Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou. (Falcon)

(více)

Recenze (1 159)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Neskutečná pecka, která dává naději, že by se mohl odehrát návrat krále animovaných filmů. Fakt si nepamatuji film, který by mě až takhle emocionálně rozsekal, tak že jsem musel zadržovat slzy, abych se neztrapnil před dětmi, kteří seděly kolem mně. V hlavě je ten správný Pixar, který většina z nás miluje. Milujeme ho, protože se nebojí být originální, hravý, má výborný přístup k postavám a k příběhu, má skvělou animaci a dokáže dojmout, jak dospělého, tak i děti. Mnozí Pixar kritizovali za to jakým směrem se posledních pár let ubíral, a tento film všem kritiků vytírá zrak. Ke všemu jde navíc o nejméně přístupný film, který Pixar zatím udělal. V hlavě je mnohem komplikovanější film, než většina toho co zatím studio dělalo. Už jen samotným příběhem. Někdo může namítnout, že třeba takový Wall-E nebo Vzhůru do oblak, taky nebyly tak divácky vděčné filmy, jako třeba Auta nebo Příšerky s.r.o. . Chci tím říci, že V hlavě má mnohem těžší příběh na vyprávění a samotnou výstavbu, a ke všemu má samotný příběh obrovský přesah, který mladším divákům nemusí úplně dojít. Jasně jsou tady animované postavičky, které neustále hláškují, někam padají nebo mají perfektní gagy. O to více mě překvapilo, že je příběh dost hodně smutný a v některých momentech se nebojí být trochu deprimující. Ono jde i o celkovou výstavbu celého světa, jak se mění a jak jedna věc ovlivňuje druhou a ta následně další a další. Některé věci jsou ve filmu z jistého důvodu(Bing Bong), a když si splní svůj účel, tak jsem si neříkal, že to je čistý kalkul tvůrců, ale že to tak má být a díky tomu daná scéna funguje, tak jak fungovat má. Emoce přicházejí, tak jak přicházet mají a prakticky záleží jen na Vás jestli to budete cítit stejně nebo Vás to bude míjet. Další velkou výhrou filmu, krom jeho pojetí a originality, jsou postavy emocí, které jsou prostě dokonalé a nemají chybu. Radost a Smutek dokážou z obyčejných scén vyždímat tolik emocí, že jsem tomu ani sám nevěřil. Navíc jsou to natolik zajímavé postavy, že jsem jim fandil, bál se o ně a jejich celkové prozření pro mě bylo jako rána na solar, která mě položila. Totéž platí i pro lidské postavy, které sice mají méně prostoru, ale o to více jejich scény fungují. Z filmu jsem dost hodně nadšený, ale na druhou stranu, první půlka mě moc nechytla, prostě jsem viděl řemeslně udělanou podívanou, které něco chybělo. Naštěstí to co mě chybělo, se v druhé půlce ukázalo v nejkrystaličtější podobě a krásně to pak na konci gradovalo. V hlavě je výborný animák, který sice bude bavit více dospělý, ale děti si ho rozhodně užijí také. PS: Kraťas před filmem není špatný, jen by byl lepší, kdyby se v něm tolik nemluvilo. ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

Inside Out je přeceňovaný film, který má sice pár super scén (za všechny např. rodinná večeře a titulková scéna), ale jinak je to natahované utrpení plné logických děr a nudy. Kdyby zůstali u konceptu interakce několika lidí a co se děje u nich v hlavě (v řídícím středisku), bylo by to lepší, než sledovat nudné putování dvou emocí skrze mozek. Dost mě štvalo vytvoření určitých pravidel světa a jejich následné konstantní porušování, protože scénaristé potřebovali aby se vytvořila překážka pro ospravedlnění putování. ()

Emerelle 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný animovaný film, velmi povedeně zpracovaná animace. Dále velmi promyšlený mechanismus fungování lidské mysli... třeba skladiště dlouhodobé paměti nebo ostrovy, které představují základní pilíře osobnosti. Asi nejvíce mě pobavila pasáž, která byla u titulků, kdy bylo povedeně znázorněno co se lidem děje v hlavě ( dobře i psům :D ). ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

