Reklama

Reklama

Pravdivý příběh muže, který dal mladým Afroameričanům z Washingtonu D.C. to, co díky násilí a městským gangům nikdy neměli - budoucnost.
Po dvaceti letech vězení vybudoval Eugene Brown v roce 1991 Big Chair Chess Club, šachový klub, ve snaze stáhnout mladistvé z ulic a dopomoci jim k něčemu, o čem se jim ani nesnilo - dostat se na vysokou školu. (MartinezZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

emma53 

všechny recenze uživatele

Další z těch filmů, kde se čerpá ze skutečného osudu jednoho člověka, který si kus svého života zpackal, protože ho prožil v kriminále. Takových filmů, které jsou z části pravdivé jsou mraky a tenhle nějak výrazně nevybočuje. Jake nám to naservíroval s velkou dávkou klišé a patosu, ale mně se na ty kluky Tahima, Sluníčka a celou tu partu, kterou si vzal do parády Eugen stejně moc příjemně dívalo, říkejte si co chcete. A i když jsem si byla vědoma té slzopudné podbízivosti, tak jsem se stejně té slze neubránila. Budu držet Eugenovi palce, ať to zvládá tak, jak se to píše před závěrečnými titulky a za Cubu tu jednu hvězdu klidně přidám. Když to srovnám možná s lépe hodnocenou Philomenou, tak si nemůžu pomoct, přes všechny ale, mě Life of a king chytnul daleko víc.. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Přemýšlej, než uděláš tah. No já tentokrát jela ovladačem po harddisku úplně bez přemýšlení a stálo to zato. Život Krále jasně ukazuje, že šachy jsou právoplatně uznané za sport a filmy o nich mohou být stejně napínavé jako kousky z kteréhokoliv jiného sportovního odvětví. Záplava endorfinů ze mě vytáhla čtyřku. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi krásna myšlienka, ktorá je však zabalená do tlstého obalu z pátosu a nátlakovej sentimentality. No čuduj sa svete mi to v tomto prípade ani tak nevadilo. Možno preto, že ma šachy bavia (šachových scénok tu ale mohlo byť viac) a celkovo sa na snímok veľmi dobre pozeralo - výborne zahrané, zrežírované a v konečnom dôsledku príjemne pozitívne a motivačné. Na slabší nadpriemer to stačí, kto dokáže prekúsnuť ten sentiment, ten si príde na svoje. 70/100 ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Skvělý a hlavně opravdu zajímavý námět podle skutečné události, který je však značně pokřivený a zkažený režisérovou neschopností. Zaprvé se nevyvaroval schématičnosti a klišé, které doprovází skoro každý podobný příběh, zadruhé nedokázal filmu vtisknout žádnou zapamatovatelnou formu a zatřetí neumí vůbec budovat napětí a emoce. Takže bohužel film je předurčený k tomu, že člověkem jen rychle proletí a za 2 dny už nebudete vědět ani kdo hrál hlavní roli, natož o čem to bylo. Jsem zklamaný, protože námět se mi moc líbil a mám rád motivační filmy, ale režisér se svým týmem to zabili. 55% ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Hezký jímavý snímek o tom, jak je to v dnešním světě těžké, ale i přesto se některým po spoustě nesnází podaří to nejhorší překonat a někdy... někdy se poštěstí i víc, ačkoliv se řídíte pravidly /prý je hrozně důležitá hrát život podle pravidel.. říkali teda, mě se to nezdá/. Šachy jsem vždycky chtěla umět hrát, ale na to nemám asi dost trpělivosti a neuvažuju dostatečně logicky a nedokážu promýšlet a předvídat tahy. Proto jsem zůstala nejdál u Dámy a stejně mám furt nejradši hry s kartami nebo Mikádo /takové ty tyčinky, co zvedáte aniž byste pohli s jinou, nikoliv účes/. Jediné, co mi celou dobu vadilo by to, proč Peanut přeložili jako Sluníčko... já nevím, ale Buráček by znělo stejně debilně mile a bylo by to aspoň adekvátní. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Celý film byl natočen během tří týdnů. (Ashnobe)
  • Na natáčení se podíleli dva experti, kteří učili herce hrát šachy. Dohlíželi na to, aby se projevovali podobně jako běžní šachisté a aby veškeré šachové pojmy byly fakticky správné. (Zdroj: chess.com) (Ashnobe)
  • V závěru filmu se v cameo roli objeví skutečný Eugene Brown, a to jako rozhodčí v kostkované čepici, který zaregistruje Tahima (Malcolm M. Mays) do turnaje a popřeje mu hodně štěstí. Jeho jméno lze nalézt i v závěrečných titulcích. (Ashnobe)

Reklama

Reklama