Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou. (Falcon)

(více)

Recenze (1 158)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Po pravdě nerozumím tomu, proč je tenhle film tak vynášen do nebes. Mít v hlavě afektovanou Radost, tak si tu hlavu snad radši prostřelím. To už mi byl daleko sympatičtější Vedral / Zedral nebo jak se jmenoval, v Křečkovi v noční košili, kterej v hlavě Satinskému hulil cigára a tomu pak šel kouř z uší. Cílovou skupinu tohohle filmu neznám. Vlastní zkušenost - malé děti u toho brečí, dvanáctiletý se nudí a já, jako dospělý jedinec jsem otrávená jak šváb. Jedna hvězda za Smutek a jedna za Hněv - to je sympaťák :-) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

V hlavě je animák pro dospělé. Od puberty dolů bych snad ani nezkoušel děti s takovýmhle filmem otravovat. To dávám filmu za největší nedostatek. Jinak já si film užil. Je originální, je vtipný a je místy i krásně melancholický. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Prakticky nemám výhrad (čo je pre mňa, akožto človeka, ktorý Pixar - na rozdiel od iných - príliš nemusí/nesleduje, prekvapenie). Iste, vedel by som si to predstaviť aj v "dospeláckom" balení a celý nápad vyťažený viac na dreň, ale to by scenár asi musel písať Charlie Kaufman :). Inak je to ale strašne nápadité, vtipné, svižné a nevtieravo dojemné. Občas sa dej trochu točí na jednom mieste, ale všetky tie nádherné destinácie jednej dievčenskej mozgovne nemožno neobdivovať. A záverečná hláška a odkaz na pubertu dávajú filmu celkom fajn ironickú bodku, emócie budú mať čo robiť :). Celkovo veľmi pohodový film, pri ktorom som ani na moment nemal pocit, že ma Pixar len infantilne emocionálne vydiera (viď. MONSTERS, NEMO...). ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Fantazie v té nejčistší formě! Se skvělými nápady se V hlavě utrhla lavina a výsledek byl famózní! Pixar jako vždy dokázal pobavit i dojmout, podpořen kouzelným vizuálním zpracováním a krásnou Giacchinovou hudbou. Navíc s výborným poselstvím, že žádná emoce není špatná a každá má své místo. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Nápad skvělej, zpracování nic než průměrný - ne průserový, ale prostě (vzhledem k milionový myšlence) tak nějak nevyužitý. Je tam spousta skvělejch momentů (sny, kanadskej idol, vlezlá reklamní znělka, poplach v klukově hlavě při pohledu na holku) a nápadů, ale na druhou stranu je to často přehnaný až estrádovitý (chápu, chtěj se očividně zavděčit dětem) nebo zkratkovitý a plný oslích můstků. To by tolik vadit nemuselo, je to holt animák, je dejme tomu pro děti a s tim bych problém ani tak neměl, jen i tohle je něco, kvůli čemu to prostě do nebes vynášet podle mě nejde. A ta unylejší prostřední část putování Radosti a Smutku, ta byla opravdu ze slabšího soudku - jakkoli chápu, že byla potřebná k doskreslení Rileyiny osobnosti a jejímu smíření se světem. A aspoň z toho plyne na americký poměry pro mě docela překvapivě střízlivý rozuzlení, totiž to, že smutek je pro život nepostradatelná emoce a nemá smysl očekávat všechno jenom růžový, sluníčkový a vysmátý. Jen nevim, jestli zrovna tohle je myšlenka, na kterou jsou osmiletý caparti zralí a jestli by si z toho mohli odnýst i něco jinýho než jenom depku. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Existuje dokonalejší Pixarovka? Pravděpodobně ne. Samozřejmě nikdy nezavrhnu mé dětství po boku Hledá se Nemo, Toy Story nebo rodinky Úžasňákových, z těch novějších mě Inside Out ale naprosto odbouralo. Tolik originality. co se tvůrcům podařilo nacpat do zdejších 95 minut, jsem v animovaném filmu nezažil již dlouhé měsíce. A to že se animákům i vzhledem k mému věku snažím věnovat alespoň prostřednictvím 1-2 kousků měsíčně. Žasl jsem nad nápaditostí celého filmu, smál jsem se v patřičných pasážích a kochal se dokonalou animací. Zasloužená pozice mezi mými 3 TOP animáky. ()