WOW. Nechápem. Okno do detskej duše. Základy psychológie. Animovaný film, ktorý je viac pre dospelých ako deti. Niečo tak hlboké už v animovanom rezorte dlho nebolo. Aj slzy boli. Ja som speechless. Sorry. Veľa, veľa, veľa percent. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nádhera: úchvatně propracované, důmyslné, nápadité. Ryzost emocí a jejich bezprostřední projevy "venku" na mne silně dolehly a já byl ke konci regulérně dojat. Také "vevnitř" se ale odehrálo skutečné drama (krásná -dospělá- scéna sebeobětování při úniku ze zapomnění), až mi skoro přišly na obtíž všechny ty ztřeštěné (nepopírám, že vtipné) úlitby pro menší diváky - padání, skotačení, pitvoření. Pixar tentokrát -opět- trefil do černého. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Žádná konkurence pro Na vlásku, Koralínu, Rebelku nebo Jak vycvičit draka (první díl). Dobrej nápad, ale ne příliš dobré provedení. Od doby, co Radost opustila Velitelství a snažila se hodinu dostat zpět, to pro mě byla prostě nuda. Projevilo se tam totiž, že V hlavě, kromě originálního nápadu, v podstatě nemá děj. Holka se přestěhuje s rodiči do jiného města a nelíbí se jí tam = celý příběh. Slabší 3*. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že pixarovským tvůrcům opět naskočil motor a jejich děti a rodiny je přiměly stvořit jeden z nejgeniálnějších animáků. Časté téma: Dítě vs. Rodina, Přátelství je vyvedeno k tomu nejemotivnějšímu prožití filmu napříč žánry a hereckými výkony. Pixarovští tatínci karikaturně vykouzlili něco s čím ve svých dubových hlavách soupeříme celý život a stvořili originálně vtipné universum tepající někde v mozku. Vrcholná animace a hlavně gesta, mimika je soustředěna na dětskou hrdinku a je až neuvěřitelné jak je odpozorována a působí přirozeně v jejím chování. K disneyovkám/pixarovkám vždy patřily emoce. Tady je nejen film o nich, ale nádherně jsou i napouštěny do diváků. Film by měl být o emocích. Rozesmát není těžké, znechutit si film je jednoduché, přivodit divákovi strach je už těžší, ale donutit ho projevit smutek a pláč, to chce už mít něco v hlavě. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Troufnu si říct, že je to od WALL-Eho nejlepší Pixarovka, co tu byla. A celkově ji řadím do své top 3 (společně s Finding Nemo) ()

Nyck 

všechny recenze uživatele

V poslední době se mi animáky zdály být čím dál podobnější a méně originální. "V hlavě" pobralo originalitu za všechny zbylé. Super. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, personifikace procesů lidské mysli jako animák! (Pozn.: Ano, už to tu více či méně bylo, ale pořád to není zdaleka vyčerpané téma). Bohužel, až na pár momentů (aneb konfrontace jednotlivých "mozko - teamů") a některé detaily (dlouhodobá paměť a její správa) to vyšlo tak nějak naprázdno. Má to sice hezkou pointu, ale tu už nám dříve odzpívala Lykke Li ve své Sadness is a blessing. Bohužel jako celek je to slabota, zejména obzvlášť na pixarovské poměry (to by si zasloužilo ještě jednu hvězdu dolů - Pixar, you know better!) ()

L_Johnny 

všechny recenze uživatele

Tleskám! Konečně jsem se ktomuto povedenému animáku dostal a musím podotknout, že jsem se bavil lépe než jedenáctiletý bratr, který ztoho byl převelice nadšený. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animáků vůbec. Výborně promyšlené a tak důkladné a plné fantastických nápadů. Nutí diváka k zamyšlení a děsí ho tím, jak je to pravdivé! Po skončení jsem dal své ani ne pětileté dceři pár kontrolních otázek, protože se dívala se zatajeným dechem a kupodivu tomu správně porozuměla. Samozřejmě nemohla chytit všechno, například zkratku abstraktním myšlením, která mě naprosto rozsekala, ale podstatu ano a za to musím tvůrce opravdu pochválit. Na tohle se rád podívám znovu. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

(logicky) když hybatelem děje jsou dvě konkrétní emoce, je film veselý i smutný, radostný i dojemný -u pixaru takhle emotivní žádný nebyl snad od toy story 3- rukopis peta doctera (UP) čitelný ..a já, neskutečně nadšený (100%) ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Pěkně animovaná, originální, občas díky Depce vtipná, občas díky neoriginálním honičkám nudná, dobrodružná cesta Radosti na své místo: 65% (sál kina zaplněný ze dvou třetin, zatím 2165 hodnotících, 85%, 284. nejlepší film). ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Za nápad 5hviezd. A nakoniec parádne posolstvo. Tešte sa z tohto animáku a na túto radosť budete ešte dlho so sentimentom spomínať! ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Originalita bohužel někdy nestačí. Tenhle film je totiž napsán tak stereotypně a nudně. Postrádá to inteligentní humor a hlavně pořádnou zápletku. Horší to mohlo být snad jen, kdyby tam vystupovala nějaká dětinsky trapná a otravná postava... ona tam vlastně je! V hlavě je pro mě bohužel promrhaný originální nápad. Zajímalo by mě, jak by tohle vypadalo například v rukou Phila Lorda a Chrise Millera. ()

Související novinky

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Toy Story 4 má scenáristku

Toy Story 4 má scenáristku

20.01.2018

Čtvrtý díl Toy Story se nedává dohromady úplně snadno. Pixar ho oznámil v roce 2014 na červen 2017, jen aby se odsunul na červen 2018 a nakonec až na červen 2019. Původně ho měli napsat Rashida Jones… (více)

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Reklama

Reklama