Reklama

Reklama

1862 - v tomto roce doléhá na rolníky jedna rána za druhou. Epidemie, špatná úroda a hladomor. Šlechtici se starají jen o rozmnožování svého majetku a nepřestávají chudáky vykořisťovat. V té době je pro rolníky jedinou nadějí Kundo, bojechtivá skupina, která je schopná nahnat boháčům opravdový strach. Rodinu řezníka Dolmuchiho dá urozený pán Jo-yoon zabít a podobný osud chystá i samotnému řezníkovi, který neplní dvoustrannou dohodu. Ale řezník vražedný útok přežije, přísahá šlechtici pomstu a připojí se ke Kundu. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Stylový, zábavný a excelentní blockbuster, přesně dle mého očekávání. Sympatický cásting ( hlavně parta banditů je vynikající) na druhé straně ohromí i charismatický záporák ovládající bojové umění na nejvyšším levelu, i přesto, že používá pouze katanu. Příběh je zajímavý, neohraný a vtáhne. Akce je překrásná, čistá až umělecky natočená, nechybí samozřejmě i krev, což je velkým plusem, takže za mě vynikající zábava za doprovodu příjemného soundtracku. 80% ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Tak trochu bojový film, tak trochu bohatým brát a chudým dávat po stopáté, ale hlavně kvalitně natočený historický velkofilm. Zde se naštěstí scénárista obešel bez extrémně debilních vedlejších postav, což má za následek, že se divák u toho necítí trapně tak jako u jiných jihokorejských spektáklů podobného ražení. Bojové schopnosti našich hrdinů i hlavního záporáka jsou sice obdivuhodné, ale na rozdíl od severokorejských filmových výstřelků nepůsobí nadpozemsky, čili ve výsledku směšně. Je to blockbuster, tudíž se musíme obejít bez překvapujících zvratů a nějaké výrazné autorské invence a spokojit se s hromadou klišé a naprostou předvídatelností. Silnou stránkou filmu jsou rozhodně herecké výkony hlavních představitelů, své role zvládli naprosto precizně, přesto bych jednu výtku měl - Ha Jung-woo na osmnáct rozhodně nevypadal, a to ani před popálením, zato Kang Dong-won vypadá deset let uplně stejně mladě (ten může brát role středoškoláků do padesáti a nikdo nebude mít námitek). Prostě kvalitní korejský blockbuster se všemi svými klady i zápory, víc jsem od toho ani nečekal. 75% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„JMÉNEM LIDU, MY, CHUSULSKÝ KLAN, TĚ ODSUZUJEME K TRESTU SMRTI!“… /// Příběh z časů, kdy na chudej lid musela bejt přísnost. Jenže i v Číně se našel někdo, kdo bohatejm pouštěl žilou a chudejm by se rozdal. Nenáročný filmový dobrodružství, který baví soubojema, příběhem (najde se zde prostor pro vtípky), kurevsky dobrým padouchem (jakože to umí s rukama i nohama) a tím, že se tady chcípá ve velkým (páč lidí je v Číně (a v Rusku) jako sraček). Škoda, že to vyznívá tak budovatelsky. Prostě takovejch 800 (plus mínus, nechce se mi to počítat…) žlutejch statečnejch. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem rád, když trpí státní úředníci. 2.) Sere mě, že Jánošík neumí lítat. 3.) Thx za titule „langi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

purekritik 

všechny recenze uživatele

Dlouhej parnej večer, nuda. Napadá mě vole, že si pustím ňákej biják a pak si řikám: "Proč né Kundo.., stejně nemáš alternativu, takže teda... (přemejšlim nahlas) Kundo, pokud to pujde stáhnout a budou nějaký lidský titulky, jinak na to mrdám vole a jdu spát." Nu a tak sem to teda stáhnul and here we are bitch. 45% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Parádní mix westernů, Tarantina a klasických asijských bojovek. S trochou nadsázky by se dalo říct, že to má ne od každého něco, ale od každého všechno čili výbornou choreografii bojových scén, spoustu krve, nádech atmosféry Divokého západu, něco humoru a hlavně dokonalou muziku. Vydařený je i casting, přičemž prim hraje záporák, který by se mohl směle rovnat králi všech padouchů Frankovi z Tenkrát na Západě. Tohle jsem si vrcholně užil a možná by nebylo od věci pozvat režiséra do Hollywoodu, aby si tam střihl western v klasických reáliích. 90% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Postava Butler Yanga (Man-sik Jeong) ve filmu používá katanu známou jako Nodachi. Délka Nodachi je 1450 mm, délka čepele 865 mm. Nodachi měla sloužit hlavně při obřadech, ale samurajové si ji velice oblíbili, takže ji začali používat i v boji. Nodachi se musí držet oběma rukama, jinak se nedosáhne kýženou efektu při boji. Na rozdíl od klasické katany, Nodachi je schopna dosáhnout delších a prudších řezů, hlavně v oblasti dolních končetin. O Nodachi kolují legendy, že pokud ji bojovník mistrně ovládá, tak dokáže rozseknout až tři lidi vedle sebe. (Yoshitsune)
  • Herec Dong-won Kang, ztvárňující zde filmovou postavu Yoon Jo, odehrál veškeré akční a bojové sekvence na vlastní pěst bez doporučeného zapojení hereckého dubléra. Jeho jistota pramenila ze čtyř měsíčního tréninku, v němž nejenom že se učil bojovým technikám, ale ve specializovaném výcvikovém středisku také správnému zacházení s mečem. Meč, třímající v jeho rukách, byl dokonce vyroben speciálně pro jeho vlastní potřebu. A na rozdíl od jeho předchozího snímku Duelist (2005), strávil poměrně dlouhý čas i v posilovně. Připravoval se tak především fyzicky na náročné bojové sekvence, v nichž byl nucen sám čelit celému zástupu nepřátel. 'Jsem si naprosto jist, že tu jsou několikanásobně zdatnější lidé, kteří by dané scény sehráli jistě lépe. Zvládnu-li ale všechny tyto scény sehrát sám, myslím si, že i pro diváka je to o to atraktivnější podívaná.' (Conspi)
  • Filmové natáčení odstartovalo 27. 4. 2013 a skončilo 1. 11. 2013. (Conspi)

Reklama

Reklama