Reklama

Reklama

Vraždy na domácí frontě

(TV film)
  • Česko Vraždy na domácí půdě (více)
Trailer

Londýn během bleskové války roku 1940 je místem, kde každý žije ze dne na den a užívá si každého okamžiku. Ale je to také svět, v němž mohou zločinci zneužít tragických událostí a všeprostupující zkázy k zakrytí vlastních nezákonných aktivit. (Filmbox)

Recenze (16)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Patolog ministerstva vnitra a jeho snaživý Watson v sukni kličkují mezi Göringovými pumami a větří stopu neukojitelného „Nazi škrtiče“. Což o to, premisa zní lákavě, ale celé to působí anachronicky a jako nějaký pilot televizního seriálu, co měl šmytec, Kennedy má charisma mastných novin od Fish & Chips a po nevzrušivém ději se stopovým množstvím vtipu přijde slaboučké undergroundové finále. Spoiler o velikosti Double-deckeru: Vrahem je instalatér z Bletchley Parku! Ach, ten britský rasismus.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sympatická detektivka zasazená do Londýna trápeného nálety Luftwaffe. Policie tu za pomoci patologa a mladé novinářky vyšetřuje sérii vražd několika žen a do už tak složitého pátrání promlouvají i politické zájmy. Jak je poslední dobou zvykem i tady vystupuje geniální vyšetřovatel, ale v tomto případě se nejedná o magora či úplného mimoně, což se mi líbilo. I díky Kennedymu, který svou postavu podal zcela přirozeně. Tamzin Merchant pak byla přesně tou správnou roztomilou panenkou, která má géniovi asistovat. Možná chybělo trochu víc thrillerové atmosféry, ale to se dalo přehlédnout. Za mě 75%. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Je rok 1940 a začala sa bitka o Britániu. Táto bitka sa odohrávala v lete a na jeseň (10.7. až 30.10.1940) vo vzdušnom priestore predovšetkým v južnom Anglicku a nad kanálom La Manche. Išlo o prvú čisto leteckú bitku v dejinách do ktorých sa nezapojili žiadne pozemné vojska. Cieľom Luftwaffe bolo zničiť Kráľovské letectvo (RAF – Royal Air Force). A na pozadí tejto leteckej bitky sa odohráva násilie, vraždy, podvody a vojnové rabovanie. To sa viac menej darí zvaľovaním na bombardovanie a iné aktivity vyvíjané v rámci 2. svetovej vojny, ktoré nepredstierajú život na domácom fronte. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Vtipne, zabavne a tak akorat svizne. Mlady patolog s lehce Holmesovskymi dedukcemi a jeho okouzlujici asistentka rozkryvaji serii vrazd, ktera ma prekavipvy podtext. Zasazeno do valecneho obdobi, pricemz je zde zjevny pokus o temne barvity vizual. Z meho pohledu by teto dvojdilne miniserii prospelo o trochu vice napeti. To sice vynahrazuji smypaticke postavy a humorny scenar, ale i tak... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Úplne v pohode by som si toto vedel predstaviť ako pilot k seriálu alebo mini tv sérií. Dobrá dobová detektívka, kde sympatický pár "vyšetrovateľov" rieši vraždy v temných uličkách vojnového Londýna. Spraviť z toho hodinové diely, kde by sa odstránil balast, pridať nejakého zákerného zloducha, sem tam nemeckého špióna a našlo by si to fanúšikov. Milé, vtipné, pitvy len naznačené, našťastie a s potenciálom do budúcna. 3 z 5 ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

dosti složité detektivní drámo. Člověk se musí pozastavit nad tím ,že v místě kam se sypaly bomby ,měl někdo choutku vraždit.Práci ztěžovala i okolnost ,že se uvnitř policie intrikovalo. ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Perfektní, poctivá, klasická anglická, téměř Doylovská detektivka. Na TV tvorbu hodně překvapivé a nadprůměrné. Když vidim jaký současný filmový sračky tady maj daleko lepší hodnocení, mám nutkání dát 100 %, protože k dokonalosti chybělo jen málo. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi  to jevilo jako čtyřhvězdičkové, jako vcelku zajímavá, svižně natočená detektivka. Ale posledních patnáct až dvacet minut to poněkud zhatilo. Jestli jsem to pochopil správně, tak se tam řešil výsledek války pro Británii za cenu zametení vražd pod koberec a pověšení nevinného. Nebo tak nevinný nebyl? Nevím, ten konec to nějak podivně zamotal. ()

Pohodex 

všechny recenze uživatele

Na TV film super a děj odsýpá. Náhodně jsme na to narazili a vydrželi jsme. V relacích TV filmů se zavřeným očkem 4*, akorát bych vynechal to lehce konspirační pozadí filmu. ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Hodně televizní a tipnul bych si, že jde o pilot k nerealizovanému seriálu. Veskrze průměrné, podobně naivní jako třeba Případy detektiva Murdocha. Atmosféru válečné Anglie to nemá. Na toto téma doporučuji mnohem lepší seriál Foylova válka. ()

papilon395 

všechny recenze uživatele

Příjemně strávená hodina a půl. Originální prostředí válečného Londýna, dobrý příběh a zábavný pár netypických vyšetřovatelů. Zasloužilo by si pokračování. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Průměrná krimi na pozadí bombardovaného Londýna. Vyšetřování série vražd mladých žen, kde hlavní roli převzal mladý patolog se svojí novou asistentkou. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Příběh je zasazen do Londýna roku 1940. Zatímco je město bombardováno Luftwaffe, mladý patolog a jeho asistentka rozkrývají sérii vražd...Zvláštní pojetí vyprávění, které mi ne úplně pasovalo a protože nebylo ani dostatečně thrillerové a napínavé, tak jsem se i trochu nudil. 50%. ()

CullenSkink 

všechny recenze uživatele

Solidní průměr typu nenadchne a neurazí. Devadesáti-minutová stopáž mi chvílemi připadala až zbytečně dlouhá. Možná ve formě dílu seriálu s podobnou tématikou by vše působilo kompaktněji a dynamičtěji. Námět zabývající se počátky patologie mi přišel zajímavý, jen si nejsem jistý, jak moc by si v reálu detektivové nechali patologem a jeho sekretářkou zasahovat do vyšetřování. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Slabá detektivka,sice tam bylo dost mrtvol ale napětí mi tam chybělo a vyšetřování kde si policajti ani neškrtnou a celé to vlastně vede patolog s novinářkou trochu divné,válečné prostředí to moc nepřipomínalo. ()

Reklama

Reklama