Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou. (Falcon)

(více)

Recenze (1 159)

Black-star 

všechny recenze uživatele

Wow, tak to jsem nečekala. Opět pixarovka, která se po všech stránkách povedla! Je to velice poutavě a s humornou lehkostí. Celý snímek musí zasáhnout diváka jakékoliv věkové kategorie. V tomto snímku je vše a vše je kouzelné. Mnoho dojemných chvilek při kterých jediné oko nezůstane vyschlé. Je zde krásně spojena realita a chod emocí které zapříčiňují vnější projev člověka. Nejkouzelnější a nejhlubší na tom všem je to prozření a jakoby postupný vývoj v tom že člověka dělá soubor emocí a vzpomínek a že radost bez smutku nemůže být. Opravdu skvělý filmek na který se určitě znovu ráda podívám... aza mě baz diskuzí 5 ***** ()

Selixinho 

všechny recenze uživatele

Úžasná práce. Propracované, jednoduché, dechberoucí představení. Uvnitř jsem dlouho doufal, že někdy uvidím něco takového, ale nikdy mě nenapadlo, že to bude právě animák. Radost, smutek, strach, nechuť a zuřivost - všechno tohle ve filmu najdete a proto by ho měl vidět naprosto každý. Výborné, určitě TOP 5 tohoto roku. ()

Simomon 

všechny recenze uživatele

Ve filmu jsou dve dejove linie- jednou je pribeh male holcicky a ta druha je o tom, co se odehrava v jeji hlave. Tam vystupuji vselijake bizarni postavicky od emoci az po udrzbare vzpomínek. Cely tento svet uvnitr hlavy je velmi chytre vymyslen. Divak se o nem dovida postupne, coz stupnuje napeti a hlavne to cele v ramci sve logiky funguje. Dulezite je, ze ve filmu chybi klasicky zaporak a cele je to vlastne metafora na emocionalni souboj negativnich a pozitivnich vlastnosti. A s vybornou pointou, ze kdyz "Sadness" (smutek) a "Joy" (radost) spolupracuji, jsou duleziti a prospesni. Inside Out je velmi originalni film, vizualne perfektne ztvarnen, casting je bezchybny, ale hlavne je neskutecne emotivni! Jenom bych nedoporucoval na film brat deti. Nedovedu si predstavit, jak budou vnimat vsechny ty paralely na lidske podvedomi a navic :STREDNI SPOILER: dojde dokonce k umrti jedne z hlavnich postav. POSLEDNI SLOVO: Po dlouhe dobe 100% filmovej zazitek, doporucuju vsem, nejen fanouskum animaku. Pixar je zpet! 5/5* ()

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele

Film sa mi uprimne pacil, no stale to bol viac Disney nez Pixar. Niekolkokrat som sa huronsky zasmial (fantasticke zaverecne tiulky), no taktiez som mal casto pocit, ze namet nebol vyuzity, tak ako by mal. Smutne sceny vacsinou nefungovali, hoci dievca vedla nas sa rozrevalo. Nechapem tie nadsene recenzie. Prehypovany film ako Up. Hudba bola spickova, Oskara Michaelovi Giacchinovi! Po nevyraznom Jurskom svete opat nasiel sam seba. ()

MilesTeg 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to v dabingu a když poprvé promluvila Smutek hlasem Zuzany Slavíkové, podívali jsme se na sebe s přítelkyní a věděli jsme, kdo bude náš hlavní hrdina :-) Ovšem v hlavě kočky, tam to sedělo stoprocentně :-)) Ano, dějově je to vlastně velice prosté, ale děti prožívají všechno intenzivně, takže je to v pořádku. Jenom ve mě na konci filmu trochu hlodalo, proč vedoucí emoce u pultu matky byla Smutek, navenek to tak nevypadalo, ne? ()

Khalia 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ovšem paráda. Do kina jsem šla naprosto bez předsudků, s pocitem "to bude další průměrný animák", ovšem můj dech byl vyražen po pár minutách a nevrátil se do samotného konce filmu. Ano, nevěřila jsem větám typu "Pixar je zpátky", ale nyní to musím poznamenat také. Snímek V hlavě dlouho nebude mít konkurenci. Film ale ve své myšlence rozhodně není filmem pro děti. Ty si užijí barvičky, ale dospělí si užijou gagy a skvělý podtón, který má základy v psychologii. Vše dává smysl. :) A to ani nepočítám, kolikrát jsem brečela dojetím a kolikrát smíchy... snad celých 102 minut. 100% ()

