Reklama

Reklama

VOD (1)

Letadlo společnosti Pan Am Flight 73, chystající se letět z Bombaje do USA, bylo 5. září 1986 přepadeno teroristy. Na palubě letadla bylo v tu dobu přítomno 380 lidí. Neerja Bhanot, hlavní stevardka, varovala piloty, aby opustili letadlo. Sama pak převzala velení letu. Po sedmnácti hodinách strávených v letadle spustili teroristé palbu a odpálili výbušniny. Neerja otevřela jedny z únikových dveří a sama, za cenu vlastního života, kryla evakuující se pasažéry vlastním tělem. Film je rekonstrukcí skutečné události, kde se role Neerje Bhanot zhostila indická herečka Sonam Kapoor. Jedná se o první komerční film režiséra jménem Ram Madhvani. (PavelVanekArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (33)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po obrovskej spokojnosti s indickým filmom Dangal som siahol po ďalšom dostupnom filme z bollywoodu, ten však priemer neprekonal. Obsah filmu navnadil, teroristi v lietadle je vďačná téma. Režisér však nedokázal udržať napätie a zbytočne trhá dramatické scény krátkymi spomienkami na šťastné momenty z minulosti. Nehovorím, že by to nemohlo fungovať, ale tu to nešlo. Záver som doslova pretrpel. Matka nebohej letušky cez slzy 10 minút melie o tom aká bola jej dcéra statočná. Divák to sledoval takmer 2 hodiny, divák vie, že bola dobrá a statočná, preto celý záver vyznieva úplne zbytočne a dlhá uplakaná scéna tomu nepomáha. Tesne pred záverečnými titulkami vidíme skutočné zábery a niekoľko viet o uznaní jej statočnosti od najvyšších predstaviteľov štátu. Škoda toho, výborný námet, život vie písať príbehy, ale nie každému režisérovi je súdené dobiť svet. 60%. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

O hrdinke menom Neerja z letu Pan Am 73 som doteraz ešte nepočul, takže na mňa čakala napínavá dráma. Príbeh, ktorý sa odohral 5.9.1986, bol pre mňa teda úplnou novinkou a napätie sa vďaka tomu udržalo až do úplného koncu (aj keď som mal tušenie, že to takto napokon skončí). Námet aj posolstvo tohto filmu bolo výborné, akurát to bolo zbytočne natiahnuté do príliš dlhej stopáže. Dalo by sa to kľudne skrátiť aj do 90-minútového filmu. A niektoré momenty žiaľ pôsobili dosť nedôveryhodne, ba priam neuveriteľne. Možno zas zbytočná hyperbolizácia niektorých činov nebola až tak nutná. Ale asi chceli ešte viac tým zvýrazniť posolstvo celého diela. Ale u mňa to skôr ubralo z celkového dojmu, ale tak na solídne 3* to predsa len bolo! ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tušila jsem, že mě tenhle film rozseká, a taky že jo. Neskutečný příběh neuvěřitelné odvahy jedné krásné dívky je zpracovaný do velmi dobrého snímku. Zpočátku mě moc neoslovilo přímočaré a trochu mechanické srovnávání přípravy teroristů na útok a přípravy letušky na let, ale tahle linie měla pak smysluplné pokračování v krátkém vylíčení jejího nešťastného manželství a jejího jednání v uneseném letadle. Možná to tak ve skutečnosti úplně nebylo, ale ona už se se zlem a nenávistí setkala a věděla, že ustupovat mu jí přinese jen další utrpení. ____ Někdo tu píše, že se teroristi chovali jako hlupáci. Neřekla bych. Jen byli nepřipravení a ve stresu jim tekly nervy. Ono, jak se taky připravit na únos letadla v době bez internetu, na kterém si můžeš všechno najít? _____ Nevadil mi ani ten závěr, protože určitě zazněly nad její rakví vzpomínkové řeči, a ať už byly v reálu, jaké byly, určitě měly být dojemné, vznosné a oslavující, protože Neerja si takové plně zasloužila. ____ Možná bych vynechala poslední mysteriózní objetí, ale jak jinak takový příběh ukončit? Napadá mě třeba natočit výpovědi přeživších, co dělají, co dokázali, jaké mají rodiny, aby bylo vidět, že ta hezká letuška nezachránila jen cestující, ale ovlivnila stovky dalších lidí, kteří s nimi byli spojení. No, ale já tenhle film netočila. ___ Ještě bych vyzdvihla odvahu i dalších cestujících, včetně té první oběti, protože i jiní v tom letadle se zachovali jako hrdinové. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Na Neerju jsem se díval pozdě v noci, ale snímek mě naprosto vtáhl do děje, byl jsem pořád v napětí. Po skončení filmu mi bylo fakt smutno - až se mi z toho všeho chtělo brečet, emočně mě to dostalo fakt na 100 %. Musím ale říct, že mě snímek překvapil i svými filmařskými kvalitami, od Indie jsem takhle slušné zpracování nečekal. Celkově opravdu extrémně silná nálož, dost mě mrzí, že se takto zajímavý film nedostane více mezi lidi, určitě by si zasloužil mnohem větší pozornost. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tomuto životopisnému filmu ublížila přespříliš dlouhá stopáž, ale jinak Neerju nesmírně obdivuji a vážím si její obětavosti. Neerja byla velmi krásná i když v manželství byla zklamaná, tak tady v nejkritičtějších chvílích v letadle dokázala téměř nemožné. Kdo ví, je možné, že jí pomohly právě zkušenosti nejen ty negativní z jejího života, ale i ty pozitivní z jejího rodinného zázemí. Pravdou je, že i přes mojí připomínku bych se o této dívce nikdy nedozvěděla, kdyby nebylo těch, kteří se rozhodli, že by se o jejím odhodlání zachránit tolik lidí mělo dozvědět víc lidí. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama