Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou. (Falcon)

(více)

Recenze (1 158)

Killy 

všechny recenze uživatele

Nevim, me se proste tahle pohadka nelibi. Ma obrovsky potencial ktery ale Pixar nevyuzil uplne. Napady jsou nedotazene a misty i odflaknute...navic mi pro deti prijde namet dost slozity a myslim ze nedokazi film plne pochopit. Kazdopadne zajimave, ale narozdil od jinych Pixarovek nam to jednou stacilo. ()

CeskePivo 

všechny recenze uživatele

"Výborná pokoukaná atˇ už s dětmi nebo bez." --- ON: Dlouho mě v sekci "animáků" nic nezasáhlo tak jak tento kousek od Pixar. Nečekal jsem moc a možná taky proto překvapil. Skvělý nápad dát emocím v naší "hlavě" život a proměnit tak jádro lidského charakteru v dějiště promyšleného dobrodružství. Trochu mě mrzí že se celý děj odehrává v nitru hlavní hrdinky a jen v jedné až dvou scénách nám tvůrci dají náhled do emocí ostatních postav. Pro hodnocení zvuku apod. je u mě příliš brzo, je to přece poněkud čerstvá záležitost. Mohu ale poukázat na celkem povedený český dabing. --- ONA: Dobrý nápad, emoce, které si žijí vlastním životem. Konečně něco nového. První vlna dojmů je až hypnotizující, krásné vzpomínky, dětství a elementární pocity. A právě proto mě dost překvapil brzký nástup smutné atmosféry, která trvala na můj vkus celkem dlouho. Hlavním hrdinům nevychází jeden plán za druhým a člověk už pomalu sám ztrácí naději. Člověk byl takzvaně napnutý jako příliš malé spodní prádlo. Mimochodem animátoři a kreativní tým se opět předvedli.....ještě aby ne! Taky za to dostali pochvalu od Akademie. --- --- FACIT: Na "V Hlavě" se dá koukat i s těmi nejmenšími, protože tento film neobsahuje žádné velké zlo a má spíše vysvětlující ton. Starší děti pobaví vtipné dialogy, které českým dabingem netratí, ale také nezískávají. I pro třetí rande není tento film úplně špatnou volbou. Vzpomínky na hravé mládí, do toho rodinné hodnoty a humor nechávají vzniknout příjemnou atmosféru také ve dvou. Dáváme celkově střízlivých 76% ()

Bullsye 

všechny recenze uživatele

Krasna pohadka s dobrym napadem dotazena az do konce. Prvne jsem byl skepticky, ale dal jsem tomu sanci a nelituji. Pro deti to az tak moc neni je to tezsi na pochopeni, ale nozna ze v USA jsou mnohem inteligentnejsi fracci nez u nas :-). Za me urcite palec hore libi se mi pribeh a cele zpracovani 5 hvezd si myslim ze je dostacujicich ()

Purple648 

všechny recenze uživatele

Dala jsem tomuto animáku pět hvězd a nehodlám to měnit. Téma na mě zapůsobilo, konec dojal. Jak se mi dostalo vysvětlení od kamarádky. "Je to o tom, že také smutek patří do života. Neznamená to, že film byl smutný." Do smutného filmu má V hlavě daleko, ale aby si diváci mohli na konci šťastně oddechnout, bylo nutno projít si závěrečnou uplakanou scénou a trochou napětí. Je pravda, že hlášky Pixar vychytal. Velice dobrý byl i vztek, na konci mě dostala kočičí hlava. Jen mi připadalo, že někdy hlášky nevyplní opravdu jednoduchý příběh. Je mi jasné, co chcete říct. "Jde o pocity, ne o příběh." Příběhy se opakují, ale pocity zůstanou." Nemám pravdu? I když se u filmu nasmějí i dospělí, je to jednoduše animák pro děti. Ráda si ho pustím znovu, ale stejné nadšení jako z Toy story z něj nesdílím. Možná je to tím, že za časů Příběhu hraček jsem byla sama ještě dítě. ()

mfanta 

všechny recenze uživatele

100% - DVD-čko jsme koupili naší šestileté dceři. Když jsem ho viděl poprvé, byl jsem naprosto vykolejený. Tolik emocí ve mně ještě žádný animovaný (a možná ani neanimovaný) film ještě vyvolat nedokázal. Troufám si říct, že film je pro dospělé přinejmenším stejně zábavný jako pro děti. Spousta naprosto originálních nápadů, spousta skvělých inteligentních vtípků, nezanedbatelný pedagogický rozměr a na vršku toho všeho ještě obrovská suma pro animák nevídaného emocionálního náboje. Přidávám si do svých oblíbených filmů (Sbohem, Diktátore ;-)) a myslím, že tam už navždy zůstane. Geniální. ()

Macinkacz 

všechny recenze uživatele

Ach, konečně se PIXARu zase po dlooouhé době povedlo... Konečně něco co tu ještě nebylo. Nevím co mají všichni proti imaginárnímu slonovi, ale je to o lidech, znám spoustu lidí včetně mě, kteří měli, či mají imaginárního přítele ať je podoba jakákoliv. :-) Každopádně, myšlenka byla skvěle zpracovaná a doufám, že bude pokračování :-) ()

Robinex 

všechny recenze uživatele

Hezke a zajimave myslenky ale mohlo to jit dal a svizneji... navstev v jinych hlavach bylo malo a pritom slo o nejvtipnejsi sceny (vecere s rodici)... bourani ostrovu a cesta na velitelstvi zdlouhava... i tak klobouk dolu. Super film! ()

