Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou. (Falcon)

(více)

Recenze (1 159)

L.O.T.R 

všechny recenze uživatele

Tak štúdio Pixar ukázalo že aj tie rozprávky môžu byť originálne a ponúkajú nám tu vynikajúci neokukaný príbeh s ešte lepším vizuálom. V rozprávkach sa originalita ťažko hľadá ale toto je fakt niečo. Vtipných scén tak akurát, príde tu aj na emócie, hlavne ku koncu to vie s človekom trochu pohnúť ale to je len a len dobre. Myslím si že Oscara za najlepší animák dostane práve V hlave, pretože narozdiel od Mimoňov sa tu človek vôbec nenudí. Jednoznačne 100% za výborný a originálny príbeh a krásnu animáciu od Pixaru. ()

hlenyzkrabic 

všechny recenze uživatele

Hafomegahustý - jazykem dnešních dětí. Skvělá zábava i poučení pro celou rodinu. Člověk si uvědomí spoustu věcí, které mu v dnešním shonu tak trochu unikají. V neděli jsme byli upevnit ostrovy rodiny - pouštěli jsme draka ;-) :-) ()

Ronik91 

všechny recenze uživatele

ako celok ma to bavilo na 3* ... t.j. 60% :) ... začiatok bol skvelý tam by som kľudne dal aj 85% :) ale potom nastalo nejako to klišé a nudná prostredná čast, kedy som sa každú minútu modlil aby sa opäť dostali do riadiaceho centra :D a nastalo opäť nejaké to vzrušenie a konečne sa opäť začali diať tie veci, ktoré ma bavili na začiatku ... naneštastie sa to nestalo a skončilo to pri klasickom klišé a otvorenom konci pre pokračovanie :) ()

Matrix44 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekne spracované, ale pre deti mi to príde trošku ponuré, takže za to dávam hviezdičku dole, ináč by som dal 4* ()

dedavena 

všechny recenze uživatele

Tu nětřa žadnych slov. Moc fajny a vymakany animak. Koněčně vim, gdě se mi stracaju fšecki spominki. Do černe ďury. Dobře sem se bavil. Poctive štyry hvězdy, spiš štyry a pul. ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zklamání. Od Pixaru přeci jenom čekám víc. Zvlášť s takovým super nápadem. Zpracování samozřejmě na jedničku, ale scénář tentokrát silně zaostává. Asi si budu muset dupnout. ()

afrikovsky 

všechny recenze uživatele

Tahle Psychologicko-scifi-road-movie je jízda, kterou by si asi neměl nechat ujít nikdo. Pro děti je tu dětský svět plný fantazie, pro puberťáky rozlučka s tímhle světem a pro dospělé „možná“ příručka na to, co se děje v hlavě malých jejich dětí. Svět Pixaru je bohatá encyklopedie a tenhle film je pro předešlé počiny asi jasné pokračovaní ve studii dětské mysli a nejenom v dětské, rozdíl mezi ostatními animáky a těch o Pixaru je právě v tom, že oni se snaží jít většinou do psychologické hloubky tématu a to se jim v tomhle filmu podaří skvěle a ještě přitom dokážou pobavit všechny generace. 90 procent za nápad a 10 procent za konec…. ()

Karoleec 

všechny recenze uživatele

Fantastické. Jeden z nejlepších animovaných filmů, co jsem za poslední dobu viděla. Bavila jsem se od začátku do konce, o vtipné momenty nebylo nouze. Jedna věc je námět samotný a druhá zpracování námětu. Námět sám o sobě je prostě super, ohromně mě to nadchlo, konečně přislo něco nového, originálního, něco, co se vymanilo ze záplavy tuctových animáků. Zpracování námětu musela být pro tvůrce výzva a zvládli to na jedničku. Člověk se při filmu nejen pobaví, ale i se pozastaví a řekne si: "ty jo, to fakt dáva smysl." Jednoznačně pět hvezdiček. ()

kecal 

všechny recenze uživatele

Ten nápad je super a výtvarné ztvárnění ještě víc. Užije si celá rodina a kromě toho, že děj ve střední části trochu vázne to nemá chybu. Je to přímo nechutně milé, zábavné a nápadité, takže pět. ()

