Reklama

Reklama

Hněv bojovníka

  • Čína The Wrath of Vajra (více)

Jako malý chlapec byl Vajra odtržen od své rodiny v Číně a přinucen zabíjet pro japonský kult smrti zvaný Hádův chrám. Tomu však Vajra nikdy neodpustil, že zavinil smrt jeho bratra, a o mnoho let později se rozhodne chrám zničit. Ve 30. letech, předtím, než západní mocnosti vstoupily do druhé světové války, dostal japonský kult smrti zvaný Hádův chrám za úkol výrazně přispět k psychické destrukci Číny. Postupoval při tom až děsivě efektivně - unášel děti svých nepřátel a trénoval z nich zabijáky sloužící japonskému císaři. Jeden z chlapců, mladý Vajra, byl výjimečně nadaný, přísahal však, že pomstí smrt svého bratra. Teď, když vyrostl v dospělého muže a stal se z něj špičkový nájemný zabiják v chrámu, se Vajra rozhodne utéct zpět do Číny, vydat se cestou ochrany nevinných a zničit všechny, kteří jsou zodpovědní za jeho výcvik a proměnu v živou zbraň. (Cinemax)

(více)

Recenze (49)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

To byl sh!t. Pamatuju jak mi kolega EvilPhoEnix poslal první bitku z filmu, já byl nadšen! Jenže co z toho, když je děj doslova pitomej?! Nebo ne pitomej, spíše dementně zpracován. Děti uneseni, hrdina vlítne do chrámu a začne kosit nepřítele, přesně jak bych si přál! Akce je ovšem špatná. Choreografie úplně perfektní, jenže je tu jeden obrovský zápor. Nedůvěryhodnost veškerejch úderů!!!! Buď ani jeden nezapadl, jenže mně to přišlo jako poplacování se, nepůsobí to vůbec drsně, hlavně souboj s obrem, jsem si říkal, jestli ho ty údery nelechtají. A ten tvrdý dopad na hlavu o beton a zpět na nohy byl taky cool..:-)) Pak tu je zajímavej souboj s nějakou potvorou z nory, co nenávidí světlo, ta se celkem předvedla, jenže tu není ani žádná gradace těch fightů. Navíc jsou natočeny přehnaně stylově, zejména ten poslední v dešti a to "recovery" hlavního hrdiny bylo k smíchu, totéž pláč těch děcek, bylo mi to prostě ukradený! Nenechte se zmást tím hodnocením, ale toto je důkaz, že i když je chorča super, někdy ani to nestačí. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

V nejlepší bojovce z minulého roku předvádí překvapivě největší parádu chlapík, jenž má sice povědomý ksicht, ale pamatoval jsem si s ním z dřívějška jen jedinou slušnou akční scénu. A to z Fatal Contactu, kde dostal nakládačku od Wu Jinga. Jak vidno ve skvěle úderných a dynamických soubojích ve The Wrath of Vajra, bylo to trestuhodné šetření vysokého potenciálu. Budu dost zvědav na další akčňák, ve kterém tento borec opět dostane hodně prostoru. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co se týká bojových umění, je tohle vážně paráda, a nejen ten finální příběh, který je prostě úchvatný i svým vizuálním zobrazením. Bojové umění je to, čemu tenhle snímek vládne. Bohužel příběh už je v tomhle případě něco jiného, a je to bohužel nepříliš příjemné klišé, které standardního diváka nijak neohromí. Trochu mě to mrzí, protože kvůli těm bojovým scénám by si film trochu lepší příběh zasloužil. Ty fantasy prvky jsou pak skoro zbytečné. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Množstvo zbytočnej vaty snímok spomaľuje a tak mu nedáva príliš veľký priestor ukázať sa v plnej poľnej. Bojové scény iba újdu, v tomto som nekompromisný, videl som aj lepšie ( viď tvrdšie ), toto je len iba menší nadpriemer, pričom jedna z nich ( tá záverečná ) kopíruje súboj Nea a Agenta Smitha z MATRIX REVOLUTIONS jak po stránke vizuálnej, tak aj tej hudobnej. Celkovo vzaté sa na to pozerá fajn, ale nejaký trvalý presah to pre mňa mať nebude. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak historickej Martial Art filmek je vydařenej, ale jako nejlepší film minulého roku bych to neviděl. Asi jsem měl hodně velký očekávání, podle zdejších komentů. Souboje jsou peckový to jo, ale něco mi tu víc momentů, ze kterých by se člověk posadil na kaďák. Další věc je ta, že by mohl být filmek o dost kratší a tím by se odstranily hlušší místa, které celou tu podívanou dost kazí. Prostě Ip Man to není, kde mají dělové upovídané scény smysl. Obsazení není špatné a hlavní představitel umí. Emotivně je to dost chladný. Prostředí filmu taky neni kdoví jak líbivý a hudba v celku normální. Za mě bych to viděl lepčí průměr, ale asi jsem měl větší očekávání....... 69% :) ()

Galerie (110)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se objeví pouze jedna ženská postava. (pornogrind)
  • Navzdory alternativnímu pojetí významu slovního výrazu 'Vajra', filmovými tvůrci označujícího absolutního bojovníka tajného klanu bojovníků, jeho původní význam je poněkud odlišný. Staroindický spisovný jazyk Sanskrt, který se stále ještě i dnes, po době přesahující několik tisíc let, řadí mezi třiadvacet oficiálně používaných jazyků Indie, jím označuje libovolný objekt, vlastnící schopnosti absolutní nedostižnosti, nepolapitelnosti a nezničitelnosti. (Conspi)

Reklama

Reklama