Reklama

Reklama

Specialista

  • Itálie Gli specialisti (více)
Trailer 1

Pistolník Hud přijíždí do města Blackstone, aby zjistil, proč zemřel jeho bratr. Ten byl lynčován za domnělou zpronevěru peněz v bance. Hud chce očistit bratrovo jméno a zjistit, kdo za celou věcí stojí. Ve svém pátrání však narazí na celou řadu překážek... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (23)

Historik 

všechny recenze uživatele

Budu hodný a dám tři hvězdičky. Je to tuctový špageťák, tady navíc bez charismatického hrdiny, což je hodně na škodu. Corbucci má prostě trochu smůlu, že se mu podařilo udělat Velké ticho. Vedle něj tohle vypadá jako mayovka vedle Sedmi statečných. Nic proti mayovkám, mají své kouzlo a některé mám velmi rád. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film začíná velmi zajímavě. Řekla bych, že prvních 40 minut zapomenete i na dobrůtky na stole. Potom však jako by byl režisér buď unaven nebo ztratil inspirací, sklouzavá to do "nikam ". A konec filmu je tak překvapující, že sáhnete po obalu, zda to nemá 2.díl a pokračování, protože takhle zakončit film , a ještě k tomu western, tak tomu říkám buď odvaha nebo hloupost. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Začiatok sľuboval viac, než sa nakoniec urodilo. Chýbajú výraznejší klaďasi i záporáci - väčšinou si Adorf ustane svoje, v tomto prípade mu však tvorcovia vtisli prílišnú komedionálnosť. Klasicky chýba silnejšia zápletka a svižnejšie tempo. Naopak, akcia je slušná a pár devušiek by stálo za hriech...na 60-tkový western sa tu vyskytuje pomerne dosť nahotiniek, záverečnú megavyzliekaciu scénu som však nepochopil. No a naviac je tu partička húliacej mládeže, ktorá sa po celý čas len neškodne potuluje ako niekde na sídlisku, aby sa v závere chopila banditských chúťok - proste scenáristický úlet, typická pre taliancku kinematografiu. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Dobrý drsňácký spaghetti western o spravedlivé odplatě, který má dobrou atmosféru napětí, ale také plno prazvláštních doplňků. Charakterní drsný pistolník Hud (dobrý Johnny Hallyday) na své pouti spravedlnosti a odhalení pravdy o domnělém zločinu svého krutě a demonstrativně zavražděného bratra. Hud je tvrďák spravedlivého ražení a jeho nezlomná vůle po nastolení spravedlnosti si nebere s nikým servítky a tvrdě a neohroženě dosahuje svého zaslouženého cíle a odhalení skutečnosti. Z dalších rolí: provozovatelka banky Virginia Pollywood (šarmantní Françoise Fabian), využívající své ženské zbraně k zamaskování skutečnosti zločinu, bývalá přítelkyně Hudova bratra Sheba (půvabná Sylvie Fennec), nacházející zastání jen u Huda, idealistický šerif (dobrý Gastone Moschin), snažící se udržet oblast beze zbraní, velitel mexické loupeživé bandy El Diablo (dobrý Mario Adorf), toužící po nalezení ukrytého pokladu, násilník Boot (Serge Marquand), stojící za zločinem, a prostitutka Valencia (Angela Luce) s velkou nákloností k Hudovi. Příjemné ztvárnění drsného života tvrdých, ale spravedlivých mužů, kteří zjednávají spravedlnost na požádání. Čím větší překážka, tím je to pro ně větší a zajímavější výzva k prokázání svého správného lidského charakteru. Chtivost vede k zločinu a tragédii a díky spravedlivým tvrďákům bývá i potrestána. Idealisticky naivní pohled na spravedlnost a mužnost. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Přijde mi to jako taková tvůrčí kocovina. Některé nápady mi přijdou skutečně z nouze a ve výsledku nezaujmou. Závěreční plazící se naháči jsou sice vizuálně podaření, ale do konceptu vůbec nezapadající. Dělá to na mě dojem, že se sešlo víc nápadu, jež se prohnaly mlýnkem a zmuchlaly do konečného výtvoru. I tak si to ale drží svou úroveň. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama