Reklama

Reklama

Průmyslový magnát, miliardář Damian Hale (Ben Kingsley) již dlouho ovládá svůj svět, ve kterém ze své newyorské operační základny mistrovsky rozehrává mocenské hry. Po vzájemném odcizení se svou dcerou, aktivistkou Claire (Michelle Dockery), má Damian opravdový vztah pouze ke svému celoživotnímu příteli a pravé ruce Martinu O'Neilovi (Victor Garber). Ale diagnóza nevyléčitelné rakoviny přiměje Damiana podstoupit radikální lékařský zákrok, „odpoutání", který pro něj zvrátí běh času. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (386)

Fr 

všechny recenze uživatele

„MLUVÍM O BUDOUCNOSTI, VE KTERÉ SE STARÝ MUŽ DOKÁŽE ZBAVIT SVÉHO VĚZENÍ. BUDOUCNOSTI, VE KTERÉ ZDRAVÁ MYSL NENÍ LIMITOVÁNA SELHÁVAJÍCÍM TĚLEM…“ /// Hodně mě baví unylý tempo, tvořící takovou podivně zajímavou atmosféru tý úvodní části. Možná za to může ta podprahová hudba… Mám strach, co se mnou provede výměna (záměna) Kingsley – Reynolds. Úvod je v řiti a Damian se začíná přesvědčovat, že jsou na světě věci, za který ta investice 250 mega stála (návštěvy knihovny? Ehm, spíš to začíná smrdět AIDSem, chytráku). Mění se i tempo. Pryč je sympatická unylost a bavit prej maj halucinace. Slibujou, že zábava bude, až se v nich začne šťourat. Možná by byla, kdyby neřešil píčoviny. Nechápu, proč z toho nevznikla zábavná akční - sci-fi jednohubka, postavená na myšlence, která je dobrá. Dělaj z toho rodinný melodrama, ve kterým lítaj kulky, hoří dřevostavba a na šroťák putuje pár auťáků. Navíc ten Ryan… prostě, promarněnej potenciál. To je k nasrání! Ti bratři Pastorovi se nedokážou nastartovat někam vejš. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem mladej, hezkej, bohatej a nevím, co mám dělat. 2.) Rád se hrabu v píčovinách. 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Skvelý "malý" jarný thrilller (Limitless, Source Code), nasadený nešťastne v letnej sezóne. Super nápad, prekvapivé zvraty, znesiteľná dávka žánrových klišé a sentimentu. Scenár občas urýchlene zjednodušuje dopad zvratov na reakcie postáv, ale robí to za účelom udržania svižnej dynamiky rozprávania, ktorá je perfektná. Akčné scény nečakane napínavé a drsné. Konečne mainstreamovo efektívne zužitkovaná Singhova exotická réžia. Jedna z najlepších Reynoldsových rolí. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Představte si, že jste vynikající charakterní herec, akorát kapku terminálně metastázujete směrem k prdeli. Pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „k věčnosti“. A náhle vám někdo nabídne zaručeně zcela kompatibilní, mladou a zdravou schránku, do které za pár miliard přesune vaše ego. Brutálně se proto vycinkáte, avšak když se proberete, s hrůzou zjistíte, že vás šoupli do mimicky ochrnutého tělíčka Gájena Gejnoldse, který je schopen i v nejlepší formě přesvědčivě zahrát maximálně tak retardovaného metrosexuála. To nasere! Já osobně bych chtěl teda okamžitě vrátit prachy nebo rakovinou prožraného Ghándího. Jinak se jedná o sice hezky natočenou, avšak vcelku nezáživnou a klišovitou honírnu ultimativního hereckého polena a reklamu na předražené, pomalé sráče Džobsova zlodějského impéria, která sice neurazí, ale ani nijak nenadchne. Něco, jako když na ukojení urgentního hladu žvýkáte polystyrén s logem nahryznutého jabka. Dost hnusná trojka. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

5/10. Solidní scífko, které však dělá z naprosto očekávané věci ten nejhlavnější twist, kolem kterého se vše točí. A to je docela problém. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $12,279,691Tržby Celosvetovo $25,022,917Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ tento krát ide pre zmenu o najmenej výrazní rukopis od Tarsem Singha, ktorý doteraz vždy vyznieval ráznou "pestrou" temnou vizuálnou stránkou a určitou bizardnosťou ale zas po takej klasickej tuctovej režisérskej stránke to je zvládnuté, dej má čo ponúknuť, troška akcie, dramatu, fajn /55%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tak pěkně natočený sci-fi film je ve výsledku jen obyčejný midcult. Happyendy a rodinné hodnoty, to by si měli hollywoodští tvůrci v žánrových filmech po důkladné autoreflexi preventivně zakázat... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Focus Features // Počet premietajúcich kín v USA: 2,353 // Otvárací Víkend v USA: $5,403,460 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příliš tuctový film. Levný vizuál, pomalejší tempo, nezajímavá akce, nudní herci, za to výborný nápad, ale né plně využit, potěšilo pár zvratů, ale jít na film do kina, tak jdu s hodnocením ještě níže. Slaboučký thrill. 50% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Když tento film začínal a Ben Kingsley několika slovy rozdrtil podpatkem své nejlacinější boty život mladého a nadějného buznamana, říkal jsem si, to bude jízda. Arogantní a všehoschopný obchodník, až se to posere, ten vám dá na prdel. Jenže, pak Ryan začal bušit do jedný běhny za druhou, pak začal řešit hrozně důležité rodinné hemzy. Pak místo aby věci řešil svým původním elegantně čistým arogantním stylem, tak začal jako smyslů zbavený kolem sebe házet hovna do větráku a chovat se jako splašený pako... Jeho motivace? Nevěrohodná. Ztvárnění? Jalové. Akce? Nezáživná. Sebeobětování? Neodůvodněné. Katarze s původní dcerou na konci? Umělá. Ten dopis by mu hodila do ksichtu. A ta snaha tahat na konci z diváka city, když se jako setkal zpět se svou původní rodinou? To jako opravdu nikomu ze štábu nepřišlo na houby? Režisér si říkal, že to je dobré? Nevěřím, nebo byl sjetý jak gumy na starý šáde... A uvědomil si Damian vůbec, že původní Mark své tělo prodal dobrovolně? Trochu mi to základní zápletkou připomínalo film Šestý den, jen to bylo strašně nezábavné. To je asi to nejlepší slovo. Hrozně dlouhá nuda. Ryan je mnohem sympatičtější, když je oholený. Tady by ale asi nezachránil nic ani Gillette Venus... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Smrt mívá vedlejší účinky." To mohu potvrdit. Kdykoli jsem zemřel, tak jsem zvracel a měl jsem halucinace. Milionář Damian to má za sebou poprvé a dost těžko se s tím vyrovnává. Ale léčba celkem ujde - prášky, sex, basket, bitky, přestřelky, automobilové honičky. Pak však dorazí rodinné hodnoty a mně se z toho vysvětlování, že Damian není Mark, ale tak trochu Mark je, i když spíš není, začalo dělat poněkud nevolno. Navíc od této chvíle existuje jediná hollywoodská cesta k závěrečným titulkům a Nesmrtelný po ní neomylně kráčí. Takže překvapení se nekoná, i když na stole leželo poměrně originální téma, které ale vyžadovalo vymazlenější chirurgické zákroky. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Singh tentokrát velmi dějový a pořád dobrý. Jeho asi nejnormálnější film doposud, zdá se, že pořád divácky nedoceněný... ale nevadí. Podle mě si z něj lze vzít ledasco. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Navzdory očakávaniam solídna žanrovka, ktorej jediný problém je, že pôsobí akoby vypadla z deväťdesiatych rokov. Vtedy by určite pôsobila originálnejším a sviežejším dojmom, dnes už vyložene neprekvapí ani jedným zvratom. Je to škoda, pretože z námetu sa dalo vyťažiť viac a je jedno, či by sa scenáristi vydali cestou oddychovej, alebo filozofickejšej zábavy. Alebo to chcelo aspoň viac klasického Singha. V tejto podobe ostal Nesmrteľný doslova na polceste. Sklamanie sa nedostavilo, ale chcel som komplexnejší zážitok. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rozjede se to slibně, ale stojí to na jediném - pro mě naprosto nudném - zvratu před půlkou, o kterém následuje, jen celkem nudný útěk před padouchy a sbližování s rodinou. Čekal jsem to chytřejší, haluzovější - na sci-fi thriller málo zamotané i napínavé. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ben Kingsley je mrtev, ať žije Ryan Reynolds se rozhodně nekoná. Průměrné cvičení na téma transhumanismu má líbivý vizuální kabátek, ale mozkové závity moc neprovětrá. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mraky tradičních hollywoodských klišé začínaje dějovými zvraty a konče rodinnými hodnotami. Singhová režie je ale vcelku svižná (dostal i smysluplný scénář) a akce nečekaně dynamická. Reynolds v další roli do které dává mraky energie. Kdyby na podobnou tématiku nenatočil před pár lety Bay vizuální magnum opus, tak by to možná bylo lepší, takhle ale Self/less vypadá jako mladší bráška. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Takové to nenáročné okoukané light sci-fi, u kterého přesně odhadnete, kam se děj začne ubírat, ale vcelku to vůbec nevadí, jelikož je to dobře natočeno a nenudí. Chápu rozhořčení některých lidí nad neinovací snímku, ale jednohvězdičkáře skutečně nechápu. Ovšem hodně záleží, jak moc můžete Ryana Reynoldse, za mě 7/10, přičemž závěr trošku drhnul. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Místy slušná žánrovka, u které ale vím, že za pár týdnů budu marně pátrat po názvu a jasnějším přiblížení si, co mě tehdy bavilo. Singhovského osobitého a pověstného vizuálu je tu překvapivě pomálu, sází víc na příběh, který ale neumí strhnout. Jakoby si vzal z několika filmů kousek, zvraty se dají spolehlivě odhalit předem a když dojde na akci, jednou je velmi slušná (návrat k manželce a hořící dům), jindy velmi nenápaditá až mdlá. Ryan Reynolds je většinu děje zmatený a vyjukaný, Ben Kingsley se sotva zahřeje a z plátna zmizí. A sličná Natalie Martinez pokládá špatné otázky a na odpovědi moc nečeká. 65% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak si to u mě Tarsem Singh po Válce Bohů a Sněhurce zase napravil. Nesmrtelný je totiž skvělý film, který sci-fi, drama a akčno skloubil tak, jak se to povedlo například Minority Report(u) Stevena Spielberga. Tedy úplně přirozeně. Skvěle to vypadá, že to trvá dvě hodiny jsem si (na rozdíl třeba od Pádu) takřka neuvědomil a herce a herečky byla radost sledovat. Finále jako ze Staré pušky mi udělalo radost, neberu ho jako krádež, ale jako přesnou a stejně působivou citaci. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno to byl zase jednou hlubokosmyslnej zážitek... Měl jsem to po pravdě stažený už dlouho, ale furt se mi do toho nechtělo. Teď už vím proč. První totálně nudná a nesnesitelná polovina projede na vlně rádoby inteligentních, existenčních a filozofických kydů až na to, že se v tom filmu, ale lautr nic neděje. V polovině druhý to dojde do fáze jakých si přechytralých zvratů občas proložených nějakou tou akcí na efekt, ale pořád mi do pytle uniká o čem to vlastně celý mělo bejt. Hrozně podivnej film do kterýho jsem se po celou dobu sledování nebyl schopnej dostat a co tak projíždím ty komentáře tady, tak usilovně přemejšlím co, že mě vlastně na tom konci jako mělo dojmout?! Že už to mám konečně za sebou a přežil jsem to bez újmy, nebo co vlastně? No nebudu se v tom pitvat, uspokojivou odpověď asi stejně nedostanu, ale zabít téměř dvě hodiny života touhle kravinou fakt nedoporučuju. Leda, že bych byl fakt nesmrtelnej a bylo by mi ukradený, že další nepatrná část mýho života je nenávratně v hajzlu, ale to už se nacházíme opravdu v žánru sci-fi a ne v žánru pseudo dramatický, humánní oduševnělý zvratek. Pardon chtěl jsem říct výtvor... Nezájem.20% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn odpočinkovej thriller, ale... Přišlo mi, jako by tvůrcům nedocházelo, že to nejlepší na Bayově Ostrovu nebo Tváří v tvář bylo, že se ty filmy nebraly zase až tak vážně a fungovaly hlavně jako zábavné, nahláškované popcornovky. Takže když se potom (jimi očividně inspirovaný) Nesmrtelný snaží fušovat do srdceryvných romancí anebo těžkotonážních dramat, moc mu to holt nejde. A působí spíš směšně, nevěrohodně. Průměrná sci-fi báchora co obstojně zabije čas, ale nenadchne. ()

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama