Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milostné dostaveníčko skončí smrtí. Svatováclavská noc zahalí stopy a ten, kdo se je snaží číst, musí zemřít. Smrt mladého novináře Augusty (I. Lupták) napovídá, že kauza, které byl na stopě, mohla ohrozit kariéru řady vlivných a mocných lidí. Byl umlčen, ale jeho bratr (O. Brousek), kolegové z novin a poručice Saidlová (P. Beretová), která Augustovo zmizení vyšetřovala, navedou Holinu na správnou stopu. Není náhodou, že se Augusta před svou smrtí hodně pohyboval kolem ekonomické fakulty. Studentka Erika (E. Křenková), která má kontakty k náměstkovi Čermákovi (M. Roden), ale i dalším mužům z byznysu a politiky, evidentně tuší, co předcházelo brutální smrti její kamarádky Julie. Jak ale Eriku přimět, aby mluvila? Teprve strach ji donutí spolupracovat. Lavina se dá do pohybu, ale Holina si stále není jistý, jestli Julii a Augustu zabil tentýž člověk. Některé nitky pátrání vedou za hranice a jiné tak vysoko, že ani přímé důkazy viníka nedostanou za mříže. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Točilo se na Modřanském nádraží a v Nosticově paláci v Praze. Meteorologické měření je na budově Matematické a fyzikální fakulty Univerzity Karlovy a zámeček Hůrka je zámek Bon Repos v okrese Nymburk. (sator)
  • „Naši klienti mají kinderstube,“ zazní v díle. Slovo „kinderstube“ znamená dobrá výchova, zejména dobré způsoby nebo vzdělání. (sator)

Reklama

Reklama