Reklama

Reklama

Hněv bojovníka

  • Čína The Wrath of Vajra (více)

Jako malý chlapec byl Vajra odtržen od své rodiny v Číně a přinucen zabíjet pro japonský kult smrti zvaný Hádův chrám. Tomu však Vajra nikdy neodpustil, že zavinil smrt jeho bratra, a o mnoho let později se rozhodne chrám zničit. Ve 30. letech, předtím, než západní mocnosti vstoupily do druhé světové války, dostal japonský kult smrti zvaný Hádův chrám za úkol výrazně přispět k psychické destrukci Číny. Postupoval při tom až děsivě efektivně - unášel děti svých nepřátel a trénoval z nich zabijáky sloužící japonskému císaři. Jeden z chlapců, mladý Vajra, byl výjimečně nadaný, přísahal však, že pomstí smrt svého bratra. Teď, když vyrostl v dospělého muže a stal se z něj špičkový nájemný zabiják v chrámu, se Vajra rozhodne utéct zpět do Číny, vydat se cestou ochrany nevinných a zničit všechny, kteří jsou zodpovědní za jeho výcvik a proměnu v živou zbraň. (Cinemax)

(více)

Recenze (49)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je naprosto na posrání co se týče soubojů!!! To sem už dlouho neviděl!! Nejlepší "bojovka roku" 2013 !!! Na fighty neměl žádnej jinej martial arts, tohle je UKRUTNEJ nářez!!! A konkuruje fightům Tonnyho Jaa!! Víc až to rozdýchám ... Takže těsně na konci roku 2013 se objevil jako BLESK Z ČISTÉHO nebe tento mírně fantasy kulervoucí martial arts flick, který natřel prdel všem tento rok natočeným snímkům (kromě Grandmastera 2013). Jak už jde o Special ID s Donnie Yenem, tak Ninja 2 s Adkinsnem a pár těch dalších okolo, míra adrenalinu, doslova tryskající divákovi ze všech možných otvorů a vnitřních čaker je způsobena zejména totálně vymazlenými fighty, kdy sem si málem roztrahal držku a vyškubal vlasy nadšením !!! Plus obrovské charisma hlavního klaďase, atmosféra a celkový jako by podle mne mírná oslava Bruceho Enter The Dragon (1973 - 40.výročí uvedení filmu). Naprosto "brutální" je dynamika filmu a vidět to v kině, tak to se asi otřásá v základech sálu, protože tak šílený rány a údery, kopy a hmaty pamatuju jen z The Grandmastera (2013). Úžasná vizuální stránka, souboj s Crazy Monkey a to, co tam ten kaskadér jí ztvárňující předvádí, vzejde zřejmě brzy do filmových martial arts dějin!! ... Nájezdy kamery, otáčení kamery kolem bojovníků, nulový střih, ukrutná energie a brutalita, minimum drátů, krev, déšť v závěrečném souboji hlavních rivalů .... opravdu martial arts ORGASMUS, doslova!!! To se NEDÁ popsat!! Musí se to vidět!!! Nejlepší bojovka roku, která si konkurenty dává k snídani ... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZBRANĚ MOHOU ZNIČIT TĚLO, ALE POUZE VÍRA MŮŽE PORAZIT DUŠI.…“ /// Frajer, co zřejmě prolezl všechny komnaty (Šaolinu – poznámka pro žárlivce) a takovej neuvěřitelně složitě uvedenej úvod, aby jako bylo jasný, že nepůjde jen vo řežbu, ale že ta řežba… no chápete. Taky začnou mlít něco vo tom, že ,, "či" není ještě dost silné“ nebo že je vnitřní energie dost slabá. V konečným součtu ovšem stačilo uvést, že Japonci jsou kurvy, páč chtěj ublížit hodnejm Číňanům, navíc dětem a že ON je tady vod toho, aby jim tak nějak ve stylu kung-fu nakopal řiť (nebo prdel, jak chcete). Řežba fajn. Filmařsky si ale nejsu moc jistej, páč některý ty záběry jsou dost divný. Jakoby hraný. Špatně hraný…, přitom choreo ujde. Taky množství tý ,,ultimátní“ řežby – v 1. hoďce jí zas tolik není a v tý druhý se taky soustředěj na příběh, asi aby emoce … co já vim… Samotný finále trvá necelou čtvrt hoďku, a že bych z něj stříkal do plátna… leda, že by vás dostal ten příběh… Takže já viděl takový čínský vyprávění, ve kterým se vobčas porvou. Zástupy obdivovatelů thajskejch akcí, nebo snad vězeňskýho násilí (sexu? Tak to tady už vůbec nečekej…) budou zklamáni. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nenávidím Japonce (jsem dokonce vochotnej stát se kvůli tomu Číňanem). 2.) Už mě dlouho nikdo nezřezal. 3.) Thx za titule ,,tomik1976“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kdo by jen řekl,že ke konci roku výjde z Číny Blockbuster,který otřásne mými topovými žebříčky! Wrath of Vajra je definitivně nejlepší Akční film roku! Choreografie je fantastická a vizuálně snad nejlepší ve svém žánru! Brutální,syrová,obsahující slow motion efekty a parkour! Je krásně zrežírovaná,bez střihu, vše je vidět! Záporáci jsou excelentní,údajně jsou vybráni z komixové předlohy jménem ASURA. Nejvíce mě zaujala postava Crazy Monkey "the ghostly cannibal". Tahle postava je ve filmu až hororově ztvárněná! Prostě parádní vymazlenéj flick s úžasnou kamerou a skvělými fighty. Tohle nemá konkurenci! Ale samozřejmě tenhle film není pro žádné puntičkáře, kterým záleží na příběhu,hereckých výkonech a podobných sračkách, tohle je Pure Fight jízda, která vyvolá "zimomriavky"ať chcete, nebo ne. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Fantasticka akcia a choreografia, vyborne tekava kamera a aj ten pribeh s jemnymi fantasy prvkami (ku ktorym mam vo vacsine velku rezervovanost) sa dal zniest a prezit bez ujmy. Xing Yu - skutocny to ziak shaolinskeho klastora a az doteraz iba herec vo vedlajsich ulohach ma rozhodne MA talent stat sa hviezdou daneho zanru. Osobne mi v nom zatial chyba taka "celkova" charizma, t.j. vediet byt presvedcivy aj mimo akcne sekvencie, ale verim, ze to casom pride. Spolu s Adkinsovym Ninja 2 bojovka roku 2013. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

To byl sh!t. Pamatuju jak mi kolega EvilPhoEnix poslal první bitku z filmu, já byl nadšen! Jenže co z toho, když je děj doslova pitomej?! Nebo ne pitomej, spíše dementně zpracován. Děti uneseni, hrdina vlítne do chrámu a začne kosit nepřítele, přesně jak bych si přál! Akce je ovšem špatná. Choreografie úplně perfektní, jenže je tu jeden obrovský zápor. Nedůvěryhodnost veškerejch úderů!!!! Buď ani jeden nezapadl, jenže mně to přišlo jako poplacování se, nepůsobí to vůbec drsně, hlavně souboj s obrem, jsem si říkal, jestli ho ty údery nelechtají. A ten tvrdý dopad na hlavu o beton a zpět na nohy byl taky cool..:-)) Pak tu je zajímavej souboj s nějakou potvorou z nory, co nenávidí světlo, ta se celkem předvedla, jenže tu není ani žádná gradace těch fightů. Navíc jsou natočeny přehnaně stylově, zejména ten poslední v dešti a to "recovery" hlavního hrdiny bylo k smíchu, totéž pláč těch děcek, bylo mi to prostě ukradený! Nenechte se zmást tím hodnocením, ale toto je důkaz, že i když je chorča super, někdy ani to nestačí. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (2)

  • Navzdory alternativnímu pojetí významu slovního výrazu 'Vajra', filmovými tvůrci označujícího absolutního bojovníka tajného klanu bojovníků, jeho původní význam je poněkud odlišný. Staroindický spisovný jazyk Sanskrt, který se stále ještě i dnes, po době přesahující několik tisíc let, řadí mezi třiadvacet oficiálně používaných jazyků Indie, jím označuje libovolný objekt, vlastnící schopnosti absolutní nedostižnosti, nepolapitelnosti a nezničitelnosti. (Conspi)
  • Ve filmu se objeví pouze jedna ženská postava. (pornogrind)

Reklama

Reklama