Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou. (Falcon)

(více)

Recenze (1 158)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Kvalitní a výborná pohádka jak to vypadá v hlavě, skvělá banda nejlepší vztek je to borec, skvělý příběh a hudba obrovská spokojenost. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Jo, mě se to líbilo. Jedná se sice o průměrný animák, který v zásadě ničím nepřekvapí. Zvláště když jste viděli ukázky a víte, co očekávat. Přesto to bylo roztomilé a milé, jak to má být. Bylo to vtipné, rozumné a taky sem tam trochu smutné. Ale líbí se mi, jak tento snímek vysvětluje mysl, aniž by tahal podrobnosti z paty. Plus je to hezky nakreslené. - "Take her to the moon for me. Okay?" ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Nápaditý animovaný film uvádějící na ose jednoho konkrétního životního rozkolísání do zákulisí událostí, vztahů, jednání a chování. Až na poněkud banální stylizaci personifikovaných emocí mi ten odvrácený, skrytý svět připadal docela výstižný, a to včetně vlastního procesu nicotnění všech ztrácených hodnot a zkušeností. Pro dětského diváka může být takové vyprávění docela poučné; dospělý by měl ale uvažovat v jiných kategoriích: osobní bilance by především měla vpustit do hry lítost a milosrdenství. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Pixar hlásí návrat ve velkém stylu! Inside Out je totiž výborným, ojedinělým a svěžím "animákem", který Vás ani na jedinou sekundu nebude nudit. Všechno zde totiž funguje jak má - humorem začínaje, napětím a emotivními scénami pokračuje a skvěle vysoustruženými vtipy konče. Byť je ve filmu plno scén, u kterých jsem se lehce pousmíval či přímo smál, tou nejlepší asi bude scéna, ve které jsou sny prezentovány jako jedno velké Holywoodské filmové studio. Tohle se vážně moc povedlo! „Take her to the moon for me. Okay?“ ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tak nevím nevím. Nakonec mám z toho rozpačité pocity. Místy jsem se smál, film mě bavil. Přesto jediné, co se mi vrylo do paměti, byly scény "V hlavě otce" a "V hlavě matky". Pixar cílil spíše na dospělé, a to se mu zaručeně podařilo. Zábava tu je, příběh někdy lehce kulhá, přesto snadno dojde do závěrečného konce. Když si představím někdy svojí hlavu, tak jistě tam mám stejné blázínky jako tady. I když je mnoho žertů podařených, tak po skončení filmu si jich moc nevybavuji. Takže proto moc nevím, co jsem si z filmu odnesl. Chválit animaci u pixaru je zbytečné, vždy je to naanimováno skvěle. Tady snad jen skutečně pochválit, že se Pixar nebál a použil docela hodně vtipů pro dospělé. Ty fungují skvěle. Přes to všechno nevím, zda bych si film pustil znovu. Třeba takové Hledá se Nemo (2003), nebo Toy story (1995) funguje u mě mnohonásobně lépe. PS: Když tak nad tím přemýšlím, tak by mě zajímalo, co jsou moje ostrovy a moje hlavní vzpomínky? (71 %) ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Budem si to musieť (spolu s Dušou) niekedy pozrieť znova. Pretože ako veľmi sa mi táto dvojica Pixarov páči svojou originalitou a odvahou, tak som si nie istý, či s tým, hoci v ktg. detského / animovaného rodinného filmu, naložili tak, ako by si oba príbehy zaslúžili. Občas úžasné a odvážne, vzápätí zjednodušujúce až nešikovné, zakopávajúce... ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Smekám nad fantazií tvůrců, V hlavě je neskutečně nápaditý animák. Scénář absolutně nemá chybu, film je vymakaný, zábavný a výborně šlape. Myšlenka, že i negativní emoce jsou důležité, je odvážná, ale zároveň nesmírně sympatická. Možná mi to jen přišlo "moc dospělé" a ne moc pro děti, přestože vtípky byly vždy boží. Každopádně cítím Oscara a za tu originalitu bych to i snímku moc přál (proto také z původně lepších 4* zaokrouhluji na 5*). :) ()

Grran 

všechny recenze uživatele

Velké očekávání, vyhráli si s tím, ale prostě tomu něco chybí... snad dvojka po aktivaci puberty bude lepší.... ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Pri príležitosti svojho tisíctristého hodnotenia si nachádzam čas, a pridám po dosť dlhej dobe aj komentár. Týmto by som zároveň aspoň sebe chcel prisľúbiť, že sa budem snažiť písať komentáre aj k ďalším novozhliadnutým filmom. Toto som si pustil, pretože Ajvenhou666 tomu dal plný počet :D. Áno, je to tak, to bol ozaj jediný dôvod, aj keď viem, že on dá 5* hocičomu :D, ale nie :). Animáky až tak zas nie sú úplne mojou šálkou kávy, ale toto bolo pekné, plné emócií a originálne. Takýto koncept fungovania mozgu som ešte nevidel, ale bolo to pekne prepracované a premyslené so zreteľom na vek a vývoj. Určite to stálo za to. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Já věděl, že za všechno můžou ňáký postavičky v mý hlavě a ne já. Otázka je, kdo řídí hlavy těch postaviček. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

nadprůměrný animák, ovšem ne zase tak nadprůměrný, jak to bývalo u Pixaru zvykem.. a oproti očekávané komedii je to spíš děsnej doják.. slabší 4* ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Strachu, potřebuji seznam všech potenciálních katastrof, které by se mohly přihodit v první školní den !!" - "Jakoby se stalo !! Jak se píše meteorit ??" ;) ()

Baxt 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejčastějších superlativů dávaný do souvislosti se studiem Pixar, je talent ve vytváření fikčních světů s vlastní nezaměnitelnou stavbou a pravidly. Tyto fikční světy byly pokaždé inspirovány realitou a ohýbaly ji do potřebných tvarů. V hlavě je ale v tomto ohledu konstrukčně o stupeň výš než předchozí pixarovské filmy. Fikční svět V hlavě je vystavěn od píky, protože převádí zcela abstraktní pojmy (cítění, vzpomínky, podvědomí…) do vizuální podoby. Je vázaný na několik konceptů lidského vědomí z psychologie, ty ale v 3D animaci pochopitelně uplatnění nenajdou. Nápaditost, s jakou je realizován, bere dech. Svět uvnitř hrdinčiny hlavy je svým stylem na první pohled rozpoznatelný, rozvrstvený, vtahující a platí v něm řada komplexních pravidel. _____ Ještě náročnější ale muselo být rozvinout v tomto prostředí potřebný dramatický oblouk. Studio Pixar má z minulosti ozkoušenou metodu vsazení známého narativu do nových končin. Příběhy o vykořenění postav z jejich rituálů nebo ztráty blízkého jsou podány v ozvláštňující podobě, která těží z osvědčených formulek, zároveň nám ale dává pocítit jejich účinnost jiným způsobem. Vyprávěním připomíná V hlavě Hledá se Nemo. Je složeno ze dvou paralelních linií (plus třetí o počínání emocí Hněv, Strach a Znechucení), přičemž jedna (Rileyna/Nemova) je poměrně statická, kdežto ta druhá (Radosti a Smutku/Marlinova a Doryna) se sestává z navazujících epizod odehrávajících se napříč fikčním světem. Na rozdíl od Hledá se Nemo jsou ale obě linky vnitřně propojené a neustále se kauzálně ovlivňují. _____ Závěrečné titulky nabízí několik super gagů, mimo ně by ale ztěžka uspěly. Nahlíží do myslí dalších postav, s kterými jsme se v průběhu stopáže seznámili, a ačkoli rozesmějí, ve větší míře by narativ zbytečně fragmentarizovaly. Zakotvit příběh jen v jedné hlavě je součástí mistrné taktiky. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Po čase som sa k filmu vrátil. Je veľmi inteligentne napísaný. To je jeho najväčšou devízou. Disney a Pixar poslednú dobu dbajú na to, aby príbehy mali správny background, boli do určitej miery originálne, ale zároveň, aby hovorili o skutočných veciach. Funkčné aj preto, lebo sa s tým vie stotožniť hlavne dospelý. Pre deti zase potrebný, lebo má Inside Out edukačný charakter. Viem, že sa to asi nedá aplikovať na všetko a na každého, ale ten film bude podľa môjho názoru univerzálny stále. A to sa nie všetkým animákom podarí. Naozaj dúfam, že sa dočkáme po čase pokračovania. A Giacchinov ústredný motív je nezabudnuteľný. ()

Silence 

všechny recenze uživatele

Je skutečně krásné vidět Pixar po letech opět ve formě, cítit z jeho filmu kreativitu a radost z tvoření něčeho neokoukaného a osvěžujícího. Námět i jeho přetavení do konkrétní podoby zaslouží jedničku s hvězdičkou. Oživení emocí jako jednotlivých postav a jejich interakce se skutečným světem "tam venku" je dokonalá. Přesto všechno jsem se nemohl zbavit pocitu, že se Pixar po letech útlumu (doufejme) zatím teprve rozjíždí. Jakoby se tvůrci báli vyždímat obrovský potenciál námětu do poslední kapky a tak vždy jen ukousnou malé sousto úžasného nápadu (a dělají to dokonale), aby si pak o to delší čas odpočinuli v jistých vodách standardního vyprávění, do kterého pouze přidávají malé střípky dechberoucí kreativity. Inside out je v každém případě výborný animák, a že je úspěšný i finančně je jenom dobře, v Pixaru by se zase mohli přestat bát vymýšlet originální filmy. 8.5/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Som mierne sklamany. Od rezisera Pete Doctera som ocakaval absolutne bezchybnu zalezitost ako boli jeho minule filmy a dockal som len velmi kvalitny film. No hej som kverulant. :) Ustredna myslienka ma velmi nadchla. Vyobrazenie toho, co sa odohrava v hlave mi vzdialene pripomenulo serial Bol raz jeden život, ktory som ako maly s nadsenim sledoval. Bohuzial mi dobrodruzstva, ktore sa odohravaju v hlave nepripadali natolko zaujimave, aby hrali vo filme prim bez podpory nejakeho strhujuceho pribehu mimo hlavy hlavnej hrdinky. Problemom je, ze hlavna hrdinka je sice roztomila, ale je to este len dieta, takze prilis vela zaujimaveho toho neurobi. Skoda, ze sa film viac nevenuje jej rodicom, pretoze rozhovorove sceny kedy sledujeme, co hovoria a zaroven, co si myslia, su neskutocne zabavne, Takychto scen malo byt vo filme co najviac. Vdaka tomuto vsetkemu po prvej uchvatnej tretine filmu trochu dôjde dych a tempo sa spomalí, ale nastastie nuda to nie je a finale znova stoji za to, takze nakoniec davam filmu 4* bez nejmensich pochybnosti. 8/10. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Disney nuda. Pixar to pod megakorporací složenou z duhovejch jednorožců nezvládá. Tady geniální nápad pohřbili pod tunou patosu a ošklivou animací. Pro děti do 5 let možná v pohodě, ale Pixar byl vždy ukázkou toho, že animovaný film si užijí všechny věkové kategorie. Asi 1 min z celého filmu byla dobrá a dopovídá tomu, co by člověk čekal - a ta se odehrávala v jiných hlavách, hlavní hlava ve mě vyvolala jen Znechucení (odkdy to je hlavní emoce?). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

V hlavě je silně smutný příběh. Má dcera měla skoro depku a já byl nasranej, že jsem ji na takovou hloupost vůbec bral do kina. A to mám ještě štěstí, že vydržela až do konce, který byl velmi srandovní, leč sémě bylo zaseto a smutek převládl. Rodina sedící o dvě řady níže dopadla hůř. Dítě se jim při jedné scéně totálně rozbrečelo a nakonec musela celá rodina odejít předčasně z kina. Ne vůbec to nechápu, proč píšou rodinné, když je to z velké části thriller? Pár vtipů a dobrý hudební doprovod a to jsem se rozmýšlel, zda nedat jen jednu hvězdu. Nejhorší film tohoto roku, který jsem viděl v kině. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Dufala som vo viac takeho toho ako sa odohrava v hlave toho chlapca na konci alebo pri z traileru znamej vecere. Ale aj takto fajne. Putovanie systemom sa od cias Bol raz jeden zivot riadne vytunilo, viac takych. ()

Související novinky

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Toy Story 4 má scenáristku

Toy Story 4 má scenáristku

20.01.2018

Čtvrtý díl Toy Story se nedává dohromady úplně snadno. Pixar ho oznámil v roce 2014 na červen 2017, jen aby se odsunul na červen 2018 a nakonec až na červen 2019. Původně ho měli napsat Rashida Jones… (více)

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Reklama

Reklama