Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou. (Falcon)

(více)

Recenze (1 159)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Na tradiční pixarovky hrozně slaboučké a vynucené. Úvod excelentní, kdy se nápady sypou z rukávu jak na běžícím páse, ale jak se přestane, nuda k uzoufání a vynucenost bije do očí. Škoda, téma je docela super. Agent Bílá Krvinka zůstává neporažen a Byl jednou jeden život už vůbec ne. 6.5/10 ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animáků posledních let a velký návrat Pixaru mezi špičku. A to zcela s přehledem. V hlavě je snímek, kterému přeji i nějakého toho Oscara, protože nejen malým dětem, ale i dospělým zábavnou, vtipnou cestou ukazuje, jak funguje lidská mysl, co je vědomí a podvědomí či základní lidské emoce a jak se projevují na našem těle. I co můžeme způsobit, když v sobě potlačujeme nějakou emoci, jako třeba smutek. Skvělý scénář, originální zpracování. Prostě maximální palec nahoru a povinnost pro všechny milovníky kvalitních animáků. 90% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Originální pohádka, která není úplně ve všech směrech dokonalá, nějaké nudné mezírky se tam objevují, ale jinak je to zajímavé téma na natočení. Navíc hodně věřím, že bude i pokračování s novými emocemi, ale vlastně proč ne? ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Ke konci roku jsem dohnal většinu filmových restů roku 2015 a opravdu jsem nečekal, že mi zamíchají s pořadím nejlepší desítky, ale je jen dobře, že se tak stalo... Bylo by blbé točit film o emocích, kdyby samotný film žádné neměl nebo j neuměl přenést na samotného. A v Pixaru už jsou natolik zkušení, že to nejen vědí, ale jsou schopní toho i docílit. Takže dokáží předvést scény plné nadšení, úžasu, radosti, ale i zmatku, smutku, osamění, strachu, které na sebe navazují, aniž by se překrývali a navzájem rušili. I když příběh a lidští hrdinové jsou lehce upozaděni... ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Inside Out je fantastický animák pre deti každého veku a zaujme aj dospelého diváka. Ja osobne som ho už videla 2x! Spracovaním, kvalitou, animáciou a hlavne do detailov prepracovaným scenárom dokazuje, že ide o jeden z najlepších animovaných filmov za poslednú dobu a Oscara má právom. Riley a jej rodičia sú veľmi milá rodinka. Film ako taký je ešte nepoznačený politickou korektnosťou a rodina je tu ešte tradične tradičná, aj to sa v dnešnej dobe cení. Už len ten nápad urobiť animovaný film o pocitoch a dať im reálnu podobu - napríklad Joy je hviezda, Sadness slza, je niečo originálne, nápadité, geniálne a obdivuhodné!!! Moje deti boli nadšené z toho, že cukrovo vatový slon mal namiesto sĺz🍬.Bonus naviac San Francisco. Po druhom pozretí zvažujem dať dokonca o hviezdičku viac a už ju aj idem dať, pretože toto je skutočne geniálne!!! 85% ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Film založený na rozanalyzování lidských emocí je sice skvělým námětem k diskusi a rozboru, ale způsob, jakým vše okatě pojmenovává, z něj činí snad terč k rozcupování. Proto nejprve vyzdvihněme hlavní přednost snímku, a to že říká, it's not bad to be sad. Jinými slovy vzdoruje marketingovému tlaku na to, aby byl každý neustále šťastný a veselý, protože to je kontraproduktivní. Pokud budeme ještě přesnější, vyzdvihuje vzájemnost emocí jako nezbytnost celistvosti. Na druhou stranu to, že smutek může být příjemná a přínosná emoce, už Pixar implicitně říkal ve všech svých předchozích filmech. Pochybnosti vzbuzuje stavba fikčního světa, který je tvořen s nějakou vizí, ale zjednodušuje se způsobem, který vyvolává otázky a nejde je zamést s tím, že jde o dětský film. Naražím třeba na dualitu emocí v protikladu, ke které ale svádí sám Pixar, když do ústřední pozice staví radost a smutek, vzájemné protiklady. Kde je ale opozice k hněvu, strachu a nejméně pochopitelné emocí zastoupené v řídícím centru - nechutí? Nikde, protože příběhově nejsou důležití a představují svou vyhraněnou gestikulací především humornou složku. Navíc jsou mezistupněm mezi dvěma nejdůležitějšími příběhovými rovinami, u nichž vyvstává zajímavá otázka, jestli prožívání malé holky ovlivňuje emoce uvnitř, nebo naopak. Odmyslime-li si totiž bujarý vnitřní svět, děj skutečného světa je tuctovy až hanba. Holka má šťastné dětství, pak se ale přestěhují a je z toho smutná a rozhodne se udělat to, co každý v takovém příběhu. Ale je ovlivněna okolnostmi, nebo pouze nečekaným malérem uvnitř hlavy, který se tváří jako velmi nestandardni stav? Děje se to samé v hlavě všem, kdo zažívají podobný stres? A proč až do této doby nebyly se smutkem problémy, ale najednou musí sahat na každou vzpomínku? Film má řádu skvělých nápadů, ale pro okamžitou funkčnost jsou radikálně ovlivnitelné pro větší dějový důraz. Jednou z malá omluvitelnych a skvělých berlicek je létající vozík ztracený v zapomnění, který poslouží pro silně emocionální momenty (pořad umí Pixar vrhnout slzy do oči) a zároveň jako šikovný nástroj. ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

