Reklama

Reklama

1862 - v tomto roce doléhá na rolníky jedna rána za druhou. Epidemie, špatná úroda a hladomor. Šlechtici se starají jen o rozmnožování svého majetku a nepřestávají chudáky vykořisťovat. V té době je pro rolníky jedinou nadějí Kundo, bojechtivá skupina, která je schopná nahnat boháčům opravdový strach. Rodinu řezníka Dolmuchiho dá urozený pán Jo-yoon zabít a podobný osud chystá i samotnému řezníkovi, který neplní dvoustrannou dohodu. Ale řezník vražedný útok přežije, přísahá šlechtici pomstu a připojí se ke Kundu. (Film+)

(více)

Recenze (56)

majo25 

všechny recenze uživatele

Do kundo, ale dobre natočený kórejský akčňák. Síce o čestných banditoch (viem, riadny oxymoron), ale so silným prvkom pomsty, kvalitne natočenými šermiarskymi súbojmi a skvelou výslednou atmosférou. Typologicky skvelo vybraný záporák. Dokonca aj humor v podobe hlášok je podarený, žiadne trápnosti - "Ty plochá mrcha, najprv si nakrm svoje kozy" alebo "Narodil sa jej chlapec a už teraz má väčšie guly ako ty hlavu". Podtrhnuté je to výborným hudobným motívom, nie náhodou pripomínajúcim westerny. A tak ani dlhšia stopáž nie je v tomto prípade na škodu. Síce sa to miestami hrá na veľkú frajerinu, sociálny rozmer nie je nijako originálne podaný a príbeh je ľahko predvídateľný, ale v rámci žánru film určite obstojí. A kde inde môžete vidieť hlavného hrdinu "pracujúceho" so sekáčikami na mäso. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Holohlavý hanebný paznecht se sekáčky proklatě nízko předvádí skvělý kundovitý spektákl - máme tu nějaké to Taj-kun-do a do toho Kumdo, neb to jde Korejcům taktéž nadmíru dobře. Z Day of Anger vykradený Morricone pak výtečně podtrhuje westernmový šmrnc. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ach tie čínske, historické, výpravné veľkofilmy. 2000 postáv, všetci vyzerajú rovnako, každí chce každého zabiť, každí každého zradí a všetci navzájom si chcú pretiahnúť manželky. Nepamätám si film, ktorý by som pozeral systémom štart - cieľ so záujmom, naplnením a na konci by som si povedal, že nič veľkolepejšie som nevidel. A Kundo, aj keď názov je dobrý, presne taký film veru že fakt nie je. Ja neviem prekusnuť ten ich výpravno-rozprávačský štýl, ktorý sa naťahuje, musí obsiahnúť všetkých dvesto príbehových odbočiek a diváka dokonale zmiasť. Preto zase raz len treba vyzdvihnúť súboje, kostýmy a výpravu, ktorú fakt vedia spraviť. A na záver poučenie z filmu, nikdy si neberte do partie farára, zradí vás ako prvý. Skvelé ako podmaz prakticky ku všetkému. 3 z 5 ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Celkově velmi dobré obsazení, "Gaksital" v záporné roli byl výborný, Ha Jung-woo jako řezník ještě lepší, ale největší radost asi to téma - boj proti zkorumpovaným státním úředníkům, kdy praktiky "banditů"= čestných lidí, by se klidně mohl praktikovat i dnes. Už prolog by mohl sloužit jako shrnutí historie celého lidstva:-) Jinak film byl velká zábava a nebýt některých chyb a toho konce, tak bych asi dal plnou palbu. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Sakra to byla teda mixáž kolosálních rozměrů. Byl to historický film, western, samurajská akční řezba, sociální freska na téma zlý bohatí a hodní chudí, cesta za pomstou, sonda do rozvrácené duše hlavní záporné postavy a nebo....? At už tak či onak, ten westernový hudební podkres byl fakt zajímavý tah. Občas to sice bylo zdlouhavé až nudné, ale délka je to jediné co se tady dá vytknout. Jinak výprava, bandité s řezníkem i hlavní záporná postava na jedničku s hvězdičkou. Krásné souboje, brutální,krvavé i nápadité. Nejvýraznější postavou ale rozhodně záporák s tváří andílka, ten byl tak přesvědčivý, že jsem mu spílal a přál si jeho co nejbolestnější smrt. Vzhledem k tomu, jaký to však byl bojovník, se toto zdálo být až nemožné.... Nebyli by to však Korejci, aby i tento můj jednoznačný pohled na něj na konci trošku nezviklali.....jak typické a korejské :-) ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Tak trochu bojový film, tak trochu bohatým brát a chudým dávat po stopáté, ale hlavně kvalitně natočený historický velkofilm. Zde se naštěstí scénárista obešel bez extrémně debilních vedlejších postav, což má za následek, že se divák u toho necítí trapně tak jako u jiných jihokorejských spektáklů podobného ražení. Bojové schopnosti našich hrdinů i hlavního záporáka jsou sice obdivuhodné, ale na rozdíl od severokorejských filmových výstřelků nepůsobí nadpozemsky, čili ve výsledku směšně. Je to blockbuster, tudíž se musíme obejít bez překvapujících zvratů a nějaké výrazné autorské invence a spokojit se s hromadou klišé a naprostou předvídatelností. Silnou stránkou filmu jsou rozhodně herecké výkony hlavních představitelů, své role zvládli naprosto precizně, přesto bych jednu výtku měl - Ha Jung-woo na osmnáct rozhodně nevypadal, a to ani před popálením, zato Kang Dong-won vypadá deset let uplně stejně mladě (ten může brát role středoškoláků do padesáti a nikdo nebude mít námitek). Prostě kvalitní korejský blockbuster se všemi svými klady i zápory, víc jsem od toho ani nečekal. 75% ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Příběh je celkem slabý, navíc trochu chaoticky vyprávěný a nesmyslně roztažený na více než dvě hodiny (mimo jiné kvůli představování nadbytku postav, z nichž řada stejně nemá žádné pořádné využití). Ani akční scény mě nijak zvlášť nezaujaly. ()

purekritik 

všechny recenze uživatele

Dlouhej parnej večer, nuda. Napadá mě vole, že si pustím ňákej biják a pak si řikám: "Proč né Kundo.., stejně nemáš alternativu, takže teda... (přemejšlim nahlas) Kundo, pokud to pujde stáhnout a budou nějaký lidský titulky, jinak na to mrdám vole a jdu spát." Nu a tak sem to teda stáhnul and here we are bitch. 45% ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Užil jsem si to. I přes to, že film trvá víc jak 2 hodiny, nenudil jsem se. Pořádná akce, super střety a boje. Trocha vtipu. I mě něco sem tam dojmulo. To, že je to vyšperkovaný co se týče kostýmu ani netřeba říkat. ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Korejský westernový film, kdy neporazitelný slizký záporák skoro všechny naše kundo přátele pozabíjí a když už nemám skoro komu fandit, přijde nakonec, zezadu zemědělec. Teď si to buď přeberte, nebo se na film raději podívejte. Je to slušná zábava. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Korejský westernový historický akčňák. Líbila se mi krásná výprava a westernová stylizace včetně hudby jak od Morriconeho. Kdyby to nebylo tak roztahané a bylo tam víc akce, přidal bych hvězdu, takhle za 3. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Pomerne pekna, ale ohrana rozpravka o prostackovi, ktory zachranil pred zlym ujom cely chudobny lud. Pekna vyprava a aj choreografia. Na Koreu vsak slaby priemer. Avsak pozeratelny a lubivy na oko. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Bylo to dlouhé, ale ne nudné. Díky několika zajímavým postavám. Dějově nic moc, ale zachránily to jednotlivé postavy a sem tam povedený vtípek či hláška. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Můj ty Kundo šikmovokej, to byl zas jednou parádní historickej akčňí eastern. Přehlednej příběh,sympatická banda banditů,solidní záporák,pěkná výprava a vynikající akce. Čína je mrtvá,ať žije Korea! ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Slabeeeee... Azijsky western, scasti vtipny, scasti trapny.. podarilo sa nam to dopozerat na druhy raz. Zabity cas. 2* za par akcii. ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Hlavnú postavu 18-20 ročného mäsiara hrá herec, ktorému vtedy bolo 36 rokov a s bradou a bez vlasov vyzeral na 40... To isté s hlavným záporákom, no u toho to aspoň vďaka tomu, že bol jediný dohladka oholený až toľko nebilo do očí... Keď už nevedeli zohnať mladších hercov - tak aspoň nemuseli hovoriť o veku postáv, ktoré hrali... Tiež neviem ako pred koncom prišiel ku tomu guľometu - ale keďže som už pri konci druhej hodiny neudržal pozornosť na 100% - možno som to iba prehliadol... Inak film veľmi dobrý... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Epické, vizuálně působivé. Korejské historické dobrodružství sice vypráví v krapet pomalejším tempu, ale o to víc s citem a patřičným tahem na branku. Z počátku lze v příběhu okamžitě poznat motiv Robina Hooda, ale jinak se spíše dává najevo pocta režisérovi Akiru Kurosawovi. Jako příklad lze uvést třeba scéna útoku na vesnici, známá z filmu 'Sedm samurajů' (1954). Námětově se samozřejmě jedná o klasický boj za spravedlnost a pořádek, což u takovýchto filmu není nic neobvyklého. Ale protože takovýchto filmu převážně z hongkongské produkce vznikla už skutečně přemíra, korejští tvůrci se nenechali zahanbit a vytvořili vizuálně dokonalý filmový skvost. I snímek 'Tygr a drak' bledne závistí a to se chlubí filmovou cenou Oscarem. Kulisy, kostýmy, výprava, jednoznačně pecka. A týká se to i akčních scén soubojů, které doslova a do písmene vypadají jako balet. Zádrhele ve scénáři zkrátka nahradí vizuální stránka obrazotvornosti a zábavnosti. Ano, ani smysl pro humor nechybí, čímž je všemu učiněno za dost. Korejský historický blockbuster se všemi svými klady i zápory po divácké stránce dokáže navnadit na aspekt dobrodružství, smyslu pro romantičnost a filmového zážitku. ()

Reklama

Reklama