Erufael 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí malého prince, přišel tento film o hvězdičku ...takže asi tak ...Jinak film na mě působil celkově moc hezky. Dodíval jsem ho sice až na 5tý pokus, do té doby jsem vždycky před půlkou už zabral, ale po finálním dodívání musím říct, hezký film. 4 hvězdy zasloužené ()

Nolanster 

všechny recenze uživatele

Milujem Pixar. Táto spoločnosť v 95-tom všetkým ukázala, akým smerom sa to celé bude vyvíjať. Ich filmy boli stávka na istotu. Až do roku 2010. Odvtedy som vždy tak trochu opatrný pred zhliadnutím filmu, či sa podaril alebo nie, či sa mi bude páčiť alebo nebude. Či môže za to Disney, posúdiť neviem, v každom prípade si myslím, že cesta tak skvelého tvorivého tímu nevedie cez pokračovania. Ich čaro vždy bolo v originálnych príbehoch pre deti, aj pre dospelých. A takéhoto filmu sme sa opäť raz dočkali v roku 2015. Aj v tomto prípade Pixar prichádza s obrovskými myšlienkami, s detskými vtípkami a so skvelou animáciou. Devízou každého ich filmu je samostatné univerzum a dopodrobna vymyslený svet, pri ktorom žasneme nad detailami ako to v ňom všetko funguje. Keď si v hlave spomenieme na všetky tie filmy, až sa hlava zatočí. V tomto filme však vzniká zaujímavý kontrast. Opäť veľký nápad, nový svet, hlboké myšlienky - veci, ktoré viac vníma dospelý divák a sú tak prešpekulované všetkými tými postavami a guľami, že musí dávať pozor, čo ako funguje. Na druhej strane farebnosť, deckosť tohto sveta je pastvou pre oči a zaujme menšie deti. Tieto dve veci podľa mňa sú dôvodom, prečo pre niektorých bolo V hlave trošku sklamanie. Pokiaľ neakceptujeme fakt, že celé je to myseľ malého dievčaťa a viac-menej banálnosť celého konfliktu, nikdy tomuto filmu neporozumieme. Ja si myslím, že Pixar sa zase raz predviedol a to chvalabohu. (nezabúdajme, že jediný originálny film od nich bude v najbližšej dobe iba Coco). Vec, ktorá mi vadila, bolo vyriešenie ako sa Radosť dostala späť do centrály. Pre mňa to bolo cez... Soundtrack perfektný, ale chýba pamätnejšia hlavná téma. ()

SimiT84 

všechny recenze uživatele

Cítil jsem se emociálně znásilněn, být dítě, tak nevím, jestli bych to ustál. A škoda vlekoucího prostředku, kdy se děj začne opakovat stylem "zkusíme tohle, nevyšlo/nestihli jsme to, zkusíme tedy tohle" a takhle bohužel několikrát... ()

TheWomenshow 

všechny recenze uživatele

Největší oslovina,co jsem viděla,sorry....Pustila bych to jen malým dětem,které ještě nerozumí slovům a koukají na všechno,co zrovna běží.Děj úplně o ničem. ()

yejb odpad!

všechny recenze uživatele

No...mohu potvrdit, že film byl plný emocí. Je až tristní, jak je může kreslený film vyhrotit do nereálných úrovní. Jde o kreslený thriller, s pseudošťastným koncem, škody napáchané v neuronech nevratné. Nerozumím co je na tom k...obdivu? Ano, NÁPAD. Pak veliká manipulace divákem. Ne, teto film jsem neměl vidět. A mohu se nechat uchlácholil svou do kouta zahnanou Radostí, nicméně to neudělám. Počet hvězdiček vidím podobně jako zdejší většina. 85%, čili 4 a kousek...ale 3a3/4 jsou černé. Komentář se kterým souhlasim= Terva ** Já volím a děkuji svému smutku a strachu odpad. ()

Ollivander 

všechny recenze uživatele

Takové dobré téma. Takových nápadů, kolik se dalo vymyslet, což je ostatně vidět v první zhruba třetině filmu. Ale pak to z nepochopitelných důvodu přepne do veselé taškařice pro věkovou kategorii 5- a nápady už jen probleskují. K normálu se to vrací jen postupně ke krásnému závěru. Ale vcelku, když člověk protrpí tu infantilní zápletku odehrávající se "v hlavě", tak jakýkoli vtípek nebo nápad který se objeví, je supr. ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna nadšencem celovečerních animáků a všechny ty kultovní Hledání Nema či Lví králové mě minuly velkým obloukem a dohromady jsem viděl asi dva včetně tohohle. A stejně jako Ratatouille mě mile překvapil i tenhle. Dokonce musím přiznat že takovou přehršel nápadů a vtipných narážek které se fakt trefily do černého jsem dlouho neviděl a bavil jsem se přímo královsky. Vtipné zobrazení celého složitého soustrojí kde do sebe všechno dokonale zapadá a je kontrolováno z "řídícího centra" ovládaného hlavníma emocema je fakt geniální stejně tak postupná evoluce nebo revoluce? kdy se dětská bezstarostnost ztrácí v propadlišti zapomění aby byla nahrazena zase o něco vyspělejším a více HI-tech řídícím systémem. Mrzelo mě snad jen to že se z tak svělého nápadu dalo vytřískat ještě víc. ()

Související novinky

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Toy Story 4 má scenáristku

Toy Story 4 má scenáristku

20.01.2018

Čtvrtý díl Toy Story se nedává dohromady úplně snadno. Pixar ho oznámil v roce 2014 na červen 2017, jen aby se odsunul na červen 2018 a nakonec až na červen 2019. Původně ho měli napsat Rashida Jones… (více)

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Reklama

Reklama