Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou. (Falcon)

(více)

Recenze (1 159)

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Animovaný film s originálnym nápadom ktorý úspešne zafungoval vo všetkých smeroch? Pre mňa takmer určite takže nevidím dôvod nedať na plnú. (90%) ()

VyViteKdo 

všechny recenze uživatele

Pixar se čím dál zhoršuje...bylo to opravdu fajn, ale víc než 3 nedám. Nápad skvělý, celkem dobře zmáknutý, ale jak už hodně lidí psalo; strašně mi vadila ta prostřední pasáž. Vesměs nešlo o nic dramatického, byly tam fajn setkání, dávalo to vesměs smysl, abstraktní myšlení bylo naprosto neskutečné, ale prostě tahle část ten film úplně zabila. Celkově se mi to ale líbilo, ale zbytek...jak píšu :) ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Ta tuhle super pohádku jsem pustil v noci, když naše malá princezna nemohla spinkat a musím říci, že vydržela nehnutě koukat až dokonce a to je velkej ďáblík. Co mě překvapilo možná trochu více, že i my dva s manželkou jsme to unavený zvládli dokoukat. Toto je animák opravdu tak nějak ze života. Pěkná animace, super námět. No prostě fakt doporučuji. Ve filmu jsem se prostě viděl… ()

ludva10 

všechny recenze uživatele

Moc teda nechápu, jaktože má tento film takové vysoké hodnocení? Včera jsme koukali na Croodsovi a to byl úplně jiný Level. Tady chybí tak nějak děj a hlavně chybí úplně vtip. Jestli jsem se zasmál 3x, tak to možná přeháním. A to je to hlavní, co bych od animáku očekával. Možná bych dal i 3* , ale celý film mě děsně sr.... postava smutku. Takže víc bohužel nedám. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad podpořený vynikajícím zpracováním, který dokáže vyburcovat k činu emoce nejen plátně, ale i v reálu. 80 % ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Velice originální námět s tradičně dokonalou Pixarovskou animací, a proto je velká škoda, že tvůrci plně nevyužili možností, který jim tento nový svět nabízí, a vydali se v rozvíjení příběhu pouze jednou z mnoha cest. Není sice pravda, že by byla špatná nebo nudná, ale hlavně ve srovnání se skvostným závěrem je vidět, že se z takového námětu dalo vytřískat mnohem víc. Každopádně je to po chvíli šedi konečně vydařený animák, který navíc dokáže vyzařovat emoce, a to nejen ty kladné. Dvojka více zaměřená na potenciál interakce s ostatními lidmi ála závěr by nebyla vůbec na škodu. ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Je to paráda, když jsou tvůrci schopný a ochotný jít dál za první stránku, a přitom se to nezvrtne v suchopárnej výukovej program. Tady se to očividně povedlo, všechno je usazený jak řiť na nádobí, včetně takových vychytávek, jako že hlavě dospělý ženský "šéfuje" smutek, hlavě dospělýho chlapa "šéfuje" vztek, imaginární kamarád ze tří let brečí bonbóny (co asi dostane dítě v tomhle věku, aby nebulelo, že? :-) ), největší strašáci dětství jsou vytěsněný do podvědomí ( " sem zavírají největší potížisty" ), o pasece, kterou dítěti v lebeni udělá krádež, nemluvě. Všechny moje dcery maj ten film v oblibě a koukaj na něj docela často - nemám proti tomu ani zbla námitek. ()

guri 

všechny recenze uživatele

Perfektny namet, paradny scenar, tradicne uzasna animacia a film, ktory nenudil ani minutu. Po dlhsom case opat Pixar v takej forme, v akej ho mam najradsej (ked tocil Rodinku Uzasnych, Priserky, Nema). Genialne!!! Pri tomto filme sa mi v hlave ulozilo plno zltych guliciek :-) ()

Ozzy2

všechny recenze uživatele

Animovaný Křeček v noční košili,i když tady to funguje mnohem lépe.On je to taky animák a skoro o 30 let novější. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné! V Pixaru znovu přišli s novým nápadem, a vytěžili z něj naprosté maximum. Máme tu znovu fantastickou animaci, pěkný příběh, který osloví všechny bez rozdílů věku a spoustu promyšlených gagů a vtípků, u kterých se budete popadat za břicho, a taky hodně univerzálních emocí v té nejryzejší podobě, které snad musí zasáhnout každého. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Málokedy vidím tak originálny animák, či film. Pixar späť na vrchole. Zaslúžený Oscar, Zlatý Glóbus a BAFTA za najlepší animovaný film roka. Na konci som si uvedomil, že by som kľudne zvládol aj pár minút navyše. Scéna pri večeri a reakcia hlavy rodiny najlepšia. :) ()

kilobyte 

všechny recenze uživatele

V porovnání s volně navazujícím kraťasem Rileyino první rande? dost velké zklamání. Nejvíce mě mrzelo, že emoce ostatních lidí byli upozaděny, i když by si větší prostor zasloužili. Místo nich zabírá až příliš velký prostor "výpravná" cesta skrze Rileyinu mysl. Scénky ze závěrečných titulků se ale velmi povedli, škoda že v tomhle stylu nebyl celý film. ()

FilipStinef 

všechny recenze uživatele

Jak tenhle film krásně vesele a komicky začíná, tak tragikomicky a místy až velice depresivně pokračuje. Je plný originálních myšlenek a opakované nápaditosti, úžasně srší vtipem. Všechno je do puntíku promyšlené a zajímavé. Jenže co tak nějak narušuje jinak naprosto učebnicovou vypiplanost je právě ta smutnější část filmu. To, že mi bylo během posledních 20 minut filmu několikrát skoro do breku bych jakémukoliv jinému filmu přičetl jako body navíc, jenže v případě animovaného filmu ten rychlý přechod z barevné radosti do šedivého smutku vyvolává spíše rozpačité pocity (scénu, kdy Radost s Bing Bongem zapadnou do propadliště zapomnění a snaží se z ní dostat, bych s klidem zařadil mezi nejdepresivnější scény, co jsem kdy v animáku viděl). Zkrátka zábava je to hutná a osobitá, rozhodně není pochyb o tom, že jsem si ji mimořádně užil, ale o něco více nadhledu v některých momentech by jí rozhodně neuškodilo. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Úžasný námet pre animák, ktorý je technicky brilantne spracovaný, no koncepčne sa to v prostrednej časti rozpadá a nedrží to. Dokonca to v nadmernej miere obsahuje akčné prvky, kde sa rúcajú svety, niečo furt vystreľuje, vybuchuje a príde mi to ako obraz toho aké dospelácke filmy dnes sledujeme. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Mnozí pěli ódy, ale mě to trochu zklamalo. Animace je hezká, i když je to strašně barevný, subjektivně ještě barevnější oproti starším filmům téhož studia. I ty hlavní postavy musejí mít každá nějakou barvu, ač každá vypadala jinak. Některé dokonce jako z jiného filmu. Taky jsem se nedokázal s nimi sžít, i když nechci tvrdit, že by mě něco rozčilovalo, bylo to celkem fajn. Především jsem od toho ale čekal asi něco jinýho, jiný příběh, jiný humor a jinou animaci. Neměl jsem zdání, že je to pixarovka a pro mě to bohužel víc nebude, navíc průměrná. Snaží se to sice být milé a vřelé, ale kupříkladu Up bylo daleko lepší, citlivější a navíc dobrodružnější. Takže sice pobavilo, ale průměr. ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Usměvné, ale ne až tak zábavné. Originální, ale ne průkopnické. Emocionální, ale nikoli dojemné. Strach byl fajn, ale ne super. Zkrátka dobré, ale ne skvělé. Od zkřížení Pixaru s Disneyem jsem si sliboval více. A že to oba umějí! 65% ()

Xenon 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalej film!!! Tleskám ve stoje! Boží animace, perfektně promyšlený procesy v hlavě. Epickej film na úrovni Lego příběhu :). Doporučuju! 100% ()

Související novinky

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Toy Story 4 má scenáristku

Toy Story 4 má scenáristku

20.01.2018

Čtvrtý díl Toy Story se nedává dohromady úplně snadno. Pixar ho oznámil v roce 2014 na červen 2017, jen aby se odsunul na červen 2018 a nakonec až na červen 2019. Původně ho měli napsat Rashida Jones… (více)

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Reklama

Reklama