Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou. (Falcon)

(více)

Recenze (1 158)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Co se týče nápadu, nemám výhrad. Po delším čase kdy animáky pravidelně zaplavující kina a TV obrazovky už pomalu začaly nudit i děti, se tu objevil tenhle originální kousek. Máme totiž možnost nahlédnout do řídící části mozku odkud se ovládají emoce. Pamětníkům připomenu Křečka v noční košili, kdy s podobným nápadem ovládat někoho (avšak zcela) už přišlo na konci osmdesátých let naše geniální duo Macourek - Vorlíček. Zde se však jedná výhradně o emoce. Jak říkám, nápad byl geniální, zpracování kouzelné, barevné, příjemný byl i cz dabing. V prvních 20 minutách jsem s úžasem sledoval ten svět strachu, odporu, radosti či smutku Riley od jejího narození po její jedenácté narozeniny. Jenže.. Amíci si prostě libují v destrukci všeho druhu a duševní svět Riley destrukce postihne také... Neříkám, že něco z toho nebylo nutné, ale během sledování jsem se přistihl, že je tam toho prostě moc, že mne to nebaví... Děj to nedělalo napínavějším, spíše to nudilo jako cosi co zdržuje, natahuje, nastavuje... Asi každý dopělák koukající s dítky totiž tušil, že stříbrný Greyhound nakonec neodjede a pokud ano, nestane se z Riley Půlnoční kovboj... Když to vezmu kolem a kolem, řekl bych, že to na menší děti bylo místy moc komplikované, o to více si v tom našli možná rodiče. Ta vyváženost tam však místy dost haprovala. Jestli jsem z něčeho umíral, pak to byly náhledy do velínů dospěláků! Vrcholem všeho bylo setkání Riley s chlapcem a pohled do kočičího velína!:-)))) Vlastníte-li kočku, závěr filmu Vám urve bránici. Kdyby šlo dát 3 a půl, dal bych, ale na 4 to nemělo. Takže dávám 3 pěkné klíčové vzpomínky a PIXAR vítám zpět, mezi velký kluky. * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Azda ešte lepšie ako Up. Číra genialita a jeden z najlepších coming-of-age filmov. Tá precízna prepracovanosť, dokonalo povyberané momenty tak z detstva ako aj z toho, ako funguje myseľ a to celé zasadené do fantaskného no stále ľudského príbehu je úplne dychberúce. Pixar is back! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Originální animovaný snímek, ve kterém najdeme spoustu nápadů a zajímavých postaviček. Vše od začátku funguje jak má a divák se ani chvilku nenudí. Přesto mám pocit, že je vše mířeno úplně na nejmenší publikum, což je místy škoda. I přesto jsem se bavil a ze všeho mám dobrý pocit .. 8/10 = 85% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavná ujetina, byť sonda do holčičího mozku tomu zpočátku vůbec nenaznačovala a pro muže by tento titul spadal spíše do kategorie: horror movie. Ale ne, nakonec to byla prča a díky Hněvu i dost zábavná. "Juu, mám přístup k celé databázi sprostejch slov." Na závěr dokonce i poměrně moudré poučení, že do života patří i smutek, a to nejen v negativním slova smyslu. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý nápad, vizuálně nápadité a úžasně udělané. Místy vtipné, nenudí to. Já si vlastně nemám proč stěžovat. Na plný počet hvězdiček to sice není, ale hodně dobré 4* " I'm too sad to walk. Just give me a few hours." ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pekné, naozaj veľmi pekné spracovanie a mimoriadne originálne nápady, ako ku príkladu odstraňovanie nepotrebných spomienok, alebo návšteva podvedomia a tak ďalej - tých origo nápadov je skutočne veľká kopa a musím fakt pochváliť celý koncept riadenia emócií, skvelý námet. Bohužiaľ sa mi nepáčilo akým spôsobom sa nakoniec Radosť a Smútok dostali do veliteľstva, keďže sa celý čas k nemu snažili docválať v podstate logickou cestou a ku koncu sa mi zdalo, že už tvorcovia nevedeli ako ich poslať "domov", tak spravili to čo spravili. Ale veď okej, je to animák. A navyše animák s pomerne dojímavým koncom. Super, moc roztomilé. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejsmutnějších animáků jaký jsem kdy viděl. Špatné nálady, nešťastných rozhodnutí nebo smutných příběhů je zde více, než bych čekal a tak trochu to krade ten pozitivní pocit z filmu. Na druhou stranu to pánové ze studia Pixar zvládli skvěle a dali snímku něco více než jen bezduchou zábavu. Absence výrazného hlavního hrdiny také prospěla a s klidem můžu říct, že V hlavě rozhodně nezklamalo a přináší svěží originalitu, nápaditost i emoce. /80%/ (Kino) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Určitě originální, hezké, na můj vkus ale trošku zdlouhavé a měla jsem pocit, že do toho Pixar nedal všechno, co do toho dát mohl. Český dabing nicméně skvělý (animáky ještě stále umíme).;-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z animáčikov čo dýcha originalitou a veľkou nápaditosťou. Ide tu o celý vymyslený vnútorný svet, kde si spokojne žijú postavičky jednotlivých emócií - radosť, smútok, strach, hnev a nechuť, ktoré vo svojom veliteľskom centre v hlave riadia správanie malej Riley. Ich rekcie na vonkajší svet ako aj medzi sebou mi neraz privodili úsmev na tvári. Pritom všetky situácie a dialógy pekne zapadajú do celkovej skladačky tohto úžasného sveta, kde je vysvetlené detsky zrozumiteľným spôsobom hádam všetko od snívania a pamäti začínajúc a podvedomím končiac. Tiež o tom, čo sa môže stať v detskej hlavičke, keď sa rodičia rozhodnú presťahovať a zatriasť tak celým doterajším detským svetom svojej dcéry. Hneď na prvý krát sa mi to veľmi páčilo a s každým ďalším pozretím sa mi to páči viac a viac. Aj moje dievčatá boli nadšené, takže tu naozaj nie je čo riešiť, ďalšia výborná Pixarovka a jasný plný zásah. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Učebnice psychologie pro předškolní děti. Je to takové milé, roztomilé, opravdu konečně další docela fajn Pixarovka po MNOHA letech, nicméně velká škoda že to místo Pixaru netočil Tim Burton. Našel bych se v tom víc. A nebo Cronenberg. 7/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Co se týče Pixaru tak u mě vedou Příšerky s.r.o. Stejně tak jako v Příšerkách i tady máme luxusně promakanej svět ( Tady je to v hlavě ), parádní animace a originální námět. Ale na můj vkus tomu chýbí více vtipných scén a hlášek. Lepší 3 ( skoro 4 ) hvězdy. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Výtečný nápad, zepár výborných vtipů, ale celek je na můj vkus příliš středněproudý, abych tak slušně řekla. Nyní se jdu radovat, že mi nespadl ostrov chlapeckých kapel, já ho totiž nikdy neměla. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[65%] Není to vůbec špatná pixarovka; ten nápad s emocemi v hlavě té malé dívčiny mi přišel super, ale cca ta prostřední část filmů mě moc nebavila, ztrácel jsem u toho pozornost, finále to trochu zachránilo, ale prostě znám lepší kousky od pixaru viz Monster inc, Toy story apod – a to rozhodně zábavnější. I tak jsem to ale v pohodě dodíval do konce. Jsem zvědav na tu chystanou dvojku, jestli bude náhodou lepší, uvidíme … ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem originální, roztomilý, dětsky milý a naštěstí ne infantilní. Škoda nutných nelogičností nutných pro rozjetí děje, ty – jinak celkem sympatickému animáku – ubírají na věrohodnosti a sráží ho dolů. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

"To je podvědomí... tam dávají všechny potížisty." Tak hravě nápaditý film jsem už neviděla ani nepamatuju. Disney a Pixar tentokrát trefili přímo do černého. Místy je to veselé, jindy smutné až temné, ale především je to originální zobrazení toho, jak by mohl vypadat svět uvnitř mysli člověka, který stojí na pokraji puberty a všechny staré hodnoty a způsob nahlížení na svět se najednou bortí a nastává emoční zmatek. Je pravda, že dospělému tento film nejspíš řekne úplně něco jiného než malému dítěti, skoro bych řekla, že dospělý člověk si tento film užije mnohem víc. Já spoustu těch nápadů sledovala s naprostým úžasem, někdy smíchem, jindy dojetím. No a u scény, kde se postavy filmu dostaly na chvíli do "abstraktního myšlení" jsem v kině dostala skoro záchvat smíchu, jak mi to v tu chvíli přišlo naprosto dokonalé. Jsem ráda, že jsem na to zašla do Slovanského domu, abych to mohla vidět v původním znění, to můj dojem z filmu jen umocnilo. Když to shrnu, myslím, že toto je dokonalý animák pro dospěláka, kterého ale ještě úplně neopustilo dětství a má značnou dávku vlastní fantazie. ~(4,8)~ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

No, nápad je to originální (zvlášť pokud neznáte sérii Byl jednou jeden život), ale nemůžu si pomoc, místo toho, aby tu Pixar jel na plný plyn, jede jen na dvojku. Jediná postava, která je vícerozměrná a schopná, je Joy/Radost (to aby děti pochopili, že Radost je nejdůležitější a nejlepší emoce), ostatní se většinu času chovají jako retardi. Tvůrci taky fikaně zvolili jako prostředí mysl prepubescentní holčičky, takže je jasné, že to to nejtemnější, co uvidíte, je strach z vysavačů a klaunů... a imaginárního přítele. Protože prepuscentní holčičky nemají ani tucha o sexu, nebojí se velkého světa kolem sebe, nemají stres z toho, co si o nich myslí kamarádky atd... Já vím, že tohle má být dětský film, ale od Pixaru bych nečekala, že všechno - navzdoru tomu, že holčička Riley se musí vyrovnávat s velmi stresující situací - bude tak hezky pocukrované. Líbilo se mi závěrečné "odhalení", že i smutek má v životě důležité místo, ale to už můj celkový rozpačitý dojem nezachránilo. Velký potenciál, ale promarněná šance. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ihneď chcem vidieť pokračovania V hlave otca a V hlave mamy. Viac, ako V hlave teenagera. V hlave je po intermezzu priemernosti troch filmov pixarovský návrat na výslnie. Ten spočíva v tom, že obrázky z filmu pôsobia značne infantilne, ale film infantilný nie je a nie je ani výhradne pre deti. Konkurenčné štúdiá točia príbehy infantilné a občasná temnota im akože dodáva na dospelosti. Pixar takéto barličky nepotrebuje, on proste nájde super príbeh a rozpráva ho akosi prirodzenejšie. Jasné, že sa dalo ísť ďalej, ale to by už museli mať decká vstup do kina zakázaný a taká návšteva v miestnostiach so vstupom zakázaným je podobne šialená, ako Gondryho filmy. Vlastne s Kaufmannovými scenármi má tento film rovnako spoločného, ako s klasickými disneyovkami. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkně animačně zvládnutá a poměrně zajímavá taškařice. Nejvíce vtipné mi připadaly konfrontace více myslí. Kupříkladu táta vs. máma, apod. V Rileyině mysli byla na můj vkus celkem nuda. Tedy nuda z toho pohledu, že se nebylo čemu smát. Děj jako takový určitý spád měl a celkem jsem se těšil, s čím za chvíli tvůrci přijdou. Do pětice emocí bych si netroufal řadit znechucení. To je dle mého úsudku je to značně druhořadý pocit ve srovnání se zbylými čtyřmi. V pohádce stejně nedostával téměř žádný prostor. Jinak se jedná o nápad opravdu velice originální. Těžko říct, jak to celé bude vnímat mladší publikum. Přeci jen spousta věcí pro ně nemusí být až tolik vstřebatelných. Za sebe bych to viděl na takové pěknější 3 hvězdy. Cosi do sebe to rozhodně mělo. Jen mi tam opravdu žalostně scházel nějaký humor. Červené tlačítko "puberta" slibuje pokračování. Tak uvidíme... Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky tatanapope. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Animák roku 2015! Po delší době animovaný film, který nemá ryzího hlavního hrdinu, neřídí se typickými klišé typu "přehnané akční scény pro vyplnění času", "velká předvídatelnost", apod. Pixarovští tvůrci Inside Out (V hlavě) opět stvořili originální námět, který je vskutku fascinující a ohromující! Radost, smutek, nechuť, strach a vztek k životu ať chceme či nechceme potřebujeme, nebo spíše jsou tyto fakty naší součástí každého človíčka na této planetě. O mysli člověka a jeho pochodech byl celý tento skvostný animovaný snímek a musím uznat, že tak propracovaný animák do sebemenších detailů, ze kterých jsem až žasl údivem jsem dlouho neviděl. Velký palec scénáristům a přeji mnoho ocenění, protože tento snímek si je opravdu zaslouží. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Související novinky

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Toy Story 4 má scenáristku

Toy Story 4 má scenáristku

20.01.2018

Čtvrtý díl Toy Story se nedává dohromady úplně snadno. Pixar ho oznámil v roce 2014 na červen 2017, jen aby se odsunul na červen 2018 a nakonec až na červen 2019. Původně ho měli napsat Rashida Jones… (více)

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Reklama

Reklama