Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vypít pár skleniček, lehkomyslně vylézt na střechu a spadnout vypadá jako nešťastná náhoda. Kdyby mrtvý nedržel v ruce vizitku vraha. Tou vizitkou je utržený rukáv trička. Ale komu rukáv patřil a proč se s ním Matěj v noci před svou smrtí honil po střeše nuselského činžáku, je pro Holinu záhadou. Ani Matějova přítelkyně zdánlivě nic neví. K vysvětlení kriminalisty dovede Matějův spolupracovník Hoffmann (J. Plouhar) a několik starých novinových výstřižků. Vše nasvědčuje tomu, že Matěj byl hacker. Informace, které kolují po síti, a ukradený text, který se znenadání objeví na stránkách zdravotní pojišťovny, zavedou Holinu do Centra pro biofyziku. Tým špičkových vědců v čele s ředitelem Eliášem (M. Pechlát) zde provádí výzkum mozku. Holina zjistí, že výzkum je tajně dotován americkou agenturou, která je napojena na vojenské kruhy. Co mají čeští vědci americké armádě dodat? Jak se o tajném projektu dozvěděl Matěj? Je jeho spolupracovník Hoffmann v nebezpečí? Sabina nachází odpověď v Čapkově románu Krakatit. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Autoři epizody nám vytrvale podsouvali jako pachatele Lva, ale dle "psychologického profilu" pachatele bylo jasné, že se jedná o Vodnáře. A byl to Vodnář! Toto samo o sobě je na odpad. Naštěstí mjr. Holina je sympaťák a téma whistleblowera a moderního výzkumu mi bylo příjemné, byť se jednalo o vraždu. ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak vraha spoznám okamžite z úvodu a ešte aj viem, že to bude tento, lebo ten čo sa ukazuje ako pôvodný vrah, ním byť nemôže, pretože to by bolo príliš primitívne, nuž tak potom pre mňa stráca kriminálka body. Takže ostáva sa tešiť na vedľajšiu líniu - horoskopové reči, postavenie planét, osobné vzťahy medzi policajtami a tak. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V díle zazní že americká "HSRA" (High Security Research Agency) sbírá informace o všem a na každého. Taková organizace ale neexistuje. Národní bezpečnostní agentura (The National Security Agency)  tedy NSA je ve skutečnosti organizace specializovaná na sběr dat, samozřejmě že se vše děje v zájmu bezpečnosti. Filmový výzkumný ustav je Ústav organické chemie a biochemie AV ČR. V roce 2017 prošel rekonstrukcí a stavbou nepřehlédnutelné přístavby připomínající ptačí hnízdo. Stavba pochází od autorů: Kateřiny Maškové Ivana Šroma. Nachází se na adrese Flemingovo nám. 542, Praha 6. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fakt miluju, když začne ČT cpát do seriálů velmi aktivní novinářky, které samy od sebe dokážou vyřešit celý případ a ještě ho bez cenzury předvést celé České republice. Že takových zpravodajů v té televizi máme, že ano? Automaticky díky takovým stupiditám ubírám jednu hvězdičku. Námět taky zajímavý, ale našly se i zajímavější případy. Hodnotím čtyřmi, je to ale spíš tři a půl hvězdičky. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vychutnal jsem si perličky+fórky,např.bláznivou, přesto časově precizní sousedku/senzibilku, perličky šéfa Zdeňka(Jiří Štrébl), hackera Tomáše Ogara(Jan Hájek) s majorem Mariánem Holinou(Ivan Trojan):"myslíte,že českej Honza nikoho nezajímá?" atd. Samozřejmě taky ráznou a upřímnou Pavlínu (vynikající Adéla Petřeková). ***V epizodní roli důchodce s naslouchátkem,venčícího psa byl výborný herecký bard, pan Miroslav Středa, v cameo-roličce muže na střeše s Pavlínou(A.Petřeková) a Divišem(Marek Němec) se mihnul Ivan Pokorný,režisér celé série. ***Točilo se mj. v Táboře. Kvůli otravným esoterickým astrologickým kecům jen 3,5-4 * a 62 % . ()

Reklama

Reklama