Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou. (Falcon)

(více)

Recenze (1 158)

esmoke 

všechny recenze uživatele

Nejnovější animovaný film Pixaru se téměř celý odehrává v hlavě mladého děvčete a jeho hlavní hrdinové jsou emoce. Nápaditý scénář neustále překvapuje, ale přitom dává smysl a je jasné, co jím tvůrci chtěli říct. A je to vtipné i dojemné přesně tak, jak to mělo být. (2D dabing) Rozpočet: $175 miliónů, Tržby: $851,330 miliónů. EDIT: po cca půl roce ubírám *, nemám chuť se na film znovu podívat :-( ()

mirando 

všechny recenze uživatele

Velmi přesně zjednodušené psychologické hnutí, jenž se odehrává před našim konáním, které si můžeme silně ovlivnit podle toho, jak známe své emoce a do jaké míry nás ovlivňují. A to vše podáno navíc v takové zábavné formě. Tento snímek by měl spadat do kategorie "Must see". ()

jojto 

všechny recenze uživatele

Originálne a vtipné. Veľké prekvapenie a tupé dole nad, hoci kresleným, pohladením na duši, od Pixarov :) ()

anarya 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá pomůcka, jak si vysvětlit koncept paměti, navíc - skvěle jsem se pobavila, a to i u závěrečných titulků! Jestli máte po ruce dítě, či kamaráda s duší dítěte, sedněte na to spolu...doporučuji! ()

Fajung 

všechny recenze uživatele

Ubehol týždeň od pozretia snímku a nespomeniem si ani na jednú silnú scénku, ktorá by mi z tohto animáku zarezonovala v pamäti. Animák na jeden hlt, ktorý zaujme svojou originalitou, ale už slabším prevedením. Postavy sú suché, vtipy tiež nič moc. Priemer 55% ()

ermisuck 

všechny recenze uživatele

Film mě celou dobu bavil a nebýt fakt otravné Radosti, dal bych i pět hvězd. Jsem rád, že takovou krávu ve své hlavě nemám. Fuck. ()

listo 

všechny recenze uživatele

Pixar vstoupil na neorané pole a dupe po něm jako slon pod elektrošoky. Je to čistá melancholie oblečená do pestrobarevného kostýmu a opečovávaná armádou všelijakých postaviček, více či méně zdařilých. Těžko říci, komu je vlastně film určen. Menší děti jej absolutně nepoberou, na dospělé je v něm příliš málo vtipných momentů. Přesto musím ocenit originální formu vysvětlení, proč občas máme depky a co nám pomůže se z nich dostat. Putování Radosti a Smutku k mozkovému centru se na můj vkus trochu vleče, jinak ale myslím, že ve své kategorii patří snímek k lepšímu průměru. ()

halberdier 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších Pixarovek celkově a určitě ta nejlepší od Toy Story 3 a chtěl bych zvolat že Pixar je zpět (což bohužel po Hodném dinosaurovi podle prvních reakcí musím odvolat). Tvůrci po pokračování Příšerek opět sáhli po originálním tématu a podařilo se jim natočit originální animák určený nejen pro děti, ale hlavně pro rodiče, kteří nejvíc ocení jeho originalitu a vtipnost. Snímek funguje jednak na poli zábavnosti a humorů, ale dokáže taky zahrát na vážnější strunu. Nejlepší jsou pohledy do hlav jiných postav, kterých je ve filmu bohužel málo. (9/10) ()

Vosje 

všechny recenze uživatele

Moc jsem neočekávala, protože titulek ani text distributora mne neinspirovaly, koukala jsem na to spíš proto, abych mohla zákazníkům odpovědět na otázku, co je to za film (ne že by to po shlédnutí bylo o moc lehčí :-) ) a byla jsem příjemně překvapena. Je to vtipně zpracované velmi zajímavé téma a má i své poselství, které z toho trapně netrčí, ale vyplyne ze samotného děje - všechny emoce jsou důležité, i ty, které nám na první pohled nejsou sympatické. Podle všeho má autorský tým nakročeno k dalšímu dílu, kteroužto domněnku mi vnukla zmínka o pubertě na konci filmu - na scéně se neobjeví nic, co nebude později hrát - takže si nechali vrátka pootevřená. Jsem vděčný divák, který se ochotně nechá vtáhnout do děje, takže jsem se bála, smála i plakala a užívala si to. Myslím, že se jim to opravdu povedlo. Viděla jsem to nadabované a proto to chci vidět ještě znova v původním znění, jsem zvědavá na Kylea MacLachlana v roli tatínka. :-) ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý počin, skvělý nápad, originální. Moc se mi to líbilo, zase trochu něco jiného. Ale k dokonalosti přeci jen hvězdička chybí, ale doporučuji. Animáky vůbec nemusím, spočítal bych na prstech jedné ruky, kolik jsem jich viděl a líbily se mi. Ale tohle, to je něco jiného :-). ()

Nemooo 

všechny recenze uživatele

Animovaný film PIXARu a Disney s opět originálním dějem. Postavičky znazorňující emoce, které se přímo podílejí na pocitech malé dívenky, jež se odstěhuje do nového prostředí, přímo nabírají na obrátkách. Vše se ale zvrtne, když radost společně se smutkem nedopatřením zmizí z centra řízení a ocitnou se v prostředí myšlenek nebo nahrávacího studia snů a snaží se dostat zpět než bude příliš pozdě. Velmi příjemný animák pro celou rodinu, kde se každý najde. ()

MadyDollar 

všechny recenze uživatele

Bylo to krásný. Nápad náramnej, to se musí nechat. Originalita a důvtip tomu opravdu nechybí ani trošku. Moc jsem od toho filmu očekával, ale nějak mě neohromil tak, jak jsem čekal. Nevím, už to na mě nepůsobilo jako takovej ten animák, spíš tak - jak se říká "animáky jsou nejen pro děti" -, že tenhle bych až tak pro děti neviděl. Nevím, třeba jo, ale nepůsobilo by to tak na mě. Nevím, co by si z toho odneslo šesti sedmi leté díte. Ale snímek je to pěkný a mezi nominacemi na oskara je to, řekl bych, nejžhavější kandidát. Stojí to za zhlédnutí - ať už jste či nejste fanouškem animovaných filmů. ()

filmovyfan 

všechny recenze uživatele

Takhle povedený animovaný film jsem dlouho neviděl. Vše je úžasně promyšlené a to do posledního detailu. Moc se mi líbí jak dokonale je vidět, co se v hlavě děje. Obrovská fantazie tvůrců se obrovsky cení. ()

tchempi 

všechny recenze uživatele

Inteligentnější než 99 % Oscarem oceněných snímků. Takhle se dělá biják pro celou rodinu. A můj vnitřní vztek mi právě říká, že je třeba vyvraždit rodiny tvůrců Teletubbies do pátého kolena. ()

DaNvYto 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době velmi chytrý a povedený animák od Pixaru. Jednoduše u mě zde nejde tak o děj, jako o samotnou myšlenku a propojení postav s ní. Až bude nějaké dítě utíkat z domova, třeba si jeho radost a smutek na tohle cestou taky vzpomene. ()

RomanT 

všechny recenze uživatele

Právě jsem se dočetl, že podle IMDB.com je V hlavě film roku 2015, proto dodatečně doplňuji krátký komentář. Postavit film na jediném nápadu opravdu nestačí. Ten je v nejlepší scéně představen v trailerech a samotný film už nepřináší nic navíc, spíše naopak, všechno jde s kopce a probuzení přichází až v titulkových scénách. Sráží jej i jednoduchost, řekl bych až prázdnota světa v mozku spolu s odpornou stylizací postaviček. ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

(viděno ve 2D) Animace opravdu krásné. Ale co se týče scénáře, tak to byla docela bída. Prvních 40 minut bylo fajn. Velmi milé zpracování základních fyziologických funkcí, jak sny, dlouhodobá paměť, nálady. Ovšem v neustálém vysvětlování zaostával děj. a pak se to začalo ještě více a více táhnout.. Po obrazovce pořád něco jen zběsile poskakovalo zprava doleva a zase zpátky. Vtipu tam byly bohužel velmi poskrovnu. Nejlepší byla scénka z traileru a závěrečné titulky - popravdě nejlepší dvě minuty filmu. PROČ????? ()

Související novinky

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Toy Story 4 má scenáristku

Toy Story 4 má scenáristku

20.01.2018

Čtvrtý díl Toy Story se nedává dohromady úplně snadno. Pixar ho oznámil v roce 2014 na červen 2017, jen aby se odsunul na červen 2018 a nakonec až na červen 2019. Původně ho měli napsat Rashida Jones… (více)

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Reklama

Reklama