Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou. (Falcon)

(více)

Recenze (1 158)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Pixar předvedl další skvělý nápad, ale na rozdíl od jiných, tenhle se do mého Top nevejde. Jak říkám, nápad je skvělý, "cesta hlavou" a všechny ty postavičky taky, ale určitě to není pohádka. Nejsem si jistej, že to je cílený na děti. Podle mě je až dost smutný a většina vtípků, co mě pobavila by mě v mladším věku určitě nedostala. Já jsem si to každopádně užil a bavil jsem se s celou pěticí emocí. Jen si prostě nemyslím, že z toho bude tak "pamětihodná" pecka jako Toy Story, Příšerky nebo třeba Nemo. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Většinou jsem z takových srandiček hotový, ale tohle mě mírně zklamalo. Hlavně vzhledem k tomu, že to má víc procent než Madagaskar, kde jsem se chlámal od začátku do konce. Tohle má opravdu super nápad, moc hezky jsou dětem vykresleny myšlenky, jen za to si to zaslouží ty 4 hvězdy. Chyba je ale ve vtipnosti, protože to u čeho jsem se zasmál jsem viděl už v traileru a víc toho v první půlce není. Druhá půlka už je myšlena vážně a je spíš smutná. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Koho uz len napadne zmapovat myslienkove a emocionalne pochody dievcata, spojene so stahovanim a zaclenovanim do noveho kolektivu a spravit z toho rozpravku??? Hardcore...ale absolutne funkcny, nebyt trosku zbytocne natahovanej strednej casti filmu, bolo by to dokonale. Takto "len" 4,5/5* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Spolurežiséri Pete Docter a Ronnie Del Carmen vyrozprávali veľmi, veľmi malý príbeh, keď sa pozriete na to, čo sa deje v skutočnom fyzickom svete. Ale tým urobili niečo veľmi silné, pretože plne rešpektovali, aký búrlivý a dôležitý môže byť vnútorný život dieťaťa. 7/10 ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Inside Out mě trochu minulo účinkem. Námět super, velký potenciál, ale scénář trochu nevyužitý, předvídatelný. To samé můžu říct o samotném vizuálním zpracování. Řemeslně to na mě bylo překombinované, nemělo to řád. Abych nekritizovala jen negativně, mělo to vtipné i dojemné momenty, na rozdíl od mnoha jiných pixarových pohádek si z projekce odnese víc dospělý než dítě, protože se to snaží být jakousi opravdovou sondou do lidských emocí, což mě osobně nevadí. Pro rozšíření obzorů proč ne, ale znám lepší animovaný kumšt. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Převelice originální animák, který jakoby mimoděk odděluje zrno od plev - a činí tak vytrvale, s nekonečnou hravostí ... a MOUDROSTÍ. Jeho fantazie se opírá o realitu, přesto se zdá být bezbřehá. Na každý pád si nenechá vzít křídla, když vás zavede do pozoruhodného světa holčičí mysli, který ovládá pět emocí: Radost, Smutek, Hněv, Nechuť s Strach. Všechno, čím s malou Riley procházejí, je TAK skutečné, TAK přirozené, a přitom TAK fantastické, přičemž k pochopení a akceptování vnějšího světa a jeho proměn - i sebe sama vede jediná cesta, trnitá a křivolaká ... přes vlastní zkušenost. P.S.: ----- "Riley už je dvanáct. Co by se mohlo stát ?" ----- ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Krásně zpracovaný animák, který velmi mile rozebírá lidské myšlení, vnímání a náladovost tak, aby zaujal jak dětské, tak i dospělé diváky. Sympatičtí průvodci s roztomilými hlasy a trefným chováním skvěle doplňují chvilky, kde se samotná hrdinka Riley vypořádává s dospíváním a nabýváním nových zkušeností. Ve finále navíc doplněno opět vynikající Giacchinovo hudbou. Pixar zkrátka předvedl, že má stále co nabídnout. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Pixar konečně zase přišel s něčím originálním, s filmem plným skvělých myšlenek a nápadů. Nicméně, mnoho scén bylo dosti prvoplánovitých, hodně věcí předvídatelných a občas mi to přišlo jako sled epizodek bez větší koncepce, 3 hvězdy. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Fakt jeden z lepších filmů poslední doby...příběh promáklý, byť naivní, ale bylo to milý. A v závěrečných titulcích nejlepší a nejvtipnější scéna. :-D ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Na Gaimanovu Koralinu to nemá. Spíše jde animak typu Ice age, jen místo veverky jsou tu prostrihy do hlav rodičů, kubismus a závěrečné titulky. Zbytek sice taky skvěle funguje, ale je to zase taková disneyovka s poučením na konci. Je to špičkově odvedená práce, ale těch emocí je v ní paradoxně málo. ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele

A teraz si predstavme, že za nás naozaj pracuje celý národ animovaných postavičiek. Chcem to zažiť, chcem to vidieť, chcem si to predstavovať. A navzdory tomu, že mi tak nejaké tie emócie asi chýbali je toto neskutočne chytľavá záležitosť s upokojujúco humorným mužským myslením. Vydržala by som sa na to dívať pokojne aj celý deň. Seriózne, chcem dvojku. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a do všech detailů mistrně propracovaná pohádka, která není, tak úplně pro ty nejmenší. Především druhá polovina se nese na dost depresivní vlně. Humor taky není zrovna Disneyovsky trefný, ale nadruhou stranu vtitřní vesmír mysli hlavní hrdinky, to je skutečně přehlídka nápadů a strhujících okamžiků. Navíc, ač animák, demoliční záběry a akční scény svou velikostí nejenom potěší, ony dokonce ohromý. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době něco z čeho nemám slov a navíc byl to animák. Nabitý emocemi, akcí a barvičkama a vším možným co animák má mít. ( 9.8.15/KINO Frýdlant nad Ostravicí/Sčítání lidu:35/800 komentář ) ( 28.11.15/MAC ) ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Totální bomba. Pixar suverénně utvrzuje svůj prim a já se jak loutka na povel 3x div nahlas nerozbrečím, abych se deset vteřin nato zase popadal smíchy za sedačku... Klobouk dolů, po dlouhé době pixarovka, kterou řadím mezi ty výborné. 5* ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

A takhle se milé děti rodí retardi!!! debilní depka!! U mě štěstí asi zabilo tu depku a pak chcíplo nudou... jako já u téhle infantilní vylízanosti. jednu hvězdu dám aspoň za technické zpracování a Mozkovníky no a pár gegů... ALE... za animaci však né.... Vražedná nuda.. a totálně promarněný potenciál... třeba se tu roztečte samým Štěstím! Na Mimoně to sice zdaleka nemá... ale, v pohodě to u mě získává 2. místo za nejhorší anímák roku PŘEDEVŠÍM ZA ANIMACI!!! (jak z kouzelné školy) . Blecht... O_o Malá oprava pro vaše rozjařené myšlenky... ty malé postavičky, v naší hlavě nic neřídí. Jen vnuknou myšlenku... Jsou to jen hlavní klíčové znaky naší osobnosti. Ale rozhodně to nejsou ty věci co řídí naší hlavu. Bheeee..... Americký vrozený strach z klaunů už je fuck trapný. Ono neodehrávat se to jen v hlavě té holky... urodilo by se mi v hlavě určitě lepší hodnocení. ()

Související novinky

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Toy Story 4 má scenáristku

Toy Story 4 má scenáristku

20.01.2018

Čtvrtý díl Toy Story se nedává dohromady úplně snadno. Pixar ho oznámil v roce 2014 na červen 2017, jen aby se odsunul na červen 2018 a nakonec až na červen 2019. Původně ho měli napsat Rashida Jones… (více)

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Reklama

Reklama