Reklama

Reklama

Průmyslový magnát, miliardář Damian Hale (Ben Kingsley) již dlouho ovládá svůj svět, ve kterém ze své newyorské operační základny mistrovsky rozehrává mocenské hry. Po vzájemném odcizení se svou dcerou, aktivistkou Claire (Michelle Dockery), má Damian opravdový vztah pouze ke svému celoživotnímu příteli a pravé ruce Martinu O'Neilovi (Victor Garber). Ale diagnóza nevyléčitelné rakoviny přiměje Damiana podstoupit radikální lékařský zákrok, „odpoutání", který pro něj zvrátí běh času. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (387)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Mě se nápad a i film hodně líbil a bavil mě až do konce. Obsazené je to pěkně, akce je zde hodně a konec mě potěšil. Za mě 85% :) ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Meaning/Less. Tarsem Singh mi nikdy neprišiel ako vyslovene dobrý režisér, vie síce pracovať s vizuálom, estetickou stránkou filmu a prenášať na plátno dych berúce obrazy (The Fall, The Cell), kde aj z obyčajnej akčnej rúbačky dokáže urobiť nezabudnuteľný zážitok (Immortals), začo mám jeho filmy rád, no s ostatným to už je problém. Práca s postavami, práca s tempom, práca s atmosférou, práca s napätím, práca s príbehom, to všetko u neho predstavuje zásadný problém. V prípade Self/Less sa vzhľadom na financie vzdal aj toho vizuálu a výsledok je tak silne priemerný snímok ktorý pôsobí ako lacnejší televízny film, nie nepodobný sci-fi thrillerom ktoré v 90. rokoch húfne okupovali videopožičovne. Je to škoda, pretože Self/Less disponuje pútavou zápletkou, no jej prevedenie na plátno značne pokulháva. Singh neprekvapivo nejde nijako do hĺbky, uspokojí so základným načrtnutím problému a ďalej už len servíruje rutinnú akčnú žánrovku bez akéhokoľvek napätia alebo pútavej akčnej scény. Všetky zvraty sa tak nejakú dejú, lebo sa dejú, nič neprekvapí, žiaden moment nepôsobí zásadne a v druhej polovici je celé dianie neskutočne uťahane akoby boli z filmu unavení všetci zúčastnení, nielen divák. Nakoniec sa to dovlečie do predvídateľného, patetického záveru a v ústach zostane iba pachuť premárneného času. Self/Less by chcel byť malý inteligentným sci-fi thrillerom, ktorý prevetrá mozgové závity po vzore napríklad Source Code, Limitless a im podobným, ale vo výsledku je obyčajným sci-fi béčkom určeným tak maximálne do večerného programu v televízii, tam neurazí. V kinách však nemá čo hľadať. CELKOVO: 2* (4/10) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Asi tak: Není to nic výjimečného, co byste si chtěli mermomocí pouštět znovu a znovu, ale rozhodně to v ničem neurazí a to ani podáním ani herci samotnými. odsýpá to a nenudil jsem se, ačkoliv je to dost předvídatelné a nečekaných zvratů a překvapení je tu ještě méně než šokujících odhalení toho, kdo je kdo, hlavní postavou. A právě ani Ryan nijak nevybočuje, prostě to, co má zahrát, zahraje dobře. Film i dobře vypadá a nemá žádný neduh "to vypadá jak televizní krátký levný film" natočený na kameru v mobilu, přičemž Singha bych v tom ale taky nehledal. Z filmu jsem odcházel odpočinutě z nenáročného filmu, který sice možná nebyl nijak objevný a samozřejmě zapadne, ale mě neuspával (oproti paní pár sedaček vedle mě, která to dala znát zrovna v té jediné nejtišší několikavteřinové scénce v celém filmu), nenudil a příjemně rychle utekl. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelné žánrovky. I přes fakt, že videopůjčovny jsou už písní minulosti, tradiční záležitosti z jejich polic si stále najdou cestu i k nám, i když v tomto případě trochu nesmyslně rovnou do kin. Nesmrtelný je na jedné straně těžce neoriginální, naivní a předvídatelný, na straně druhé je ovšem slušně zahraný, solidně natočený a ty necelé dvě hodinky v jeho společnosti utečou překvapivě rychle. Zkrátka solidní žánrová podívaná u které nebudete muset moc přemýšlet. [60%] ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Mně se film Nesmrtelný docela líbil,zabývá se velmi zajímavou myšlenkou,která se možná v budoucnosti zrealizuje.V hlavní roli se představil Ryan Reynolds,který zahrál svou roli na jedničku.O ostatních hercích se to říct nedá s výjimkou Bena Kingsleyho.Nápad se mi velmi líbil,ale filmu by prospělo lepší zpracování.Kdo má rád akční filmy,tak by určitě tento film měl vidět.Konec byl předvídatelný už od poloviny filmu,ale byl ještě v rámci logických mezí.Ne vždy tomu tak je.Nakonec dávám filmu 65% ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Matthew Goode je znovu neskutečnej kořen, ale rok od roku mám dojem, že ten Reynolds ne a ne stárnout. Jo. Eh. K filmu samotnýmu - námět prostý, omletý v každé druhé scifárně v knižním podání (přeháním), plný klišé a samozřejmě kýčovitého konce (já bych to, prosím, zakončil úplně jinak, samozřejmě), ale svoji atmosférou, filtry i sérií zvratů ve scénáři to připomíná Limitless, za což děkuju a přidávám na seznam povedených malých scifáren, u kterých mozek nemusí pracovat, ale svižná režie s dobrými hereckými výkony prostě diváka zabaví dostatečně. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Jak tu píší moji kolegové. Parádní a originální nápad. I zpracování je určitě fajn. Několik menších zvratů, vedlejší postavy i omáčka kolem to vše doplní. Přiznám se ale, že jsem film dal snad na 10x. Ve chvílích akce, byl film neskutečně nabušený a nekompromisní. Když se ale mluvilo, byla to místy až otrava. Ryana vcelku můžu, ale jakoby mě tady ne a ne vtáhnout do světa jeho postavy. Neustále jsem někam odbíhal. Vsadit si na chanci, hra na telefonu, se psem, sprcha a já nevím co ještě. Zpětně můžu říct, že jde o slušný film, ale vím, že ho nikdy nepustím znovu. 62 procent především za akční pasáže. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Zajímavý technothriller, který táhne sympatický Reynolds. Je tam na můj vkus ale spousta zbytečných WTF momentů, které se vůbec nevyřešily a zůstaly tak nějak ležet. Scénaristicky to prostě nebylo zdaleka dokonalé. Naštěstí jsem se nenudil, takže vlastně lajk? 65% ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Úplně zabitý potenciál!!!!! Jediné čeho si cením je nápad, ale všechno ostatní bylo hrozný!!! Na akční film, málo akční, na drama, málo strhující! Ben Kingsley je tu pouze jako nalákání a tentokrát to nestačí postavit pouze na Ryanu Reynoldsi. Dialogy jsou taky nad zamyšlením. Fakt děs, sem tam se mi chtělo vážně spát a nejsem si jist, jestli se mi to nepovedlo. Velmi, jsem velmi zklamán!!!! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je docela velké zklamání. Od Tarsema Singha jsem očekával minimálně zajímavou vizuální podívanou, ale ani toho jsem se naplno nedočkal. Jsou zde scény, které zaujmou, myslím vizuálně, ale je jich dost málo. Bohužel tohle sci-fi je tak průhledné, že v podstatě po půl hodině už budete vidět, jak to celé skončí. A to má film dvě hodiny... ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem z toho nesednul na prdel. Jde o stokrát obehraný námět, bez větší originality. Jen mne štvali ti hasiči, kteří se vždy objevili na odlehlých samotách, když akce sotva skončila :o) kdo je tam do háje volal? ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jak si zařídit reinkarnaci "vědecky". 39letý Ryan Reynolds není k zahození. Ale vzhledem k dějovým nehoráznostem jsou to hodně slabé tři hvězdičky. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Nielenže ten film je vlastne ptákovina. Ale aj ten celý morálny patos je ptákovina. Reynolds opäť nula bodov a Kingsley to sám nezachráni (navyše je tam len chvíľu) ... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepšie zvládnutých príbehov s kontroverznou tématikou. Dobre vyvážená zmes akcie,romantiky a dôvodov k zamysleniu. Tentokrát som sa príliš nesústredil nato, ako by manželka privítala takýto "návrat" manžela, proste som si užil príbeh s dejom, ktorý mal spád. Celkový dojem pokazil asi iba plameňomet umiestnený z nepochopiteľných dôvodov v laboratóriu, inak boli scifi nápady zasadené s citom, až príbeh pôsobil takmer uveriteľne.80%... ()

Martpod 

všechny recenze uživatele

Vypnu to nebo ještě pár minut přetrpim? Přetrpěla, ale Singhovi ještě dlouho šanci nedám. Takhle nudně do plocha zkopat relativně slušný námět, au! ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Ten plamenomet na té holčičce nezanechal velké trauma...odolné děvče:-) Dobrej odpočinkovej film - 70 %. Ale víc ani ťuk:-) ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice milé překvapení. Ben Kingsley naprosto famozní až sem chvílema spíš litoval, že to převtělení nebylo naopak. Film natočenej podle jižanskýho stylu - tj. v New Orleans a okolí, takže buď máte rádi tarý budovy a sklady kole řeky nebo nic pro Vás :) 80% ()

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama