Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Partia šiestich známych sa po dlhšom čase stretáva, aby mohla osláviť kúpu nového domu jedného páru. Po prvých dňoch plných zábavy sa partia rozhodne, že by mohla podniknúť výlet do blízkej väznice, ktorá v minulosti vyhorela, a je už dlhé roky opustená. To, čo sa zo začiatku zdalo ako perfektný výlet, sa však po malej chvíli mení na boj o život, keďže v polorozpadnutej budove bývalého väzenia sa ešte stále ukrýva mnoho nebezpečných tajomstiev. (Marceloo)

(více)

Recenze (12)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia šiestich známych sa po dlhšej dobe stretáva, aby mohla osláviť kúpu nového domu jedného páru. Po prvých dňoch plných zábavy sa partia rozhodne, že by mohla podniknúť výlet do blízkej väznice, ktorá v minulosti vyhorela a je už dlhé roky opustená. To, čo sa zo začiatku zdalo ako perfektný výlet, sa však po malej chvíli mení na boj o život, keďže v polorozpadnutej budove bývalého väzenia sa ešte stále ukrýva mnoho nebezpečných tajomstiev. - V poslednej dobe sa horory so slovom Circle v názve množia velmi rýchlo. Na tento horor som sa tešil, pretože z posteru vyplývalo, že to bude ďalší horor s tehotnou ženou v hlavnej úlohe, ktoré sa v poslednej dobe taktiež velmi kopia, ale zvyčajne s nimi nemám problém. Ale vždy viem, že na najlepší horor s tehotnou ženou v hlavnej úlohe z New French Extremity À L'intérieur už nikdy žiadny horor tohto štýlu nedosiahne. Bleed začína ako klasická ducharina, kedy sa partia priatelov schádza a po niekolkých strašidelných historkách a počiatočnom nadšení zo skúmania starého väzenia sa stáva terčom útokov nadprirodzených síl. Tento horor sa snaží priniesť aj nejaké nové nápady, ale velmi sa mu to nedarí. Prostredie bolo zaujímavé a v závere sa aj napätie celkom stupňovalo, lenže napriek velmi krátkej stopáži si Bleed dosť ťažko udržoval pozornosť, čomu sú na vine hlavne slabé herecké výkony. Duchovia vyzerajú dobre vtedy, keď nie sú použité digitálne efekty, ale akonáhle sa objaví nejaké CGI, je nejakému pozitívnemu dojmu absolútny koniec. Určite však musím pochváliť hudbu a kameru, pretože práca s nimi bola velmi vydarená. U hudby sa kvalitnej práci ani nedivím, keďže pán Jerome Dillon má za sebou velmi úspešné hororové projekty The Collector a No One Lives. Zdá sa mi, že režisér tohto hororu si zobral velmi vela práce, keďže režíroval, robil scenár a ešte aj strihal. Ako režijný debut to však dopadlo celkom dobre a myslím si, že aj on sám môže byť celkom spokojný. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

