Reklama

Reklama

Průmyslový magnát, miliardář Damian Hale (Ben Kingsley) již dlouho ovládá svůj svět, ve kterém ze své newyorské operační základny mistrovsky rozehrává mocenské hry. Po vzájemném odcizení se svou dcerou, aktivistkou Claire (Michelle Dockery), má Damian opravdový vztah pouze ke svému celoživotnímu příteli a pravé ruce Martinu O'Neilovi (Victor Garber). Ale diagnóza nevyléčitelné rakoviny přiměje Damiana podstoupit radikální lékařský zákrok, „odpoutání", který pro něj zvrátí běh času. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (387)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Asi tak: Není to nic výjimečného, co byste si chtěli mermomocí pouštět znovu a znovu, ale rozhodně to v ničem neurazí a to ani podáním ani herci samotnými. odsýpá to a nenudil jsem se, ačkoliv je to dost předvídatelné a nečekaných zvratů a překvapení je tu ještě méně než šokujících odhalení toho, kdo je kdo, hlavní postavou. A právě ani Ryan nijak nevybočuje, prostě to, co má zahrát, zahraje dobře. Film i dobře vypadá a nemá žádný neduh "to vypadá jak televizní krátký levný film" natočený na kameru v mobilu, přičemž Singha bych v tom ale taky nehledal. Z filmu jsem odcházel odpočinutě z nenáročného filmu, který sice možná nebyl nijak objevný a samozřejmě zapadne, ale mě neuspával (oproti paní pár sedaček vedle mě, která to dala znát zrovna v té jediné nejtišší několikavteřinové scénce v celém filmu), nenudil a příjemně rychle utekl. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Mno...Celou dobu film navozuje dojem, že se bude dít něco zajímavého a překvapivého, ale nakonec se více-méně stane přesně to, co jste čekali. Tedy alespoň jsem to tak předvídal a jen doufal v překvapující mysteriózně sci-fi akční kombinaci událostí a zvratů a ne, že to upadne do takového klišé. Další variace na Jasona Bournea z toho rozhodně není. Solidně koukatelný standard. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je docela velké zklamání. Od Tarsema Singha jsem očekával minimálně zajímavou vizuální podívanou, ale ani toho jsem se naplno nedočkal. Jsou zde scény, které zaujmou, myslím vizuálně, ale je jich dost málo. Bohužel tohle sci-fi je tak průhledné, že v podstatě po půl hodině už budete vidět, jak to celé skončí. A to má film dvě hodiny... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Místy slušná žánrovka, u které ale vím, že za pár týdnů budu marně pátrat po názvu a jasnějším přiblížení si, co mě tehdy bavilo. Singhovského osobitého a pověstného vizuálu je tu překvapivě pomálu, sází víc na příběh, který ale neumí strhnout. Jakoby si vzal z několika filmů kousek, zvraty se dají spolehlivě odhalit předem a když dojde na akci, jednou je velmi slušná (návrat k manželce a hořící dům), jindy velmi nenápaditá až mdlá. Ryan Reynolds je většinu děje zmatený a vyjukaný, Ben Kingsley se sotva zahřeje a z plátna zmizí. A sličná Natalie Martinez pokládá špatné otázky a na odpovědi moc nečeká. 65% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak si to u mě Tarsem Singh po Válce Bohů a Sněhurce zase napravil. Nesmrtelný je totiž skvělý film, který sci-fi, drama a akčno skloubil tak, jak se to povedlo například Minority Report(u) Stevena Spielberga. Tedy úplně přirozeně. Skvěle to vypadá, že to trvá dvě hodiny jsem si (na rozdíl třeba od Pádu) takřka neuvědomil a herce a herečky byla radost sledovat. Finále jako ze Staré pušky mi udělalo radost, neberu ho jako krádež, ale jako přesnou a stejně působivou citaci. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Přestože je jeho jméno na všech plakátech, na některých dokonce i s jeho vyobrazením, Ben Kingsley (Damian) se objevuje jen v prvních 15 minutách filmu. (tom.nosek)
  • Dýňový vodojem se ve filmu nachází v Missouri. Ve skutečnosti se ale dotyčný vodojem nachází v Louisianě a jeho dýňový vzhled byl navíc vytvořen pouze pro natáčení filmu (tom.nosek)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama