrazí mladého muža. Keď zistí, že obeť nehody niekto pred chvíľou ťažko dobodal a dorezal, pričom útočník môže byť nablízku, spanikári, privolá záchranku a utečie z miesta činu. Polícia vzápätí zadrží podozrivú dodávku, v ktorej leží zakrvavené mŕtve telo zrazeného Cecila Ackermana, 24-ročného muža, ktorého nedávno prepustili na podmienku. Šoféra dodávky, automechanika Clintona Davisa, obvinia z vraždy prvého stupňa a jeho obhajoby sa ujme sám Mitch. Má výčitky svedomia, a tak sa rozhodne, že mu na súde pomôže. Aj napriek tomu, že na Davisových pracovných nástrojoch sú stopy Ackermanovej krvi, súd Davisa oslobodí. No už onedlho začnú na povrch vychádzať ďalšie desivé skutočnosti, ktoré môžu advokátovi Brockdenovi zničiť celý život. Davisovi totiž pred rokmi niekto v jeho vlastnom dome vyvraždil celú rodinu, manželku aj dcéru, a on sa chce pomstiť za každú cenu... (TV JOJ)

(více)

Recenze (45)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $600,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $270,787 //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $1,099,155 //počet predaných kusov ║ skôr taký video film ale po režisérskej stránke zvládnutý, dej má čosi do seba, nuda nehrozí, herci snaživý /60%/ ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tohle by se hodilo jako kniha. Dokážu si představit, že by se výborně četla, avšak filmové zpracování námětu se nijak nevymyká zajetému průměru, titul by zapadl i v televizní produkci (zpracováním, nikoli příběhem). Samuel L. Jackson se tu vlastně jen vyskytuje (čti - nehraje) a Dominic Cooper dělá bohužel přesný opak (čti - tváří se, jako by šlo o životní roli). I přes to všechno však nemůžu jít pod tři hvězdy. Reasonable Doubt utekl rychle jako třicetiminutová krimi epizoda a vlastně i přes zkratkovitý scénář se v každé scéně něco děje. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mitch Brockden je úspešným Chicagskym advokátom. Jedného večera keď v podnapitom stave šoféruje svoje vozidlo, vážne zraní neznámeho muža. Nakoľko má obavy o svoju kariéru, privolá mu sanitku, no z miesta činu ujde. Nasledovný deň je zo smrti chodca obvinený miestny automechanik Clinton Davis. Nakoľko Mitch pociťuje výčitky, rozhodne sa, že Davisovi na súde nepriamo pomôže. Pravda je však omnoho komplikovanejšia, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Po spočiatku sľubnej polhodinke sa z "Reasonable doubt" vykľul "za vlasy pritiahnutý" snímok slabšieho priemeru na úrovni TV epizódy. To, že by S. L. Jackson dokázal dokonale zahrať aj zmoknutý cylinder, nie je žiadnou novinkou. Ten človek môže hrať hocičo a hocikde. Bohužiaľ, to nestačí a nepomohlo to ani tomuto filmu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Celkem ucházející thriller. Nemám sice pocit, že to co je prezentováno v tomhle filmu už jsem neviděl někde jinde, ale nevadí má to celkem švih odsejpá to a Jackson si svojí roli vyloženě užívá. Jenom škoda, že občas tu jsou pokusy udělat z toho místo přímočarýho filmu zbytečnou psycho story. I tak tomu dávám 60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vyšinutého Samuela by mě mohli servírovat skoro pořád. Ten chlap v sobě nosí TEN svůj nekompromisní pohled stále. Samozřejmě závěr zrovna moc logický není, přeci jen komu z nás by prošlo řízení pod vlivem alkoholu spojené se sražením člověka a následým neposkytnutím první pomoci? Přesto na jedno promítání koukatelná záležitost. 50% ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Přestože snímek začíná jako špičkový thriller, zrovna když vám to začne v hlavě šrotovat a začnete přemýšlet o tom, kdo asi co na hlavní postavu ušil, nastane triviální zvrat a potenciál celého filmu je ta-tam... Obrovská škoda! ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 28.12.2014, réžia slovenského znenia (JOJ 2014) = - Priemerný - myslel som, že televízny - triler zo súdnej siene. (29.12.2014) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Námět nebyl vůbec špatný. Dokonce by se dalo říct, že byl výborný a nijak zvlášť okoukaný. Jenže to, jak s ním bylo naloženo, je na přesdržku. Takovouhle nudu, postrádající alespoň záblesk nějakého řemesla, už jsem dlouho nezažil. A herecky se taky nejedná o žádnou hitparádu. Hlavní tahák Samuel L. Jackson tentokrát střílel slepými a Domonik Cooper ho svým výkonem v bezkrevnosti podpořil. Pár let počkat a vzít tohle téma z gruntu jinak. 30% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neoriginalny thriller s tuctovym prevedenim nezachrani ani skvele obsadena ustredna dvojka. Radsej si znova pozrite nejaku overenu klasiku ako tento film. 4/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Sekáček, nůž, kladivo....... Těšil jsem se na dvojici Cooper a Jackson, ale jsem zklamán. Krimi bez napětí, divná hudba a ještě divnější scénář. Celkem mě to nebavilo a strašně se to vleklo. CITÁT - Je to jen hra......... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ještě koukatelná, přesto poněkud zbytečně roztažená epizoda nějakého krimi seriálu. Vzít námět a obrátit ho z pohledu policie, mohla to být zajímavá epizoda něčeho ála CSI :) ~ 2,5* ()

erased 

všechny recenze uživatele

Přesně dle očekávání nevyniká Reasonable Doubt ničím jiným, než obsazením S. L. Jacksona. Především příběh je i přes zkratkovitost k prasknutí naplněný klišé a kdykoli už nakračuje nějakým zajímavým a neotřelým směrem, vrátí se do nekonfliktní polohy sériové produkce. Nakonec ho tak nejvíc zachraňuje právě ta zmíněná zkratkovitost, žádné téma sice není pořádně rozvedené, ale zároveň se díky tomu stále něco děje a hodinka a půl uběhne svižně, a čas od času se přitom kupodivu podaří navodit i nějaké to napětí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Teda takhle hodně špatně napsaný scénář člověk jen tak nevidí. Má tak obrovské množství děr ve smysluplnosti a logice. Postavy se zde nechovají tak, jak by se měly chovat podle toho, jaké jsou, jaké je jejich povolání, apod. Tady to šustí papírem, až to bolí. Všechno je jen pro ten efekt a pro to, aby byl dosažen, co záleží na tom, že postavy po chvíli začnou být celkem nesnesitelné, a to je mohou hrát sebe oblíbenější herci. Jackson musí zbytečně dávat své postavě hloubku, což z ní dělá jen dalšího obyčejného magora. Ach jo, tohle ke konci už bolelo. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že v novém zpracování čsfd mne absolutně nic nebaví, tudíž ani psaní komentů, vezmu to stručně, slušný začátek, pak šeď a průhledný závěr. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Ten námět nebyl úplně zlý. Jenže tím pozitiva končí a nepovedlo se skoro všechno ostatní, režie hodně matná, scénář vyloženě špatný a neklaplo ani obsazení. Zamýšlená sázka na jistotu nevyšla, kouzlo Samuela L. Jacksona nezafungovalo a do hlavní role mi vůbec nesedl ani Dominic Cooper, který mi jinde nevadí, ale tady to byla bída. Podprůměrné i jako televizní thriller. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Priemerné hodnotenia ma podvedome donútili očakávať priemerný film. A možno aj vďaka tomu, to bolo veľmi milé prekvapenie. Krimi-thriller ako sa patrí. Aj keď to spočiatku vyzeralo na nejaký napínavý film z právnického prostredia o krivom obvinení a pocite viny, napokon sa z toho vykľula dosť zaujímavá dráma s riadnou krimi zápletkou. Mne osobne sa to veľmi páčilo, aj keď to malo takú bežnú atmosféru á la C.S.I. Ale predsa len toto bol celovečerný film, aj keď v podstate len 80-minútový (posledných 10 min išli titulky). No rozhodne som dostal viac ako som očakával, takže ja som spokojný a oceňujem tento film na nadpriemerné 4*. Len škoda, že to občas až príliš postrádalo logiku... ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

ROZHODNE NEČÍTAJTE OBSAH FILMU!! Som prekvapený tunajším hodnotením. Pozerám nezáživne filmy bez riadného nápadu. Vo filmoch nepracuje logika a ani pravdepodobnosť a uživatelia tu dávaju superlatívne komentáre a hodnotenia. Pre mňa su tu sračkofilmy s prehnanou reklamou. Sem, tam sa vyskytne film, ktorý od úvodu až po koniec je ojedinelý, atraktívny, napínavý a bum 56%. Asi niektorí si už nevedia predstaviť film bez výbuchov, galónov krvi a nereálnych prestreliek. Pre mňa jeden z top filmov roku 2014! Osobne si mylím, že chybou je, že uživatelia si dopredu prečítali o čom film je a potom to už nie je napínave. U thrilleru a krimi je to obrovská chyba, ktorá môže pokaziť celkový dojem z filmu. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Asi se výslednej tvar Howittovi nelíbil,a tak je v titulcích uvedenej pod jinym jménem.Je fakt,že je to koukatelný,ale už poněkolikátý vobšlehlý téma z právního prostředí,a když si třeba vzpomenu na Obhájce nebo Žalobu,tak tohle je takovej šedivej průměr.50%. ()

Reklama

Reklama