Playman 

všechny recenze uživatele

V hlavě je fakt masterpiece... pravděpodobně ho zahrnu ne jen do top 15, ale spíš do top 5 letošního roku. Ve světě, kde se děcku cpou sračky jako Mimoni, se zjeví něco tak geniálně propracovanýho, šíleně zábavnýho, chytrýho.. jako fakt hodně chytrýho a nápaditýho.. a hlavně lidskýho. Dojalo mě to.. totálně... nečekal jsem to takhle silný. Pixar vládne! ()

koxin 

všechny recenze uživatele

Velmi originální a zábavný animák, co ty děcka možná i něco naučí - ne, jak mimoni co jen prdí a smějou se tomu. Výtvarná stránka trochu pokulhává, dočkáme se klasických figur ala Disney, které se ničím neliší. Jediné opravdu skvělé postavy byli bingbong a vztek, díky nim jsem se opravdu pobavil a odešel z kina s úsměvem. ()

civalII 

všechny recenze uživatele

Jsem si jist, že ti úplně nejmenší (do pěti let), si to tolik neužijou, resp. nepochopí. Pro ty ostatní (včetně dospělých) je to ale nádherný zážitek. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

"Když pocity mají pocity." :D Hrozně sympatický animák, ve kterým se snadno vidíte. Už ve chvíli, kdy malá Riley pobíhala s kalhotkami na hlavě jsem se do toho snadno vžila a v chování jednotlivých nálad se perfektně viděla. Smutek s Radostí to rozbalily na plné čáře, ale zbylá trojka vůbec nezůstávala pozadu. Co chybělo v jedné části, vynahradila to během chvilky ta druhá. I přes to, že má film 102 minut to celé tak neuvěřitelně rychle utíká! Možná už jen proto, že to není žádné velké a okoukané dějové klišé, které si vás rychle získá. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Že by byl Pixar zpět na koni? Po dlouuuuuhé době konečně něco zajímavého v CGI tvorbě i pro mě. Výborné hlasové obsazení a ústřední nápad, který je naprosto bravurně zpracován. I když příběh samotný by mohl být trochu odvážnější a kreativnější, nemůžu si pomoci, ale provedení je skvělé a já se bavil fantasticky. 90 % ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Jedním z důvodů, proč dávám filmu plný počet bodů, je jeho transcendentní povaha. Abych teda nemluvil moc yntelektuálsky – nejenže hovoří převážně o smutku a jeho důležitosti v životě člověka, rovnou vás donutí tento pocit zažít. Ve snímku je totiž jedna klíčová scéna, která by nebyla ani z osminy tak krásná, tak překrásně čistá a dechberoucí, kdyby to zároveň nebyla ta nejsmutnější část. Ten samotný moment má schopnost divákovi dokonale vysvětlit poselství snímku. A taky rozplakat dospělýho chlapa. Krom toho se ale Inside Out samozřejmě vyjímá fantastickou animací, nápaditým scénářem, který možná nepředvádí nic ohromujícího, ale stejně jako většina Pixarovek zpracovává jinak celkem banální zápletku s finesou a vtipem. Tentokrát se nezaměřuje na postavy, ty (už i díky volbě tématu) zde slouží především jedné jasně definované roli. Hrozně jsem si však užíval výkonu Lewise Blacka – jen jeho hlas tvořil podstatnou část humoru filmu. Za mě teda nádherná věc, skvělej film a Pixarovka hodná tohodle označení. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Masově chválený film, ze kterého osobně příliš neodtékám.. Asi nejvíc mi "vadilo" grafické zpracování figurek, které byly velmi "jednoduché" na dnešní dobu.. Mám raději vymakané detaily než jednoduché prosté hladké tvary.. Nápad byl super, ale asi bych se nezasekla na jedné životní epizodě, ale rozvíjela bych to mnohem dále ;-) Puberta a první láska může být hodně zajímavá :-D Závěrečné titulky za mě nejvíc! ;-) ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Animované, roztomiloučké, trochu smutné, zcela vysvětlující. Po dlouhé době animáček, a splnil očekávání. Parádní příběh, který mě připoutal k obrazovce a bavil od začátku. Navíc konečně vím, co se mi děje v hlavě a že tam musí být kolikrát pekelná rvačka o ovládání pultu. Přišla i smutná chvilka se zapomněním a steskem po domově. Příběh, který zahřeje. ..jasný, co by se mohlo stát 13letý holce? Hlavně nemačkejte ten červený čudlík s názvem Puberta.. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Největší chyba tohoto animáče od Pixaru je ta, že sám neví, pro jakou věkovou skupinu vlastně je. Zatímco postavičky jsou barevné a ploché jako pro děti ve věku filmové hrdinky, zápletka je víceméně pro dospělé a věřte mi, děti to nebaví, protože na pohádku je to moc smutné. A dospělák se na to jednou podívá a stačí. Hysterie a oblíbenost tohoto filmu jde mimo mě. Aneb jak si radost uvědomila, že potřebuje smutek, aby existovala. Film je dost depresivní a smutný, navíc se v něm hrdinka loučí s dětstvím a bezstarostností, takže zápletka Toy Story. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film byl naprostá bomba :) Moc ráda se na něj podívám znovu :) Už jen to, že jsem si skvělé scény po skončení filmu pustila znovu (ať sny, ať pohledy do ostatních hlav, kde tytéž "postavičky" "řídily" další členy rodiny) Ale hlavně je to bombastický nápad :) Něco tak zajímavého, k zamyšlení pěkného a tak - jak bych to nazvala - příjemně neznámého, jsem dlouho neviděla :) Smutku bych dala pár facek, jelikož všechno to byla jeho vina....Ty kuličky všude :) Připadala jsem si jako v automatu na žvejkačky, kam stačí hodit jen 5kč. Vztek, který vždy báječně vzplanul :) :) Bing Bong a jeho cesta na Měsíc a ochota "obětovat" se....Není to nějak extra sentimentální a hlavně je tam takové kreativity a nápadů :) Rozhodně bych tomu dala ta nejvyšší ocenění :) ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Neskutečná pecka, která dává naději, že by se mohl odehrát návrat krále animovaných filmů. Fakt si nepamatuji film, který by mě až takhle emocionálně rozsekal, tak že jsem musel zadržovat slzy, abych se neztrapnil před dětmi, kteří seděly kolem mně. V hlavě je ten správný Pixar, který většina z nás miluje. Milujeme ho, protože se nebojí být originální, hravý, má výborný přístup k postavám a k příběhu, má skvělou animaci a dokáže dojmout, jak dospělého, tak i děti. Mnozí Pixar kritizovali za to jakým směrem se posledních pár let ubíral, a tento film všem kritiků vytírá zrak. Ke všemu jde navíc o nejméně přístupný film, který Pixar zatím udělal. V hlavě je mnohem komplikovanější film, než většina toho co zatím studio dělalo. Už jen samotným příběhem. Někdo může namítnout, že třeba takový Wall-E nebo Vzhůru do oblak, taky nebyly tak divácky vděčné filmy, jako třeba Auta nebo Příšerky s.r.o. . Chci tím říci, že V hlavě má mnohem těžší příběh na vyprávění a samotnou výstavbu, a ke všemu má samotný příběh obrovský přesah, který mladším divákům nemusí úplně dojít. Jasně jsou tady animované postavičky, které neustále hláškují, někam padají nebo mají perfektní gagy. O to více mě překvapilo, že je příběh dost hodně smutný a v některých momentech se nebojí být trochu deprimující. Ono jde i o celkovou výstavbu celého světa, jak se mění a jak jedna věc ovlivňuje druhou a ta následně další a další. Některé věci jsou ve filmu z jistého důvodu(Bing Bong), a když si splní svůj účel, tak jsem si neříkal, že to je čistý kalkul tvůrců, ale že to tak má být a díky tomu daná scéna funguje, tak jak fungovat má. Emoce přicházejí, tak jak přicházet mají a prakticky záleží jen na Vás jestli to budete cítit stejně nebo Vás to bude míjet. Další velkou výhrou filmu, krom jeho pojetí a originality, jsou postavy emocí, které jsou prostě dokonalé a nemají chybu. Radost a Smutek dokážou z obyčejných scén vyždímat tolik emocí, že jsem tomu ani sám nevěřil. Navíc jsou to natolik zajímavé postavy, že jsem jim fandil, bál se o ně a jejich celkové prozření pro mě bylo jako rána na solar, která mě položila. Totéž platí i pro lidské postavy, které sice mají méně prostoru, ale o to více jejich scény fungují. Z filmu jsem dost hodně nadšený, ale na druhou stranu, první půlka mě moc nechytla, prostě jsem viděl řemeslně udělanou podívanou, které něco chybělo. Naštěstí to co mě chybělo, se v druhé půlce ukázalo v nejkrystaličtější podobě a krásně to pak na konci gradovalo. V hlavě je výborný animák, který sice bude bavit více dospělý, ale děti si ho rozhodně užijí také. PS: Kraťas před filmem není špatný, jen by byl lepší, kdyby se v něm tolik nemluvilo. ()

Související novinky

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Toy Story 4 má scenáristku

Toy Story 4 má scenáristku

20.01.2018

Čtvrtý díl Toy Story se nedává dohromady úplně snadno. Pixar ho oznámil v roce 2014 na červen 2017, jen aby se odsunul na červen 2018 a nakonec až na červen 2019. Původně ho měli napsat Rashida Jones… (více)

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Reklama

Reklama