Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemný vrah Salvo, pracující pro sicilskou mafii, je samotářský, chladný a bezcitný. Když se vkrade do domu s cílem odstranit člověka, narazí na slepou dívku Ritu, jež je přítomna vraždě svého bratra. Salvo se pokusí ty zneklidňující oči, které na něj upřeně hledí, ač ho nevidí, zavřít. Stane se nemožné. Rita poprvé v životě uvidí. Salvo se ji rozhodne ušetřit. Od té chvíle jsou obě tyto bytosti, pronásledované světem, ve kterém žijí, nerozlučně spjaty. (Ostrava Kamera Oko)

(více)

Recenze (8)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mě už ty Sicilské přízraky přišli od tandemu P+G hodně netradiční a Salvo se vlastně taky vymyká i když podobný typ filmu máme možnost čas od času vidět, tak to zpracování je opravdu jedinečný a pokud jde postavu Salva, tak přesně tenhle typ chlapů co toho zas tak moc nenekecaj a obrázek o jeho charkteru si musíš dělat z každé scény. Hrozně se mě líbil závěr a prostě ty dvě ztracený duše, které zabloudili každá v jiným bludišti a pan osud je zcvrknul k sobě, to mě prostě hrozně sedí. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Námět zní jako uslzené melodrama hrající na city, ale není to tak. Salvo Mancuso je jedna z nejzajímavějších letošních filmových postav. Někteří si určitě vzpomenou na Alaina Delona v Samurajovi. Neprostupný, charizmatický a mlčenlivý. O jeho povaze se musíte domýšlet pouze z toho, jak jedná. Vytříbená forma - dlouhé záběry, minimum slov, zesílený význam zvuku, žádná hudba - je tu pevně spjata s charaktery postav. Promyšlený film, kde třeba tvář hlavní postavy uvidíme až zhruba po 20 minutách, přestože od začátku filmu nesleze z plátna. Špička současného evropského artu. V tom dobrém smyslu slova. Italové letos jedou, Sorrentinova Velká nádhera bude určitě na Oscarech platnější, ale divácky ne tak atraktivní Salvo (které bylo také ve výběru) by taky rozhodně Italům ostudu neudělalo. Parádní debut. 9/10 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Italové jsou známí tím, že tu pusu nezastaví a Francie je jim v závěsu. Tak tohle rozhodně není ten případ. Titulkář se musel nudit. Sem tam věta, ale co se týká jiných zvuků, tak ty byly zesíleny, což byl dobrý tah pro vytvoření atmosféry. Sama jsem dlouho neviděla takhle zpracovanou kriminálku hodně dlouho. Je to přesně ten typ, co se bude a nebo naopak nebude líbit. Ostatně je to vidět i z hodnocení. Sara alá Rita hrála na jedničku s hvězdičkou a i když bych měla nějaké připomínky, tak dnes mlčím. Bylo vidět, že Antonio s Fabiem jsou dokonale sehraný pár pro takové typy filmů. Takže dnes je to za čtyřku. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Jednoduše mám slabost pro málomluvné drsňáky se srdcem na dlani, jimž učaruje křehká dívka, kterou i přes její nelibost vezmou pod svá ochranná křídla, a vznikne z toho láska, co hory přenáší, ač nikdy nedojde naplnění. Čti mi ze rtů se sexappealem Drive hozené do leoneovského westernu. Paráda. Dík Rob Royovi za tip. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Celý příběh prostupuje takové těžko popsatelné napětí, které udržuje diváka ve střehu. Děj se však sám o sobě nikam moc neposouvá a je poněkud monotónní, proto dříve nebo později začne trochu nudit. Dokonce i samotný závěr vyšumí tak nějak do ztracena, což ovšem ani náhodou neznamená, že by šlo o špatný film. Jen jsem tajně doufala v krapet údernější rozuzlení. (65%) ()

ivet.ka 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejsilnější letošních filmových zážitků. Naprosto skvělá kamera a silný herecký projev zejména představitelky slepé dívky Rity. Film, ke kterému se budu velmi ráda vracet. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Takhle zajímavě natočenou gangsterku jsem už dlouho neviděla.Myslím ,že takhle mafie pracuje.Upozaděně,.nenápadně,bez honiček,lítaček aut vzduchem,stříleček.Bakkri toho moc nenatočil ale tady svou roli ztvárnil za jedna. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal jak si pošmáknu a hle.Vedle jak ta jedle.Pravda je,že jsem si u filmu dvakrát zdřímnul,protože ty dlouhý scény jsem nedokázal rozdejchat,kde se vůbec nemluví.Zde se doopravdy nemusíte učit ani italsky,protože tu je pár vět.Jako mafiánské podsvětí s nájemným vrahem Salvem v podání Bakriho je dobré.Do toho skvělá Serraiocco jako slepá holka,co najednou otevře očíčka a je to láska.Na to,že jí frajer zabil bratra dobrá story.Celou dobu jsem vydržel u filmu,že Salvo tu holku nějak musel chtít ušetřit a proč?Slovo proč je tu sprosté slovo a nedozvíte se to.Místo toho sledujete jen trochu jiný film,který na to jde trochu jinak,ale v mém případě hrozně špatně.Romantika tu smrdí až na hony a tak když z vycucanýho prstu přijde jeho šéf,tak si zatím s láskou půjde dát něco k jídlu a ostatní počkají.Tohle jsem myslel,že je fór,ale nebyl.Jediná pravda je,že film byl jiný,ale jestli někdo rád ticho v romantickém hávu,prosím.Za mě jen začátek,skvělý herci ,kde se občas ukázala dobrá kamera,kterou už divák tohoto formátu zažil několikrát.45% ()

Reklama

Reklama