Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou. (Falcon)

(více)

Recenze (1 159)

Hyssi 

všechny recenze uživatele

Pro mě je V hlavě srdcová záležitost. Jedna z mých nej pohádek, která mě nikdy neomrzí i kdybych ji viděl stokrát [95 %] ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Nádherný film nejen díky naprosto dokonalé vizuální stránce, ale hlavně pro myšlenku, že absolutní pozitivismus může škodit, pokud se s ním snažíme potlačit smutek za každou cenu. Viděli jsme se synem asi 100 x a překvapilo mě, že je to pro starší děti, i když všechny základní myšlenky jsou i pro ty malé srozumitelné. ()

Matrix007 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animák na světě. Nápad na námět si zaslouží tunu zlatých. Mimoni jsou proti tomu sračka!!! Člověk se dívá na tento film a pociťuje všech pět zmiňovaných pocitů. "Double příběh" má sta tisíce hlav i pat. Promyšlené, propracované, povedené, dojemné a skvělé........ 115% a více než 5* ()

Tambry1231 

všechny recenze uživatele

Podla mňa nádherný, kreatívny a emocionálny film a moja nová oblúbená Pixarovka. Velmi sa mi páči koncept s personifikovanými emociámi a tento film to spravil úplne perfektne. Radosť a Smútok boli velmi sympatické, hlavne Smútok, ktorej mi bolo celý čas lúto a páčila sa mi jej starosť o Riley. Vždy sa mi páči keď rozprávky ukážu 5 fáz zármutku, čo sa ukázalo pri Riley. Čo sa týka tej "kreativity", koncept velmi originálny nieje, ale... čo v dnešných dobách JE? Všetko už bolo opotrebované. Ale nieje dôležité aký koncept vymyslíte ale ako ho spravíte. Páčili sa mi rôzne krajinky, ako tie s predstavivosťou, snami a podvedomím a spôsob akým sa robia osobnosť a spomienky. To by ma nikdy nenapadlo! Props Pixar, props. No, a na to, že nie som typ čo pri filmoch plače, tento film to dokázal, ale nechcem nič spoilerovať. A morálka je krásna, ale aj dospelá a smutná- je viac do života než len byť šťastný a občas musíš byť smutný aby ste sa vyrovnali s problémami. Je tam aj niekolko super vtipov ( "Poď, leť so mnou, catighna!", "Gratulujem San Francisco, zničili ste pizzu! Najprv Havaj, teraz vy!" a reklama na žuvačku sú niektoré, na ktoré si spomeniem že ma pobavili ), ale vtipy nie sú mojou prioritou a rovnako nie sú ani pre tento film. Každopádne odporúčam. ()

mikiqex 

všechny recenze uživatele

Tohle se Pixaru vážně povedlo, tleskám ve stoje, opět ukázali, že originalita a výborné nápady jim stále nejsou cizí. Poslední dobou mě Pixar moc nebavil (třeba Brave jsem odzíval a Cars 2 jsem viděl, ale fakt už nevím, o čem to vůbec bylo), ale teď jsem byl naprosto uchvácen a u titukové scény jsem málem umřel smíchy (máme doma kocoura) :D Animáky mám rád a tohle je vražedná kombinace Pixarovského podání a seriálu Byl jednou jeden život. Mimochodem, na plakátu filmu s profilem hlavy - že předlohou byl Steve Jobs? ()

silvusaak 

všechny recenze uživatele

Velke nadseni! Po dlouhe dobe super animak, zlost vypalujici okna otravenosti, proste krasa koukat. Pixar se vraci v plne sile, skoda ze starsi generaci to muze prijit az nostalgicke, kazdopadne pandulacci v hlavach proste genialni. ()

Setanta 

všechny recenze uživatele

Fakt nevím, jak tenhle filmek zkousnou malé děti - ale tohle je první animák a čtvrtý film, který mě dokázal dojmout k slzám. Chci pubertální dvojku. ()

moriero 

všechny recenze uživatele

Takové filmy mám rád. V reálné části se nic zas tak převratného neděje (jedenáctiletá holčička je nešťastná, že se musela stěhovat, a chce utéct z domu), ale v druhé dějové linii všechno exploduje, padá, vzlétá...a všechno je neuvěřitelné dramatické. A propracované do nejmenších detailů. Smutek mě rozsekávala celý film. Tohle bych chtěl vidět ještě jednou. ()

Lykr 

všechny recenze uživatele

Mě se tenhle animák moc líbil. Příjemně vtipné, neotravně dojemné, rozumně nepřeslazené. Jednoduše a zároveň geniálně propracované :)) ()

Sharkman 

všechny recenze uživatele

Originalni podani pohledu na rozhodovaci mechanismus v lidske hlave. System zapominani, jak zivy :-). Obcas slabsi pasaze, ale celkove velmi sympaticke a dokonce nejen pro deti ;-). ()

Nerdvana 

všechny recenze uživatele

Přestože film obsahuje pár skvělých momentů, viz mysl kočky nebo řidiče autobusu, působí trochu dojmem, že se někdo pokusil vzít obrovské téma a udělat z něj animovaný film pro děti, kde se příležitostně baví hlavně dospělí. Některé násilně citově vyděračské pasáže film spíše rušily. Je to koukatelné, ale mohlo to být lepší. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Najlepšia Pixarovka za posledné roky. Krásny námet, úžasné spracovanie a hlavne perfektne vykreslená mozaika toho, čo sa nám môže preháňať hlavou. Tento animák si jednoznačne zaslúži oscara za naj film roka, nielen v kategórii animovaných snímkov. ()

marekspanel 

všechny recenze uživatele

S kamarádem jsme čekali oddechovou anim komedii, ale nakonec jsme zjistili, že jsme se za celou dobu ani nepohnuli, v sále bylo úplné ticho, pokud nešlo o vyloženě vtipnou scénu, seč jsme se snažili zatínat slzy, stejně aspoň jedna ukápla a naprosto jsme byli vtáhnutí do psychologie a úžasného světa v lidské mysli. Emoční postavy si člověk prostě musel zamilovat, hlavně ty dvě: radost a smutek, kde teda ještě musím pozvednout výborný dabing, který tomu všemu ještě dodal na dojemnosti. Jednoduše skvělé, originální, ve své podstatě psychologické, rozhodně dojemné a kouzelné. Soška za nej animák by měla přistát zde! ()

henrykz 

všechny recenze uživatele

Spojení nádherné animace a celkem povedeného scénáře. Natož, že Radost pracuje na velitelství, tak moc nápadů na cestu zpátky neměla (respektive volila zajímavé pořadí). Rozhodně bych chtěl vyzdvihnout způsob, jakým tvůrci přiblížili dětskou mysl. Je vidět, že odborníci přizvaní k filmu, pouze nejedli koblihy a nesledovali lechtivé snímky. U filmu se zasmějete, zapřemýšlíte a možná i zavzpomínáte a dokonce se pro citlivější jedince najdou okamžiky, kdy budou muset mrkat jako diví, aby před svým partnerem zamaskovali tu slzičku, co se bude drát na svět. Pátá hvězdička chybí kvůli již zmíněné cestě zpátky. ()

Richi007 

všechny recenze uživatele

Pixar opět ukázal, že stačí chvilku čekat (a ne chrlit jeden film za druhým) a představí další awesome dílo. Něco tak neskutečně dobře naanimované, no perfektní. Líbí se mi, jak dává prostor i ostatním zemím a dá tam možnost přidat nápisy dané země, v tomto případě české nápisy. Dabing byl v pohodě. Místy film sice moc smutnej (jó měl jsem prostě na kahánku, skoro až brečel), tak smutnej, že to není moc dobrý zase až tak moc pro ty děti, ale ten konec to veledílo na konec zachránil. Bestovní, jak ukazovali mozky různých lidí a pak i zvířat. Scéna s "Girl Alert" je nejlepší :D Tam jsem se fakt neskutečně nasmál. ()

Kenji 

všechny recenze uživatele

Začnem čo mi vadilo. A to, že je to viac rodinné drama ako komédia. Je to smutné, pár vtipných momentov a zas smutné. Ako dojáku tomu dávam 5 a ako rozprávke na nedeľné poobedie 3. Pre mňa najlepšia scéna a rozhodne takých mohli spraviť viac bola tá pri stole, kde sme sa na striedačku ponárali do hláv rodičov a dieťaťa. To ako k sebe Radosť a Smútok hľadali cestu mi prišlo miestami až zdĺhavé. Preto 4* ()

Související novinky

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Toy Story 4 má scenáristku

Toy Story 4 má scenáristku

20.01.2018

Čtvrtý díl Toy Story se nedává dohromady úplně snadno. Pixar ho oznámil v roce 2014 na červen 2017, jen aby se odsunul na červen 2018 a nakonec až na červen 2019. Původně ho měli napsat Rashida Jones… (více)

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Reklama

Reklama