I jako expert přes žánr horor se vždy rád na nějaký kvalitní ´´ánimák´´ podívám. Film V hlavě přišel s kvalitním nápadem, jak nás vlastně emoce ovlivňují. Postavit film na již zde zmiňované scénce odehrané při rodinné večeři, udělali by tvůrci rozhodně lépe. Druhá kvalitní část se odehrála v propadlišti a pokusu se dostat s Bimbem na létajícím stroji zpět. Myslím si, že děti tomu animáku nemohou rozumět a spíše obdivují vizuál filmu. Pro nás dospělé je to ale moc utahané a nudné. To je učebnicový příklad, kdy nefunguje scénář. Lepší dvě hvězdičky za zajímavou myšlenku, působivý vizuál a dvě scénky. ()

nithiel 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, krásně vizuálně zpracovaný, se spoustou drobných nápadů, které jsou jen tak okrajově zmíněny ( noviny o tom, co se děje venku atd.) Jen je trochu škoda, že se scénář zuby nehty drží dosti jednoduché dětské zápletky, když stejně většinu point dítě neocení, být to cílené na dospělé a komplikovanější, byla by to naprostá paráda (Nejvtipnější byly scénky z cizích hlav, kterých ale bylo zoufale pomálu). I tak je to ale krásný film, u kterého se budete většinu stopáže nadšeně usmívat ;) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Po Letadlech a Autech 2 jsem v Pixar ztratil důvěru a tohohle filmu jsem se bál. Když jsem po prvních pěti minutách skoro brečel dojetím nad tou nádherou, bylo vše odpuštěno. Když museli nechat Bingbonga v propasti, brečel jsem už úplně. Invence, která by stačila na deset filmů, fóry, krásný příběh, emoce jako prase, geniální vizuál,... Dohromady jeden z nejlepších Pixarů a tím pádem animáků vůbec. 100% ()

domkis 

všechny recenze uživatele

V hlavě je jeden z nejlepších animáků, co vůbec byly vytvořeny. Nejen, že má za úkol děti pobavit, ale navíc se je snaží vzdělat, co se radosti, nechuti, smutku, strachu a vlastně celé lidské mysli týče. Film má úžasný vizuál i super gagy. Ovšem není to úplně film zaměřený pro děti. Přiznejme si, že malé dítě prostě netuší, o čem je řeč, když se řekne například podvědomí nebo deprese. Tím ale rozhodně nechci říct, že by to bylo špatně, anebo to byl film nevhodný pro děti. Naopak pobaví rodiče i děti, a ještě něco přiučí. 5* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Inside Out mě trochu minulo účinkem. Námět super, velký potenciál, ale scénář trochu nevyužitý, předvídatelný. To samé můžu říct o samotném vizuálním zpracování. Řemeslně to na mě bylo překombinované, nemělo to řád. Abych nekritizovala jen negativně, mělo to vtipné i dojemné momenty, na rozdíl od mnoha jiných pixarových pohádek si z projekce odnese víc dospělý než dítě, protože se to snaží být jakousi opravdovou sondou do lidských emocí, což mě osobně nevadí. Pro rozšíření obzorů proč ne, ale znám lepší animovaný kumšt. ()

PodPantlofak 

všechny recenze uživatele

Skvělá věc, má to pointu, vtip a hlavně nauční obsah! Toto je správný krok pro tvorbu dětských animáků. Nejenže to děti pobaví, ale i naučí. Nechceme přece další Milion+ generaci. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

I po těch letech prostě Pixar dokáže vyrazit dech. Byl jsem celkem dost natěšen, jelikož trailer(y) sliboval(y) originální podívanou a ono to byla se vším všudy! Nevím co mě víc nadchlo , jestli myšlenka toho, že v naší hlavě jsou tyto "postavičky" a řídí naše pocity a nebo to, jestli mám vážně v mozku takové krásné poličky se vzpomínkama. Tohle byla fakt trefa do černého a pro mě jako milovníka animáků ( ano i v mém věku je miluji a rád je sleduju i v kině) a hlavně Pixaru, naprostá fantazie. Doufám že budou z jejich dílny další dechberoucí a originální zážitky jako je tenhle a hlavně doufám , že moje absolutní srdcovka Toy Story se povede i počtvrté ! PS: Předfilmek Láva , byl naprosto okouzlující ! Gratuluju San Francisco , zničilo jsi pizzu, nejdřív Hawaiičané a teď ty! ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Pixar si opět bere velké sousto předložit divákům film jak pro děti tak pro dospělé. Bohužel tentokrát možná větší, než chtěli. Film je parádním obrázkovým průvodcem lidské psychiky, jsou tam skvělé nápady, jako třeba ten s abstrakcema, ale to, si myslím, dětem neřekne teda vůbec nic. Naopak podivně zjednodušené a místy až potrhlé zpracování filmu nás zas bere do druhého extrému, který se snaží zavděčit těm nejmenším, ale mně vůbec nesedl. V hlavě je ve výsledku rozpačitý film na hranici infantilního a inteligentního humoru. O zásadní Pixarovku se bohužel nejedná, oproti kultovním dialogům z Toy Story zde za zapamatování nestojí jediná věta. 70% ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Jak to často bývá, pixarovka mě prostě nezklamala. Těšil jsem se a z kina jsem odcházel více než spokojený. Škoda, že nezbylo více prostoru pro myšlenkové pochody... jak to jakože funguje, to byla nejzábavnější část.... to putování v hlavě bylo asi spíše barevným koktejlem pro naše nejmenší. I tak si myslím, že to není úplně pro malé děti... osobně jsem si to užil. a vřele doporučuji... ()

campix 

všechny recenze uživatele

Animáky jsou celkově na ústupu a většinou to nestačí zachraňovat ani Pixar. Naštěstí se jim občas zadaří a především mají Petea Doctera, ten se poslední dobu stará o většinu z těch nejkvalitnějších kousků. V Hlavě není výjimkou a jedná se o jeden z nejnápaditějších a nejzajímavějších animáků za hodně dlouho dobu. Bohužel nevyužívá naplno svého potenciálu, který se na nejvíce projevil v interakci rodičů v jídelně. Více takových okamžiků a nebylo by o čem. I tak V Hlavě rozhodně nezklame. Barevná, zajímavá, nápaditá a hezky plynoucí záležitost. ()

Gabbo 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se z traileru hodně těšil, ale mam takovy pocit, že vše nejlepší bylo už v traileru zbytek filmu už se tak nějak vlekl . Pixarovské animáky mám hodně rád, ale tento byl spíše průměrný. U nedávno viděného Home jsem se bavil daleko více.. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem úplně neco jiného. Takže zklamání? Vůbec ne. Prostě mě jen překvapilo, že Pixaráci udělali animák, který je spíš pro větší děti, ale mnohem víc pro jejich rodiče, kteří si to užijí víc, protože mají tu výhodu, že znají obě strany barikády. I oni totiž byli děti a bez ohledu na to, že opakují chyby svých rodičů u svých potomků, tento animák jim trochu vzpomínky na dobu, když jim bylo 11 let osvěží(ne že by se tím jejich přístup k terorizování svých dětí změnil) Vše je velmi promyšlené a funguje, přesto si myslím, že tahle vážnější a přemýšlivější záležitost, u většiny dětí nezaboduje a rozhodně si ji nebudou pouštět pořád dokola, jako tomu bylo v případě Aut. Tvůrci tak mají můj respekt, že se snaží posouvat animované filmy od prostoduchých honiček k obsahově zajímavým filmům pro děti. Tímto ošálili cílovku, ve které jsem já/dospělák, který se jen chtěl na chvilku "přiživit" na animáku pro děcka, třeba jako byli Croadsovi. ()

Související novinky

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Toy Story 4 má scenáristku

Toy Story 4 má scenáristku

20.01.2018

Čtvrtý díl Toy Story se nedává dohromady úplně snadno. Pixar ho oznámil v roce 2014 na červen 2017, jen aby se odsunul na červen 2018 a nakonec až na červen 2019. Původně ho měli napsat Rashida Jones… (více)

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Reklama

Reklama