Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V horkém letním ránu je ve svém autě na Rohanském ostrově zavražděna mladá podnikatelka Evelína Vošmiková. Krátce předtím se její a Holinovy (I. Trojan) cesty zkřížily. O to intenzivněji komisař pátrá po pachateli brutálního činu. Se svým parťákem Divišem Mrštíkem (M. Němec) se vydává po stopách Evelíniných milostných vztahů, životních zklamání, nezdařeného manželství a nových nadějí. Vše nasvědčuje tomu, že pachatel nevraždil poprvé. Dvanáct let stará vražda ze severu Čech, která nebyla nikdy objasněna, v mnoha ohledech připomíná aktuální zločin. Během vyšetřování se rozšiřuje Holinův tým o Rosťu Bora (R. Krajčo), který si před dvěma lety odnesl trvalé postižení z nezdařeného policejního zásahu. I přes svůj handicap se rychle stává v týmu nepostradatelný. Jeho ženu Sabinu (H. Vagnerová) spojuje s Mariánem nejen zájem o astrologii. Nečekaná svědkyně potvrdí podezření kriminalistů, ale čas je proti. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

Fuksinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byla by to možná slušná kriminálka, nebýt trapného a naprosto uměle našroubovaného "ozvláštnění" v podobě horoskopů. Případ to nikam neposunuje, nic se tím nevyřeší a pasáže ze skupiny paní astroložky jsou nudné a směšné. Některé dialogy šustí papírem, divný je i střih. Kolegové si neříkají zásadní informace. Zkusím asi ještě další díly, ale optimistická nejsem. ----- Doplnění: ne nebyla by to slušná kriminálka, já jsem se nad tím zamyslela ještě jednou při jedné nezáživné činnosti a došlo mi, že se tam naprosto všichni chovají jako dementi. Takže Ivo, vykašli se na psaní detektivek pro ČT, ať to ti chudáci koncesionáři nemusí platit. Ta hvězda je za atmosféru a za Trojana. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní díl Vražd v kruhu se bohužel moc nepodařil. I když se jednalo o zajímavý námět, rozjezd byl spíš pomalejší, chování některých postav mě vyloženě vytáčelo a Sábina v podaní Hany Vagnerové mi přišla jako naprosto zbytečná postava. Čekala jsem spíš něco ve stylu Labyrintu nebo Ďáblovy lsti, k mému překvapení ale astrologie zas až tak velkou roli v Pohřbeném rozvodu nehrála. A v tomto směru je to opravdu dobře, i když oba zmiňované seriály miluju. Takže průměr. ()

Reklama

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to je ideologicka nalejvarna kdesi na urovni 30 pripadu majora Zemana. Ta nemka byla napsana prilis prihlouple, zvlast ten telefonicky rozhovor se vubec nepovedl. Maji DNA, ale jinak vlastne nic. A ten dabelsky plan msty Holiny na konci byl tak genialne vymysleny, jakoby tamnejsi krajinu znal odjakziva. KOrunu logice nasazeuje vrah planujici sadistickou vrazdu v motylku tak tenkych sten, ze se na recepci da slyset takrka kazde zaseptane slovo.  Hm, tak nic, 2/10 ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naše první setkání s majorem Holinou (Trojan) je zároveň spojeno s poznáním první oběti. Mladou ženu se psem major potká při ranním joggingu, jenže za pár hodin už ji najde zavražděnou v dodávce. Začíná pátrání, které není tak napínavé jako třeba v Případech 1. oddělení, ale je protkáno vztahem Holiny s manželkou svého kolegy na vozíčku Rosti Bora, astroložkou Sábinou. Taky se tu dává dohromady parta kolem Holiny - už zmiňovaný Rosťa Bor, mladý detektiv poručík Diviš a poručice Pavlína Fibichová. Tato parta i díky Holinově náklonnosti k astrologii a zvěrokruhům je schopna vypátrat i ten nejzapeklitější případ. Už první díl naznačil, že seriál bude plný nezajímavých řečí, ale také dobrých hereckých výkonů. A nebýt Trojana v hlavní roli, bylo by to o stupínek horší. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Holina (Ivan Trojan) čte časopis „Vesmír“. Jedná se o nejdéle vycházející český měsíčník, popularizuje výsledky aktuálního výzkumu a vychází od roku 1871. (sator)
  • Holina (Ivan Trojan) chodí běhat na Rohanské nábřeží v Karlíně. (sator)

Reklama

Reklama