kubik.j1 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná a zároveň zábavná rozprávka, ktorá naplnila očakávania. Vrelo odporúčam a nezabavia sa pri nej len detí, ale myslím, že všetke generácie sa na nej pobavia. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Neskutečně originální podívaná, kdy jsem v jednom kuse žasla, co všechno ty tvůrce nenapadlo, a kdo má kruci takovou skvělou fantazii! Grafika je perfektní a množství hlodů dělá film zábavným i pro dospěláky. Co mi trochu vadilo, to bylo poměrně větší množství hluchých míst. Naštěstí je vždycky vystřídalo něco jako příchod kočko-slono-delfína. ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Hooooodně povedený snímek, originální námět i zpracování..Čekal jsem že by to mohlo být dobré ale tohle mě chvílemi bavilo, pak dojímalo, prostě to mělo všechno co má správný film obsahovat..Někdy bych se chtěl podívat do své hlavy, mám totiž pocit že tam sedí jen ten červený panáček a tahá za páky :-D ... ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Promyšlené, zábavné i smutné, dojemné...lidské. Pixar se v mých očích opět vrátil na počátek své produkce, kdy dělal nejen hezké a zábavné filmy, ale i takové, které měly nějaký přesah a dojímací potenciál (a to píši jako chlap...). Celý děj, prostředí, chování všech zúčastněných je úžasným způsobem promyšleno a smekám klobouk před odvahou tvůrců zkusit něco takto odlišného. Vyšlo to, a zcela zaslouženě. Bravo. Jinak závěrečné titulkové odbočky do hlav dalších zúčastněných jsou povinností zejména pro majitele koček.:) ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně díky tomuto animáku dozvěděl, proč když oslovím nějakou slečnu, tak je mnou tak znechucená. To se jí jen Radost zatoulala někam do velkého bludiště vzpomínek a Znechucení to vzalo za ní... Musím říct, že nápad s emocemi, jakožto živými bytůstkami, které jsou zavřené v naší hlavě u velkého ovládacího pultu a řídí naše každodenní činnosti, je nápad za všechny prachy. Do té hlavy toho tvůrci napasovali tolik a je to všechno tak propracované, až se tomu nechce věřit. Samozřejmě každá emoce tu má (stejně jako v životě) své místo a jedná se převážně o film pro děti, takže tu nečekejte žádnou postavičku například pro Nadrženost nebo Žárlivost (asi by byla zajímavá verze pro dospělé...), ale hlavní pětice vše zvládá dokonale. Jejich neustále hašteření o to, kdo na chvíli převezme kontrolu a jejich snažení, aby Riley měla život co nejlepší, je Radost sledovat. Ale nenechte se zmást tím, že je to pro děti a že je to animovaný, protože v některých momentech je to citově tak silný, že ten bídný Smutek přemůže i vás. Hodně mě bavily scény s náhledy do ostatních hlav (mohlo by jich být klidně i více) a objevování různých zákoutích v Rileyině hlavě (natáčení snů, představivost, mazání nepotřebných vzpomínek). Celý je to jeden krásně procítěný, milý filmík, který si spíše než děti užijí dospělí. 90% ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Tak Inside Out dějově žádná sláva. Osobně jsem pořád čekal, kdy že se to konečně rozjede a.. ono nic. Ale co film ztrácí na dějovosti, dohání krásnou atmosférou, líbivým soundtrackem a potenciálem, který se celou dobu zdá jako zpola nevyužitý, ale u titulků na vás nenápadně mrkne v podobě poslední věty - celkově to vidím jako perfektní prequel k dalšímu dílu, který má dle mého veliký potenciál zařadit se mezi velikány animáků, jako je "Jak vycvičit draka" nebo "Doba ledová". Zatím tedy 4 hvězdy za emotivnost a celkový dojem.. jsi na tahu Pixare ;) ()

Withree 

všechny recenze uživatele

Hrozně depresivní hlavní linka, navíc celou cestu Radosti a Smutku zachrání Spoiler Alert tisíc Justinů Bieberů Konec Spoiler Alert. Nejzábavnější jsou prostřihy do hlav ostatních lidí (či zvířat, huf huf) a část s nahráváním snů, kdy se naplno projeví pixarovská invence a schopnost pro úderné vtípky na jedno použití. Dávám za čtyři, ale tak tak. Další pixarovka Hodný dinosaurus (hej Mindy, Znechucení vzbuď se!) ve mě moc Radosti nevyvolává, a tak se upínám na rok 2016 a hledání Dory. ()

Oonika 

všechny recenze uživatele

Skvěle vymyšlená věc! Miluju, když jsou animáky dotažené do detailů a mužů pomalu objevovat skryté vtipy. Příběh bych si dokázala představit trochu jiný, ale o něj tam pro mě až tak neslo ;) ()

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná animovaná pohádka, hezky barevná a udělaná.Nicméně, že bych po celou dobu brečela smíchy se nedá říct, všeho všudy mě pobavily dvě scény, zbytek pěkná barevná koukana.Někdy bych brala být radostí, která vidí vše pozitivně a je tak trochu hyperaktivní, ale můj favorit tady byl jasný vztek, ten neměl chybu. ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Pohádka to byla, dětem se to možná líbilo, ale byla to blbost. Kdyby to bylo pojato trochu jinak, tak by se mi to líbilo možná více. ()

Související novinky

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Toy Story 4 má scenáristku

Toy Story 4 má scenáristku

20.01.2018

Čtvrtý díl Toy Story se nedává dohromady úplně snadno. Pixar ho oznámil v roce 2014 na červen 2017, jen aby se odsunul na červen 2018 a nakonec až na červen 2019. Původně ho měli napsat Rashida Jones… (více)

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Reklama

Reklama