Final 

všechny recenze uživatele

Disneymu se poslední dobou daří. Aby taky ne, když většinu dobrých nápadů převzal od konkurence. Nebo tedy nápady které koupil i s konkurencí. V hlavě se zprvu zdá být příliš otupělou, infantilní vymývačkou dětským mozečků. Pomalý rozjezd unudí i babču na koksu, říznutý gutalaxem. Děj je tak mnohem nazáživnější, neboť trpí běžným informačním syndromem. Nejprve dát divákovi komplexní informace o celém vesmíru, až pak se může začít budovat atmosféra a příběh. K nejhorší vzpomínce na poslední animák roku tak stačilo pouze, aby hlavní postavičky začali debilně zpívat a tančit (to se naštěstí nestalo). Málokoho tak překvapí, že první půl hodina vlastně nemá pro většinu diváckého osazenstva žádný význam. Teprve po téhle části začne film budovat něco jako příběh s ne příliš originálním námětem o vztahu dvou rozdílných bytostí, které spojí společná cesta přes půl mozku. Jenže právě tady nastává zvrat a film začne dávat smysl, nabere rychlost a pokusí se i o nějaký ten vtip, kterému se ve výsledku dá i zasmát. To vše nakonec graduje v docela dojemném finále, které nejednoho příznivce a citově labilního diváka přiměje proronit alespoň jednu slzu. Děj filmu má v podstatě pouze 60 minut včetně titulků, což je defakto nejslabší stránka celé V hlavě. ()

IndominusRex 

všechny recenze uživatele

Začátek byl skvělý, ale hlavní část filmu se neskutečně táhla. Když už Radost našla řešení a někam se dotrmácela, tak se to podělalo a takhle pořád dokola. A když už to doopravdy vypadá, že všechno bude v pořádku, scenáristi to pohnojí ještě víc a hodí vás rovnou do Díry Zapomnění. Pak už si jen přejete, aby to skončilo a vy na to opravdu zapomněli. Scénář je strašně bídný a únavný, největší a jediný plus má tenhle film v kreativním a funkčním vykreslení vnitřní chemie v našich hlavách. Takže V hlavě doporučuji nebo rovnou spíše apeluji na rodiče dětí ale i na všechny ostatní a to především na anti empatický hovada: takhle nějak to v tej hlavě chodí, takže opatrně a když si nejste jistí, pustě si tento film! ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Příběhově to není špatný,je to neco jiného než příběhy o zvířátkách jako kuřata,ryby,mravenci atd.animačně průměr v postavičkách nic nového žádné zajímavé oblůdky nebo vymyšlení tvorové,pro mě jako pro dospělého nic moc zábávneho. ()

KT_2011 

všechny recenze uživatele

Technicky velmi pěkné, neurazí, malé děti animované s kouzelným citem, ale příběh ani film pro mne už tak kouzelný nebyl. ()

om6pb 

všechny recenze uživatele

Vyborny animak :) velmi som sa nan tešil už od ukažok a stalo to za to bolo to aj dojimave aj vtipne to čo ma mať každa rozpravka... a samozrejme všetko dobre dopadlo ()

limalama 

všechny recenze uživatele

Pro mě po posledních pohádkách co jsem viděl (Mimoni, Konečně doma), jsem byl zklamaný. Film určitě není pro děti, příběh na přemýšlení a vůbec moc složitý a řekl bych přeplacaný ()

HugrakkurDyr 

všechny recenze uživatele

Tento nápad se mi vůbec nelíbil. Holka, která funguje podle toho, co dělají postavičky v její hlavě. Příběh se neustále přerušoval, kvůli těmto nesmyslným, nelogickým tvorům. Hrůza, nuda, originálnost- takle bych to popsal jednoduše. ()

Simbo 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Možná jsem očekával příliš. Ale to nejzajímavější se objevilo v traileru a během závěrečných titulek. A v průběhu filmu se mi na mysli neustále objevovala myšlenka promarněného potenciálu. Celkové idee se dá pramálo vytknout, ten pocit uvědomění, jak se emoce míchají a nálada vzpomínek se v průběhu života mění, člověka přinutí zamáčknout slzu. Ale kdyby cesta k němu vedla jinudy, mohlo to být zajímavější. Nebo mě prostě štval ten růžový slon. ()

Související novinky

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Toy Story 4 má scenáristku

Toy Story 4 má scenáristku

20.01.2018

Čtvrtý díl Toy Story se nedává dohromady úplně snadno. Pixar ho oznámil v roce 2014 na červen 2017, jen aby se odsunul na červen 2018 a nakonec až na červen 2019. Původně ho měli napsat Rashida Jones… (více)

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Reklama

Reklama