Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou. (Falcon)

(více)

Recenze (1 159)

Mirešák 

všechny recenze uživatele

Musím dát za pravdu komentářům, které kritizují odysseu radosti a smutku mimo centrálu. Vypadají jak zamčení ve hře, ke které divák nezná pravidla, nikdy není jasné, jak jsou daleko od cíle (smutek by vždy řekla nesmírně, radost kousek). Překážky v ní stejně podivné jako jejich řešení, přičemž se podivnnost stále více stupňuje a řešení je nakonec podobně ujeté jak ve Shrekovi II. Tvůrci tím chtěli předvést nádherný svět plný fantazie, jenže když ve vzduchu visí závažný problém, tak si ty nádherné barevné kuličky, obláčkové a kartové domečky a podobné vymoženosti, tolik emocionálně neužiju. Navíc tato odysea má dost malé dopady na mysl (krom toho, že jsou pryč). Na druhou stranu, fantazie tvůrců je podobně jako v Byl jednou jeden život kouzelná, a podobně jako v něm, i zde autoři předkládají skutečné psychologické poznatky. Vtipů je poskrovnu, ale jsou super (reklama na žvýkačky je tak typická, že typičtější snad být nemůže), a konec funguje perfektně. Hodnocení: 4.5 P.S. Kdyby někoho zajímala psychologie, jak se v hlavě zpracovávají samotné názory, doporučuji video Bending truth na Youtube -- je to amatérsky animovaný dokument, vysvětlující to na příkladu člověka naverbovaného scientology. ()

brondy 

všechny recenze uživatele

z tejto veci som jakožto otec 13-ročnej dcery ostal tak smutný, že tomu viac ako 2* nedám. podobný názor na to mala aj dcéra. susedia s deckami detto. postava depka je na kulku. 2* z milosti. ()

LosMichal 

všechny recenze uživatele

Výborný film 🎥 Jeden z najlepších od Pixaru. Pobaví, rozplače donúti zamyslieť sa nad životom takže cieľ splnil. Nudiť sa pri ňom nebudú ani dospelý. Proste bomba! 💣 ()

Kolemjdouci 

všechny recenze uživatele

bezva námět, bezva pointa, skvěle povedené načasování....společně ve 3D nám tento animák představuje vcelku zdařilý snímek, který dle mého názoru vyzní i trošku poučně pro naše nejmenší. Pohled do hlavy a co se v našem nitru odehrává je humorně podán a nebyla chvíle, kdy bych se nudil.....bohužel se od poloviny filmu děj zvrtnul v cestu bludištěm bez většího nápadu....mohlo být více průniků do hlav a myšlení různých druhů lidí....tyto náhledy běžící až při závěrečných titulcích mě jen přesvědčili o tom, že jim mělo být dáno více prostoru! ()

LeuskaR 

všechny recenze uživatele

pekný animák. zaujímavé zobrazenie fantázie o tom, ako to v hlave funguje. a čo je úplne skvelé, dá sa pri tom veeeelmi dobre zasmiať, najviac na depke :D mne osobne sa to velmi páčilo, jednoducho kvalita značky pixar. ()

monika_cz 

všechny recenze uživatele

Podle prvního traileru jsem se strašně těšila na tuhle pohádku, začátek filmu je úžasný, to jak malá Riley roste a vyvíjejí se a mění se její emoce mě uchvátilo. Hlavně také to jak nečekaně se to mnohdy změní. Zajímavě byla také podána paměť, dlouhodobé a krátkodobé vzpomínky. Jen jsem čekala něco o maličko víc a ne klasickou putovní pohádku, kde se musíme dostat zpět do bodu A. Druhou polovinu filmu bych změnila a nechala ji ve stejných, nebo alespoň podobných kolejích jako první část. Ale musím uznat, že Smutek je úžasná postava a nejlepší scénka je u stolu při večeři, která propukne v hádku. ()

anniesek 

všechny recenze uživatele

Milé, dojemné, veselé, smutné, chytré, srandovní. Tenhle film má všechno. Zavzpomínáte si u něj, pobrečíte, zasmějete se, budete přemýšlet... Je to povedená animovaná sonda do našich hlav :) ()

yuuko 

všechny recenze uživatele

Som sklamaná. Dobrý nápad. Nevyužitý potenciál. Paradoxne najlepšie scény prišli so záverečnými titulkami. ()

MirINDay 

všechny recenze uživatele

Trochu paradoxem je, že tenhle animák není asi moc vhodný pro děti. Joo, je tam sice spousta vtipu, happyend a morální hodnoty, ale celý film je spíš naladěn do smutnějšího děje. Já ale dítě nejsem, takže jsem si film užil na 100% !! A řeknu vám, že při sledování jedno oko nezůstane suché. Tohle se prostě a jednoduše povedlo! ()

Dominik44 

všechny recenze uživatele

Tak moc jsem se na tenhle film těšil... A tak moc mě zklamal... Radost je na facku stejně jako hlavní hrdinka, zajímavé postava znechucení tam byla v podstatě do počtu (nebo kvůli posledním 5 sekundám? -_-). Ne, tohle už fakt nikdy víc. ()

Saeias 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je těžké udělat animák, který by nebyl tuctový. Režisérům se to, ale povedlo, a to na výbornou! Skvělý nápad děje, hudba, unikátní postavy dělají po dlouhé době film, který zabaví jak mladší tak starší generace. ()

SZINAI 

všechny recenze uživatele

Pixar nám připravil naučný zajímavě řešený animovaný film pro děti i dospělé. Některým to může připomínat seriál Byl jednou jeden člověk. Děti ocení roztomilé postavičky a zároveň se přiučí, starší ocení řešení, jakým způsobem je lidské myšlení dětem vysvětleno. Pokud máte děti a chcete se s nimi podívat na nějaký animák, je V hlavě žhavý kandidát! ()

MisaP3 

všechny recenze uživatele

Tak parádní animák na trhu dlouhou dobu nebyl. Nápaditý scénář, skvělé ukázky psychických pochodů, ve kterých se člověk poznává, spousta vtipu i momenty na puštění slzy. Krásně pestré barvy, které zaujmou i menší děti, ale děj ze kterého si lecos vezme i dospělý. Puštěno už hodněkrát a ještě hodněkrát určitě bude. ()

Související novinky

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Toy Story 4 má scenáristku

Toy Story 4 má scenáristku

20.01.2018

Čtvrtý díl Toy Story se nedává dohromady úplně snadno. Pixar ho oznámil v roce 2014 na červen 2017, jen aby se odsunul na červen 2018 a nakonec až na červen 2019. Původně ho měli napsat Rashida Jones… (více)

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Reklama

Reklama