A máme tu ďalší ukážkový príklad, ako sa horory robiť nemajú. "Bleed" podľa mňa nielen, že neponúka nič nové, ale okrem toho sú tu skutočne momentky, kde sa človeku zastáva rozum nad rozhodnutiam, ktoré tu urobili. V prvom rade odbúram jedno hneď na úvod a to je havária hlavnej hrdinky Sary. Pretože ten krik, čo spustí, to je najhorší zvukový efekt vrieskania, aký si tvorcovia mohli vybrať. A až to budete počuť, pochopíte. A problém je, že rovnako je lacno urobené aj všetko ostatné. Herci sa síce trošku snažia, no scenár zachrániť nemôžu. Lyndon Smith je z nich asi najlepšia. Okrem toho je tu ale aj kopec momentov, ktoré nám nikdy nikto nevysvetlí a ostaneme len premýšľať nad tým, čo sa stalo. Napríklad - "Prečo sa Ericovi zahojil krk po tom, ako ho Skye porezala ale guľka ho zabila? Aký je dôvod týchto rituálov občanov dediny? Prečo má Skye ten náramok, keď nemá nič spoločné s tým čo sa deje? A prečo Sara utečie od svojho priateľa, keď ju najviac bude potrebovať? Akoby tvorcovia ani nechceli dať tomu reálne kontúry, len tam plieskali piate cez deviate bez toho, aby vôbec trošku premýšľali nad čímkoľvek. Je to proste obrovský bordel, bez reálnych strašidelných momentov. A najhoršie je, že má to nápady. Ale vôbec nevedia tie nápady nikam tvorcovia posunúť. Je to proste bordel. Hodnotenie: D ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá zápletka, která se mi asi nikdy neokouká - kultivovaní měšťáci kontra vylízaní zdegenerovaní hillbillyové, tentokrát ještě navíc vyznavači jakéhosi ďábelského kultu. Ale čtvrtá hvězda zůstane u mě, i když jsem ji měl už vytasenou, a to kvůli poněkud nešťastnému závěru. Ubohé exteriéry bych klidně odpustil, nejsem snob (vybydlená posprejovaná škola nebo co), ale ta chaotická naháněčka s pištícími vidláky mávajícími baterkami a střílejícími z poplašňáků úplně zazdila do té doby příjemně komorní a dobře budovanou atmosféru. A nezachránil ji už ani povedený konec. A ještě jedna perlička: Tou je Ericova výslovnost slova 'bruja' jako "brúdža" nebo "brúža". Rád bych věděl, jestli tím tvůrci chtěli názorně ukázat, že Eric je dement, nebo je v Americe dementním zvykem takhle španělštinu vyslovovat. No, když si pomyslím, jak angličtina nechutně przní řecká nebo latinská slova, ani bych se nedivil té druhé variantě. Džýzys krajst. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva. Obvyklou skupinku šesti tupounů nahání uvnitř vypálené věznice strašidlo a parta místních pošahanců. I přes krátkou stopáž se filmu daří vytvářet četné nudné sekvence, místy si vypomáhá šíleně rychlou kamerou a vše doprovází mizerný hudební podklad. Pár záblesků solidní atmosféry příliš nepomáhá a to se dá říct i o celkem povedeném duchovi, který zůstává trestuhodně nevyužit. Je to debut, takže se dá přivřít oko a doufat, že příště to bude alespoň o stupínek lepší. Trocha talentu tu totiž je. 30% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Horor „Bleed“ hraje na poslední část, což je patrné. Ta má diváka šokovat, i když je patrné, že k tomu scénář směřoval celou dobu. Jedná se o část, která je gory, část, která je skutečně hnusná, i když provedení rozhodně není dokonale. Přesto je to nejlepší část a alespoň díky ní stojí za to na snímek „Bleed“ kouknout. Jiných důvodů opravdu mnoho nenajdete a možná tenhle horor spíš vynecháte. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Začátek klasika, člověk má šanci poznat postavy a rozhodnout se komu fandit bo komu přát exnutí. Prostředek filmu na mě působil znepokojivě s dobrou atmosférou a pocitem bezmoci našich klaďáků. No a závěr bohužel už byl moc velké tlačení na pilu, kouzlo temných interiérů vyhořelého vězení vzalo za své a snaha šokovat diváka se úplně nepovedla. Dost postav exne mimo záběr nebo hrozně urychleně (prostřelení hlavy při honičce to bylo fakt odfláknutý) a konec je takovej narychlo zplácanej do sebe s tím, že sem dumal kam se poděl ten duchařskej Rasputin. Rozhodě ale lepší horor než jak se tu procentuálně jeví. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho konce, tak by snad ani nestálo za zmínku na film koukat či ho doporučit. Ale když už se člověk jednou dokope, tak si to musí užít. Škoda, že to vězení vypadá jako zbytek baráků po vylidněných romech v čechách a ne jako pořádné bytelné vězení v americe. Jinak ta těhotná byla na můj vkus až moc ohebná a sportovně nadaná...což mě přijde těsně před porodem jako blbost...ale každá to má asi jinak :-D 35% ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Začátek byl sice velice slušný, ale od chvíle, kdy se osazenstvo přesunulo do rozpadlé budovy, tak šlo vše o několik příček kvality dolů. Díky však již zmíněnému začátku a pár zajímavým věcem v druhé polovině si horor Bleed udržel průměrné hodnocení. ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Pardon za názor, ale aj skupina tupcov musí uznať, že tento snímok splodila banda primitívov! Zo začiatku ide všetko povedzme mierne solídne, postupne sa zoznamujeme s postavami, dostávame sa do vyhorenej väznice a tam končí zdravý rozum. Pointa snímku mi ostáva neznáma, niektoré udalosti a spoilery príbehu nezodpovedané samotnými autormi a keď bezduché behanie v uličkách medzi bordelom hraje prím tak to je choré. ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

To bylo jako co první se to tváří jako duchařina v vypálené věznici (u toho to mělo zůstat) pak do toho rvou jakési sektisty a do toho ještě jakési policajty co to chtějí zastavit nebo co to bylo. Nechápu vůbec smysl těch motýlů. 4 z 10 horor na jedno podívání. Díky za titulky Kasparov88 ()

Reklama

Reklama